Tunisia – loma upeassa 5 tähden Four Seasons -hotellissa

Tunisiaan meidät vei hääjuhlat, jonne olimme saaneet kutsun jo kauan aikaa sitten, mutta häitä oltiin jouduttu siirtämään pandemian vuoksi useaan otteeseen. Kesäkuun 2022 alussa häät kuitenkin juhlittiin ja löysimmekin itsemme täysin uudesta maasta, kulttuurista ja mantereelta. Emme olleet koskaan aiemmin käyneet Afrikassa ja nyt tämä Pohjois-Afrikkalainen maa sai toimia meille ensimmäisenä maana tällä mantereella.

Lensimme Tunisiaan Pariisin kautta Air Francella, koska suoria lentoja ei tällä hetkellä Helsingistä ole. Perillä Tunisian lentoasemalla tulee täyttää maahantulolappu (muista oma kynä, tämä nopeuttaa prosessia!). Muutoin maahantulo on jonottamista ja ohjeiden mukaan toimimista hieman sekavan oloisessa maahantuloaulassa. 

Maahantulon jälkeen tuloaulassa meitä odotti kuljetus, jonka hääpari oli meille etukäteen järjestänyt. Määränpäänä oli noin 11 kilometrin päässä oleva Tunisian upea rantakohde Gammarth (La Marsa) ja hulppea 5 tähden Four Seasons Hotel Tunis.


Suoraan lentokentältä ja aamulennolta hotellin hulppeaa kylpyhuonetta ihmettelemään.

Häitä edeltävänä iltana meillä oli tutustumisillallinen hotellin rantaravintola BLU:ssa


Loma upeassa Four Seasons Hotel Tunisia -hotellissa

Olin odottanut innokkaasti yöpymistä Four Seasons Hotel Tunis -hotellissa, vaikka vähän pitkin hampain (korkean hinnan vuoksi) se varattiinkin. Hääjuhlat tanssittiin kuitenkin Four Seasonsissa, niin se oli lokaationa loogisin ja helpoin valinta. Heti ensi hetkistä lähtien tiedettiin kuitenkin, että päätös oli hyvä –  hotelli vakuutti heti ensi sekunteista alkaen ja hotellista ei yksinkertaisesti olisi halunnut lähteä pois.

Tunisian Four Seasons -hotellissa oli todella laadukas ja ystävällinen palvelu, mutta tätä voi tietysti jo olettaakin 5 tähden hotellilta. Huoneestamme oli upeat merinäköalat, kylpyhuone oli todella suuri ja sieltäkin oli ammeen yläpuolelta ikkuna merelle. Yksityiskohdat oli viimeisen päälle harkittuja ja tyynyt, peitot ja sängyt muhkeita. Lomakohteeksi Four Seasons hotelli ja sen rantaviiva on erinomainen ja laadukas valinta.

Hotelliyöpymisten kohokohta eli aamupala

Hotellien parhauttahan on aamupalat ja niissä mitataan usein hotellien todellinen laatu. Odotinkin siis suuresti, että pääsen Four Seasonsin notkuvien aamupalapöytien ääreen. 

Aamupala oli ensisilmäyksellä aika suppea, eli pöydät eivät varsinaisesti notkuneet vaan esillepano oli hyvin maltillinen. Sieltä kuitenkin löytyi kaikki mitä olettaakin; leipiä, leivonnaisia, juustoja, leikkeleitä, munakkaan paistopiste, lämpimiä ruokia, hedelmiä ja mehuja. Sekasyöjälle aamupala oli siis varsin kattava ja monipuolinen. Kasvissyöjälle sen sijaan (ja muutenkin paljon ruokarajoitteita omaavalle) aamupalan tarjonta oli haastavampi. Tee ja kahvi haluamallasi tavalla tuotiin pyötään, erikoiskahvit olivat lisähintaisia.

Onneksi ymmärrettiin kuitenkin heti ensimmäisenä aamuna tilata aamupalapöydästä löytyvästä menusta lisätilauksia (osa kuului aamiaisen hintaan ja osa oli extrahintaisia). Löysin menulta myös gluteenittomat vohvelit, joita ensimmäisen aamun jälkeen minulle tuotiin jo lähes automaattisesti muina aamuina. Toki siten, että tarjoilija huomenet toivotettuaan ja pöytään ohjaamisen jälkeen minulta kysyttiin, että haluaisinko gluteenittomat vohvelini nyt heti vai myöhemmin? Olivat kuulemma valmistaneet taikinan jo valmiiksi minua varten, (koska ensimmäisenä aamuna jouduin odottamaan vohveleita tovin, josta olivat kovin pahoillaan). 

