Matkatavaroiden pakkaaminen matkalle maailman ympäri (video)

Yksi kysytyimmistä ja varmaan myös ihmetellyimmistä asioista maailmanympärimatkaltamme on se, että teimme reissun käsimatkatavaroilla. Kerroinkin asiasta ja pakkauslistastani aikaisemmin reissun päältä jo täällä. Mutta paneudutaanpas vielä tarkemmin pakkausrutiineihini, sekä siihen mitä tämä meidät valloittanut Tortuga Backpack piti oikein sisällään. Tein pakkaamisesta oikein videonkin, joka löytyy tämän postauksen lopusta.


Minä ja Tortuga-laukku Fidzillä valmiina lentokentälle ja lentämään kohti Havaijia.

Meidän valinta repuksi oli Tortuga Backpack.
Mikä ihme se sellainen reppu on? Se on laukku, jonka ovat suunnitelleet reppureissaajat, jotka kyllästyivät siihen kuinka tavallinen rinkka ei mahtunut käsimatkatavaroihin. Tortugan laukku on mitoitettu yleisimpien lentoyhtiöiden käsimatkatavarastandardien mukaisesti ja repun hihnat saa tarvittaessa vetoketjullisen läpän taakse piiloon. Tällöin repusta tulee laukku.
 
Kuinka pitkään reissasimme?
Kokonaisuudessaanhan meidän reissu kesti 9,5 kuukautta. Mutta koska kävimme kolmen kuukauden Amerikassa ja Kanadassa matkaamisen jälkeen Suomessa viikon verran, jossa vaihdoimme matkatavarat käsimatkakokoon, reissasimme pelkillä käsimatkatavaroilla kokonaisuudessaan 6,5 kuukautta. Siispä maailmanympäri, aina Helsingistä Aasian kautta Oseaniaan ja Amerikkaan ja sieltä takaisin kotiin.

Miten pakkasimme ja mikä oli meidän taktiikka?  
Meillä oli aluksi Suomesta lähdettäessä vaatteet vakuumipusseihin ja reppuun pakattuna, mutta voin rehellisesti sanoa, että kun ensimmäisen kerran avasin kotona pakkaamani vakuumipussin Hong Kongissa, en juurikaan jaksanut sitä enää pakata takaisin pienempään muotoonsa. Pikkuhiljaa olin myllännyt koko pussin sisällön tyhjäksi, jonka jälkeen siirsinkin suosiolla vakuumipussin taiteltuna ja reppuni sivutaskuun ja sinne se jäikin tietoisesti koko loppu reissun ajaksi. Nämä paljon blogeissa esillä olleet vakuumipakkauspussit eivät olleet meidän juttu lainkaan.
Itse suosin pakkaamisessa sitä, että kierrän vaatteeni rullalle. Näin minusta tuntuu, että vaatteita mahtuu paljon enemmän mukaan, eikä ne mene mielestäni ryppyyn yhtä helposti. Mieheni sen sijaan viikkasi vaatteensa samanlaiseen Tortugan reppuun ja mielestäni sinne jäi näin "hukkatilaa". Hyvä puoli on toki siinä, että hukkatila ei paina, minun reppunihan oli huomattavasti painavampi kuin mieheni reppu, koska käytin jokaisen millimetrin tehokkaasti.
 

Tälläinen kasa tavaraa sängyn päällä pitäisi mahtua....


...tähän Tortuga-laukkuun.


Laukkuni sisältö:
4 legginsit, 2 lökähousut, 2 pitkähihaista, 8 toppia, 5 paitaa, 2 mekkoa, 1 hame, 2 farkkushortsit, 1 urheilushortsit, 1 urheilulegginsit, 1 uv-paita, 3 huivia, 2 rantakimonoa, 1 urheilutoppi, alusvaatteita, sukat, matkapyyhe (Cocoon), kevyt toppatakki (pieneen pussiin menevä), moskiittoverkko (Cocoon), sukelluskello, kosmetiikkaa, kiharrin, hygieniatuotteita, lääkkeitä, järjestelmäkamera, adaptereita, latureita, usb-tikkuja yms muuta elektroniikkaa, MacBook Pro -kannettava, snokkeli ja maski, 2 flipflopit, 1 ballerinat, lenkkarit (lentomatkoilla jalassa, vie näin vähiten tilaa), lippis, hellehattu, bikineitä, 1 Matkaopas (Australia, ja senkin jätin viimeiseen kohteeseen Ausseissa). 

