10 matkakuvaa -blogihaaste maailmanympärimatkalta

Blogin kirjoittaja täällä moi! Heinäkuu kulkee vaan eteenpäin ja kohta ollaan melkein jo puolivälissä kuuta (vai ollaanko? Piti ihan tarkistaa mikä päivä tänään oikein on). En tiedä mihin päivät katoaa, mutta uskokaa jos sanon, että olen kyllä blogia päivittänyt ajatuksen tasolla huomattavasti enemmän kuin todellisuudessa on tapahtunut. Tämä onkin siis oikeasti vasta kolmas postaus tässä kuussa. Hyi häpeää!
Jokin syö selvästikin energiaani ja aikaani. Eikä kukaan muuten muistanut kertoa etukäteen, miten selviytyä pitkältä matkalta kotiin palaamisesta. Mistä siihen manuaali? Sille olisi meinaan ollut jo käyttöä moneen otteeseen.

Mutta mistä apuja sitten krooniseen kaukokaipuuseen ja levottomaan sieluun? No ainakin nyt, näin viltin alla viluissani villasukat jalassa Suomen kesää pitäessä ajattelin piristää itseäni ja palata menneen reissun tunnelmiin blogihaasteesteen avulla. Kiitos siis Ullalle 50 State Puzzle-blogista tästä haasteesta (ja samalla pahoittelut, että vastaamisessa on kestänyt pieni ikuisuus). Mutta lähtetäänpäs sitten liikkeelle. Kymmenen matkakuvaa ja rajaan tosiaan kuvat kuluneelle maailmanympärimatkallemme, vaikka muistakin paikoista näihin olisi löytynyt varmasti passeleita otoksia. Helppoa nimittäin näiden valitseminen ei ollut tuollakaan rajauksella. Vaihtelin ja arvoin kuvia itseasiassa aika pitkään ja monta kertaa. Tässä kuitenkin jonkin sortin päätös ja yhteenveto.


1. Kuva lentokoneen siivestä

Tämä kuva on viime syyskuulta. Finnairin suoralta lennolta Helsingistä New Yorkiin. Tuolloin koko seikkailu oli vielä edessä ja koneesta alas näkymät Hamptonsiin. New York vastaanotti meidät aurinkoisessa ja helteisessä säässä. Kaikki oli vaan niin täydellistä!

  
2. Paras vahingossa onnistunut otos
 

En ole oikein varma mitä tällä tarkoitettiin(?) mutta tämä kuva on siis ihan oikeasti vahinkolaukaus. Nyt kesäkuussa kävellessämme New Yorkin kaduilla halusin innokkaasti ikuistaa tuollaisen tyypillisen Nycimäisen katumaiseman ja höyryävän kaivonkannen. Ryhdyin nostamaan kameraa laukusta ja ennen kuin sain kunnolla kameran edes käteeni kuuluikin räps! Ja tämä kuva oli ikuistunut muistikortilleni. Hassua.


    
3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle
 

Lähes kaikki matkakuvat saavat hyvälle tuulelle, joten miten valita vain yksi? Siinäpä vasta pulma, hah. Tässä kuvassa kiteytyy kuitenkin ehkä se kaikkein mieluisin matkailun muoto, road tripit. On huikeaa saada auto alle ja aloittaa seikkailu, vaikkapa tässä tapauksessa kohti Palm Springsin erämaata ja Joshua Treen luonnonpuistoa. Amerikka ja varsinkin Kalifornia on parhaita paikkoja roadtripeille.




    
4. Luontokuva

Eihän tätä haastetta voinut tehdä ilman kuvaa Uudesta-Seelannista. Siispä tässä yksi kuva, tuhansien joukosta, tästä huikeasta maasta. Luontoa ja huikeita maisemia, sitä on Uusi-Seelanti pitkälti.



     
5. Kuva yläilmoista

No taas ollaan New Yorkissa. Mutta minkäs teet! Kaupunki on huikea ja tänne One World Observatorion huikeisiin maisemiin päättyi myös meidän seikkailumme maapallon ympäri.


     
6. Postikorttimaisema
 

Näitä ns. postikorttimaisemia mielestäni löytyi melkein jokaisesta käymästämme paikasta. Oli himpun verran hankalaa päättää minkä tähän nyt laittaisi. Mutta päädyin nyt tähän - kaippa tälläisen kortin itsekin voisi ostaa. Vastaavanlainen kuva (aurinkolasin linssin läpi kännykällä) on otettu myös Fidziltä, mutta tämä kuva on El Nidosta, Filippiineiltä.




      
7. Kuva matkaseurasta
 

Tässä kuva parhaasta matkaseurastani, avopuolisostani, jonka kanssa ollaan reissattu, seikkailtu ja koettu elämää yhdessä jo monen monta vuotta. Uskotteko jos sanon että melkein 18 vuotta? Tämä kuva on otettu banka-veneestä Filippiineiltä matkalla yhteen maailman kauneimmista paikoista, Malcapuya saarelle.




     
8. Fiilistelykuva palmun alla 

Palmu, ranta ja riippumatto. No siitä ei lomakombo juuri parane. Tämä autuus koettiin paratiisissa nimeltä Malcapuya, Coron, Filippiinit.


