Viikonloppu Big Bearilla + video

Mitä teille tulee mieleen Big Bearista? Kenties sama mitä minullakin aikoinaan, Kaunarit? Kuten syksyn Kalifornian matkalla aiemmin kerroinkin, suunnitelmanne muuttuivat ja päädyimme ystävien kanssa heidän loma-asunnolleen Big Bearille Yosemiten sijaan. Syksyisen kolea keli ja hetken aikaa käyttämättä ollut huvila otti meidät perjantai ilan pimeydessä vastaan alla tuikkivan tähtitaivaan. Flip flopeissa oli kylmä, tunsin sen heti autosta poistuttuani. Palmut olivat vaihtuneet kuusipuiksi ja hytisin kylmyyttä ystäviemme ihanassa vuoristotalossa. Siis sellaisessa talossa, joksi kaikki Big Bearin kodit voi vaan kuvitella, hulppeiksi. Kytkimme talon lämmöt päälle ja lähdimme naapuritalolle ystävieni sukulaisten luo esittäytymään ja kyselemään vinkkejä seuraavan päivän Sugarloaf Mountain trail -vaellukselle. Big Bearille oli tullut syksy.Kirkas ja napakka syksyinen sää herätteli meidät uuteen aamuun ja siirryin teemukini kanssa tuulikelloja kuuntelemaan talon verannalle ja hengittämään viileää, mutta raikasta vuoristoilmaa. Hetki oli jälleen kerran sellainen, kuin täällä vaan voi kuvitella elon olevan. Leppoisa ja rento.


Aamupalatankkauksen ja vaellusrepun pakkaamisen jälkeen lähdimme reippaina kävelemään kohti Sugarloaf Trailin alkua. Aamuinen koleus haihtui nopeasti ja välistä aurinko lämmitti niin lämpimästi, että vaatekertoja piti vähentää ja vastaavasti puiden varjossa haikatessa lisätä. Vaelluspolku meni halki vehreiden metsien, joissa linnut lauloivat. Karhuihin törmääminen ei ole hirveän yleistä tuolla, vaikka ovatkin puumien lisäksi ne vaarallisimmat eläimet alueella. Kävelysauvat osoittautuivat todella hyviksi kavereiksi ylöspäin kivutessa, sillä välillä polku oli hyvinkin jyrkkää ja irtokivet haasteellisia. Puuskutinkin aika lailla suht korkeassa ilmanalassa ylös mentäessä ja mietin, että onkohan minusta tänään vuoren valloittajaksi... 

 Evästasanteelle päästyämme ja huikeat maisemat edessämme totesimme lähes kaikki samaan ääneen, että tämä oli tänään tässä. Enää ylemmäksi emme jatkaisi, sillä alaskin olisi matkaa vielä reilut kuusi kilometriä. Miestäni jäi päätös hieman harmittamaan, sillä hänellä olisi voimia riittänyt vielä jatkaa, mutta omalta osaltani olin erittäin tyytyväinen tähän päätökseen, sillä tuona päivänä ei vaan parempaan pystynyt. Siltikin fiilistelin ihan voittajana noita maisemia. Ehkäpä ensi kerralla uusilla voimilla.
Leppäkerttujen syyskokous. 
Reilun 13 kilometrin vaellus veti siis mehut aika hyvin, mutta talollemme päästyämme kokkailin vielä vegaanista kukkakaalikeittoa ja nautiskelin höyryävää keittoa talon terassin tuolilla istuen auringonpaisteessa aika tyytyväisenä päivän saavutuksista, tai ainakin nähdyistä maisemista. Tottakai hieman harmitti, että aivan huipulle ei päästy. Tuulikellon soidessa vieressä, olin kuitenkin iloinen, että päätimme palata kymmenen vuoden tauon jälkeen Big Bearille.

