Vierailu Dubain Burj Khalifassa – maailman korkein pilvenpiirtäjä

Dubain kaupungin siluettia leimaa yksi rakennus yli muiden, Burj Khalifa, maailman korkein pilvenpiirtäjä. Burj Khalifa erottuu muista tovereistaan lähes tuplakorkeudellaan ja saa kyllä katsojan ihmettelemään miten noin korkeita rakennuksia on ylipäätään edes mahdollista rakentaa... Burj Khalifaa pidetäänkin insinööritieteen taidonnäytteenä. Burj Khalifa kohoaa huikean korkealle, lähes kilometrin korkeuteen, 828 metriin.
 

Päivä heräilee Dubaissa ja Burj Khalifa seisoo ylväänä kaupungin siluetissa.


Maailman korkein pilvenpiirtäjä Burj Khalifa muiden pilvenpiirtäjien kanssa auringonnousun aikaan. Kuva otettu hotellimme parvekkeelta.

Keskellä ylhäällä meidän Rove-hotelli Burj Khalifasta katsottuna ja jonka huoneen parvekkeelta tämän postauksen ylemmät kuvat on kuvattu.

Kun lähes parikymmentä vuotta sitten kävin ensimmäistä kertaa New Yorkissa Empire State Buildingissa ajattelin sen olevan varmasti korkein paikka missä ikinä tulen olemaan. Olin siellä käynnistä erittäin vaikuttunut ja itse Manhattan näytti niin upealta sieltä kauniin rakennuksen näköalatasanteelta. Myöhemmin olen lomareissuillani käynyt mm. pitkään korkeimman tornin titteliä pitäneessä Toronton CN Towerissa (korkeus 553,3 m), Chicagon Willis Towerissa (ent. Sears Tower), ihaillut auringonlaskua New Yorkin One World Trade Centerissä ja katsellut maantasalta korkealle nousevia Kuala Lumpurin Petronas Towereita (rakennuksessa sisällä en ole käynyt) ja jotenkin nämä kaikki edellä mainitut hurjan korkeat pilvenpiirtäjät tuntuvat tämän jättiläisen nähtyään pieniltä.

Hissimatka Burj Khalifan korkeuksiin on viihdyttävä ja nopea. Hissin seinille heijastuu muita korkeita rakennuksia maailmalta, jotka jäävät tosin pian pieniksi hissin kiitäessä kohti korkeuksia. Burj Khalifa on jo niin korkea, että mittasuhteita on ylhäältä käsin vaikea hahmottaa. Kaikki sen alapuolella näyttää oikeastaan lego-palikoilta ja korkeanpaikan heikotuskin poistui aika pian, koska mittasuhteet ovat vaan niin älyttömät.

Valtava Dubai Fountain näkyy selkeästi Burj Khalifan korkeuksista.

Lähikuva pilvenpiirtäjien väliin rakennetusta uima-altaasta, josta voi ihailla vastapäisen Burj Khalifan korkeutta.

Dubaissa rakennetaan koko ajan ja tästäkin kuvasta voi nähdä monta rakennustyöläistä hommissaan.

Burj Khalifa itsessään kohoaa 828 metrin korkeuteen ja sen näköalatasanteet sijaitsevat kerroksissa 124 ja 125 (At the Top), ja näiden lisäksi maailman korkein näköalatasanne sijaitsee 148. kerroksessa 555 metrin korkeudessa (extrahintainen sisäänpääsy).
Me vierailimme ja ostimme liput At the Top -tasanteelle eli kerroksiin 124 ja 125, jotka sijaitsee 456 metrissä. Kerroksien välillä voi liikkua vapaasti ja siellä sijaitsee myös ulkoilmassa oleva näköalatasanne. Lippujen hinnat vaihtelevat hieman kellonajasta riippuen eli esimerkiksi auringonlaskun aikaan lippujen hinnat ovat hieman korkeammat. Edullisin lipputyyppi At the Top -tasanteelle päivällä on AED 159 (n. 40 €).

