Mistä minä olen kotoisin? Mikä on minun todellinen DNA?

Kuten aiemmassa postauksessa kerroinkin, tein Ping festivaaleilta saamani Momondon #theDNAjourney -testin joitain viikkoja sitten. Olen odottanut kuumeisesti todellisen DNA:ni tuloksia ja pohtinut, että mistähän kaukaa tulevat todelliset juureni? Seikkailija sydämeni on pakosti jostain kauempaa. Viihdynhän niin kovin hyvin toisella puolella maapalloa ja viehätyin erityisesti polynesialaisesta kulttuurista. Eikö minussa nyt voisi olla pienen pieni ripaus Havaijin saariryhmän esi-isiä, jotka aikoinaan keksivät koko surffikulttuurin.


Miten DNA -testi tehtiin?

Pakkauksessa oli todella selkeät ohjeet testin tekemiseen. Käytännössä sinun tulee olla vain puoli tuntia syömättä ja juomatta, jonka jälkeen voit antaa DNA-näytteen sylkäisemällä pakkauksessa olevaan muovituubiin. Tämän jälkeen sekoitat näytteen ohjeen mukaisesti ja paketoit sen kuoreen, joka tulee pakkauksessa mukana. On tärkeää ottaa ylös oman näytteen henkilökohtainen koodi, sen perusteella saat tuloksesi. Samassa yhteydessä kirjaudutaan näytteen ottajan Ancestryn web-sivuille ja syötetään koodi sinne. DNA-näytteen lähettämisen jälkeen alkaa se jännin vaihe, odotus.

Tai korjaan, vielä ehkä jännittävämpää ja kutkuttavampaa oli, kun meiliin kilahti tieto siitä, että DNA-tulokseni ovat saapunet. Olin silloin töissä, viimeistä päivää, eikä minulla ollut saumaa avata viestiä silloin. Enkä halunnutkaan. Tulosten katsominen jäi juhannuskiireiden ja leipomusten alle torstaina, kunnes sitten juhannusaattona herätessämme veneellämme pyysin miestäni lukemaan tulokseni sähköpostista. Ja ette kyllä ikinä arvaa mikä se tulos oli...


Mitä veikkaatte tulosten olevan? En kuvitellut suuria, koska näytänhän suomalaiselta ja usein maailmalla minua saatetaan veikata venäläiseksi, jolloin korostan olevani suomalainen. Tässä kuussa Kreikassa käydessäni minua taas ei millään uskottu suomalaiseksi, koska en iholtani kuulemma näyttänyt yhtään suomalaiselta (tarjoilijan kommentti). Mene ja tiedä, ulkonäköni antaa varmasti viitteitä siitä, mutta aivan näin yksitoikkoiseen tulokseen en olisi ikinä uskonut päätyväni. Tässä se vastaus nyt sitten tulee: minun juureni ovat syvällä Suomen maassa, olen nimittäin 100 % suomalainen. Tarkemmin tulokseni oli "100 % Finland / Northwest Russia".

Rehellisesti sanottuna olin aika yllättynyt tuloksista. Naurettiin sille yhdessä ja se oli oikeastaan se, jota vähän ounastelin ja leikkisästi pelkäsinkin. Mielestäni on ihmeellistä, että maailman meriltä ei aikojenkaan saatossa ole sukuumme tullut hippustakaan muuta geeniperimää. Voinko luottaa tulokseen? Kenelle voi reklamoida?

Miten ihmeessä reissusydämeni voi olla vain suomalainen. Mistä kaipuuni kaukomaille ja maailman merille sitten kumpuaa? Ei ainakaan näköjään DNA-perimästäni. Olen tutkitusti ja 100 %:sti Made in Finland. Tästä eteenpäin, kun minulta kysytään mistä olen kotoisin, voin vastata hyvin rehellisesti, että olen Suomesta. Geeniperimäni on Suomesta, mutta mieleni ja sydämeni maailmalla.


