Hotellivinkki Tukholmaan: tyylikäs Haymarket by Scandic

Tyylikäs Haymarket by Scandic -hotelli sijaitsee aivan Tukholman kaupungin keskustassa, konserttitalojen ja elokuvateatterien läheisyydessä. Myös Kungsgatanin ja Drottninggatanin ostoskadut ja ravintolat sijaitsevat aivan hotellin vieressä. Monelle varmasti tuttu sininen 1920-luvun konserttitalo sijaitsee aivan hotellia vastapäätä. 

Itse vierailin ensimmäistä kertaa tässä upeassa ja tyylikkäässä Tukholmalaisessa Haymarket -hotellissa kesällä 2016, jolloin olin onnellisena Tukholmassa ja osallistuin TBEX -matkabloggaajaseminaariin. Haymarket oli kutsunut meidät 20-luvun teemajuhliin ja muistan silloin jo lumoutuneeni hotellin tyylikkyydestä. Kesti kuitenkin aika monta vuotta palata takaisin, mutta odotus kannatti. Haymarket -hotellin charmi oli ennallaan. Ensi kerralla tosin tiedän valita Haymarketin hotellihuonetyypin entistä paremmin...
Tyylikäs Haymarket by Scandic -hotelli

Haymarket -hotellin rakennus on restauroitu ja luotu kauniisti uudelleen vanhaa kunnioittaen. Historia onkin merkityksellinen, rakennuksessa on aikoinaan 1920-luvulla työskennellyt mm. Greta Garbo.

Hotellin julkiset tilat ovat erittäin kutsuvat ja tyylikkäät. Art deco -tyyli jatkuu hotellin hisseissä ja käytävillä. Kun avaamme oman hotellihuoneen, niin yllätykseksi huoneesta pauhaa musiikki aika lujalla ja huone on aika kapea ja pienen oloinen. Suurin yllätys on kuitenkin, että hotellihuoneemme ikkuna on katetulle sisäpihalle, joka oli lievä pettymys. En ainakaan varausvaiheessa ymmärtänyt varanneeni tällaista huonetta, mutta jälkikäteen selvittelin, että hotellissa on myös huoneita, joissa ei ole ikkunaa lainkaan. Vinkkinä siis, että kannattaa olla tarkkana huonetyyppiä valitessa. Ensi kerralla varaan Large tai Deluxe -huoneen ja mieluiten kaupunkinäkymillä.

Haymarket -hotellin huoneiden kylpyhuoneet saavat kuitenkin täyden kympin. Kylpyhuone oli tyylikäs ja siinä oli kivoja yksityiskohtia.
Hotellihuoneen kehno äänieristys saa kuitenkin risuja, ollen lähestulkoon olematon.

Pidin hotellihuoneen tyylistä, vaikka itse huone olikin kooltaan aika pieni.
Kylpyhuone oli myös mieluisa kaikkine yksityiskohtineen.Haymarket -hotellin ravintolat

Haymarket -hotellista löytyy useampi tyylikäs ravintola; Gretas -kahvila, Americain -hotellin baari ja lounas- ja illallisravintola Paul's.

Me nautimme illallisen Paul's -ravintolassa ja tykkäsimme sekä ruuasta, palvelusta että miljööstä. Juhlimme tuona iltana ystäväni syntymäpäivää, joten marraskuisena pandemia-iltana täpö täysi Tukholmalainen ravintola oli kokemus jo itsessään.

Haymarket -hotellin aamupala oli monipuolinen ja kattaus upea, mutta vain pääaamiaistilassa. Hotellin ollessa lähes täysi, ja koska tulimme aika myöhään aamupalalle, meidät ohjattiin aamiaiselle yläkertaan. Yläkerran aamiaiskattaus oli hieman suppeampi, joten itse kävin alakerrassa hakemassa erikoisruokavalioita ja muutenkin ihastelemassa tyylikkäämmin aseteltua aamupalaa ja tunnelmaa. Eli vinkkinä! Pyydä aamiaispöytä 1. kerroksesta.

 

Illallisella Paul's -ravintolassa.Vinkki juhlavaan aamupalaan; skumppa, joka siis sisältyi aamupalaan, mutta oli hieman vaikea löytää erilliseltä pöydältä tarjoilujen lomasta..


 

Haymarket -hotellin parhaita puolia on ehdottomasti lokaatio, hotellin kiehtova ulkonäkö ja sen tyylikkyys. Hotelli tuntui toimivan myös tukholmalaisten päiväkahvi ja -drinkkipaikkana ja olikin mukavan eloisa kohtaamispaikka pitkin päivää. Pienistä epäkohdista huolimatta itse tykkäsin kuitenkin niin paljon, että aion palata Haymarket -hotelliin vielä uudestaankin.

Oletko sinä vieraillut Tukholman Haymarket -hotellissa? Oletko matkalla Tukholmaan? Kurkkaa tästä kirjoittamani mini guide -opas Tukholmaan.

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

7 kommenttia

 1. Lokaatio, lokaatio ja lokaatio - sehän se on oli kyse sitten asunnosta tai hotellista.
  Itse pidän juurikin keskustahotelleista siksikin, että ne usein mahdollistavat päivän jakamisen niin haluttaessa vaikka aamupäiväretkeen ja iltapäiväretkeen ja siinä välissä voi pitää hotellilla pienen tauon. Pitääpä pitää tämäkin vaihtoehto Tukholmassa pitää mielessä!

  VastaaPoista
 2. Tukholmassa olisi kiva myös jossain kohtaa piipahtaa, edellisestä kerrasta on jo vuosia vierähtänyt. Ja sekin ollut päivä Tukholmassa risteilyllä opiskeluaikoina.

  VastaaPoista
 3. Onpa tunnelmallinen tori hotellin edustalla ja tyylikäs huone! 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tulin kans hehkuttaa tota toria. Hotellikin näyttää tosi viihtyisältä ja kauniilta. Tukholmassa on tullu käytyä, mutta en oo koskaan kuitenkaan yöpyny siellä. Aina ollu vaan se perus risteilykeikka.

   Poista
 4. Todella kivan ja tyylikkään näköinen hotelli. Samoin kuin Pirkko tuossa mainitsee, tuo sijainti on kyllä usein tärkeimpiä valintaperusteita hotellille. Ja jos on tullut katsomaan Tukholmaa niin keskustahan on siihen tietenkin paras. Me itse asiassa vähän suunnittelimme Tukholmassa käyntiä kesälle, joten täytyy laittaa tämä mieleen. Suunnitelmat on vähän auki vielä mutta kiitos tästä vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Mikäli on ilman autoa liikkeellä (kuten Tukholmassa yleensä on), niin ehdottomasti panostaisin hotellivalinnassa hyvään sijaintiin. Ja hyvä muistutus, että kun osana reissukokemusta panostaa hotelliin, niin kannattaa tarkistaa huonetyypin piirteet, ettei tule pettymyksiä. Tyylikäs hotellihuone, etenkin kylpyhuone oli makuuni.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä majoitusvinkistä Tukholmassa. Minulla onkin ollut haaveissa lähteä käymään piakkoin Tukholmassa ja mietinkin mikä hotelli olisi mukava tälle reissulle. Huoneet ja ravintolat todellakin näyttävät tyylikkäiltä ja ovat taatusti minun makuuni sopivia näiden kuvien perusteella.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!