Australia kuukaudessa #IG Travel Thursday

Sydän meinaa pakahtua onnesta, kun aloitin eilen selailemaan näitä Instagram-kuviani Australiasta. Vaikka kaikille reissustamme kysyneille olen aina kertonut Uuden-Seelannin olleen maana se, joka kohosi suosikiksemme, niin itseasiassa näitä aussikuvia katsellessa täytyy kai alkaa ottamaan takapakkia sen asian suhteen hieman. Sillä Australia jos joku, on paikka minne toivon vielä palaavani. 
Emmehän tosiaan tuolla vietetyn kuukauden aikana ennättäneet nähdä kuin murto-osan tätä jättiläismaista mannerta. Ja sitten taas toisaalta, nähtiin ja koettiin aivan älyttömästi! Tässä parhaita paloja ja muistoja meidän kuukauden roadtripiltämme Down Underissa.




Australia kuukaudessa

Sydney ja Bondi Beach

Sydneyn kaupunki vakuutti minut kyllä aika lailla ja huomaan näin jälkikäteen kaipaavani sinne takaisin. Niin paljon jäi vielä tekemättä siellä, sillä jostain kumman syystä olimme varanneet kaupungille vain häpeälliset neljä päivää aikaa. Pahus. Tämä tarkoittanee vain sitä, että Bondi Beach odottelee minua takaisin joku kaunis päivä. Voit lukea lisää Sydneyn fiiliksistäni tästä postauksesta.




Byron Bay

Tämä Gold Coastilla sijaitseva pieni surffikylä lumosi minut aivan täysin. Paikka jäi tietysti myös ikuisesti mieleeni siitä, että täällä rohkenin mennä surffikurssille ja ihan oikeasti surffasin. Jos tänne pääsisi suoralla lennolla, minun etelänkohteet olisi päätetty aika helposti. Ihan minun paikka! (vaikka jälkikäteen olen lukenut ja kuullut muilta miten hippi ja pössyttelyhenkinen paikka kuulemma on. Syytä ehkä tässä vaiheessa korostaa että sen takia tämä paikka ei todellakaan noussut suosikikseni. Ei ole mun juttu). Byron Bay, tykkäsin! Korjaan, rakastin! Hehkuttelin paikasta aikaisemmin blogissani täällä.




Surfers Paradise

Australian suurin pettymys koettiin täällä. Paikka on varmasti parhaat aikansa nähnyt ja paratiisi oli täältä aika kaukana. Harmitti, sillä odotukset olivat erittäin korkealla paikan suhteen. Kuten muutamat paikalliset sanoivat Byron Bayssa meille, että ajakaa tämän paikan ohitse, nopeasti. Ei uskottu, vaan vietimme täällä parikin yötä. Ehkäpä vinkkinä siis muille kohdetta suunnitteleville, että pysähdys täällä ei välttämättä kannata. Australiassa on niin paljon muita mageempia rantoja ja paikkoja jossa viettää aikaa. Tämä on vähän kuin Australian Vegas, mutta ei sitten kuitenkaan. Lisää "pettymyksestä" voi lukea täältä.
 


Airlie Beach

Meille Airlie Beachistä tuli Australian pohjoisin paikka, jossa vierailtiin. Jätimme siis suositun Cairnsin kokonaan välistä. Olimme Gold Coastin Byron Bayssa ollessamme varanneet aika extempore 4 päivän purjehduksen Whitsundaysin maisemissa ja valliriutan lähettyvillä, joten tästä syystä meidän auton nokka siirrettiinkin osoittamaan Airlie Beachiä. Kaupunki olikin ihan viehättävä ja siellä viihtyisi helposti pidempäänkin. Tosin rannoilla ei voinut uida, ilman märkäpukua. Että sellainen paratiisi. Lisää Airlie Beachistä täältä.
 