Tarkastelin aamiaispöytää myös vegaanin silmin ja täytyy todeta, että vegaaneille aamiainen olisi ollutkin jo aika haastava. Ilmeisesti Pohjois-Afrikassa ei tarjonnassa olla vielä samalla tasolla kuin vaikkapa Euroopassa, vaikka maailmalaajuinen hotelliketju kyseessä onkin.



Tilattiin pariin otteeseen huonepalvelusta ruokaa. Kattauksen sai toivoa minne halusi ja me nautimme yhden lounaan hotellihuoneemme terassilla.

 

Four Seasons Hotel Tunisia

Tunisian Four Seasons hotelli on valtavan kokoinen ja pitää sisällään hotellirakennuksessa lukuisia eri kokoisia kokous- ja juhlatiloja (yhdessä niistä juhlittiin kaverimme häitä vajaan 250 vieraan kanssa), upean spa-osaston (miehille ja naisille omansa), sisäuima-altaan, ulko-allasalueen, useita eri ravintoloita, rantaravintolan, putiikkeja, kauneushoitolan, kuntosalin, tenniskentän ja oman hotellin asiakkaille kuuluvan yksityisen ranta-alueen omine aurinkovarjoineen ja cabanoineen.

Me yövyimme häävieraille varatuissa Deluxe Sea-View -huoneissa. Huone oli valtavan kokoinen, noin 60-70 m2. Olimme varanneet huoneen parivuoteella, mutta jostain syystä saimme sen kahdella double -sängyllä, josta ei lopulta jaksettu käydä reklamoimassa, koska oltiin jo oikein tyytyväisiä huoneeseen ja sen lokaatioon ihanilla merinäkymillä.

Yksityiskohtia ihannoivana kiinnitin huomioita tietysti kaikkiin pienimpiinkin yksityiskohtiin ja siihen miten ne on toteutettu. Huone tuntui heti kodikkaalta ja siinä oli jotenkin vain tosi hyvä flow ja pettämätön äänieristys (ei kuultu siis pihaustakaan ääniä ulkopuolelta). Meren pauhukin hiljeni heti, kun parvekkeen oven laittoi kiinni. Hyödynnettiin myös aikataulusyistä huonepalvelua pariin otteeseen ja se olikin aikamoinen kokemus aiempiin huonepalvelutilauksiin verrattuna. Siinä missä oletin pizzaa tilatessani saavani pizzalaatikot kouraani taskurahaa vastaan yhdellä oven avauksella, niin meille katettiinkin itse valitsemaamme paikkaan kokonainen pöytäkattaus. Toisella kerralla oltiinkin jo viisaampia, kun tarjoilija kysyi huonepalvelutilausta tuodessaan kärryn takaa, että minne haluaisimme kattauksen – pyydettiin kattaus tällä kertaa tunnelmallisesti parvekkeelle.

Hotellihuoneissa oli laadukkaita L'Occitanen tuotteita.

Tilavan huoneen parhaita puolia oli ehdottomasti upea turkoosi merinäkymä.

Auringonnousuja pystyi upeasti seuraamaan omalta parvekkeelta, jos sattui olemaan hereillä.

 
Four Seasons Tunisian uima-allasalue oli todella upea ja hyvin suunniteltu siten, että jokainen seurue pystyi rentoutumaan omassa rauhassa. Myös hotellin Spa-puolen sisäuima-allas oli hulppea ja kävinkin siellä kerran vesijumpassa (sisältyi hintaan). Osallistuin myös hotellin pitämään joogaan, joka pidettiin ulkona tenniskentällä. Sain kutsun joogaan tutustuessani spa-osastolle, missä ystävällinen henkilökunta kierrätti ja esitteli minulla koko Spa-osaston. Spa-osastolla ja kuntosalilla oli myös pöydät notkuvat tarjoilut hedelmiä, smoothieita ja pieniä leivoksia ja nämä kaikki herkut ja palvelut kuuluvat hotellin asiakkaille.


Four Seasons Tunis -hotellin upea aulan käytävä.

