Tänään vietetään Itämeripäivää! Pelastin palan Itämerta – pelasta sinäkin

Jokavuotisen Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Päivään voi osallistua vaikkapa pulahtamalla Itämereen, keräämällä roskia Itämeremme rannoilta tai rahallisesti ostamalla vaikkapa palan Itämerta. Kaikki päivän tapahtumat löydät Itämeripäivän nettisivuilta tästä.

Ostin palan Itämerta ja sitä kautta lahjoitin Itämerityöhön.
Espoon Iso Vasikkasaari on yksi lempparipaikoistani ja haluan pitää siitä ja Itämerestä huolta.

 

Pelastamalla palan Itämerta autat turvaamaan Itämeren hyvinvoinnin sekä sen kallisarvoisen kulttuuriperinnön. Taistelemme Itämeren suurinta ympäristöongelmaa, rehevöitymistä vastaan. Samalla suojelemme meren tarinaa ja varmistamme sen historian siirtymisen jälkipolville. 

- John Nurmisen Säätiö


Pelasta pala Itämerta

Rakastan purjehtia meidän kauniissa saaristossa ja koen ensi sijaisen tärkeäksi, että meidän merestä pidetään huolta. Sama pätee kaikkiin maailman meriin. Usein saattaa tuntua vaikealta löytyy oikea tapa auttaa, joten itse olen kokenut helpoksi tavaksi lahjoittaa rahaa säätiöille, jotka tekevät työtä Itämeren eteen.

Ostin tänäkin vuonna palan Itämerta ja samalla lahjoitin John Nurmisen Säätiölle pikku summan rahaa. Lahjoittaminen on tehty helpoksi ja kannustankin nyt sinuakin liittymään Itämeren pelastusjoukkoihin – voit ostaa palan Itämerta tästä.

Oman palani Itämerta ostin itselleni hyvin rakkaasta paikasta, eli samasta kuin aiempinakin vuosina. Espoon Isosta Vasikkasaaresta. Siellä olemme vuosien varrella viettäneet monta ihanaa kesäpäivää ja -iltaa. Siellä on suppailtu, grillailtu ja kippistelty juhannukselle. Viimeksi olimme siellä parisen viikkoa sitten. Ostamalla palan Itämerta, voit itse valita kartalta haluamasi paikan ja tehdä lahjoituksen. 

Haastan sinut myös ostamaan palan Itämerta ja sitä kautta tukemaan John Nurmisen Säätiön työtä. Pääset tästä ostamaan palan Itämerta! Missä sinun palasi Itämerta on?

 

Ps. Tämän vuoden purjehdusreissulla havaitsimme sinilevää vain yhdessä kohtaa Hangosta hieman itään päin tultaessa. Tilanne oli siis huomattavasti parempi (elokuussa) kuin esimerkiksi vuoden 2018 heinäkuussa, jolloin olin aivan järkyttynyt Itämeren tilanteesta. Silloin lehdet uutisoivatkin, että tilanne on pahin 20 -vuoteen".

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!