Matkavuoteni 2016

Kulunut vuosi kaksituhattakuusitoista alkaa olemaan paria päivää vaille taputeltu. Tämä vuosi on jälleen antanut paljon, näyttänyt paljon, opettanut ja ilahduttanut ja myös ottanut. On jotenkin terapeuttista koostaa tälläinen yhteenveto, sillä se antaa sopivasti myös paikan kiittää tästä kaikesta universumia. Lähdetään purkamaan mennyttä vuotta.
 
Tammikuu Inspiroivien Matkamessujen jälkeen pakattiin snorkkelit, maskit ja muut rantavermeet rinkkaan ja paettiin paukkupakkasia äkkilähtönä ostetuilla lennoilla Thaimaan lämpöön. Edessä oli saarihyppelyä Koh Lantalla, suosikkikohteessa Koh Lipellä sekä Koh Bulonella. Aurinko paistoi, mangoshaket maistui ja Thaimaa toimi, kuten aina. Helppoa ja vaivatonta lomailua, melko täydellistä etten sanoisi.Helmikuun
ensimmäinen viikko vietettiin meille parhaassa paikassa paikassa, Koh Lipellä, Thaimaassa. Josta sitten haikein hyvästein jatkettiin matkaa uuteen tuttavuuteen, Koh Bulonille. Toimiva paikka sekin, joskin todella todella rauhallinen saari. Thaimaan parhautta itselleni ovat kyllä ehdottomasti saaret ja tuntuikin heti vieraalle palata Krabille näistä maisemista.
Aurinkorantojen jälkeen palattiin Suomeen ja kolattiin hetki lunta Helsingissä, kunnes kuun lopulla lennettiin
ystäviemme luokse Prahaan, missä koleasta säästä huolimatta kukkivat jo kirsikkapuut.
Maaliskuussa
pyörähdin nopeasti Tallinnassa, Australiasta Suomeen palanneella Silja Europalla. Sää oli uskomattoman keväinen ja kannella oikeasti tarkeni ilman päällystakkia. Tämä oli lupaus tulevasta kesästä.

 

Huhti
kuu
ssa
oli jälleen aika nostaa ankkurit ja suunnata ystävien kanssa Grease-viikonloppuristeilylle Tukholmaan. Tällä risteilyllä vierailtiin myös komentosillalla, joka oli tosi mielenkiintoista. Kevät tuntui jo todella voimakkaasti ja merillä näytti hyvälle, kuten aina.


Huhtikuussa myös stressailin ja opiskelin rannikkolaivurintutkintoa, veli tuli käymään Kanadasta, vietettiin ystävän polttareita Jyväskylässä ja opettelin maalaamaan veneen pohjan onnistuneesti. Purjeveneemme laskettiinkin optimistisen toiveen mukaisesti ennen Vappua vesille, voi sitä onnea! Onnea oli myös matkustaa mimmiporukalla Tukholmaan katsomaan ja kuulemaan Adelen konserttia ja nähdä Kungsträdgårdenin kirsikkapuut. Kevät on kyllä niin parhautta!

 

  

Toukokuu
ssa
Hernesaarea koristivat jo palmut, tanssimme ystävämme häitä ja kävin Pingissä verkostoitumassa ja oppimassa uutta. Sitten me purjehdittiin. Kaikki aika mitä vain oli, purjehdimme. Ja todellakin, nämä kuvat ovat toukokuulta, jolloin oli jo t-paitakelit, merillä. Aivan uskomatonta! 

K
esäkuussa
myöskin purjehdittiin. Veneiltiin ystävien kanssa Pihlajasaareen, Vasikkasaareen ja tervehdittiin kaunista Helsingin Kauppatoria ja maailmanpyörää. Kävin myös blogimatkalla Naantalissa ja ihastuin paikkaan ikihyviksi. Tulevia kesäsuunnitelmia ajatellen, suosittelenkin lämpimästi nappaamaan tuosta postauksesta vinkit talteen. Kesäkuussa koitti myös hieno hetki, kun niiasin rannikkolaivurintutkintopaperit Lauttasaaren venesatamalla. Juhannus vietittiin tietenkin vesillä, ystävien kanssa vierasvenesatamassa Espoon Isossa Vasikkasaaressa. Siellä oli suorastaan maagista ja haluaisinkin pian uuden Juhannuksen ja sen saman fiiliksen. Vitsi miten upeita purjehduskelejä koko kesä olikaan pullollaan! Jos kevät on parhautta, niin kesä on täydellisyyttä!


