Punaista mattoa ja Oscareita

Viime yönä ne taas juhlittiin! Elokuva-alan suurin palkintogaala, Oscarit. Aina yhtä mielenkiintoinen ja jännittävä tilaisuus ihan sohvan pohjaltakin koettuna. Herran ziisus, saatikka sitten koskaan kokea livenä paikan päällä. No siis kerran olen näin lähelle päässyt kokemaan (tästä vanhaan postaukseen).

Omalta osaltani Oscareihin odotus alkaa jo kuukausia ennen, silloin kun ehdokkaat julkistetaan. Vuoden varrella tosin tulee katsottua lukuisia elokuvia toisensa perään, josta voi tehdä omat veikkaukset mukaan Oscar -kisaan. Joka tapauksessa, kun ehdokkaat on julki, on pyrkimyksenä katsoa mahdollisimman moni niistä elokuvista. Aika hyvin ollaan joka vuosi ennätetty katsoa ehdokas elokuvat, mutta aina silloin tällöin muutama elokuva jää näkemättä, ja useinmiten syynä on aika. Sen puute siis. Kiire.
Eilen kävin vielä katsomassa Les Miserablen, ihan yksin. Koska miestäni en edes tohtinut "pakottaa" katsomaan kanssani musikaalia. Ja täytyy sanoa että 2,5 h kestänyt pätkä ei olisi sopinutkaan hänelle. Itse tykkäsin tooosi tosi paljon. Tykkään muutenkin musikaaleista aivan suunnattomasti. Hihh, voi kun kaikki asiat voisi vaan laulaa ja tanssia...? :)
Harmikseni Life on Pi elokuvaa en ennättänyt katsoa mutta se täytyy korjata ensitilassa. Kahmihan se hyvän määrän pystejäkin viime yönä. Mies taas oli katsonut sen, ja sen palautteen pohjalta osasi odottaa että palkintoja satelee. Argo tuli tsekattua jo viime , tykkäsin kovasti! Ja muutenkin pääkategoriassa olleet aika pitkälti. Amour täytyy mennä katsomaan. Voittihan se parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin. Ja elokuva kertoo rakkaudesta. Must see!

Kotikatsojille Oscarit tuovat myös kivasti jännitystä peliin. Eli oscars-sivuilta voi käydä lataamassa oman veikkausllistan illan voittajista. Meistä ainakin se on tosi kivaa ja kuuluu meidän monivuotiseen perinteeseen skabailla. Tietysti tätä ennen on katsottu pohjaksi suuntaa antavasti Golden Globen voittajat, sekä esimerkiksi myös britannian Bafta Awardsit.
Ehkäpä kuitenkin yksi illan kohokohdista, voittaja elokuvien lisäksi on itse näyttelijät. Heidän illan asut, mekot, korut, kampaukset, meikit, tyyli ja fiilis. (Ja kenen kanssa Clooney tulee tänä vuonna juhliin?) no vitsi vitsi... 

Alla muutamia omia suosikkeja illan onnistujista. Listaa olisi voinut jatkaa pidemmällekin ja miehiäkin ottaa mukaan, sekä pariskuntia, mutta olette kaikki varmaan jo päivän aikana löytäneet mediasta ne omat suosikkinne. Tänä vuonna ei ehkä kuitenkaan ollut ketään ylitse muiden, siis pukeutumisellaan. aivan sellaista wooow efektiä ei itselleni tullut kenenkään kohdalla. Kaunista ja upeaa toki, Hollywoodia parhaimmillaan!

Kuva: people.com 


Kun Red Carpet osuus alkaa, Hollywoodissahan on vasta iltapäivä. Toisin taas täällä Suomessa, kun kello käy vähän yli puolen yön kun päästään punaiselle matolle. Itse gaalan alkaessa kello lähestyy jo neljää. Siitä syystä onkin hyvä varata kunnolla tarjoiluita, jotta jaksaa seurata ja pysyä juhlissa mukana!Mites siellä, valvoitteko koko yön (ja olitte siis hulluja, niin kuin minulle tänään töissä sanottiin) ja katsoitte Oscar gaalaa kanssani? Voittiko suosikkinne?Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!