Karibian risteily: Tältä näyttää Celebrity Silhouette ja elämä laivalla

Celebrity Silhouette on Saksassa vuonna 2011 valmistettu alus, jonka pituus on 315 metriä, leveyttä aluksella on 37 metriä (vertaa maailman suurimpaan Harmony of the Seas alukseen, joka on huikeat 362,1 metriä pitkä ja 65,68 metriä leveä). Silhouette laivakin on siis Itämeren normaaleihin aluksiin verrattuna valtavan kokoinen tai ainakin se näyttää siltä, aina siihen saakka kunnes sen viereen satamassa saapuu joku Royal Caribbeanin merten jättiläisistä. Silloin tämä tytäralus jää pahasti isomman varjoonsa. Maksimissaan tällekin alukselle mahtuu kuitenkin 3145 matkustajaa sekä lisäksi  huimat 1246 henkilökunnan jäsentä. Laivan matkanopeus on 24 solmua ja tältä siellä näytti...

 

   
Laivan kreikkalainen kapteeni Dimitrios Kafetzisand oli varsinainen standup-koomikko heti ensimmäisestä kuulutuksesta alkaen. Ensiksi höristin korviani, että sanoiko hän oikeasti noin, mutta se kevensi heti tunnelmaa ja nuorensi risteilyelämää heittämällä niiden osalta ainakin keiden mielikuvissa näillä risteilyillä käy vaan eläkeläiset. Kapteenin kuulutuksia suorastaan odotti joka päivä ja niille oikeasti sai nauraa aivan vedet silmissä. Supliikin kapteenin taidot on huomioitu myös risteilyn ohjelmassa, sillä herralla oli oma showkin siellä, joka oli luonnollisesti hulvattoman hauska.  Esimerkiksi jos tältä kapteenlta halusit tiedustella, että "What is the scariest thing that ever happened at sea? Hän saattoi vastava: "We ran out of coffee". Hieman asiallisemmaksi kapteeni heittäytyi hänen pitämällään navigaatiokurssilla, johon otimme osaa. Siellä käytiin läpi laivan teknisiä toimintoja ja että kuinka alusta ohjataan ja monenko kertainen varmistus ohjauksella on. Erittäin monen, oliko jopa viiden. Korvat höröllä kuuntelin, kuinka paljon polttoainetta risteilyalus kuluttaa ja että alus voi kallistua maksimissaan turvallisesti 45 astetta. Kapteenilla on oma kokki, joka on sattumaa tai ei, kreikkalainen ja hän työskentelee kapteenina kolmen kuukauden jaksoissa.Parvekkeellinen hyttimme sijaitsi 7.:llä kannella. Hytin ilme myötäili aiemmin totuttua linjaa, eikä juurikaan siis poikennut totutusta. Kylpyhuone tosin ansaitsee erillisen huomion, nimittäin se oli suurin mitä koskaan aiemmilla Karibian risteilyillä. Siitä iso plussa. Muuten hytti oli ihan tilava, tosin suurempien matkalaukkujen kanssa on aina haastetta mihin ne mahduttaa. Toiset sijoittaa laukut sängyn alle, me säilytimme niitä sohvalla.

Tekemisen puute ei laivalla pääse yllättämään. Pikemminkin ja pahimmillaan haluaisit osallistua useampaankin tilaisuuteen ja niiden perässä juoksemiseen menisikin sitten koko loma ja sehän ei suinkaan ole loman tarkoitus, ainakaan meillä. Harkiten ja ohjelmasta ympyröiden yritin aina katsoa, että mitähän sitä tänään tekisi, siis sen lisäksi että ottaisi rennosti, tutustuisi uusiin satamiin ja maihin, söisi hyvin ja nauttisi meri-ilmasta. Myönnän toki pariin otteeseen arponeeni kuumeisesti taidehuutokaupan ja Michael Kors-kaupan avajaisten välillä ja milloin ostozembaloiden ja allas alueella tapahtuvan hyväntekeväisyys juoksun välillä. Järjestettyä ohjelmaa on siis yllin kyllin. Ohjelman ulkopuolelta myös pelkästään jo laivan kannella riittää aina tekemistä, nimittäin horisonttiin ihailemista, löhöilyä, kuntoilua, uimista, korista, hampurilaisten hakemista tai drinksujen nauttimista allasbaarissa. Ja kaikki tämä lystihän kuuluu risteilyn hintaan, toki lisähintaisiakin tuotteita ja palveluita on tarjolla ja niissä kannattaakin olla kohtalaisen tarkkana ettei tule hyttiavaimellaan (joka toimii maksuvälineenä) vahingossa vingutettua luottoa limittiin.


