Tallinnan joulutori & The Times we had

  * Local Guide -opastus on tehty yhteistyössä ParisRion kanssa.
   

Tallinnan raatihuoneentorin joulutorista näyttää tulleen minulle vähintäänkin jonkin asteinen traditio. Vierailin nimittäin joulutorilla kuva-arkistoni perusteella ensimmäisen kerran jo vuonna 2008, mutta ensimmäisen kerran kirjoitin vasta tästä tunnelmallisesta joulutorista blogiini viime vuonna. Tallinna on suosittu kohde ympäri vuoden, mutta näin joulun alla Tallinna tuntui olevan loppuunmyyty. Eikä ihme, joulutori on viehättävä ja vetää puoleensa ihailijoita!


Local Guide -opas vei minut Tule Estonia -ravintolan toiseen kerrokseen, kun olin pyytänyt häneltä vinkkejä, missä voisi kuvata joulutoria yläilmoista.
Joulutorille oli mukava palata uudestaan vielä mieheni ja ystävien kanssa seuraavana päivänä.
Ihanan Cali-siskon kanssa Tallinnan tuulisella joulutorilla.

Keskiaikaisten rakennusten ympäröimä vanhakaupunki on silmäkarkkia kaikille, ketkä arvostavat vanhoja rakennuksia. Vanhankaupungin mukulakivikatu johdattelee kätevästi Toompean kukkulalle, jossa sijaitsee suosittu Kohtuotsa-näköalatasanne. Tasanteelta avautuu upeat näkymät kaupungin kattojen ylle sekä Itämerelle.

Näköalatasanteella sijaitsee myös suosittu vaaleanpunainen seinä, jossa on monen tuntema "The Times we had" -teksti. Suureksi yllätyksekseni kirjoituksen fontti oli täysin muuttunut. Local Guide -oppaani, jonka olin varannut ParisRion Local Guide -palvelusta* tiesi kertoa hieman taustaa muuttuneesta seinäkirjoituksesta. Aiempi alkuperäinen teksti oli nimittäin maalattu kesällä piiloon ilmeisesti seinän korjauksen yhteydessä, josta olikin noussut kohu ja hämmennys, jonka päätteeksi joku tuntematon tekijä oli maalannut tekstin uudelleen seinään. Tosin täysin eri fontilla. Mitäpä pidätte tästä uudesta ilmeestä? Aiemman ja uuden kirjoituksen näet tuoreimmasta Instagram-postauksestani tästä.

Viikonloppu Tallinnassa hurahti pientä flunssaa potiessa, mutta hyvässä seurassa ystävien kanssa kuulumisia vaihdellen ja makoisassa V vegan -ravintolassa tunti tolkulla istuen, hyvää ruokaa nauttien ja elämän iloja ja suruja puiden.

Vielä ei ole muuten liian myöhäistä nähdä Tallinnan joulutoria! Joulutori on avoinna 7. tammikuuta 2019 saakka joka päivä kello 10:00-19:00.

* ParisRio kustansi minulle yhden tunnin Local Guide -oppaan. Muutoin matka ja majoitus olivat omakustanteisia.Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita seuraavissa kanavissa:

10 kommenttia

 1. Kävin kesällä Tallinnassa ja silloin tuo the times we had oli kirjoitettu tyhjään seinään lyijykynällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, eikä! :)
   Lyijykynäkirjoitukseen verrattuna tuo uusin versio on sitten ihan jees, haha :D Mä näin tekstin vielä toukokuussa alkuperäisessä muodossaan. Kesäkuussa tuli siis lyijykynäversio ja nyt syksyllä tämä tuorein. Aikamoista! :)

   Poista
 2. Kovin näyttivät tutuilta nuo paikat. Tulin tuolta juuri eilen. Tässä on hieman juttua joulutorista. Ruoka- ja kahvipaikoista yritän vääntää postauksen muutaman päivän päästä.

  http://appamatkustaa.fi/tallinna-milta-naytti-euroopan-paras-joulutori/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postauksen linkkaamisesta. Kävin lukaisemassa sen ja tuttuja maisemia Tallinnan tunnelmalliselta joulutorilta, johon ei voi kyllä kyllästyä. Minä tykkään! :) Oikein hyvää joulua sinulle!

   Poista
 3. http://lentopelkoblogi.net/tyttojen-kesken-tallinnassa/ tuolta löytyy lyijykynäversiosta kuva jos haluaa käydä kurkkaamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! :DDD Tää oli kyllä paras :DDD Voi apua sentään toi lyijykynäversiosta tehty The Times we had -teksti. Mä olisin lentänyt pyllylleni, jos oisin ton nähnyt tuossa tilassa, hihihhh... On se nykyinen sitten tuosta ainakin parempi!

   Poista
 4. Tallinna on kyllä aina niin ihana kaupunki vierailla, kesäisin ja talvisin. Ja onneksi sinne pääsee niin nopeasti ja kätevästi. Tuo joulutori teki minuun suuren vaikutuksen, taitaa tulla joka jouluiseksi perinteeksi minullekin vierailla sielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä Tallinnasta <3 Ja taidettiin melkein olla samaan aikaan tunnelmallisella joulutorilla ;)

   Poista
 5. Tallinna on mukava joulukaupunki - ainakin juuri jouluna! Olimme juuri siellä aatosta Tapaninpäivään ja toisin kuin vaikka Helsingissä vanhassa kaupungissa juurikin tuon joulunakin auki olevan joulutorin takia on sopivasti elämää myös pyhinä. Ja pitihän sitä tuonne Toompean mäellekin kiivetä.
  Paluumatkalla laivalla joku totesi vieressämme laivan Comfort Loungessa, että viettävät joka toisen joulun täällä ja vaikka tämä oli meidän ensimmäinen joulumme Tallinnassa en pidä yhtään mahdottomana ajatusta, että viettäisin joskus toisenkin joulun kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa tunnelmalliselle tavalla viettää joulua ja mukava kuulla, että siellä oli palvelut auki aattonakin. Ei lainkaan hullumpi ajatus tuo, että viettää joka toisen joulun Tallinnassa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!