Shopping in New York

New York, New York...Where to begin... New Yorkissa mielestäni parasta on -vaatimattomasti sanottuna- kaikki. Bagelit, tuoksut katukojuista, taksien tööttäykset, katujen vilinä, kahvilat, korkokenkien kopinat, merkkilaukkujen paljous (oikeesti, tämä on ainut kaupunki so far, missä olen nähnyt näin paljon katukuvassa merkkilaukkuja. Aivan mahtavaa!), businessmiehet ja naiset Wall Streetillä, taiteilija boheemit Sohossa, hipsterit ja yupsterit Brooklynin Williamsburgissa...ja Dumbo! (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) kaikkea tätä - only in New York.
Kaupunki yllättää aina uusilla puolillaan, ja joka kerta olen saanut kokea vähän uuden ja erilaisen puolen New Yorkista. Esimerkiksi tällä reissulla yövyimme ("olosuhteiden pakosta") Queensin Long Island cityssa. Olin aluksi ajatusta vastaan, mutta jälkikäteen ajateltuna todella iloinen että "rohkenin ottaa riskin" heh! :) Queens on, jos ei nyt vielä uusi Brooklyn, niin tuleva sellainen. Ja paljonhan siellä on potentiaalia tehdas loft-miljöineen. Hotellimme oli kuitenkin vain pysäkin päässä Manhattanilta (ja viiden pysäkin päässä Times Squarelta). Ja säästömme taaloissa verrattuna Manhattanin hotelleihin johtaa itse aiheeseen josta ajattelin postata, ladies and gentlemen: SHOPPAILUUN!
Alku tekstin "parasta nycissä" -listaukseen kuuluu siis ehdottomasti myös shoppailu! Hallelujah! :) Alla listattuna mun Top 5 -parhaat vinkit siihen puuhaan:
1. Century21 / WTC-työmaan vieressä oleva monikerroksinen merkkituotteiden outlet-myymälä. Tuotteet eivät ole mitenkään kovin koreasti esillä, mutta etsivä tekee varmasti upeita löytöjä. Täältä löytyy bikineitä, kenkiä, vaatteita, vöitä, takkeja, lastenvaatteita, käsilaukkuja, matkalaukkuja erittäin edullisin hinnoin. Voisin käyttää myös termiä paratiisi :) Vierailin myös hiljattain avatussa toisessa Century 21:n myymälässa Lincoln Centerin vieressä (Central Parkin lähellä) ja myymälä oli selvästi siistimpi ja uudempi, mutta valikoima oli paljon pienempi kuin tässä originaalissa Lower Manhattanin myymälässä.

2. Macy's / 34th Street. Macy'sta löytää monipuolisesti merkkituotteita laukuista, vaatteisiin ja kenkiin. Lähestulkoon aina ale-rekkejä! Täällä voi tehdä myös hyviä löytöjä. Muista hakea Visitor Centeristä passia vastaan -10% alennuskortti ostoksistasi.

3. 5th Avenuen ja 7th Avenuen välissä on paljon suosittujen liikkeiden kauppoja (Victoria's Secret, Urban Outfitters, Aldo, DKNY, Gap, Steve Madden...)

4. Soho & Nolita / Ihania kaupunginosia täynnä pieniä designer-putiikkeja sekä merkkituotteita ja vaateketjujen myymälöitä. IvanaHelsinki store sijaitsee muun muassa täällä (251 Elizabeth St), sekä Ami Jamesin tatuointiliike Wooster Street Social Club.

5. Woodbury Common Premium Outlet / Himoshoppaajan paratiisi! Matka bussilla Manhattanilta kestää noin tunnin, puolitoista (riippuen ruuhkista) ja maksaa n. 40$. Merkkitietoisen ja hamstraajan paratiisi! Mielettömiä alennuksia merkkituotteista. Katso listaus myymälöistä Woodburyn nettisivuilta www.premiumoutlets.com. Vie kokopäivän vaikka olisi kuinka tehokas. Suunnistamiseen tarvitsee kartan, ja taisteluhenkeä.

Woodbury Common Premium Outle


Woodbury Common Premium Outlet

Oikeesti, kartta ei ollut yhtään liioittelua! sitä tarvittiin alueen läpi"suorittamiseen"


ps. Nämä shoppailuvinkit lienevät myös vastaus siihen miten lähestulkoon jokaisella newyorkkerilla on olallaan upea merkkilaukku. Ne eivät tosiaan ihmeitä täällä maksa, outleteissa. Tai ainakin toivon niin että ovat originaalikaupoista, nimittäin vikana päivänä Chinatownissa käyneenä tuli mieleen, että hittolainen! voihan ne laukut olla täältäkin peräisin. Toivottavasti ei kuitenkaan...

Kulttuurinälkään suosittelen ehdottomasti shoppaamaan liput johonkin Broadwaylla tai off-Broadwaylla pyörivistä musikaaleista! Lippuja voi ostaa etukäteen netistä, tai saman päivän näytöksiin Times Squaren tkts-kojulta, johon on lähestulkoon aina jono. Me emme jonottaneet vaan bongasimme liput Rent (off-Broadway) näytökseen tkts-kojun vieressä olevilta nyc-guideilta. Saimme liput saman illan näytökseen riviltä 11 hintaan 55$, jonottamatta yhtään.

Rent oli mielekäs, hauska ja osittain rohkeakin näytelmä. Tykkäsin! Olen aikaisemmin nähnyt ison tuotannon Broadway musikaalin Hairspray (oli aivan mahtava!). Olihan tämä siihen nähden tasoltaan erilainen, mutta siltikin sai vakuuttuneksi että voisin katsoa vaikka kaikki Broadwaylla pyörivät esitykset ilta toisensa perään.

Off-Broadwaylla. Rent alkamassa.
5 kommenttia

 1. Mun täytyy varmaan varata matka taas Nyciin, kun himottais tuo Woodbury, joka jäi käymättä. Ja onhan edellisestä matkasta jo 8(!) vuotta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin sun täytyy kyllä varata, kannatetaan! :)
   Mun mielestä joka tytön oikeus voisi olla kerran vuodessa reissu Nyciin piste :))) hihh...

   Poista
 2. Tarkempi postaus siitä, mitä kaikkea ostit...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin ajatellut postata joistain ostoksista, joten tulossa on :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!