Road Trip USA: Shoppailuja New Yorkissa ja eeppisiä auringonlaskuja

Lukiessani läpi kymmenen vuotta sitten kirjoittamiani postauksia menneeltä roadtripiltä, en voi olla ihmettelemättä, kuinka hurjan paljon tällä matkalla on näemmä shoppailtu. Hämärästi mielikuviin alkaakin piirtyä se näky miltä meidän Dodge Grand Caravanin takapenkki alkoi näyttää, kun matkaa oli taitettu tovi. Tuohon aikaan ei näemmä matkustettu pelkillä käsimatkatavaroilla, (mitä muuten meistä neljästä jokainen nyt suurimmaksi osaksi tekee), sillä jo New Yorkissa osa ajasta käytettiin pelkästään shoppailuun. Kuviteltiinkohan me, että Amerikasta loppuvat kaupat kesken? Lähdetäänpä nyt siis ostoksille Manhattanille ja vähän myös kävelylle Central Parkiin ja muutenkin tutustumaan helteiseen New Yorkiin! Shoppailuja tärkeämmäksi näinä päivinä nousi kuitenkin yhdessä vietetyt hetket ja tämä eeppinen auringonlasku Brooklynin puolella. Käytettiinkö muuten kymmenen vuotta sitten sanaa eeppinen?

"Iltapalaksi raskaan shoppailu- ja kävelypäivän päätteeksi napattiin legendaarisesta Ray´s pizzasta naposteltavaa ja hypättiin taksiin ja hotellille."
20.8.2009 3. lomapäivä (torstai 20.08.2009)

Torstai päivä menee kategoriaan "Shop 'til You Drop". Aloitettiin shoppailu Broadwayn etäläpäästä ja käveltiin koko piiiitkä päivä kauppoja kierrellen, välillä pikku suolaista napostellen. Ihailtiin matkalla Flatiron -rakennusta ja illan hämärtyessä mentiin fiilistelemään Times Squarelle.
Iltapalaksi raskaan shoppailu- ja kävelypäivän päätteeksi napattiin legendaarisesta Ray´s pizzasta naposteltavaa ja hypättiin taksiin ja hotellille. Ei tartte paljoa nukkumattia odotella aina iltaisin... Eikä ikkunan edestä menevä metro ja maantiekään haittaa enää yhtä...än...zzz zzzz.


Huikea  Flatiron Building ihastutti silloin ja tekee sitä yhä edelleen.
Reissuromantiikkaa Flatiron Buildingin edessä ikuistettuna.Legendaarisessa Ray´s pizzassa vierailtiin jo ensimmäisellä New Yorkin reissulla, joten se piti testata myös tällä reissulla.

Times Squaren billboardit vuosimallia 2009. Tältä maailma näytti silloin. Huomaa myös Melrose Place -mainos!"Auringonlasku oli niin taivaallisen kaunis, kun aurinko laskiessaan maalasi koko Manhattanin eteläkärjen. Wau Wau ja Wau!"
21.8.2009 4. lomapäivä (perjantai 21.08.2009)

Aurinkoinen ja hurjan lämmin sää jatkuu Nycissä. Lämpötila on ollut reilua 30 astetta koko ajan. Vielä myöhään illallakin on todella lämmintä (tykkään, vaikka tänäänkin kieltämättä oli paikoittain jo liian kuuma). Sääennustus lupailee aina päivälle pientä ukkosta ja sadetta, mutta sitä ei ole onneksi ollut sitten sen illan, kun saavuttiin kaupunkiin. 

Tänään rentouduttiin Central Parkin alueella ja innostuttiin Hennan kanssa menemään pedikyyriin, koska hinta oli niin houkutteleva (19,95$). Jep! Pedikyyri ihanalla hieromatuolilla oli kiva, ylläripyllärihinta kaikkine tippeineen ja lisämaksuineen olikin sitten jotain muuta kuin kivaa - eli köyhdyin tästä hemmotteluhetkestä kokonaiset 50 taalaa. No, mutta nyt on kiva tepastella Nycin katuja varpit kuosissa, jee!

Central Parkin jälkeen kävelimme Apple Storeen, joka on ihan kiven heiton päässä Central Parkin eteläpäästä. Apple rulez, kuinkas muutenkaan. Jengiä oli ihan pipona! Tämä kyseinen myymälä on auki 24/7. Kaupan viilennyksen jälkeen alkoi patterit olemaan lopussa sekä kamerasta, että sen kantajalta. Oli aika hypätä metroon ja takaisin Chinatown:iin ja hotelille. Patterit lataukseen ja hetki lepoa, sillä aurinko alkaa laskea täällä noin 7 aikaan illalla jolloin tavoitteeni oli olla kävelemässä kohti Brooklyniä ottamaan valokuvia auringon laskusta Manhattanille päin. 

Näin tehtiinkin Pekan kanssa ja voi ziiiiisus, mitkä näkymät! Auringonlasku oli niin taivaallisen kaunis, kun aurinko laskiessaan maalasi koko Manhattanin eteläkärjen. Wau Wau ja Wau! En tiedä osasimmeko ikuistaa tätä hetkeä kameran linssin läpi (homma vielä vähän hakusessa), mutta onneksi näimme sen omin silmin. Se oli kaunista!

Muutama tunti siinä meni ihaillessa näkymää ja huokaillessa sen kauneudelle. Sen jälkeen hyppäsimme metroon ja tapaamaan Hennaa ja Anssia Times Squarelle. Perjantai-ilta Nycissä päättyi osaltamme mansikka margaritoihin, kippis!

Central Parkin lumoa ja vehreyttä!Strawberry Fields, John Lennon Memorial -muistomerkki


Central Parkin eteläpäässä ollut lasikuutioinen Apple Store oli ilmiö itsessään. Myymälä oli avoinna 24/7 ja ihmisvirta oli loputon. Nyt myymälä on purettu.
Matkalla Manhattanilta Brooklynin puolelle katselemaan auringonlaskua.
Vapauden patsaan voi nähdä useammasta kohdasta Manhattanin eteläkärjestä sekä Brooklynista.

"Perjantai-ilta Nycissä päättyi osaltamme mansikka margaritoihin, kippis!"
21.8.2009 Meidän roadtrip 2009 jengi huurteisilla ja ehkä hiukan väsyneenä päivän askareista.Näitä kuvia katsoessaan muistaa taas miten monipuolinen matkakohde New York onkaan ja miten hyvällä tapaa uuvuttavia päivät Nycissä usein ovat, koska siellä ollessaan ei malttaisi nukkua. Kaupungilla on niin paljon annettavaa!

Seuraavassa postauksessa saadaankin jo vuokra-auto alle ja joudutaan erinäisistä syistä seikkailemaan sillä vielä päivä Manhattanin ruuhkissa ennen kuin päästään oikeasti kunnolla tien päälle ja roadtrippailemaan!

 Oletko sinä käynyt New Yorkissa ja hullaantunut sen monimuotoisuudesta?


 *Tämä on osa postaussarjaa vuoden 2009 Road Tripistä halki Amerikan. Nostot ja kuvat ovat silloisesta blogistani, jota kirjoitin tienpäältä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!