Purjehdusmatka Välimerelle

"Jokaisessa satamassa oli kymmenittäin entistä isompia purjeveneitä parkissa ja mikä oli upeinta, melkein jokaisessa kauniissa lahden poukamassakin oli aina useampi purjevene tullut parkkiin yöksi. Ja tässä kuulkaa, tässä on yksi meidän uusista unelmista. Päästä elämään noin. Satamasta toiseen veneillen. Ja tietysti kera kavereiden."
- Kirjoitettu blogiin kesäkuussa 2014

 



Ja näin, kolme vuotta myöhemmin, asiat ovat johtaneet siihen onnelliseen pisteeseen, että me lähdetään ensi viikolla elämään tuota unelmaa ja purjehtimaan Kroatian saarille viikoksi, kera ystävien tietysti! On hurjaa ajatella, miten nopeasti tämä matka onkin jo käsillä, kun sitä alkujaan talvella aloitettiin suunnittelemaan. Alkuvuodesta kyseltiin tarjouksia eri vuokrausfirmoista ja kymmenien meilien jälkeen ajankohdaksi valikoitui loppukesä ja firmaksi Sailing Europe. Meitä lähtee matkalle siis kuusi henkilöä plus paikan päältä vuokrattava kapteeni, koska miehelläni tai muillakaan seurueesta ei ole vielä kansainvälisen huviveneenkuljettajan kirjaa, niin emme saa vuokrata purjevenettä ilman kapteenia.






Lennämme Splitiin päivää ennen purjehdusretken aloitusta, josta matkaamme lautalla Soltan saarelle Rogačin satamaan. Sieltä alkaa meidän viikon mittainen purjehduksemme Beneteau Cyclades veneellä. Ollaan saatu ennakkoon esimerkkireittejä, joista valitaan mieluisin. Tullaan varmaan eniten mukailemaan eteläistä reittiä, jolloin todennäköisesti päädytään ainakin Hvarin, Bracin ja Vis:n saarille. 
Kaikki suunnittelu tätä matkaa varten on ollut supermielenkiintoista ja välillä vähän hämmentävääkin. Muun muassa päänvaivaa on aiheuttanut se, että tarjoamme kapteenille aina ruuat tai vaihtoehtoisesti joudumme antamaan hänelle taskurahaa ravintolaan, mikäli yövymme satamissa. Kauppareissuilla siis tietysti laskemme ostokset kuuden sijasta seitsemälle ja taskurahasta olemme saaneet ohjeita, että 15-20 euroa on sopiva summa. Olisikin mahtavaa, jos jollain teistä olisi kokemusta veneen vuokraamisesta kapteenin kera?




Mukaan lähtee myös oma suppilauta ja toinen vuokrataan veneelle paikan päältä.


Tämä oli se näky kolme vuotta sitten: veneitä kauniissa poukamissa ankkureissaan ja nyt mennään tämän vision perässä.


Eihän tässä auta muuta kuin pitää hatusta kiinni! Luvassa on epäilemättä huikea kokemus ja paljon merielämää, toivon mukaan erittäin aurinkoisessa Kroatiassa. Pakkauslistaa on päivitetty pitkin kesää ja mukaan lähtee hellevaatteiden lisäksi myös lämpimiä purjehdusvaatteita. Tietysti GoPro, snorkkeli ja maski, suppilauta ja varmaan on syytä pakata mukaan myös riippumatto - onhan kyseessä kuitenkin loma. Nyt olisikin mukava kuulla jos siellä on joku, joka olisi purjehtinut noilla suunnilla tai muuten vaan haluat vinkata jotain must see -kohdetta tai saarta. Kaikki vinkit on lämpimästi tervetulleita!

Postauksen kuvat ovat ensimmäiseltä Kroatian matkalta kesäkuulta 2014.


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

Eng // Ahoy! Soon we´ll be sailing in Croatia.

2 kommenttia

  1. Nauttikaa reissusta! :) Vesillä on aina ainutlaatuinen tunnelma.

    Arvelen, että tuo kapteenin ruokkiminen on jokin merenkulun kulttuuriin ja kapteenin arvostamiseen liittyvä juttu. Veljeni valmistuu pian merikapteeniksi ja alla on jo perämiehen tutkinto ja ties kuinka monia vuosia töitä alalla - osaisi siis varmaan antaa vastauksen tähän kysymykseen. Saatan jopa kysyä kun jäi askarruttamaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida, nautitaan varmasti! :D
      Hyvin mahdollista tuo mitä tuumailet. Kapteeni on tottakai veneen kippari ja sen sana on laki :) Ja onhan se tottakai luonnollista, että kun viikko asutaan samoissa pienissä neliöissä, niin myös syödään yhdessä. Jotenkin olisi ehkä helpompaa vaan maksajana, jos ruokaraha olisi jo suoraan vuokrahinnassa. Varsinkin näin ei natiiville-tippaajalle nämä on aina hieman vaivaannuttavia tilanteita, mutta uskon että selvitään tästä kuitenkin ja kaikki saa mahan täyteen :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!