Big Bear itsessään on aika pieni kylä, mutta jossa on monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia. Valitettavasti viime vuosina itse Big Bear Lake -järvi on niin kuivunut, että suunnittelemani suppailu ei olisi mitenkään onnistunut siellä. Kuivan järven näkeminen oli aika järkyttävää, koska kertoo yleisesti muutenkin Kalifornian kuivuudesta. Vuosikymmeniä sitten ne, ketkä ovat ostaneet hienon rantatontin, eivät juurikaan pysty näkymistään tällä hetkellä nauttimaan. Tuo näky veti aina hiljaiseksi

Kylän keskustassa on yksi pieni pääkatu, jossa voi kävellä kaupasta ja ravintolasta toiseen. Lauantai illaksi katu oli oikein vilkas ja uskaliaimmat söivät vielä terassilla illallistaan, joka omaan makuuni näytti kyllä aika viileältä touhulta. Big Bearilta löytyy myös oma panimo ja panimoravintola.Big Bear Lake oli aika kurja näky. Järvi on pahoin kuivunut.


 
Näin lokakuun alussa Big Bearilla oli jo niin koleaa, että pipo ja hanskat olisivat olleet tarpeen. Harmittelin kun olin jättänyt Suomesta matkalle ottamani kaulahuivin ja hanskat lämpimään Los Angelesiin. Tuolla niille olisi todella ollut tarvetta. Vietinkin yhden illan pipokaupoilla, mutta en kuitenkaan sitten päätynyt ostamaan mitään mainospipoa, vaikka osa söpöjä olikin. Big Bearin kylän keskusta tuntui hassun pienelle ja juuri sellaiselle vuoristokylälle kuin se mielikuvissa ja muistoissa olikin. Kymmenen vuotta sitten tosin vierailimme siellä kesäaikaan ja muistan syöneeni jäätelöä toppi päällä, toisin kuin nyt. Söimme kyllä jäätelöä, mutta hytisten kävelykadulla. Illallinen nautittiin paikallisessa intialaisessa ravintolassa, josta vegaani-ystävämme löysivät myös murua rinnan alle.


Big Bear, olet kaunis ja rauhallinen. Saas nähdä tuleeko seuraavankin vierailumme tauoksi samainen kymmenen vuotta, vai tapaammeko aiemmin? En välttämättä pistäisi vastaan, vaikka taukomme ei niin pitkäksi venähtäisikään. Tosin olipa ihana tunne jälleen ajaa vuorilta alas ja vaihtaa flip flopit takaisin jalkaan ja antaa auringon lämmittää päästä varpaisiin. Kalifornia on monipuolinen - mutta luulen, että olen sanonut tämän ennenkin, mutta tässä siitä jälleen yksi esimerkki lisää.


Tällä terassilla kelpasi aamuteet juoda ja kuunnella tuulikellon soitantaa.


Kurkkaa vielä video viikonlopustamme ja vaelluksesta Big Bearin vuorille. Jälleen tätä videota tehdessä tajusin, kuinka paljon onkaan opittavaa editoinnissa ja videoinnin tekemisessä ylipäätään. On eri asia nähdä mielikuvissa valmis video, kuin toteuttaa se. Mutta kuulisinkin mieluusti mielipiteitä, että kantoiko tämä video kuitenkin jonkin sortin fiilikset Big Bearilta teidän luoksenne?
 
Ps. Oletko mahdollisesti itse käynyt Big Bearilla tai haaveiletko sinne menosta?