Maailman korkein näköalatasanne sijaitsee tosiaan Burj Khalifan 148. kerroksessa. Yhdistelmälipun hinta (At the Top & Burj Khalifa SKY), jolla pääsee myös At the Top -lipun kerroksiin, mistä tämän postauksen kuvat on otettu, maksaa AED 389 (n. 97 €). 

 


Colette Millerin enkelin siivet ovat itselleni tuttuja Los Angelesin kaduilta, joten tietysti halusin ikuistaa itseni siipien kanssa myös täällä.Vierailu Burj Khalifa pilvenpiirtäjässä ja missä se sijaitsee?

 • Burj Khalifa sijaitsee Dubai Mallin vieressä
 • Dubai Mallilla on ohjeistus Burj Khalifan sisäänkäynnille 
 • Dubai Mallin yhteydessä sijaitsee myös Dubai Fountain, jonka laajan kokonaisuuden näkee Burj Khalifan yläilmoista
 • Ostimme liput ennakkoon netistä. Lipun hinnat alk. AED 159 (eli n. 40 €). 
 • At the Top -näköalatasanteella on kahvila ja matkamuistomyymälä sekä wc:t
 • maailman korkein näköalatasanne sijaitsee Burj Khalifan 148. kerroksessa 555 metrin korkeudessa

Burj Khalifa on maailman korkein pilvenpiirtäjä

 • Burj Khalifa on 828 metriä korkea pilvenpiirtäjä ja siinä on 162 kerrosta
 • rakennustyöt aloitettiin syyskuussa 2004 ja rakennuksen avajaisia vietettiin tammikuussa 2010
 • Burj Khalifa ibn Zayid on nimetty Arabiemiirikuntien presidentin mukaan
 • Burj Khalifassa on myös hotelli ja hotellin ravintola 122. kerroksessa
 • Burj Khalifassa on myös lounge, jossa voi nauttia vaikkapa iltapäiväteetä. Lounge sijaitsee 152, 153 ja 154 kerroksessa.


Huikean korkea Burj Khalifa rinnallaan puolta matalemmat pilvenpiirtäjät.
Burj Khalifa ja kaupungin siluetti kuvattuna hotellimme parvekkeelta illan valaistuksessa.


 

Burj Khalifassa vierailusta voin siis todeta, että olen vieraillut maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä (125. kerroksessa, 456 metrissä), mutta en rakennuksen maailman korkeimmalla näköalatasanteella, mikä sijaitsee 148. kerroksessa 555 metrin korkeudessa. Koen, että jo noista kerroksista näkymät oli aivan älyttömät ja ylemmäksi ei itsellä ainakaan jäänyt kaipuuta. Kokemus oli ehdottomasti käymisen arvoinen, mutta en usko että näköalatasanteelle tarvitsee enää palata. Sen sijaan Ain Dubai -maailmanpyörään voisin palata uudelleen. Kurkkaa tästä postaukseni Ain Dubaista, maailman korkeimmasta maailmanpyörästä. Liput ja lisätietoa Burj Khalifasta löydät virallisilta sivuilta tästä.

Oletko sinä käynyt Dubain Burj Khalifassa, maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä? Tai mikä on korkein rakennus missä sinä olet vieraillut?

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

14 kommenttia

 1. Kiva ja kattava postaus Burj Kalifasta. Ja mitkä upeat kuvat! Olimme suurinpiirteihin samoihin aikoihin tuolla. Me ostimme liput myös ylimpään kerrokseen. Positiivista oli se, että siellä ei ollut niin ruuhkaista kuin alempana. Ulkonakin käväisimme mutta se tuntui jo melkoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi, Sari. Me ei oikeastaan viitsitty maksaa kalliimmasta lipusta, mutta ehkä nyt jälkikäteen se ehkä jäi vähän hampaan koloon, koska en usko, että menen tuonne enää uudelleen... Meilläkään ei muuten ollut lainkaan ruuhkaa, eli ei jonotettu missään kohtaa. Mutta voin vain kuvitella ne jonot mitkä siellä kiemurtelee, koska käveltiin niissä käytävissä, missä se jono normaalisti olisi.