 

Heinäkuu alkoi kirjaimellisesti Tallinnasta, jossa vietettiin ystävämme synttäriviikonloppua. Sieltä lähes suoraan jatkettiin matkaa Turun Ruisrockkiin, mutta välissä tietysti purjehdittiin. Enpä juurikaan ennättänyt Ruisrockin univelkoja nukkua, kun edessä oli jo matka Tukholman TBEX-matkabloggaajaseminaariin. Koko viikko oli lähes yhtä juhlaa, oppeja unohtamatta ja vitsit että meillä oli hauskaa meidän omassa Tukholman kodissamme muiden suomibloggareiden kanssa. Tukholma näytti myös uudet kasvot, kun kerrankin oli aikaa tutustua kaupunkiin kunnolla. Muutoin keskikesä menikin purjehtien ja suppaillen Suomen upeissa keleissä ja maagisissa auringonlaskuissa.


Tallinna on yksi suosikki kaupungeistani.Elokuu jatkui täydellisenä. Kelit hellivät ja aika meni suurimmaksi osaksi merillä. Tuntui että tästä herkusta täytyy saada kaikki irti, ennen pitkää pimeää talvea. Aurinko, hyvät tuulet, veneviikonloput ystävien kesken ja suppailut siihen päälle. En ihan heti keksi parempaa tapaa nauttia Suomen kesästä. Elokuussa tutustuttiin uutena saarena mm. Gåsgrundiin, Espoossa. Elokuun iltoihin kuului myös päräyttävän hienot auringonlaskut ja ne jos mitkä oli huikea ikuistaa omalta suppilaudalta Korkeasaaren edustalta.Syyskuu ...ja näin koitti kauan odotettu syyskuu, mikä oli kaunis, aurinkoinen ja tunteita täynnä. Kauan odotettu siksi, että matkustimme takaisin Kaliforniaan. Valitettavasti vain tämän vuoden syyskuu sisälsi myös surua. Isosti surua... Toki Los Angeles kauneudellaan pyyhki kyyneleet, ainakin ulkoisesti ja siellä oli hyvä olla, mutta jotain oli silti poissa. 
Saimme onneksi kuun lopulla suomikavereita kaupunkiin seuraksi, joten tekemistä riitti ja koinkin monia upeita asioita, kuten pitkään toivomani ratsastusretken Hollywoodin kukkuloilla. Päätin nauttia ja juhlistaa elämää täysillä. Pakko.  

Loka
kuu on ihanaa aikaa olla Los Angelesissa. Siellä on vielä päivisin täysin kesä ja tapahtumia riittää paljon. Yhtenä hauskimpina Halloweenin ympärillä olevat Pumpkin Patchit. Me pakkasimme kuitenkin tavaramme ja suuntasimme paikallisten ystävien kanssa Big Bear vuorille. Sieltä palattuamme palasimme Hollywoodiin ja kävimme mm. Chvrches Keikalla Hollywoodin hautausmaalla. LA antoi parastaan, enkä tietenkään olisi halunnut lähteä. Mutta piti taas lähteä, jotta voi palata.
Lokakuussa tajusin synttäreideni alla, että en niinkään täytä taas vuosia, vaan se on osoitus enemmänkin siitä, että olen saanut elää jälleen yhden vuoden lisää. Elämä opettaa ja antaa perspektiiviä näemmä ajatella eri lailla asioihin.
Ilon kaveriksi myös kyyneleitä mahtui lokakuuhun, mutta toki helpompana mutta myös haikeana tehtävänä tyhjensimme ja pakkasimme kesän ajan meitä täydelliseen onneen tuudittaneen purjeveneemme talviteloille. Se on oikeasti aika raastavaa, sekin.

Marraskuu jatkui purjevenettä laittaessa ensilumen alta. Kiirehän siinä tuli ja illat venyivät myöhään yöhän. Manasin, että ensi vuonna vene siirtyy Välimerelle, jossa se saa olla vene talvellakin. Jään haaveilemaan tästä... Onneksi löysin sisäsuppailun. Talven pelastus, totesin tuolloin! Kuun lopulla astuin myös laivaan, nimittäin pikaisesti Silja Symphonylle, jossa vietettiin somevaikuttajien pikkujouluja. Aurinko paistoi ja meri oli sulaa. Sää näytti ihan keväiselle ja mietin vain, että joko voi purjehtia..?