Näiden lisäksi listaukseen matkan edetessä kertyi ainakin uusi hattu ja lippis, selfiekeppi, pienet snorklausräpylät, pari mekkoa ja Uudessa-Seelannissa pipo. Ja todennäköisesti unohdan tässä vielä mainita jotain.

Mitä ei saatu mukaan: 
• Leatherman (Tätä monitoimityökalua olisi tarvittu mm. aurinkolasien ruuvin korjaamisen, mangon pilkkomiseen ja moneen muuhunkin asiaan. Onneksi oli silloin tällöin mahdollisuus lainata kaverilta. Harmi että tätä ei saa kuljettaa käsimatkatavaroissa.)
• Niskatyyny (kevyttoppatakistani tuli tosin ihan kelpo tyyny)
• Rantaviltti ja sukellusräpylät
• Kynsisakset (ostettiin lopulta Vietnamista taitettavat kynsisakset ja saatiin ne kaikista turvatarkastuksista läpi)
• Aurinkorasva (Suosikkiani Australian Goldia on vaikea löytää muualta kuin Jenkeistä. Joka maasta piti lähes ensimmäiseksi ostaa uusi aurinkorasva, koska pakkauskoot ovat usein yli sallitun 100 ml:n, ei näitä voinut kuljettaa mukana. Tosin Filippiineillä ja Vietnamissa se ei ollut ongelma.)
• Muu kosmetiikkaa ja shampoot ja vartalovoiteet isommissa purkeissa (Ostin aina uudesta maasta ensimmäiseksi myös kookosrasvaa vartalovoiteeksi. Hong Kongin Body Shopista ostamiini pieniin 50 ml:n purkkeihin sain hieman voiteita ja aurinkorasvaa mukaan, mutta muuten ylijäämät jäivät aina hotellihuoneisiin ennen lentoa uuteen maahan).
Huomioitavaa:
• Älä pakkaa liikaa. Oli ilahduttavaa huomata, miten pienelläkin määrällä tavaraa pärjää.
• Toki huomioi kohdemaidesi lämpötilat ennakkoon. Meidän suunnitelmissa oli pysyä vain lämpimissä maissa, joka tietysti helpotti asuvalintoja pakkaamisen suhteen.
• Ei ole asiaa mitä ei voisi ostaa maailmalta? No jaa, itse tykkäsin että esimerkiksi tietyt lääkkeet olivat mukana jo kotoa lähtiessä. Tiesittekö, että lääkkeitäkin väärennetään? Olen kuullut tätä tapahtuvan eri toten Aasiassa. Lisäksi ihan kaikkialta ei todellakaan löydy ihan kaikkea. Tähän voi törmätä jo esimerkiksi ihan Thaimaassa, saatika sitten vaikkapa Fidzillä. Siispä ennakoi. Esimerkiksi Aasiasta oli mahdoton löytää hiuslakkaa, kun olisin joskus halunnut siinä trooppisessa ilmassa hiukseni pysymään hieman edes koholla. Mieluisan aurinkorasvan etsiminen oli myös haasteellista. Aasiassa myös moni kosmetiikkatuote on valkaisevaa, joten omia suosikkeja on hyvä olla mukana.