Eng // Weekend fun at Big Bear

29 kommenttia

 1. Juuri viime reissulla loka-marraskuussa pohdin Big Bearia, mutta päädyimme Mammoth lakesille. Oli kyllä nappivalinta tuokin. Upeita maisemia sekä Mammothin ympäristössä, että ajomatkalla 108 tietä San Franciscoon. Lisäksi kävimme Bodien autiokylässä jne. Paljon nähtävää. Kyllä tämä Big Bear on jäänyt juurikin Kaunareista mieleen, joten ehkä joku päivä päästään käymään myös tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Taru,
   en ole itse käynyt Mammoth Lakesilla, mutta varmasti loistava valinta tosiaan ollut sekin :) Big Bear on aika pieni paikka. Pariksi päiväksi juuri passeli, ellei sitten halua viettää mökkielämää oikein olan takaa :)

   Poista
 2. Big Bear oli ihan uusi tuttavuus mulle. Keskusta näyttää ja kuulostaa juuri sellaiselta symppikseltä pikku jenkkikylältä, joista tykkään. :) On kyllä hassua täällä tasaisella asuessa ajatella, miten lämpötilat vaihtelee niin hurjasti liikuttaessa vuoristoon ja alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lämpötilaerot on valtavat. Siksi Los Angelesissa asuvat voivat kirjaimellisesti talviaikaan surffata ja uida ja samana päivänä ajaa vaikka laskettelemaan Big Bearille. Ihan superia :D Symppis pikkukylä, jolla on vahva Kaunari leima, hihihhh :)

   Poista
 3. Huipusti oot oppinu tekemään videoita, tunnelmat todellakin välittyi ihanasti! Voihan Kalifornia, mikä ikävä tästä iski, vaikka maisemat onki rannan suunnilla vielä enempi mun mieleen. Mutta kyllä nää "road trip -kylät" on kans aina <3 Mahtavaa, että teillä on mahdollista päästä kokemaan Big Bearilla mökkeilyä, aivan huisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, voi miten ihanasti sanottu, vaikka mä vasta opettelen tekemään parempia videoita. Meitä on niin monia huippuja videontekijöitä bloggaajien joukossa, että nolottaa välillä. Mutta toisaalta pakkohan sitä on uskaltaa vaan tehdä ja julkaista ja sitä mukaa kehityä.
   Road tripit on parhautta <3 Ja tiedän tuon Kalifornia ikävän! Millon mennään yhdessä taas? ;)

   Poista
 4. Luin ensimmäisen kysymyksen ja ajattelin "en varmana myönnä että katson Kaunareita ja Big Bearista tulee mieleen vain Kaunarit" :D Mutta onneksi myönsit että Big Bearista tulee ensin vain Kaunarit mieleen ;D Hyvältähän tuo paikka näyttää! 13 kilometriä on kyllä varmasti aikamoinen ponnistus! Onneksi ponnistuksen lopussa palkittiin ihanalla ruoalla :)

  VastaaPoista
 5. Mä oon just niitä, jolle tulee Big Bearista ekana mieleen Kaunarit! Mutta kiva tietää, että siellä riittää muutakin puuhaa kuin Ridgen jylhien leukaperien tuijottelu :D Voisin oikein hyvin kuvilla käyväni tuolla. Tykkään tehdä päivävaelluksia huikeissa maisemissa, niin tuo olisi juuri omiaan muille. Nyt pitää vaan toivoa, että malttaisin joskus reissata USA:ssa muuallekin kuin itärannikolle, niin voisi tuollakin käymisestä alkaa oikeasti haaveilla :)

  VastaaPoista
 6. Olen käynyt Big Bearilla, mutta oikeasti lähempänä silloista kotia oli vastaavia kohteita aika runsaasti, niin en useinkaan viitsinyt ajella Big Beariin asti, etenkin kun auto oli sellainen, ettei se tykännyt pikkuteistä. Google Maps antaa minulle 54,3 mailia matkaa vanhasta kodistani Big Bearille. Forest Falls on lähempänä ja myöskin mainitsemasi Sugarloaf kuulosti tutulta. Se taisi olla juuri se mesta, minne meinasin jumittua auton kanssa. Jos se, mistä puhutaan Big Bearina on San Bernardino National forest, niin se avautui ihan mun makkarin ikkunastani ja kävin siellä useinkin vaeltelemassa ja kerran pariutumassa yhden irlantilaisen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Ompa upean näköistä! Oma patikointikokemukseni Jenkeissä rajoittuu Steamboat Springsiin Coloradossa, mutta sun kuvistasi päätellen viihtyisin varmasti tuollakin päivän tai pari :)

  VastaaPoista
 8. Kaikenlaista sitä muistaa sillä muistan itsekin Kaunareista Forrestereiden Big Bearin mökin. :D Komeat on maisemat haikkaukselle, harmi että järvi tosiaan oli pahasti kuivunut.