Whitsundays ja purjehdus

Australian kohokohtiin lukeutui (kenguruiden ja koaloiden näkemisen lisäksi) ehdottomasti purjehdusretki Whitsundaysilla. Aluksi hieman epäröiden alkanut purjehdus osoittautui ikimuistoiseksi, eikä iltaisin laivan ympärillä hyppivät delfiinit tehneet siitä vähemmän ikimuistoista. Tämä oli elämys, isosti! Kirjoittelin blogiini purjehduksesta pariinkin otteeseen ja ne löytyvät täältä: osa1 ja osa2. Lisäksi samaisella purjehduksella kävimme myös snorklaamassa merikilpikonnien kanssa sekä sukeltamassa valliriutoilla.
 



Mackay

Kaupunki jossa "jouduimme" yöpymään pitkien ajomatkojen vuoksi. Mutta eipä siinä mitään, käytiin ensimmäistä kertaa syömässä paleo ravintolossa ja herkkuahan se oli. Mackay oli myös kohtalaisen iso ja virikkeellisen oloinen kaupunki. Sieltä löytyi myös iso satama, jonka suuruuden jalkoihin tämä vanha majakka oli jäänyt.
 


Brisbane

No jaa, näyttäähän tämä Brisbane näissä kuvissa ihan kivalta, mutta jotenkin kaupunki jäi meille vain vajaaksi. Vietettiin siellä lopulta useampi yö, mutta enemmänkin odotellen lähtöä seuraavaan kohteeseen. En osaa oikein edes sanoa miksi kaupunki ei sytyttänyt, sillä olihan täällä ulkoisesti kaikki kohdillaan. Paitsi rantaa täällä ei ollut kuten Sydneyssa. Brisbanesta merenrannan sijaan löytyy kaupungin keskelle rakennettu tekoranta. Brisbanesta kirjoittelin myös aikaisemmin täällä.




Hervey Bay

Hervey Bayhin päädyttiin lopulta sattumalta tai olosuhteiden pakosta. Miten sen nyt tulkitsee, mutta tämä rantakaupunki sopi hyvin ajoreitillemme. Lopulta tykättiin rennosta pikkukylästä niin paljon, että varattiin samoin tein yksi yö lisää hotellistamme. Tästä paikasta en olekaan vielä kirjoittanut blogiini mitään, mutta kylän yksi isoimmista nähtävyyksistä  on Vic Hislop Shark Show -museo. Paikka oli itseasiassa aika mielenkiintoinen, vaikka parhaat päivänsä nähnyt tämäkin. Muistutti sopivasti siitä faktasta, että Australiassa on todella haita, jaiks!
 

Harmi sentään, että Australia on niin pirun kaukana Suomesta, joten sinne ei aivan tuosta vaan tule lähdettyä. Mutta jos päätät lähteä, niin oikeastaan antaisin vaan vinkkinä sen, että ota aikaa. Maa on niin huikean suuri ja välimatkat jotain käsittämättömiä, että reissu kannattaa suunnitella hyvin etukäteen. Kuukaudessa ei mitenkään ennätä nähdä koko Australiaa.

Meillä meni Brisbanesta Airlie Beachille ajaessa monta päivää ja takaisin sama homma. Matkalla ei ollut juuri mitään, ei siis mitään, muuta kuin suoraa tietä. Australian roadtrip tarkoittaa paljon istumista, suorititpa sen sitten oikeastaan millä kulkupelillä tahansa. Esimerkiksi yhtenä päivänä gps-laite ilmoitti meidän määränpään olevan reilun 700 kilometrin päässä. Nice! Junassakin istuimme Sydneysta Brisbaneen 12 tuntia ja siihen vielä kaupan päälle kolme tuntia bussissa. Sanoinko jo, että Australia on iso maa..? Vaikka sitä samaa on itsellenikin toitotettu, en sitä ottanut ymmärtääkseni ennen kuin fyysisesti olin itse paikan päällä. Paljon jäi myös näkemättä suurien välimatkojen takia. Kaikesta huolimatta, Australiassa minua houkuttelee kovasti takaisin Byron Bay ja Sydney. Joku päivä, toivottavasti vielä surffaan uudestaan noilla aalloilla.