Tämä rauhoittava käytävä johdatteli Spa-osastolle.

Hotellin Spa oli veloitukseton hotellin asiakkaille. Hammam -kylpy oli lisämaksullinen.


Hotellin Spa-osaston isoista ikkunoista oli kauniit maisemat puutarhaan.
Hotellin arkkitehtuurista välittyi arabialainen tyyli.

 
Eniten lomalla Tunisiassa tuli aikaa vietetty altaalla auringosta ja uinnista nauttien. Leväten aurinkotuolissa ja samalla uusien tuttavien eli häävieraiden kanssa tutustuen. Four Seasons hotellin oma yksityisranta oli kaunis, mutta meidän vierailun aikaan todella tuulinen. Käytiin kyllä isolla porukalla meressä pulikoimassa ja osa myös bodysurffasi.

Yksi hotellin monista ravintoloista, BLU nimeltään.

Maisteluvuorossa mango lemonade, alkoholiton drinkki.


En oikein tiennyt mitä odottaa Tunisialta, koska syy Tunisiaan tuloon oli kaverimme häät, enkä juurikaan ennättänyt ottaa selvää kohteesta. Häät olivat aivan fantastisen upeat, eksoottiset ja puitteet elokuvamaiset! Vieraita oli varmaankin yli kymmenestä eri maasta ja häitä juhlittiin lähes 250 vieraan kanssa. Olen niin kiitollinen, että saatiin kokea tällainen elämys, eikä yöpyminen hintavassa hotellissa tuntunut enää lainkaan hampaan kolossa, sillä tuntuu, että saatiin niin paljon enemmän. Aionkin pitää jatkossa silmällä kyseisen hotelliketjun tarjontaa, Four Seasons -hotelleitahan on ympäri maailman. Koen, että ensiluokkaisen palvelun, laadun ja ohjelma- ja aktiviteettitarjonnan ansiosta hintaan ei jääkään enää niin paljon ilmaa, koska vastineeksi saa edellä mainittuja asioita, joita lomalla juuri arvostan. Four Seasons Tunis -hotelli saa meiltäkin täydet viisi tähteä, nautittiin joka hetkestä!

Four Seasons hotellista jatkoimme vielä muutamaksi päiväksi lähistön toiseen hotelliin. Tunisiasta ja lähialueista enemmän, mm. vierailusta Sidi Bou Saidiin, toisessa postauksessa.

Vinkki! Paikallista valuuttaa on kätevintä nostaa jo lentoasemalta. Sitä tarvitaan ainakin tippeihin ja vaikkapa ostoksia Souk-kojuissa tehdessä. Soukeissa tosin pystyi maksamaan myös euroilla. Muutoin kortilla onnistui maksaa ravintoloissa ja takseissa käytimme Uber-appia.

Lentomatka Tunisiaan kompensoitu myclimate-sivuston kautta.

Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

16 kommenttia

  1. Kuulostaa todella hienolta paikalta ja kieltämättä tuo merinäköala on upea! Itselläni Tunisia on vielä kokematta, kuten muukin Pohjois-Afrikka. Täytyy pitää pitää Four Seasons mielessä ainakin Tunisiaan matkatessamme ja miksei muuallekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi7/21/2022

      Kiitos kommentistasi, Mikko. En itsekään tiedä olisiko tullut milloin lähdettyä Tunisiaan ellei tosiaan olisi tullut hääkutsua sinne. Olen kyllä erittäin iloinen, että mentiin ja koettiin tämä kaikki. Iso suositus!

      Poista
  2. Tsekkasin nopsasti bookingista hinnan kuukauden päähän, 350€ per yö ilman aamupalaa. Tyyris on, mutta jos on noin spessu syy ja viettää hotellilla aikaa, niin kyllä voisi olla sen arvoinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli spessu syy ja onneksi oltiin niin tyytyväisiä, ettei jäänyt harmittamaan. Häävieraat sai myös pienen alennuksen yöhinnasta ja aamiainen kuului hintaan, mutta tuota luokkaahan hinnat näyttää tosiaan olevan.

