Happy Halloween Kööpenhaminan Tivolista + video

Kööpenhaminan matkan kohokohta itselleni oli viettää ilta Halloween-koristukset päälleensä saaneessa legendaarisessa Tivolissa. Aivan keskustassa, rautatieaseman vastapäätä sijaitseva maailman toiseksi vanhin tivoli on kerrassaan viehättävä paikka. Sen kohderyhmään kuuluvat kaiken ikäiset ja se todella palveleekin kaiken ikäisiä. Lämmin suositus, jos olet matkalla Köpikseen.


Vierailin nyt toista kertaa tivolissa, mutta tällä kertaa kiersimme oikein ajan ja kartan kanssa koko tivolin. Kaikkialle oli tuotu kurpitsoja ja muuta halloween-rekvisiittaa somisteiksi ja ne oli tehty todella huolella. Tivolin alueella on myös lukuisia pieniä käsityöläis- ja matkamuistokojuja sekä viehättäviä ruokakojuja joista voi ostaa mukaansa vaikkapa olutta tai kuumaa viiniglögiä. Tivolin alueella on myös lukuisia ravintoloita, joissa voi viettää iltaa ihan pidemmänkin kaavan mukaan. Itse huvipuistolaitteita löytyy jokaiseen makuun ja niihin voi ostaa kertalippuja. Me kävimme yhdessä laitteessa, Linnanmäen vuoristorataa muistuttavassa laitteessa, joka sekin oli halloween asussa. Ja voi vitsit, että oli hauskaa! Siitä lisää muuten postauksen lopussa olevalla videolla. Pienenä vinkkinä mainittakoon, että Halloween-paraatin jälkeen kaikkiin laitteisiin ja lippuluukuille oli aika huimat jonot. Nyt paraatin nähneeni voin jälkiviisaasti todeta, että silloin kannattaa melkeinpä olla vaikka jonossa (josko sellaisia edes onkaan paraatin aikaan), sillä valitettavasti paraatissa ei ollut juurikaan nähtävää. Tai sitten odotukset olivat liian suuret.
 

Tivolissa saa helposti vierähtämään useamman tunnin ja mielestäni sinne on hyvä saapua vielä valoisan aikaan, jotta hahmottaa paremmin kokonaisuuden. Mutta illan tullen tivolin todellinen tunnelma pääsee vasta valloilleen. Tanskassa käännetään kellot samaan aikaan kuin Suomessa, joten hämärä hiipii jo kohtalaisen ajoissa lokakuussa. Aikaa riittää silti hyvin tivolin tutkimiseen, sillä se on avoinna aina 23:00 saakka.
Lippu tivoliin maksoi aikuiselta viikonloppuna 120 DKK eli noin 16 euroa. Ostimme liput netistä ennakkoon ja vältyimme näin porteilla olevilta jonoilta. Halloween-teema jatkuu tivolissa vielä 5. marraskuuta saakka, jonka jälkeen tivoli alkaa valmistautumaan jouluun. Tässä vielä video Youtube-kanavaltani viikonlopun Halloweenin vietostamme tivolissa.
Miten teidän Halloween sujui vai onko naamiaiset vasta tuloillaan? Onko lukijoiden joukossa muita, jotka ovat myös viettäneet Halloweenia tai muuten vaan käyneet tivolissa?


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!