Oletko sinä myös ihastunut monipuoliseen Australiaan?
 
 
Eng //  Part of the Instagram Travel Thursday -campaign I decided to make a collection a places we visited in Australia, based on my Instagram pictures.

 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday kamppista. Suomessa Intagram Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä. 

18 kommenttia

  1. Ihana postaus! Mä en oo Australiassa päässyt vielä käymään, vaikka houkuttais kyllä kovasti, kun ois kavereita Melbournessa ja tuttuja myös Sydneyssä ja Perthissä.. Mutta hitsi vie kun se on niin kaukana ja kalliiden yhteyksien päässä! Vielä jonain päivänä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti! :) Melbournea ei tässä jutussa nyt olekaan, mutta käytiin sielläkin ja tykkäsin.
    Oi että, sulla oliskin hyvä mahis sitten vierailla tuolla jos sieltä löytyy jo kavereita. Ainut miinuspuoli Ausseissa onkin tuo etäisyys ja tosiaan lentojen hinnat. Oi miksi se on niin kaukana...?

    VastaaPoista
  3. Olen itse käynyt vain tosi pikaisella reissulla Melbournessa, ja tämän luettuani olen kyllä vakuuttunut siitä että Australiaa pitäisi lähteä tutkimaan vähän tarkemmin! Mutta jotenkin jo suunnitteluvaiheessakin hengästyy, miten tuolla ehtii nähdä yhtään mitään, jos aikaa on vain viikko tai kaksi!!? (ihana postaus muuten)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä itsellänikin on vielä tarvetta tutkia tätä maata enemmän, mutta on tosiaan hengästyttävän suuri! Pariksi viikoksi tuntuu hurjalle lähteä noin kauas, mutta toki ottaisin senkin ;) Kiitos Satu kommentistasi!

      Poista
  4. Paljon näitte, mutta Australia on nii..iin iso, että jotain jää aina seuraavaankin kertaan. Me olemme pariin kertaan jo hahmotelleet, että saisimmeko Ulurua mahtumaan ohjelmaan, mutta aina se on ollut sen verran kaukana, että ei ole onnistunut. Nyt parin Australian vierailun jälkeen saattaa jäädä jo lopullisestikin näkemättä, mutta ehkä onnistuu vielä teillä, sitten kun tuolle mantereelle palaatte :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta Pirkko, että jotain jää aina seuraavaan kertaan :) Ulurua me mietimme myös jo ennen reissuun lähtöä, mutta skipattiin se juurikin etäisen sijainnin vuoksi. Saas nähdä kiinnostaako se jatkossakaan niin paljoa, että malttaisin surffirannoilta sinne saakka lähteä ;)

      Poista
  5. Mitä täydellisiä lomakuvia! Sopii just mahtavasti tähän päivään, kun aurinko hellii myös Suomessa. Tavallisesti nää palmukuvat herättää vaan hirveän hingun ulkomaille, mutta nyt onneksi vaan fiiliksen että vois mennä pihalle. Kerrankin näin päin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin kerrankin näin päin! :D Toivotaan tännekin lisää vastaavia aurinkopäiviä ja niitä palmuja! :)

      Poista
  6. Aivan käsittämättömän ihania kuvia! Pitäisi joskus repäistä itsensä vähän pidemmäksi aikaa tuonne, että ehtisi näkemään Australiaa mahdollisimman monipuolisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarrrri :) Australia on kyllä huikea maa! Peukutan reissua sinne ja jään itse haaveilemaan mahdollisesta paluusta noihin maisemiin... ;)

      Poista
  7. Moikka!

    Täällä ilmoittautuu yksi Australiaan rakastuneesta! Olimme Australiassa kaksi vuotta sitten working holiday-viisumilla. Ennen Aussilaan siirtymistä tuli reissattua Aasiassa kolmisen kuukautta.

