Kallionseinämään rakennettu baari, joka on pakko kokea Menorcan lomalla

Onko tässä Menorcan huikein nähtävyys? Ainakin itselleni tämä kallionseinämään rakennettu baari teki suuren vaikutuksen, vaikka Menorcan rannatkin olivat mykistävän kauniita. Cova d’en Xoroi on baari ja yökerho, joka sijaitsee Cala en Porter nimisessä kylässä kaakkois-osassa Menorcan pientä saarta. Ravintolan vaatimattoman sisäänkäynnin jälkeen eteen avautuu suorastaan henkeäsalpaava näky merelle.
Sisäänpääsy kalliobaariin maksaa 15 euroa ja se sisältää yhden juoman. Baari on käymisen arvoinen myös päiväseltään, mutta jos innostut auringonlaskuista yhtä paljon kuin minä, niin tämä on se paikka, jossa haluat sen nähdä. Ja tänne kannattaa tulla hyvissä ajoin.

Ravintolan edessä sijaitsee isohko parkkipaikka, johon varsinkin ennen auringonlaskua saattaa olla vaikea löytää vapaata paikkaa. Monet pysäköivätkin tien varsille ja kävelevät ravintolaan. Meillä kävi hyvä munkki, kun saapuessamme hetkeä ennen auringonlaskua meille vapautui juuri parkkipaikka. Meidän aikaan ravintolaan oli jo jonoa, mihin kannattaakin varautua ainakin sesonkien aikaan.

Astuessasi sisään ravintolaan se vastaanottaa sinut huikeilla maisemillaan. Kiviset mutkittelevat portaat johdattelevat kallionseinämää pitkin alemmas ravintolan uumeniin. Auringonlaskun aikaan portailla on ruuhkaa. Kaikki haluavat ikuistaa niemen kärkeen laskevan auringon säteet. Alempana baarissa musiikki pauhaa, ilta on lämmin ja ihmisvirta vaeltaa pitkin kallionseinämää. Kallion sisällä kulkee luolia, jotka ovat osa yökerhoa. Vessaan mennessä joudun kyyristymään, muuten terävät kallionreunat raapisivat päätäni. Muistan ihmetelleeni, kuinka turvallinen tämä kallionseinämään rakennettu baari mahtaa olla, mutta annan asian olla. Järjettömän huikea keksintö ja niin kaunista!Emme olleet ainoita, jotka halusivat nähdä auringonlaskun.
Aurinko laskee sormen osoittamaan suuntaan ja kalliobaarin portaikko luikertelee kallion seinämää pitkin alas kauas taakse.


Oletko sinä vieraillut tässä huikeassa kalliobaarissa tai saiko tämä kiinnostuksen paikkaa kohtaa heräämään?

Kallionseinämään rakennettu Cova d’en Xoroi -baari sijaitsee osoitteessa Carrer de Sa Cova, Cala en Porter, Menorca. Sisäänpääsy 15 €, joka sisältää yhden juoman.


Seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:
 

14 kommenttia

 1. Ai että, juuri tällaisia paikkoja sitä toivoo maailmalla löytävänsä. Olkootkin niin, että sieltä löytyy iso kasa kanssaturisteja. Näyttää silti viehättävältä paikalta ihailla auringonlaskua. Tiedänpä missä käydä, mikäli Menocrcalla piipahdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Tää oli kyllä henkeäsalpaavan kaunis paikka! Voisi ehdottomasti mennä uudestaankin.

   Poista
 2. Viime kesänä Menorcalla vierailimme myös tuolla. Aivan huikea paikka ja heittämällä hienoin baari jossa on tullut käytyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta! Heittämällä upeimmat puitteet baarille, sama!

   Poista
 3. Oli pakko tulla kurkkaamaan missä tämä baari on, kun otsikko katkesi kesken Reissupostauksen jaossasi.

  Hieno paikka, tuolla olisi kiva käydä iltadrinksulla sitten kun Menorcalle tulee menoa. Dubrovnikin vanhassa kaupungissa oli myös hieno baari ihan meren rannalla, jonne pääsi muuriin tehdyn aukon kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso suositus kyllä, jos suuntana on Menorca.
   Mulla on muuten pieni mielikuva tuosta mainitsemastasi Dubrovnikin muuribaarista. En tosin käynyt siellä tai siis se taisi olla aivan täynnä silloin ja jotenkin kurkkasin vain sisään. Varmasti hyvin samanlaiset vibat siellä.

   Poista
 4. Onpa kyllä hauska baari. :) Ehdottomasti käyn näiden kuvien perusteella, jos Menorcalle eksyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin suositus kyllä tuolla vierailemiseen! Niin huikeet maisemat ja tunnelma, että huh huh! :)

   Poista
 5. Näyttää upealta - ja ruuhkaiselta! Mallorcalle olemme ajatelleet vielä joskus palaavamme, mutta ehkä siis pitäisi pistäytyä vielä uudelleen Menorcallakin, sillä aikoinaan siellä risteilyreissulla emme käyneet tuolla (vai olikohan sitä vielä silloin).

  VastaaPoista
 6. Menorcalla olen ollut, mutta en ole tästä baarista kuullutkaan. Harmi. Tuo olisi ollut kyllä hieno paikka vierailla! Kyllä mä uskon, että tuo on turvallinen. Baleaareilla osataan kivirakentaminen sattuneesta syystä hyvin.

  VastaaPoista
 7. Vau, vaikuttaa kyllä ainutlaatuiselta paikalta! �� Kyllä kelpaisi nauttia yhdet tuolla maisemia ihaillen.

  VastaaPoista
 8. No näyttää kieltämättä aika huikealta paikalta auringonlaskun tiirailuun! Täytyy pitää mielessä jos ikinä tänne suuntaan eksytään.

  VastaaPoista
 9. Miten mahtava baari, ja ihania auringonlasku kuvia! Menorcalla ei ole itse tullut käytyä, vain viereisissä saarilla Mallorcalla ja Ibizlla. Varmasti kaunis saari tämä myös!

  VastaaPoista
 10. Menorcasta haaveilen niin kovasti! Niin kaunis paikka. :) Tästä baarista olen lukenut ennenkin ja siksi eksyin nytkin lukemaan, en malta odottaa että tuonne pääsisin. Vaikuttaa niin mielenkiintoiselta ja hauskalta paikalta! Hinta ei loppujen lopuksi ole kovin paha, sillä tuollaisilla maisemilla, sijainnilla ja erikoisuudella varmasti houkuttelisi rahastaa enemmänkin. Vaikutti olevan ainakin käymisen arvoinen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!