  VastaaPoista
 9. En ole koskaan kuullut Big Bearista, mutta kyllä tekstistä ja videosta välittyi minusta kovin kauniit, rauhalliset ja mahtipontisen vuoristolliset tunnelmat. Tuo näytti paikalta, jossa voisin itsekin kuvitella joskus vaeltavani (enkä tiedä, riittäisikö oma kunto edes tuohon 13 kilometriin! :D)

  Naurahdin, kun toit tuon suppaamisen esiin. Viime kesän snäpeistä en sun kohdalta muista mitään muuta kuin suppaamista ja purjehtimista :D. Aina, kun joku puhuu suppaamisesta, sä tuut mun mieleen. Pitäis mennä hoitoon varmaan :´D

  VastaaPoista
 10. Anonyymi12/26/2016

  Mielenkiintoista! Ei todellakaan tule nämä tällaiset maisemat ensimmäisenä mieleen Kaliforniaa ajatellessa - miellelläni poikkeaisin täällä parin päivän verran, ja ehkä juuri syysaikaan. Mietin otsakkeen lukiessa, että miksi tuo Big Bear on niin tuttu nimi... kiitos flash backeista television edessä vietettyyn 90-lukuun! ; ) ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
 11. Nuo calin vuoristokylät on jotenkin hellyyttäviä! Ihmiset on niin mukavia ja pienetkin asiat jaksaa innostaa uutta seikkailijaa, itse ihmettelin järkyttävän kokoisia käpyjä ja loputtomia vuorinäkymiä Mammoth Lakesilla aimmin mutta mielelläni koluaisin muutkin kylät läpi :)

  VastaaPoista
 12. Ensimmäisellä Kalifornian reissullamme kauan kauan sitten halusimme Mt Palomarille.
  Alhaalla puissa oli appelsiineja ja matkalla ylös tiepartio pysäytti ja varmisti, että onhan autossa lumiketjut! Ja ylhäällä maassa oli lunta. Suomalaiselle on aina vähän outo asia tuo, että paljonko korkeus vaikuttaa säätilaan!

  VastaaPoista
 13. Big Bearista tulee todellakin mieleen Kauniit ja rohkeat! :D Sen enempää en olekaan sitten paikasta tiennyt ennen tätä postausta, oli siis mielenkiintoista luettavaa. Sääli tuon järven kohtalo.

  VastaaPoista
 14. Enpä ollut paikasta ennen kuullutkaan! Eli Kaunareita ei ole tullut katsottua, itseasiassa piti tarkistaa Googlesta että tarkoitetaanhan sillä varmasti Kauniita ja Rohkeita. :D
  Mutta on kyllä kauniin näköinen paikka! Tollaset pikkukylät on niin mukavia ja kodikkaita. Ja itse tykkäsin tuosta lopussa olevasta videosta. Antoi kivan kuvan paikasta eikä ollut liian pitkä. Jos jollain on blogissa yli 5 minuuttia kestävä video, skippaan sen kokonaan tai osittain ihan suosiolla. Mielestäni pitää osata asia tiivistää 2-3 minuuttiin, silloin videon jaksaa vielä katsoa kokonaisuudessaan.:D

  VastaaPoista
 15. Mielenkiintoinen juttu ja loistavia kuvia. Pitääpä pöyrähtää Big Bearissa, kun siellä päin maailmaa taas jossain vaiheessa jälleen pyörimme! :)

  VastaaPoista
 16. Kyllä mullekin tulee Big Bearista ensimmäisenä Kaunarit mieleen :). Mutta siis erittäin symppikisen oloinen kylä ja upeat maisemat, voisin hyvin viettää tuolla päivän tai muutaman.