Plussat ja miinukset käsimatkatavaroilla reissaamisessa:
+ säästät ruumaan menevien laukkujen matkatavarakuluissa
+ pääset lennolta jatkamaan suoraan matkaa
+ voit halutessasi saapua kentälle hieman myöhemmin, koska ruumaan meneviä laukkuja ei ole
+ kaikki tavarat ovat mukana matkustamossa, jos satut niitä tarvitsemaan
+ laukku on kepeä ja helppo kantaa mukana
+ se ei vie isoa tilaa kulkupeleissä, jos vaikka joudut pitämään reppua sylissäsi
+ laukku on helppo lukita ja meillä olikin jokaiseen solkeen erilliset pienet lukot
- laukun painon rajallisuus lentoyhtiöiden erilaisten vaatimusten mukaan
- jännitysmomentit kentällä, että punnitaanko laukkua vai ei
- et voi ostaa juuri mitään matkallasi (ellet postita tavaroita kotiisi)
 

Tortuga laukut rinnakkain koneen hattuhyllyllä.


Tuliko meillä laukun kanssa mitään ongelmia ja oliko pelkillä käsimatkatavaroilla matkaaminen hyvä idea? 
Onnistuimme reissaamaan koko matkan, kaikkiaan 12:ssa eri maassa siten että check-in:n yhteydessä totesimme vain, että selässämme olevat reput ovat ainoat matkatavaramme, eikä niitä ihmetelty lainkaan. Ainoastaan kahdessa tapauksessa kävi vähän huonommin. Ensimmäisen kerran se tapahtui Melbournessa, Australiassa, lentäessämme halpalentoyhtiö Jetstarilla Uuteen-Seelantiin. Meidät otettiin sivuun kun olimme astumassa koneeseen ja tässä yhteydessä laukkumme punnittiin ja näimme ensimmäistä kertaa miten paljon laukut painoivatkaan. No ne painoivat yli rajoitusten, sehän oli melkein jo tiedossammekin. Lievästi yllärinä minun laukkuni oli melkein 14 kiloa, kun taas mieheni 10 kiloa. Kone oli alkujaan jo hieman myöhässä ja meitä odotettiin jo koneeseen. Hetken aikaa kättä väännettyämme hyväksyimme tilanteen, että jouduimme maksumiehiksi (muistaakseni 160 taalaa) ja ojensimme luottokortin virkailijalle. Kenttävirkailijat kuitenkin vaativat meitä ripeästi koneeseen, jonka johdosta luottokorttimme palautettiin meille ja vielä tähänkään päivään mennessä sieltä ei ole veloitettu yhtään. Thank god.
Filippiineillä sen sijaan, kun lensimme sisäistä lentoa Coronin saarelta Manilaan, jokainen matkustaja punnittiin vaa'alla oman laukkunsa kanssa. En ihan ymmärtänyt tämän tarkoitusta, muutoin kuin toki bensiinin kulutuksen laskemisen takia, mutta tässä yhteydessä kukaan ei sanonut meidän laukuista mitään. Kuitenkin kun saavuimme sisälle koneeseen, laukkumme eivät mahtuneet korkeudeltaan mitenkään ylähyllylle. Näin ei onneksi käynyt muualla kertaakaan. Toki muutamissa konetyypeissä se teki tiukkaa varsinkin Aasiassa, mutta auttoi kun otti esimerkiksi kannettavan repusta pois. Joskus jouduttiin ihan vähän väkisin tunkemaan ne hyllyille. Filippiineillä henkilökunta otti meidän laukut ja veivät ne jonnekin toiseen tilaan koneessa ja me jouduimme noutamaan laukkumme perillä normaalisti laukkuhihnalta.
Niin, ja sen ainoan kerran kun laitoimme reppumme ruumaan, koska halusin viedä Australiasta Fidzille lennettäessä aurinkorasvaa mukanani (ja laukut kuuluivat lipun hintaan), niin eiköhän meidän laukut jää Australian vaihtokentälle. Siispä vietimme ensimmäisen yön Fidzillä ilman tavaroitamme. Laukut saapuivat kuitenkin resortiimme jo aamukymmenen aikoihin.
Ja tässä vielä se luvattu video kuinka pakkasin kaikki nämä tavarat Tortugan laukkuun. Video on kuvattu itseasiassa nyt keväällä Havaijilla. Siihen mennessä laukun pakkaamista oltiinkin jo harjoiteltu melkein puolen vuoden ajan. Eli aika rutiinilla se sujui jo tuossa vaiheessa matkaa. Itseasiassa Honolulun jälkeen, kun lensimme Los Angelesiin kuukaudeksi, homma alkoikin karata käsistä ja kun sitten lopulta kesäkuun alkupuolella laskeuduimme Helsinki-Vantaalle, voin kertoa että enää ei reissattu pelkillä käsimatkatavaroilla. Jonkin verran tuli shoppailtua uusia vaatteita kesää silmällä pitäen ja muutamia sisustustavaroitakin tuli rahdattua tuolta. Mitä nyt skeittilautaa ja tämän tälläistä. Toiveissani ollut surffilauta jäi nyt vielä Caliin.
Jäikö videossa ihmetyttämään sängyn päälle jäävät tavarat? Kaikki nuo ylimääräiset tavarat, jotka näkyvät videon lopussa sängyn päällä, menivät päälleni. Video tehtiin tosiaan Havaijilla ja siellä tuli ostettua aivan täynnä olevaan laukkuun mm. yksi huppari lisää. Joten ei auttanut kuin pukea se päälle kentälle mennessä. Tortugan laukussa on myös kannettavalle oma kotelonsa selkäpuolella, mutta tykkäsin pakata kannettavan ja kosmetiikan valmiiksi tuohon kassiini, jotta ne kentän turvatarkastuksessa oli helppo nostaa tiskille. Usein saatoin turvatarkastuksen jälkeen siirtää kannettavan reppuuni.