  
Laivan 13 matkustajakantta pitävät sisällään mm. kasinoita, lukuisia ravintoloita, kauppoja, kahviloita, baareja, yökerhoja, elokuvateatterin, viininmaisteluhuoneen, sikarihuoneen ja useita eri oleskelutiloja sekä kaikkiaan 1443 hyttiä. 
Viikon mittainen risteily seilasi vähän liiankin nopeasti takaisin lähtösatamaansa, eikä aika todellakaan käynyt pitkäksi. Auringonlaskut ja -nousut oman hytin parvekkeelta eivät käyneet pitkäveteiseksi, ei todellakaan. Eivätkä käyneet kyllä kapteenin vitsitkään. Yksi hauskemmista illoista oli kylläkin ABBA-ilta, jossa sai tanssia ja laulaa karaoken muodossa ruotsalaisten klassikoiden parissa aina unten maille saakka.

Tässä vielä videofiilistelyä risteilyltämme:
Miltä Karibian risteily Celebrity Cruisen Silhouettella teidän silmään näyttää? Tai onko joku lukijoista jopa risteillyt tällä laivalla?
Tulevissa postauksissa lisää risteilystämme ja kolmesta eri saaresta, jossa kävimme ja tietysti se, että mitä tämä kaikki lysti maksaa.


Eng // This is how our Caribbean cruise by Celebrity Silhouette looked like.


10 kommenttia

 1. Silhouette näyttää kyllä tosi kivalta! Tykkään enemmän tuon kokoluokan laivoista kuin niistä kaikkein isoimmista (vaikka on nekin todella näkemisen arvoisia). Ihana loma teillä ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma ja risteily oli kyllä ihana :) Mä niin haluaisin kokea noi megalaivat ja ne onkin sitten seuraavalla kerralla listalla. Silhouette oli kyllä kiva, eikä keksitty juurikaan mitään "vikaa" siitä. Ainut tosiaan, että itse jäin kaipaamaan Royalin laivoilta tuttua promenadea.

   Poista
 2. Laiva näyttää ihanalle. Celebrityn risteilyt onkin bucket listillä ja ne laivat, joissa on nurtsi. + tietty tuleva Edge taikamatolla. Iik! Anyway, isot pojot ja iso ah tolle sun mekolle. Niin sellainen mun oloinen mekko ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo Edge näyttää ihan ÄLYTTÖMÄLLE, huhhuh ja WOW! Sinne kun pääsis :D
   Silhouettella osa noista nurtsialueista oli lisähintaisia loungeja, mutta osa oli kaikkien käytössä. Oon aika varma, että pian jo risteilet Celebrityllakin ;)
   Ja kiitos kaunis kommentista. Tykkään mekosta kans kovasti. (Se on ostettu Havaijilta <3 )

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta! Ja mainio postaus, oon samalla laivalla lähdössä ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Ihan mahtavaa risteilyä! Nauttikaa isosti :) Mulle tuli tätä postausta tehdessä ihan hurja ikävä takaisin tuonne, joten nauttikaa meidänkin puolesta.
   Paulalle (Kroatialainen myyjä kellokaupassa) kovasti terveisiä ;)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää, ai että! Itse tultiin juuri omalta risteilyltämme ja pää on edelleen ihan pökkyrässä jet lagista ja kaikesta kokemastamme. Mekin käytiin Maho Beachillä ja vitsit, mikä kokemus se oli!!! Ajeltiin myös saari ympäri vuokra-autolla, hauska keikka sekin.

  Hullua miten paljon tekemistä laivalta löytyykään! Ja kun mekin halutaan olla myös ihan rennosti ja vaan fiilistellä, niin sitten kuitenkin haluaisi tehdä kaikkea mitä on tarjolla. Eihän niihin molempiin viikko riitä mitenkään! Mutta sitten toisaalta musta tuntuu, että olisiko se toinen viikko laivalla jo liikaa. :D

  Me ollaan aiemmin risteilty Carnival Gloryllä ja MSC Divinalla, joten toisista laivoista on aina hauska lukea. Olisi kiva joskus kokeilla "oikeaa luksuslaivaa", nuo molemmat meidän käymät ovat olleen enemmän budjettiristeilyjä - joskin oikein toimivia ja onnistuneita.

  Kyllä noissa Karibian risteilyissä vaan on taikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu Kati, että Karibian risteilyissä vaan on taikaa! Todellakin :)
   Ja ihanaa kuulla että Maho Beach oli teidänkin suosikkeja.
   Meillä pisin risteily on 8 vuorokautta ja silloinkin hieman mietti, että voisko vaan jatkaa. Mutta jos kohteet vaihtuisivat niin en usko että voisin ihan heti kyllästyä risteilyelämään. Haaveissa onkin joskus risteillä Tyynenmeren yli.

   Poista
 5. Karibian risteily (ja kohteet) olisi kyllä mielenkiintoisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan tykätty tosi paljon. Tosin ainahan se vähän harmittaa, kun kohteessa ei ennätä olla kuin päivän, mutta sitten taas laivassakin se elämä on oikein mukavaa ja mukaansa tempaavaa, joten sielläkin viihtyy erinomaisesti. Suosittelen siis lämpimästi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!