    Mielestäni juuri Byron Bay oli ehdottomasti Australian parhaimpia paikkoja Noosan lisäksi! Siellä oli aivan mielettömät maisemat ja ihanan rento meininki. Sinne kyllä matkustaisin joka vuosi rantalomalle, jos se sijaitsisi vähän lähempänä :)

    Brisbane ja Surfers's paradise olivat minunkin mielestäni tosi turhia paikkoja! Jos Australiaan olette vielä matkustamassa niin itärannikolla kannattaa käydä katsastamassa Melbourne ja Phillip Island sekä tietysti The Great ocean road. The Great ocean road on hyvinkin paljon samanlainen kun Jenkkilän PCH. Länsirannikolla taas Perth oli tosi kiva kaupunki, jossa oli aivan upea Kings parkin puisto!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moooi, ja pahoitteluni että en ollut kommenttiisi aikaisemmin vastannut.

      Niin samaa mieltä, Byron Bay ja Noosa oli mahtavia! Ja hupsista, etten tässä mainitse lainkaan Melbournea, sillä oltiinhan me sielläkin. Tosin vain neljä päivää, mutta viihdyttiin oikein hyvin. Harmittaa että The Great Ocean Road jäi välistä, mutta ompahan syy palata ;) Ja iiiiks, jos se on verrattavissa Kalifornia PCH, niin oon ihan myyty!

      Poista
  8. hauska, tai jännä, miten eri tavalla paikat näyttäytyy - hervey bay oli ittelle koko australian p*skin paikka ja vinkkasin muillekin ettei toinna sinne mennä. ehkä comeback sinne ja uusinta tsekkaus, ilmeisesti siellä oli jotain hyvääkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih... Onkin muuten hassua miten ihmiset kokee erilailla paikat. Siksi onkin täysin omasta halusta kiinni, haluaako ottaa toisen suosituksesta vaarin vai ei ;) Mehän oltiin myös tosi väsyneitä ajamisesta tuonne Hervey Bayhin saavuttaessa, että senkin takia varmaan se kävi hyvästä pysähdyspaikasta. Mutta toki, Ausseissa on niin monia muita mageempiakin paikkoja, että ei tämä nyt sinne must see-listalle ole pakko päätyä ;)

      Poista
  9. Anonyymi9/23/2015

    Minäkin olen korviani myöden rakastunut Australiaan ja sen ihmisiin ja ilmapiiriin ja tunnelmaan... Olemme käyneet perheen kanssa siellä kahdesti. Ensimmäisellä kerralla olimme Sydneyssä vain kolme päivää ja 1,5 viikkoa Gold Coastin Broadbeachillä. Rakastuimme molempiin paikkoihin. Broadbeach oli mielestämme juuri sopiva rantalomakohde kahden lapsen kanssa vietettäväksi. Ja sinne haluaisimme kovasti uudelleen. Surfers Paradisella vain poikkesimme muutamasti, mutta koimme ne kerrat kyllä oikein mukavina. Toisella reissullamme vietimme Sydneyssä kaksi viikkoa ja minusta se on maailman paras kaupunki. Tekemistä ja ihania maisemia riittää. Onneksemme meidän ystävät asuvat siellä ja saamme mennä vierailulle koska tahansa. Kunpa ne lennot eivät olisi niin hintavia... Suosittelen kaikille matkaa Australiaan. Ihan minne tahansa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydney on kyllä mahtava kaupunki! Ja voi että miten loistavaa, jos siellä asuu vielä ystäviä, joiden luona vierailla. Tosiaan ne lennot on aina vaan se kirpaisevin osuus Ausseihin mentäessä...

      Poista
  10. Jos ikinä pääset takaisin Australiaan, suosittelen länsirannikkoa!!! Vähintään yhtä hyvä kuin itärannikko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilemättä! Kuukausi on niin kovin lyhyt aika noin valtavassa ja mahtavassa maassa! Ehkä toi otsikkokin on harhaan johtava, koska tosiaan mehän koettiin vain itärannikko :) Seuraavalla kerralla sitten toivottavasti myös länsi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!