Miten te yleensä pakkaatte pidemmille reissuille? Suositteko rinkkaa vai matkalaukkua?
Tuleeko teillä jotain kysymyksiä pakkaamiseen tai muuhun liittyen, jotka jäivät tässä avoimeksi?Eng // This is a video of how I´m packing Tortuga Backpack for a 6,5 months backpacking trip Around-the-World


39 kommenttia

 1. Tuo laukku ei eroa mitoiltaan kovinkaan paljoa minulla mukana kulkeneesta Ospreyn rinkasta. Aika sissi olet, kun olet saanut survottua tuon sisään 14 kiloa tavaraa! Mulla painoi laukku jotain sen suuntaista vasta ihan vikalla lennolla Suomeen, ja vaikka tilaa oli jokunen sentti enemmän, laukku oli jo hyvin vaikea saada kiinni. Lähtiessä matkaan laukun paino oli noin 10 kiloa, eli jotain sinne kertyi matkalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta tosiaan, että sinunkaan rinkka ei niin hirveän iso ollut. Rinkka näemmä sanana aina vain vähän hämää versus reppuun :) Kyllä mullakin varmaan ne muutamat ostokset tekivät tehtävänsä ja kilot nousi (ja saumat paukkui) ;). En tosin tiedä minkä painoisena lähdettiin reissuun, koska ei haluttu että laukut joutuisi missään kohtaa vaa'alle ;)

   Poista
 2. Minä reissaan paljon pelkillä käsimatkatavaroilla, tarkemmin sanottuna lentolaukulla, tosin matkat ovat olleet korkeintaan viikon mittaisia. Nesteet ovat aina ne hankalimmat, kun olisi mukava ottaa jotain juttuja enemmän kuin sen desin verran. Olisipa kiva kokeilla joskus pidemmän reissun tekemistä käsimatkatavaroilla, onnistuisinkohan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä reissu oikeastaan opetti, että matkan pituudella ei niin ole väliä. Tarpeelliset tavarat kulkevat mukana ja niiden avulla vaan täytyy pärjätä :) Nesteet on tosiaan (varmaan enemmän naiselle) juuri se kinkkisin. Minähän käytin miehenkin osion omilla purkeillani siitä turvatarkastuksen sallitusta litran pussista :)