      Poista
  3. Jopas näyttää upealta paikalta! On kyllä hienot puitteet häille vaikkakin melko tyyris häävieraille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella upeat puitteet sekä juhlille, hääparille että vieraille. Kaikki oli tyytyväisiä :)

      Poista
  4. Oih, näyttää ihanalle! :) Olen yöpynyt Four Seasons -hotelleissa Lissabonissa, Hong Kongissa sekä Macaossa. Palvelu oli kaikssa ensiluokkaista ja tykkäsin varsinkin Hong Kongin hotellin allasalueesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kuulostaa kivalle kokoelmalle yöpymisiä! Itsekin aion silmäillä kyllä uusista kohteista Four Seasons -hotelleja. Niin tyytyväinen olin! ;)

      Poista
  5. Upea hotelli ja mielettömät puitteet häille! Näytti niin hienolta kaikki stoorien kautta, että varmasti ikimuistoinen kokemus.

    Me tykkäämme välillä hemmotella itseämme viiden tähden hotelleilla, jos hinta pysyy järkevissä puitteissa ja tämä onnistui esimerkiksi Hiltoneissa Zagrebissa sekä Dublinissa. Kapkaupungissa Radisson SAS Blu oli myös todella oivallinen valinta, eikä huoneen hinta kivunnut ihan älyttömäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikimuistoinen kokemus todellakin, etenkin hääjuhlat!
      Mekin hemmotellaan aina toisinaan viiden tähden hotelleilla ja erityisesti Aasiassa ja Berliinissä se ei edes ole mitenkään ylihintaista. Laitanpa korvan taakse tuon Kapkaupungin Radisson SAS Blu -hotellin! ;)

      Poista
  6. Todella hulppea hotelli, näyttää aivan ihanalta paikalta häiden juhlimiseen, ja toki muutenkin luksus-lomailuun! Tunisia on meillekin vielä toistaiseksi tuntematon matkakohde, mutta eiköhän sinnekin jossain vaiheessa suunnata. Tuskin tullaan tälläisissä puitteissa majoittumaan, budjettimatkaajia kun pääsääntöisesti ollaan, mutta ehkä joskus jossain voisi viiden tähden hotelliakin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunisia oli tosiaan meillekin ihan uusi tuttavuus ja voisin hyvin mennä uudelleen. Me majoituttiin Tunisiassa myös toisessa hotellissa, joka maksoi murto-osan tästä hotellista, joten sieltä rannaltakin löytyy kyllä onneksi ihan budjettitason majoitustakin.

      Poista
  7. Tyylikäs hotelli. Vaikka itse suosinkin majataloja ja yritän matkoilla päästä yöpymisten suhteen halvalla niin välillä on kiva panostaa juuri tuollaisiin paikkoihin..

    VastaaPoista
  8. Tuollaisesta tilaisuudesta saa kyllä parhaiten kaiken irti, kun valitsee majoituksen samasta paikasta kuin kaikki muutkin :-) Me osallistuimme keväällä Maltalla matkailijakonferenssiin ja kun iso osa osallistujista oli amerikkalaisia, niin konferenssi pidettiin missäs muualla kuin Marriottissa. Ei ihan edullisin eikä ihan persoonallisin hotelli Maltalla, mutta kun tarkoitus oli osallistua tuohon tilaisuuteen ja seurustella muiden osallistujien kanssa mahdollisimman paljon, niin kannatti valita sama hotelli. Tunisiassa muuten asuimme joskus Soussessa Mövenpick -hotellissa, joka sekin on hyvä vaihtoehto, jos haluaa tuolla suunnalla asua 5 tähden hotellissa! Eikä muuten mitenkään pahan hintaista, siis juurikin tuolla suunnalla verrattuna vaikka Eurooppaan.

    VastaaPoista
  9. Hulppeat puitteet. Itse en ole ikinä päässyt häihin ulkomaille, olisi kyllä kiva joskus kokea. Aamiainen on minullekin todella tärkeä ja aloittaa lomapäivän mukavasti. Tykkään, kun saa henkilökohtaista palvelua, kuten sinä noiden vohvelisiesi kanssa, hyvä hyvä!

    VastaaPoista
  10. En ole koskaan ollut noin hulppeassa hotellissa ja pakko sanoa, että upealtahan tuo näyttää! Olen niin tottunut oman asunnon vuokraukseen matkaillessa, että en jotenkin osaa edes katsella enää hotelleja sillä silmällä, mutta jos oma budjetti periksi tällaiselle antaisi niin miksipä ei kokeilisi! Tosi kaunista. :) Erityisesti nuo uima-altaat houkuttelisi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!