Hotellivinkki Santorinille: Splendour Resort

Kreikan lomamme hotellien varaukset tuottivat hieman päänvaivaa ennen reissua, kun kauhistelin Santorinin hotellien korkeita hintoja pitkin kevättä. Aluksi oli myös todella hankalaa selvitellä, että missä päin saarta kannattaisi edes yöpyä. Mielikuvissa ja haaveissa halusin tietysti majoittua sellaisessa ihanassa valkoiseksi kalkkimaalatussa hotellissa, jossa olisi uima-altaalta näkymät merelle. Tälläisten hotellien hinnat olivat pöyristyttävän korkeita, varsinkin kun aloin varaamaan hotelleja vain reilut pari viikkoa ennen lähtöä. Paniikiksi muodostunut hotellinvaraus Santorinilta olikin kuitenkin täydellinen napakymppi - kiitos tämän löydön!


Splendour Resort sijainti

Splendour Resort -hotelli sijaitsee Firostefani nimisessä kylässä. Opimme sisäänkirjautumisen yhteydessä, että Santorinilla ei ole katuosoitteita, on vain kyliä ja kaupunkeja. Lentokentältä tänne oli kuitenkin kohtalaisen helppo tulla, kunhan vain kyseli ohjeita; lentokenttäbussi vie suoraan Firan bussiasemalle, josta Firostefaniin ja Splendour Resortiin on matkaa noin 1,5 km. Firan bussiasemalla voi vaihtaa bussia, joka vie lähelle hotellia tai kävellä loivaa ylämäkeä pitkin perille. Toki myös taksilla pääsee perille.

Fira on viihtyisä pieni kylä, jossa on lukuisia kahviloita, kauppoja ja yhtä kauniita ravintoloita auringonlaskun ihailuun, kuin suositussa Oian kaupungissakin. Firan pieniä katuja pitkin on helppo kävellä hieman etäämmällä ja rauhallisemmalla paikalla sijaitsevaan Firostefaniin. Hotellin ympärillä ei varsinaisesti ole muuta kuin muutama kahvila, apteekki ja muutamia ravintoloita, mutta jo viiden minuutin kävelymatkan päästä alkavat ravintolat. Bussipysäkki on myös muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Bussilla pääset kätevästi vaikkapa suosittuun Oian kaupunkiin. Santorinilla bussit ovat hyvin edullisia, taksit eivät.


Splendour Resort hotelli ja huoneet

Olimme varanneet itsellemme Superior-huoneen, joka kuvauksen mukaisesti oli noin 60m2. Huone olikin todella väljä ja tilaa riittävästi. Huoneeseen kuului kuvauksen mukaan joko parveke tai patio. Riemumme olikin rajaton, kun tajusimme, että olimme saaneet huoneen omalla uima-altaalla. Se teki kohtalaisen normaalista ja perus siististä hotellihuoneestaamme täydellisen!

Hotellilla oli erinomainen palvelu ja henkilökunta todella ystävällistä. Hotellin manageri antoi meille mieluusti vinkkejä, mitä saarella kannattaa tehdä ja minne mennä. Saavuimme aikaisen lennon vuoksi jo aamupäivästä hotellille ja meidät ohjattiinkin hotellin yleiselle poolille odottelemaan sisäänkirjautumista, jossa meille tarjoiltiin tervetulodrinkit ja pientä naposteltavaa. Ja sehän sopi meille!

Testasimme myös hotellin huonepalvelun, kun tilasimme lounaan huoneeseemme tai siis uima-altaamme reunalle. Tilasimme molemmat salaatit ja ne olivat erinomaiset.
Aamupala oli todella monipuolinen ja vaihtui hieman päivittäin. Aamupalaravintolasta oli upeat näkymät merelle ja aamiaisen pystyi nauttimaan joko ulkona terassilla tai sisätiloissa.Aamupalallakin oli mahdollista nauttia kreikkalaisesta salaatista ja muista tuoreista antimista.

Huonepalvelusta tilattu kreikkalainen salaatti maistui erinomaiselta oman uima-altaan reunalla. Kaksi salaattia sekä vesipullo tippeineen maksoi 25 euroa.
Pienen Firostefanin kylän kauniita maisemia.Viihdyimme hotellissa erinomaisesti. Aamupäivät sujuivat altaalla ja niihin kuuluvilla omilla aurinkotuoleilla. Auringonlaskuja emme päässeet hotellillamme todistamaan, mutta tämä oli tietoinen päätös, mutta sen sijaan auringonnousut ovat tämän hotellin juttu!
Ehdottomasti parasta tässä hotellissa olivat oma uima-allas, hyvä ruoka sekä auringonnousut, jotka todellakin ovat kaiken heräämisen väärti.

Mikäli suunnittelet matkaa Santorinille, niin lämmin suositus Splendour Resort hotellille. Itse yöpyisin täällä mieluusti uudestaan ja jopa hieman pidemmän aikaa. Tosin, jo kahdessa vuorokaudessa ennätti hyvin tutustua Santoriniin ja nähdä legendaarisen Oian auringonlaskun ja kiertää koko saaren, sekä nauttia hotellin omasta upeasta uima-altaasta.

Miltä teidän makuun tämä hotelli näyttää?


Splendour Resort -hotelli Santorini, (Superior room), hinta 408 € / 2 yötä (kesäkuu 2018).

4 kommenttia

 1. Ihana hotelli! ❤ kuolasin tätä hotellia jo sun insta tarinoista silloin :D käytiin Santorinilla 6 vuotta sitte ja silloin majoitus hinnat oli jokseenkin vielä siedettäviä. Meidän hotelli noin kilometrin päässä Firasta maksoi muistaakseni 140e 7 yöltä :D elinaivan ilmainen. Se oli kuitenkin varustettu uima-altaalla ja hyvällä aamupalalla. Voi kunpa tuonne pääsisi takaisin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, teillä on kyllä ollut hinnat kohdillaan tuolloin! Miten musta tuntuu, että Santorinin hinnat on pompsahtaneet ihan vasta viime vuosina ihan järjettömiin(?). Mutta tää on ihan vaan mun pohdintaa...
   Ja sama juttu, voi kun pääsisi takaisin <3

   Poista
 2. Vitsi miten näyttää upealta!!! Löysitte kyllä ihan huikean hotellin, ja vielä aika edulliseen hintaan! Oma infinity pool on kyllä varmasti parhaita juttuja, mihin Santorinin-lomalla kannattaa satsata. Näyttää upealta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Inka ja todellakin! Ei harmittanut yhtään maksaa tälläisistä näkymistä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!