Oscar-gaala tulee vihdoinkin!

Elokuva-alan himotuimmat pystit, The Academy Awards eli Oscarit, jaetaan poikkeuksellisesti tänä vuonna vasta huhtikuussa, pari kuukautta normaalia ajankohtaa myöhemmin. Poikkeusvuoden jatkuessa myös Oscar-gaalan pitopaikkana tuttu Hollywood Boulevardin ja Highland-kadun kulmauksessa sijaitsevassa Dolby Theatre -teatteri saa kaverikseen uuden pitopaikan; Los Angelesin Union Station-rautatieaseman. Onkin mielenkiintoista katsoa suoraa lähetystä Los Angelesista, (Yle Teema lähettää Oscarit suorana klo 03:00 alkaen, Punainen matto alkaa 01:30), nyt totutun Hollywoodin sijaan myös Downtownista. Erikoiseksi Union Stationin paikkavalinnassa tekee se, että Union Stationin julkinen liikenne eli bussi-, metro- ja junaliikenteen on sanottu pyörivän keskeytyksettä Oscareista huolimatta. Toki itse gaalassa näkyvä tila (kaiketi Union Stationin aulatila) on suljettu yleisöltä.

Union Stationin lokaatiota gaalan paikkana toki puoltaa puoltaa se, että rakennuksessa on kuvattu useita elokuvia (mm. Pearl Harbour ja Blade Runner) ja että rakennus huokuu Hollywoodille sopivaa Art Decomaista tyyliä.Pandemiavuosi 2020 pisti jäihin monta elokuvaa ja siitäkin syystä tämän vuotinen Oscar-gaala tulleen olemaan erilainen. Myös omalla kohdallani olen tämän kuluneen vuoden aikana katsonut historian vähiten elokuvia, harmillisesti. Parhaan elokuvan kategoriasta en ole nähnyt kuin muutaman elokuvan, joskin odotan suuresti ennakkosuosikki Nomadlandin näkemistä. Alkuvuoden palkintogaaloissa elokuva on saanut jo palkintoja, mikä tietysti enteilee elokuvalle hyvää. Nomadlandilla on muuten kaikkiaan kuusi ehdokkuutta. Muiden kategorioiden elokuvia olen nähnyt muutaman, kuten mm. paljon kehutun My Octopus Teacher -dokumentin. Muutoin lähden aika huteralta pohjalta tämän vuoden gaalaan, vaikka lähes kaikki ehdokkaat ovat saatavilla eri suoratoistopalveluista (Ylen listaus).  

Tänäkin vuonna kello soi keskellä yötä Punaiselle matolle ja pistetään tietysti jo tradioksi muodostunut Oscar Ballot -kisa pystyyn! Oman Oscar-kisalapun voit tulostaa tai täyttää sähköisenä vaikka täältä Vanity Fairin sivuilta. Kaiken Oscar-gaalasta löydät virallisilta Oscars.org -sivustolta


Mitä odotan vuoden 2021 Oscar-gaalasta eniten? 

  • Jatkoja! Tänä vuonna meillä kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan myös Oscar-gaalan jatkoille! Jatkot alkavat Ylellä varsinaisen gaalan jälkeen n. klo 06.00.
  • Ylellä suoraa gaalaa kommentoivat tänäkin vuonna elokuva-asiantuntija Anna Möttölä sekä toimittaja J. P. Pulkkinen. Odotan heidän loistavia tulkintoja ja elokuvien nippelitietopakettia innolla!
  • Gaalan etäyhteyksien sujuvuutta (osa striimataan mm. Lontoosta). Etägaalailu toimi aika hyvin Golden Globe -gaalassa, joten uskoisin sen toimivan Oscareissakin kommelluksitta.
  • Brat Pitt:n presentointia. Pitt voitti vuosi sitten parhaan miessivuosan Oscarin elokuvasta Once Upon a Time in Hollywood ja presentoi tänä vuonna perinteen tapaan samaa kategoriaa.

Tänä vuonna meillä kaikilla on mahdollisuus päästä kotisohvalta käsin Oscareiden jatkoille Hollywoodin yöhön.

Hollywoodin kerma kokoontuu jälleen sunnuntaina Oscar-gaalassa. Tämä kuva on napattu Jessica Chastainista hänen elokuvansa A Most Violent Year ensi-illassa Hollywoodissa, missä on täysin mahdollista päästä näin lähelle elokuvatähtiä. 


 

Aiotko sinä valvoa ja katsoa Oscar-gaalan? Kuuluuko se perinteisiin myös sinulla? Mikäli aiot olla hereillä, niin ollaan yhteyksissä somessa maanantai yönä – ihanaa päästä gaalatunnelmaan pitkästä aikaa! Lue tästä aiemmin julkaisemani 10 hauskaa asiaa Oscar-juhlista.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!