Urban Light @LACMA

Lähellä Hollywoodia sijaitseva LACMA (Los Angeles County Museum of Art) tunnetaan suurelti museon ulkopuolella olevista Urban Light -valoistaan. Chris Burdenin vuonna 2008 valmistunut taideteos koostuu 202:sta kappaleesta kauniita katulamppuja 1920-luvulta, jotka on kerätty lähinnä Los Angelesin alueelta.


Taideteos kerää ihailijoita ja valokuvaajia vuorokauden ympäriinsä, sillä lamput valaisevat yötä päivää. Ne sammutetaan vain esimerkiksi Earth Hourin vuoksi. Ja nyt, kiitos Leonardo DiCaprio -säätiön, kaikki Urban Light -taideteoksen 309 lamppua on vaihdettu led-valoiksi ympäristöä ajatellen. Lamppujen vaihtaminen ledeiksi vastaa keskimäärin 295 amerikkalaisen kotitalouden tuottamaa sähkön määrää 10 vuodessa.
Me olimme paikalla viikonloppuna ennen aamu kymmentä ja silloin saimme ihailla teosta aika rauhassa. Itse museossa vierailu jäi vielä seuraavaan kertaan, mutta on ehdottomasti listalla ja silloin käynnin voisi sijoittaa auringonlaskun aikaan, jolloin näkisi myös Urban Light -valot loistossaan. LACMA:ssa ja Urban Light -taideteoksella vierailun voi mielestäni hyvin lisätä Los Angelesin monien nähtävyyksien joukkoon. Onko sinulle Urban Light -taideteos tuttu?


Lacman Urban Light sijaitsee osoitteessa 5905 Wilshire Blvd, Los Angeles, CA 90036
Seuraa Seven Seas -blogia myös:
Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!