Joulukuussa oikeastaan vain shoppailin reissuja, en tehnyt niitä. On se vaan mukava tunne kun on reissusuunnitelmia tulevalle vuodelle ja yksi yllätysmatkakin edessä! Onkohan meillä ollut edes puhetta, että kuukauden kuluttua astumme jälleen laivaan? Tosin tällä kertaa aivan toisenlaisessa ympäristössä. Nimittäin Karibialla! Mutta siitä lisää myöhemmin ja kävinhän minä tosiaan joulukuussakin merillä, nimittäin uudistetun Silja Europan "neitsytmatkalla" Tallinnassa hyvin pikaisesti yksi maanantai-ilta. Merillä ollaan siis oltu aika hyvin tänä vuonna ja sama meno toivottavasti jatkuu tulevanakin vuonna ja se jos mikä sopii vallan mainiosti meikäläiselle.Kun tästä vuodesta alkaa olemaan jäljellä tosiaan vain muutama silmänräpäys, niin on tullut aika kiittää ja kumartaa tälle seikkailun täyteiselle vuodelle. Kiittää elämää ja kiittää tietysti teitä kaikkia ihania siellä ruudun toisella puolella. Mahtavaa, että me tehdään tätä matkaa yhdessä! Ja huikeita seikkailuita myös sinne ruudun toiselle puolelle teille kaikille!
 

II Kaikki kuvat ovat Instagram-tililtäni @sannasevenseas II

Vuoden 2014 koosteen näet täältä. Mutta mitä tapahtuikaan vuonna 2015? Tapahtui reissumielessä todella paljon. Kävin paikoissa, joista olen saanut vain unelmoida ja reissasin ehkä enemmän kuin koskaan. 2015 oli vuosi, jolloin palasimme maailmanympärimatkalta ja jostain syystä siitä täydellisestä vuodesta ei ole lainkaan tälläistä yhteenvetoa. Mieleni tekisi kyllä taltioida sellainen, ihan vaan muistoksi itselle. Ja jos näin teen, linkkaan sen tännekin.

Eng // My travels in 2016.
 

4 kommenttia

 1. Näistä kuvista, reissuista, ja hetkistä huomaa, että vesi on sinun elementti! :) Hieno vuosi on ollut, ja kylläpä Karibian risteily kuulostaakin ihanalta paolta talvesta, tulee varmasti unelmareissu. Jäin miettimään enemmänkin noita elementtejä.. En ole aiemmin ajatellutkaan asioiden yhteyttä, mutta oma elementtini on ilma, ja itseasiassa kaikki suosikkikohteeni ovatkin olleet avaria autiomaita tai vuoristoja joissa voi aistia ilman väreilyn, sään vaihtelut ja tuulet voimakkaina. Ihanaa uutta vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, täysin oikein! Olen muuten joskus vuosia vuosia sitten ollut yhdessä tilaisuudessa sellaisella kädestä lukijalla tmv ja hän mainitsi saman, että tarvitsen vesielementin ympärilleni. Vesi on aina ollut mulle luonteva elementti ja lapsesta saakka olenkin uinut ja pulikoinut järvistä meriin. Talvet asuinkin about uima-hallissa pienenä :) Voin hyvin uskoa, että ilma on sun elementti. Nää on mielenkiintoisia asioita ja osittain ohjailee elämää tiedostamattaankin.

   Ihanaa uutta myös sinulle, nähdään! :)

   Poista
 2. Huh miten mahtava reissuvuosi! Ja hyvin kyllä tuossa Maarit pukenut sanoiksi, että vesi on tosiaan sun elementti. Mun myös, vaikken ookkaan niin kova laivaihminen ku sää :) Mää haluaisin kans tavallaan tehdä tällaisen koosteen. Samalla se tuntuu tosi isolta työltä koska vuosi on niin pitkä aika. Tää oli kyllä tosi hyvin toteutettu kompakti paketti täynnä elämää sen kaikissa sävyissä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppi-sisko tietty tykkää kans vedestä :) Kiva että jaksoit lopulta koostaa omankin koosteen blogisi puolelle. Näitä on tosi kiva lukea ja totta tosiaan, vuosi on pitkä aika vaikka se toisinaan pääsee unohtumaankin tässä arjen kiireessä. Parasta tätä vuotta! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!