   Poista
 3. Tosi kätevä kyllä toi kapsakki ja mielenkiintoinen postaus. Se on kyllä niin totta, että paljon vähemmällä sitä aina pärjäisi kuin mitä tulee mukaan pakattua. Itselleni suurin syy ruumassa kulkevan rinkan kanssa matkustamiseen on se, että en jaksa viritellä painon kanssa ja haluan kantaa esim aurinkorasvat tarvittaessa mukana. Ospreyni vetää todella paljon tavaraa ja tänä vuonna sen onkin monessa reissussa korvannut Haglöfsin Lava50, joka on käsimatkatavarakokoa ja ollut kerrassaan täydellinen kevään ja kesän retkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, että vähemmälläkin tavaralla pärjää. Alussahan se aina kirpaisee, mutta tien päällä kyllä hyväksyy asian että näillä mennään! :) Ja ihan sama juttu, että aurinkorasvat yms on sellaisia mitkä olisi ihana saada aina mukaan. Meillähän muuten ystävät toi Suomesta Filppareille aurinkorasvaa, jolla pärjättiin sitten seuraavat kuukaudet. On muuten ihan parasta löytää hyvä luottoreppu/laukku!

   Poista
 4. Uskomaton suoritus!! =)) Oon ihan mykistynyt! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha, kiva mykistyttää sut! Tsihihihhh... :)
   Ps. minähän muuten ihan tykkään pakkaamisesta!

   Poista
 5. Reissaan paljon käsimatkatavaroilla, mutta silloin matkat on kyllä hieman lyhyempiä : )

  Täytyy kyllä hattua nostaa tälle suoritukselle. Nuo kosmetiikkapurkit on usein juurikin se rajoittava tekijä, miksi sitten tulee laitettua laukku ruumaan. Ei vaan raaski ostaa uusia kohteesta, ja siihen etsimiseenkin menee aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Anna :) Kosmetiikka se mullakin tuotti suurimman ahdistuksen aluksi. Mutta reissun edetessä minulta loppui niin monen tuotteen käyttökin, että eipä siellä juuri mitään tarvinnut (aurinkorasvan ja body lotionin lisäksi).

   Poista
 6. Kätsy kyllä tuo reppu. Mä reissaan melkein aina vaan käsimatkatavaroilla ja kierrän myös vaatteet rullalle ja laitan vaatteet muovipusseihin. Aasian reissulla huomasin, että minulla oli just sopiva määrä tavaraa mukana. Balkanin reissulla oli yhdet sortsit liian vähän. Kyllä sitä pärjää todella vähällä. Aurinkorasva on kyllä aina sellainen murheenkryyni, kun se pitää yleensä ostaa kesäreissuilla. Kesälomalla mulla oli pikkupurkissa aurinkorasvaa eikä se kyllä riittänyt kahdelle mitenkään. Reissun päältä kyllä pystyy ostamaan tarvittavat. Kosmetiikkaa varten pikkupurkit ovat kyllä pelastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, että muitakin vaatteiden rullaajia löytyy :) Käsimatkatavaroilla reissaaminen on varmaan yleistynyt hurjasti. Ja toisaalta hyvä niin, jos sillä saa kuormaa lennon päästöistä yhtään vähennettyä.
   Kosmetiikan kanssa vaan joutuu aina vähän säätämään, I know! ;)

   Poista
 7. Mahtava postaus! Mulla ois kyllä paljon opittavaa sulta ja muilta käsimatkatavaroilla matkavista. Itse tuppaan pakkaamaan mukaan puoli omaisuutta. Juuri kahden viikon Turkin lomalla mulla oli iso matkalaukku ruumassa (mennen tullen 20kg) ja lisäksi iso laukku käsimatkatavarana (silläkin painoa n. 10kg). Joka kerta kiroan kun joudun raahaamaan niin hirveästi kamaa... vähemmälläkin taatusti pärjäisi jos pesisi/pesettäisi vaatteita eikä kaipaisi mitään viihdykettä (kirjoja, tablettia, lehtiä jne) ja ostaisi kosmetiikan paikanpäältä. Tästä postauskesta inspiroituneena täytyy yrittää selvitä ensi talven matkasta edes vähän pienemmällä ruumaan menevällä matkalaukulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnuElina! :) Tunnustan kyllä, että olen itsekin sortunut monesti ylilyönteihin mitä tulee ison matkalaukun pakkaamiseen. Varmaan niin, että niin paljon pakataan, kun tilaa vain laukussa riittää. Minulla se oli nyt rajallisesti tämän repun kokoinen ;) Mutta luulen kyllä, että itsekin tästä oppineena, pakkaan jatkossa kevyemmin reissun pituudesta huolimatta. Mukavia pakkailuja!