   Poista
 2. Joskus tuli tuollakin käytyä. Sen jäljiltä minulla oli pitkään kotona muistilappukuutio, jossa luki tuo At the Top :-) Saudeihin ovat kai rakentamassa vieläkin korkeampaa rakennusta Jeddaan, mutta ainakin muutama vuosi sitten siellä käydessämme sen rakennustyöt näyttivät olevan enemmän tai vähemmän pysähdyksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin lukevinani myös, että se työmaa seisoo paikallaan eli saakin nähdä milloin se sitten valmistuu... Mä ostin tuolta jääkaappimagneetin, vaikken edes kerää niitä, mutta näemmä nyt olen alkanut keräämään, haha :D

   Poista
 3. Dubain Burj Khalifassa en ole vieraillut, ja koko Dubai on vielä kokematta. Enkä itse asiassa edes muista, mikä mahtaa olla korkein rakennus, jossa olen vieraillut. Usein vastaavissa kohteissa kuitenkin tulee vierailtua, jos osuu kohdalle. Usein jopa kahteen kertaan: päivällä ja iltavalaistuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä pläni aina kokea paikka/rakennus päivä- ja iltavalaistuksessa. Minäkin olisin toivonut auringonlaskun aikaan tuonne pääsyä, mutta hinnat pomppasivat sen verta korkeammaksi, niin päädyttiin sitten päivälippuun. Mutta esim New Yorkissa olen halunnut kokea monet pilvenpiirtäjät sekä päivällä että illalla. Siellä toki on tullut käytyä niin monta kertaa, että on voinut kokea ne eri reissuilla. ;)

   Poista
 4. Kiva katsella kuvia sellaisesta paikasta, mihin ei varmasti itse tule mentyä. Minulle Helsinkikin on liikaa :D Hakeudun yleensä luontoon matkoillani. Mutta onhan tuolla huikea arkkitehtuuri, ja mitkä näkymät sieltä huipulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä virtuaalimatkailu ajaa siis asiansa ja hyvä niin. :) Onhan tuolta aivan överit näkymät ja kaupunki muutenkin suuri ja laajalle leviytynyt ja ei sitä sinun kaipaamaa luontoa. Paitsi aavikon muodossa. Siitä tykkäsin itse!

   Poista
 5. Ihana nähdä maisemia päivänvalossa! Oon kahdesti käyny Burj Khalifassa ja molempina kertoina illalla - näissä kuvissa näki tosi kauas! :) Tämä on kyllä mun mielestä paikka, missä kannattaa kyllä ehdottomasti joskus käydä, niin erikoinen se on. Mun miehellä on korkeanpaikankammo ja jopa se uskalsi tuonne mennä, tosin ei kyllä tohtinut ihan reunalle mennä kurkkaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nykyisin korkeanpaikankammo, mutta ei ilmeisesti kauhean paha, koska uskalsin aika nopeasti mennä heti reunalta kurkkimaan. Burj Khalifan mittasuhteet on jo niin överin suuret, että kaikki sen alapuolella tuntui ihan lego-taloilta ja se varmaan vääristi korkeanpaikankammoani, hah :D

   Poista
 6. Näyttää ihan tosi upealta! Vähän kyllä harmittaa, ettei me käyty Dubain matkalla tuolla ylhäällä, sillä en ihan usko, että minun tulee toiste käytyä Dubaissa. Tavallaan hieno kohde, mutta monelta osin sitten ei ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon fiiliksen hyvin... Meillä oli etukäteen suunniteltuna paljon kaikkia kohteita, missä haluttiin käydä ja tämä oli yksi niistä ja onneksi käytiin. Kiva tämä oli kokea, mutta ei ole sellaista hinkua että pitäisi päästä uudelleen. Muutoin kyllä luulen, että palaan Dubaihin ja ihailen Burj Khalifaa maan tasalta.

   Poista
 7. Mikäli matka Dubaihin vie, niin tämä olisi ehdottomasti kohteena itsellä! Olen nähnyt tuon lentokoneesta, kun olen tehnyt välilaskun Sharjahissa. Oli koneestakin upea näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me istuttiin toisella puolella konetta, eikä nähty Burj Khalifaa koneesta eikä palmusaariakaan. On varmasti näyttävä näky koneestakin käsin. Kuin myös maan tasalta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!