Nyt olisikin kiva tietää, onko joku teistä kenties tietoinen omasta DNA-perimästään? Katso minkälaiset tulokset sai matkabloggaajakollega Terveiset päiväntasaajalta -blogista, kun hän teki samaisen Momondon #theDNAjourney -testin.

* Kaikki postauksen pinkin seinän kuvat on otettu Los Angelesista, joka on henkinen kotini, DNA-juuristani huolimatta. Kuvan seinä on kuuluisa "The Pink Wall", joka sijaitsee Melrose Avenuella Hollyoodissa ja on oikeasti Paul Smith -kaupan seinä, josta on tullut todella suosittu instagram-seinä.

10 kommenttia

 1. Whaaaaat! 😂 "Mihin voi reklamoida"😂 päivän paras! :D
  Aika yllättävää, ettei ole ripaustakaan muualta. Mullakun oli sitä Afrikkaa ja Bangladeshiakin siellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah, no älä! :D
   Kyllä täällä on mietitty testin vahvuutta, kun muilla on just ollut prosentteja muualtakin, mutta meitsi on sitten 100%:sti Suomi-tyttöjä :DDD Ei auta kuin uskoa tulosta ja olla siitä överi ylpeä! :)

   Poista
 2. Myös Sami Lensu teki DNA-testin. Entäs nämä tulokset? :D https://youtu.be/Ekik4REstc8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei thanks! Tää Samin video oli ihan huippua! :DDD Kohtalotoveri ;)

   Poista
 3. Mä oon näitä kattellu tubesta ja miettiny usein et voiko nää oikeesti pitää paikkansa. Ite en ehkä ottaisi näitä tosissaan, mut tekis mieli itsekkin kokeilla, kun tiedän että äidin puolelta jonkun kaukaisen sukulaisen nimi löytyy Ellis Islandin listoilta, joten voisi hyvin ruotsin lisäksi löytyä perimää jenkkeihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa toki kokeilla, jos mahdollisuus tulee. Mä jopa voisin maksaakin testistä, ellen olisi sitä nyt onnekseni voittanut. Vielä tuosta mun tuloksesta, niin kuvittelin että minulta olisi löytynyt rippeitä muualta maailmalta, kun toisilla tosiaan on niin ollut, mutta ei näemmä :)
   Minun dna-historiani kertoo, että 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa meikäläisiä on lähtenyt paljon Amerikkaan, Itään ja Kaliforniaan. Eli jos teidän sukulaisen nimi löytyy Ellis Islandilta, niin voi myös johtua siitä että on lähtenyt Suomesta Amerikkaan ja kantaa yhä suomi-dna:ta :) Jos ikinä teet testin, niin olispa kiva kuulla tulokset.

   Poista
 4. No ohhoh! Yllättävää, mutta ilmeisesti 100% suomalainenkin sydän voi halajaa maailmalle. ;) Tämä olisi mielenkiintoinen tehdä itsekin! Olen aina ollut kiinnostunut perimästäni, ja monet ovat linkanneet minua ulkonäön puolesta jonnekin Itä-Eurooppaan. Mutta who knows... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooh! Ylläri tämä tosiaan oli, mutta vahvasti sydän halajaa maailmalle ja reissuille :DDD Ehdottomasti suosittelen testin tekoa, jos asia kiinnostaa ja kiehtoo ;)

   Poista
 5. Anonyymi10/13/2019

  DNA-testejä markkinoidaan amerikkalaisille juuri noin, että ota selvää juuristasi. Valkoiset amerikkalaiset kun ovat sekoitus eurooppalaisia niin heillä saattaa olla 20% italialainen, 30 britti, 10 latino ja 40 saksalainen.

  Itse asiassa suomalainen perimä on harvinainen ja siitä kannattaa olla ylpeä.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi10/13/2019

  Suomalaisethan ovat aina muuttaneet ja lähteneet siirtolaisiksi. Ei Eurooppaan intiaaneja tai afrikkalaisia tullut, ei edes eskimoita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!