10 hauskaa asiaa Hollywoodin Oscar-juhlista

Elokuvamaailman himotuimmat pystit jaetaan jälleen viikonloppuna Los Angelesin Hollywoodissa, elokuvamaailman mekassa. Tähdet ovat aloittaneet valmistautumisen juhlaan jo viikkoja ennen, useimmat stylistien kanssa, etsien sitä täydellistä asua pukeakseen sen päällensä punaiselle matolle. Sunnuntaina, gaalapäivänä käy kova kuhina meikkaajien, hiusstylistien ja stylistien kulisseissa. Limusiinejä vilisee katukuvassa ennen näkemätön määrä. Ilmassa on juuri sellaista oikeanlaista tähtipölyä mitä Academy Awardseille aka Oscar-juhlille sopii salliakin. Hollywood kuhisee tähtiä! Sekä poliiseja, turvamiehiä, palomiehiä ja niitä ihan tavallisia kaduntallaajia, turisteja ja kodittomia. Tämä on vain yksi päivä Hollywood Boulevardilla. Päivä Hollywoodissa. Keräsin tähän kymmenen hauskaa asiaa, joihin itse olen törmännyt paikan päällä:

1. Oscar-juhlat pidetään Hollywood Boulevardin ja Highland-kadun kulmauksessa sijaitsevassa Dolby Theatre -teatterissa. Aikaisemmin teatterin nimi oli Kodak Theatre, mutta Kodakin taloudellisen tilanteen horjuessa, he joutuivat luopumaan nimestä. Hollywood Blvd suljetaan jo päiviä ennen sinne rakennettavien katosten, patsaiden ja punaisen maton vuoksi.

2. Voit hakea yleisöksi punaisen maton reunustalle rakennettuihin katsomoihin. Valituksi tulemiseen tarvitaan tuuria, sillä yleisö arvotaan ja sinne pääsee vain joitain satoja taviksia hurraamaan suosikkinsa edessä.







3. Hollywood and Highland Center on osa Oscareiden pitopaikkaa.Siellä sijaitsee ravintoloita, kahviloita, ja muita kauppoja Victoria Secretsistä lähtien. Kuuluisa Hollywood-kyltti pilkahtelee eri kerrosten lomassa, joten kun tähdet astelevat punaiselta matolta rakennukseen, he näkevät samalla myös tuon kyltin, joka on saattanut olla monen unelmissa pienestä tytöstä tai pojasta lähtien.



 
4.
Hollywoodin kadut täyttyvät limusiiniletkoista ja letkat muodostavat ruuhkia tietyille kaduille. Jokainen auto, mikä suuntaa kohti Dolby Theatrea tutkitaan pohjia myöten turvallisuus näkökulmasta. Kutsu ja kulkuluvat on hyvä näyttää tässä kohtaa.






 
5.
Hollywoodin kaduilla kaikuu Oscarien aikaan myös paljon soraääniä. Mielenosoittajia ja oman asian puolesta puhujia on jokaisella kadunkulmalla. Tähtihumu ei todellakaan ole kaikkien mieleen.







6. Kaikki tahtovat nähdä palan näyttelijätähdistä. Se onkin periaatteessa mahdollista, sillä katua ei suljeta täysin jalankulkijoilta, vaan vain autoilijoilta. Jos haluat eturiviin, on paikka mentävä varaamaan hyvissä ajoin aamupäivällä. Punaisen maton katsomoon on kuitenkin vain asiaa heillä, jotka ovat voittaneet lipun katsomoon.



7. Ensimmäinen Oscar-gaala järjestettiin vuonna 1929. Silloin paikkana oli muutaman sadan metrin päässä nyisestä paikasta sijaitseva Hollywood Roosevelt Hotel. Rooseveltin käydessä pieneksi, juhlat siirrettiin nykyiseen sijantiinsa. 



Hollywood Boulevardilla sijaitsee myös Walk of Fame-tähtikatu. Osa tähdistä peittyy punaisen maton alle.



    
8.
Tuotantoa hiotaan viikkoja, ellei kuukausia. Oscar-näyttelystä käy ilmi hauskasti, kuinka kuvaajat ja ohjaaja suunnittelevat lähetystä. Suorassa lähetyksessä ei saa näkyä tyhjiä paikkoja ja ne saatetaan hetkellisesti paikata extra-ihmisillä, jos esimerksi näyttelijä on parhaillaan lavalla ojentamassa tai vastaanottamassa palkintoa.


9. Oscar-pysti käy ihan käsipainoista, sillä pysti painaa 3,85 kilogrammaa. Pituutta palkinnolla on 34 cm. Oscar-patsas valmistetaan metalliseos britanniumista ja se on päällystetty kullalla.

10. Mikäli tänä vuonna jäi ehdokkuudet ja kutsu saamatta. Voit helposti lohduttautua ja ostaa itsellesi Hollywood Boulevardin kymmenien turistikojujen valikoimasta sopivan Oscar-pokaalin itsellesi. Miten olisi esimerkiksi Best tourist?




Kuinka moni aikoo katsoa tämän vuotisen palkintogaalan? Meidän traditioihin kuuluu katsoa se suorana keskellä yötä ja osallistutaan aina Oscar-triviaan ja yritetään ennustaa mahdollisimman monta voittajaa oikein. Mutta miten huikean yllätyksen Jimmy Kimmel järjestikään yhdeksi ohjelmanumeroksi vuonna 2017; Hollywood Starline turistibussi toi kasan matkustajiaan yllätykseksi suoraan lähetykseen tähtien ja muun yleisön eteen. Siinä voi jo sanoa, että on saanut tähtikierroksen rahoilleen vastinetta.


(Kaikki kuvat, ensimmäistä lukuunottamatta, ovat omia vuosilta 2004-2016. Ensimmäinen kuvani on ystäväni ottama Oscar-viikonlopulta vuodelta 2017 suoraan Hollywoodista).


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:



Eng // 10 fun things about the Oscars night.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!