   Poista
 8. Olemme matkustaneet lyhyitä reissuja aina pelkillä käsimatkatavaroilla. Pelkään aina, että matkatavarat häviävät tai myöhästyvät, mikä ei käy yhtään road tripeillä. Voisin kyllä lähteä maailmanympärysmatkalle pelkillä käsimatkatavaroilla, eikä tekisi yhtään tiukkaa :D Mahtavaa, kun netistä löytyy kivoja pakkauslistoja. Pitää sitten muistaa ostaa monta pientä pulloa aurinkorasvaa varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla merikukka! Peukutan isosti tuolle rohkeudelle :)

   Poista
 9. Tästä tulikin juuri juteltua ihan livenäkin, eli fiksu kuvio tuo ja hyvin tehty siis! Itsekin alle viikon reissut tehdään usein käsimatkatavaroilla ja n. viikon reissut yhdellä laukulla per 2 henkeä + reput/lentolaukut. Vasta yli 2 viikon reissuille on lähdetty kahdella isolla laukulla,jotka nekin sitten kuitenkin tyypillisesti painavat n. 15 kiloa per laukku, mennen tullen, kun tosi harvoin mitään ostamme matkoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kepeästi tekin reissaatte maailmalla kyllä, hienoa! Tässä vielä suora linkki tuohon meidän Tortuga malliin: http://www.tortugabackpacks.com/collections/travel-backpacks/products/tortuga-travel-backpack Voisin lisätä tämän tuonne postaukseenkin, just in case jos muutkin innostuivat!

   Poista
 10. Jestas! Nainen matkalla puoli vuotta pelkällä repulla! Tiedän, että minulla on tavaraa pidemmillä matkoilla aina tarpeettoman paljon, mutta toisaalta matkalaukku (aina noin 22 kiloa) rullaa neljällä pyörällä ja reppu (6-7 kiloa, lähinnä elektroniikkaa) keikkuu selässä. :) Alle viikon pikkumatkoille yritän lähteä lentolaukulla, mutta sorrun helposti kyllä välikoon matkalaukkuun. :) Tämä oli kertakaikkiaan kiehtovaa ja inspiroivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no äläpä muuta sano! Se on nyt todistettu että nainenkin pystyy tähän! hahaha :) Noi pyörillä rullaavat laukut on kyllä niin helppoja että mieluustihan niiden kanssa toki reissaa. Aasiassa niistä vaan tunnistaa ensikertalaisen, koska saarilla ja venekuljetuksissa ne ei ole kaikkein toimivin ratkaisu ;) Tämä "ihmiskoe" opetti minut kyllä pakkaamaan suppeammin jatkossakin ;)

   Poista
 11. Joo. Ei oltais kyetty.

  Todella rispektiä että sait kaikki pakattua tonne ja matkustettua tolla kamamäärällä, me tarvittiin kyllä paljon enempi mukaan. Pelkästään lääkkeet vie toisesta rinkasta varmaan puolet. Ja toisaalta onhan meitä kolmekin ja kohteet vähän erilaisia.