  VastaaPoista
 17. Kotoisen näköisiä maisemia! Kaunarit ei tullut heti mieleen, mutta kotimaa kyllä jos ei noita jylhiä vuoria oteta mukaan. Upean oloiset trekkimaastot kyllä, ei voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
 18. Ihana tunnelma tuossa videossa. <3 En ollut Big Bearista kuullut aikaisemmin. Ei näytä jotenkin yhtään Kalifornialta! Yhdysvallat on kyllä niin monipuolinen jo osavaltionkin sisällä.

  VastaaPoista
 19. Näyttipä kivalle kylälle mutta harmi tosiaan tuo järvi :/ oliko ne muuten oikeesti kaunareissa aina tuolla mökeillään? :D

  VastaaPoista
 20. Olin aikoinaan Kaunari-fani henkeen ja vereen, mutta olin unohtanut koko Big Bearin enkä olisi osannut sitä enää sarjaan yhdistää. Oi niitä aikoja! Harmillinen tuo kuivunut järvi. Mulle tuli jotenkin näistä maisemista Kanada mieleen.

  VastaaPoista
 21. Voi miten kaunista! Kivasti nuo auringonsäteet tuovat tunnelmaa näihin kuviin. Kaunareihin en osannut tätä mestaa yhdistää, vaikka pienenä seurasin sitä saippusarjaa tiiviisti.

  VastaaPoista
 22. Joo, kyllä Kaunarit ehdottomasti. Nehän eivät kai koskaan juuri liikkuneet mökin ulkopuolella, vaan makailivat aina vain takan edessä jollain taljalla, mutta hyvin jäi paikan nimi mieleen. Surullista tosiaan tuo järven kohtalo - Kalifornian kuivuutta ei täältä Suomesta käsin pysty oikein edes käsittämään. Olisipa hienoa joskus vaihtaa kotimainen kesämökkeily noihin maisemiin!

  VastaaPoista
 23. Mentäispä pian jenkkeihin ja sitten sille sun lempparismoothielle! Saat muuten kertoo pian mulle mitä siihen tuli, ihan btw! :D

  VastaaPoista
 24. Mietinkin, mistä nimi oli mulle heti tuttu ;-)

  Olen ennekin johonkin blogeihin kommentoinut, että seuraavaksi Jenkeissä voisi kiertää luontokohteita. Nuorempana tuli koluttua kaupunkeja, niin voisi keskittyä noihin upeisiin luontonähtävyyksiin ympäri maata. Toki jotain niitä olen nähnytkin.

  VastaaPoista
 25. Apua, oonko mä ainut, joka ei oo katsonut kaunareita :) Tuo Big Bearin kylä näyttää suoraan jonkin leffan lavasteilta mun silmään. Pitäisi varmaan ihan oikeasti lähteä käymään Kaliforniassa...

  VastaaPoista
 26. Olimme näissä maisemissa jouluna. Mieheni isoisä asuu vuoristossa Crestlinella, ennen Big Bearia siis, ja ajelimme sinne kylään. Lumi oli maassa jo Crestlinellä ja jos olisimme jatkaneet ylemmäs, olisimme joutuneet laittamaan autoon lumiketjut. Viime kerralla kävimme myös Lake Arrowheadilla ihan lähistöllä. Se on ehkä vähän isompi kaupunki ja järvikin on vielä kuosissa. Toivotaan että saadaan vettä lisää, tänä syksynä onkin enemmän lunta vuorilla kuin pitkiin aikoihin. Ja lisää tulossa tänä viikonloppuna.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!