9. Hyvää huomenta –kuva
 

Hyvä huomen on minulle pitkään nukkumista ja ilman kelloon heräämistä. Hehkuvia kuvia minusta on ehkä turha tulla aamutuimaan ottamaan. Aamupalan aikaan, varsinkin kun se on yhtä värikästä kuin trooppisissa kohteissa yleensä on, voi ja kannattaa tulla herättelemään. Nämä herkut (ja paljon muuta) nautittiin jokaisena aamuna Fidzillä.


10. Lempikaupunkini

City of Angels, LA, Los Angeles, rakkaalla paikalla on monta nimeä ja siinäpä lempipaikkani koko maailmassa. Miksikö? No koska palmut, ranta, surffaus, rentous, auringonlaskut, vuoret. Mainitsinko jo palmut?



Huh, ottipas tämä kuulkaa aikansa :) Käydä kaikki kuvat läpi yhdeksän kuukauden ajalta ja valita niistä muka sopivimmat. Tämä haaste kiersi varmaan aikansa jo jokaisen blogissa, mutta jos siellä on joku kenellä se ei kiertänyt, niin tartu sinä haasteeseen! Tässä yhteydessä vielä iso kiitos haasteen keksimisestä kuuluu Journey Diary -matkablogille. 


Eng // 10 pictures from our around the world trip.

20 kommenttia

  1. Puhdasta täydellisyyttä joka kuva! Ai että mikä vuosi teillä onkaan ollut. Ja miten ihanasti eka kuva Hamptonsista (tunnistin heti) ja vika kuva Losista !!! <3

    Sää voisit muuten kirjoittaa sen oppaan, että miten palautua arkeen reissulta. Sitä kirjaa vois sitten (salaa) kirjoittaa jossaki palmun alla tsihihihi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla, hihihh.... Mää arvasin että tuleva ilmailualan ammattilainen ja aito new yorkkeri kyllä Hamptonsin tunnistaa ;DDD Kiitos muutenkin kommentistasi <3
      Joo, palmun alle kirjoitus- ja toipumispuuhiin. Kannatetaan! ;)))

      Poista
  2. Upeita kuvia! Kaikista välittyy jotenkin sellainen aito matkustamisen ilo, kun ovat rentoja eivätkä liian "suunniteltuja/sommiteltuja" mutta silti todella upeita!
    Vahinkolaukaukset on usein niitä parhaita, omaltakin kameralta löysin juurikin Nykin reissun jäljiltä ihan vinon vahinkokuvan Flatiron Buildingista, joka oli itse asiassa aikas hyvä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! :) Kiva kuulla että aitous välittyy kuvista. Ja voi vitsi, vahinkolaukaus Flatironista on varmasti vaan täydellinen, jeee! :)

      Poista
  3. Upeita kuvia! Kaikista välittyy jotenkin sellainen aito matkustamisen ilo, kun ovat rentoja eivätkä liian "suunniteltuja/sommiteltuja" mutta silti todella upeita!
    Vahinkolaukaukset on usein niitä parhaita, omaltakin kameralta löysin juurikin Nykin reissun jäljiltä ihan vinon vahinkokuvan Flatiron Buildingista, joka oli itse asiassa aikas hyvä! :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat!!!!! ��

    VastaaPoista
  5. Ihanan monta kuvaa aurinkorannoilta palmujen alta. :) Vaikka olenkin ihan innoissani vuorista juuri nyt, niin alkoi näitä katsellessa himottaa johonkin vähän etelämmäs...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tiiäkkö, yritin löytää yhden vuorenvalloituskuvan, joka olisi sopinut hyvään fiilikseen mutta en sellaista kuitenkaan löytänyt. Vuoret kuuluivat myös meidän reissun kohokohtiin juuri Kaliforniassa sekä Uudessa-Seelannissa. Tosin, oon mä kyllä beachi tyttönen ihan henkeen ja vereen. Kaikkea kuitenkin sopivassa suhteessa ;)

      Poista
  6. Niin kauniita ja onnistuineita otoksia! Noista kaikista välittyi kiva tunnelma. Voi palmut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanaa kuulla! Kiitos Jenna :) Onnistunut ja onnellinen reissuhan se olikin<3

      Poista
  7. Wow - varsinkin El Nido ja LA! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta! El Nido oli upea ja LA on aina huikea! <3

      Poista
  8. Anonyymi7/14/2015

    Ihan uskomattaman kauniita kuvia!
    http://matildaselin.blogspot.fi/2015/07/mango-leather-jacket.html

    VastaaPoista
  9. Tässä sivussa voi lähes elää omaa unelmansa. Mahavaa, kun jaat tämän kaiken meidän kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Satu, kiitos mikä kommentti! Wow! :) Unelmat on tehty toteutettaviksi ;)

      Poista
  10. Ahh, mitä kuvia!! Erityisesti rakastan tuota postikorttikuvaa, niin upea! Mikään maisema maailmassa ei varmasti mene tuon edelle.

    Ja 18 vuotta, en kestä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aika buenothan noi postikorttimaisemat on. Kelpais! ;) Palmut <3

      Ja niin, 18. En määkään ;)))

      Poista

Kiitos kommentistasi!