Pastellisen värikäs Kööpenhamina

Palasin viime yönä takaisin kotiin nopealta minilomalta Kööpenhamista. Nämä kuvat ovat eiliseltä päivältä, kun kävelimme takaisin hotellillemme street food -marketilla. Myös Tanskanmaalla käännettiin viikonloppuna kelloja ja siitä johtuen sielläkin aurinko alkoi laskea mailleen jo iltapäivästä. Eilinen auringonlasku näyttäytyi kerrassaan söpönä Nyhavnin värikkäiden talojen takana ja ikäänkuin toivotteli uudestaan tervetulleeksi tähän sympaattiseen kaupunkiin.




Kööpenhaminan silmäkarkkia palaa kyllä mieluusti ihailemaan uudestaankin. Sovimmekin ensi kerraksi treffit kevät- tai kesäaikaan, kun kaikki vielä kukkii ja on enemmän vehreää ja ulkona voi viettää enemmän aikaa puistoissa, eikä aurinko laske koskaan. Kööpenhaminassa oli vielä näin lokakuun viimeisenä viikonloppuna yllättävän mukava keli. Lämpötilat pyörivät noin kymmenessä asteessa, ainoastaan tuuli teki kelistä hieman kolean. Muuttolinnut tekivät tosin lähtöään täälläkin, pinkiksi värjäytyvän taivaan alla.

Näitä kauniita taloja katsellessa herää uteliaisuus päästä kokemaan, miltähän tuntuisi asua Nyhavnin kanaalin varrella. Näissä kauniissa taloissa (tarkemmin Nyhavn 67:ssa) on asunut myös mm. Ruma ankanpoikanen -kirjan kirjoittanut H.C. Andersen. Alueen silloista on tullut myös suosittuja kohteita rakkauslukoille.



Minilomaan Köpiksessä mahtui lauantaibrunssi, ilta Tivolissa Halloween-karkeloissa, pitkiä yöunia hotellin lakanoissa, suussa sulavat vohvelit Nyhavnissa sekä kohtalaisesti myös shoppailuja. Näistä kaikesta lisää seuraavissa postauksissa tai ainakin tivolista. Viikonloppumatka Kööpenhaminaan oli juuri sopiva piriste lokakuulle ja parissa päivässäkin ennättää nähdä kaupunkia todella monipuolisesti. Löytyykö lukijoiden joukosta muita Nyhavnin satama-alueesta lumoutuneita?



Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!