  Pelkään vähän mitä San Francisco ja Las Vegas tekee meidän matkatavaramäärälle - tartteeko buukata kolme lentolaukkua kotiinlennolle, koska veikkaan että ilman ostoksia ei sieltä selvitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai kolmen tavarat on jo ihan eri asia, varsinkin kun pienin teistä ei niitä itse kanna.
   Juu, varoitan tuota Jenkkilää. Siellä saattaa lähtee sokka irti ;) Meillä oli siis kummallekin laukut ostettuna paluulennoille, just in case. Ja sen varjolla saattoi sitten homma lähtee vähän lapasesta ;) Tsemppiä! :)))

   Poista
 12. On muuten todella kompaktin näköinen paketti. Houkuttelisi jo allekirjoittanuttakin - se tasujen määrä ja pääylikinnouseva korkeus kaikkine roikkuvine härpäkkeineen ei ole saanut mua reppureissaamaan vuosiin. Tuolla kestäis- vaikka en minä kyllää myöskään ymmärrä miten ihmeessä tuonne mahtuu puolen vuoden releet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä laukku oli kyllä hintansa väärti, eikä tosiaan näytä niin hoocee reppureissaajalta, koska laukku piiloutuu hyvin selän taakse. Parin viikon tavarat on melkein samat kuin puolen vuoden tavarat. Niitä vaan täytyy pesettää useammin :)

   Poista
 13. Matkustan yleensa 65 litraisella rinkalla ja siihen mahtuu sen verran tavaraa etta tulee pakattua liikaa "ehka tarvitsen"-vaatteita. Uskoisin parjaavani tuollaisella repulla, olisi mielenkiintoista ainakin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa mennä, että oli minkä kokoinen laukku tahansa, täyteen se tulee pakattua jo lähtiessä ;)

   Poista
 14. Olen myös huomannut saman, että rullaamalla saa laukun tilan hyödynnettyä paljon paremmin ja vaatteet pysyvät siistimpinä. Ihailtava suoritus pärjätä näin vähäisellä matkatavaramäärällä niinkin pitkällä matkalla! Ja tosiaan: laukkujen raahaaminen paikasta toiseen ei ole sitä parasta huvia. :)

  VastaaPoista
 15. Olipas kiva teksti! Ihanaa reissata repulla kun voi vain kävellä koneesta suoraan bussiin taikka junaan ja välttää jonot. Reissaan kaikki matkani repulla, joten maailman ympärikin sitä varmasti lähtisi käsimatkatavaroilla, tosin mahdollisesti juurikin vähän isommalla repulla sitten. Tokihan ne kohteetkin paljon määrittävät sitä pakkaamista, mutta lämmön ystävänä sitä varmaan jatkossakin suunnittelee reissuja sen mukaan, ettei tule vuorotellen hyvin kylmää ja hyvin kuumaa.

  Tiedätkö kuinka monta litraa tuo on tilavuudeltaan? Yritin vähän googlailla, mutten löytänyt kokoa.

  VastaaPoista
 16. Rinkan kanssa matkustan, kuten myös omalla pitkällä reissullamme (en ole oikein keksinyt sopivaa nimeä tuolle matkalle, kun muut voivat aina nimittää omaansa maailmanympärimatkaksi, mutta me emme 7 kk matkallamme kiertäneet maapalloa). Pelkillä käsimatkatavaroilla matkaaminen olisi vaatinut tosiaan sen, että kaikki kohteet olisivat olleet lämpimiä, mutta näin ei meidän reissulla ollut. Lisäksi meillä oli mm. makuupussit mukana ja yhteensä varmaan parin kuukauden yöt niissä nukuttiinkin (monet niistä teltassa), joten tarpeeseen tulivat. Mutta kyllä tuon käsitavaramatkaamisen helppous ehdottomasti kiinnostaa. En ollutkaan aiemmin kuullut noista repuista, pitää tutustua tarkemmin! :) Tosin nyt sitten taas lapsen myötä taitaa tavaraa tulla lyhyemmillekin matkoille sen verran, että rinkkaa/matkalaukkua tarvitaan.

  VastaaPoista
 17. Haha, sikahyvin olet saanut tungettua tavaroita noin pieneen laukkuun! Mulla on aina paljon isompi rinkka selässä ja hyvä että saan sinne tungettu sen 14 kiloa. Tai en kyllä koskaan niin painavalla rinkalla mihinkään ole lähtenyt, aina on jotain tarttunut matkasta mukaan. Se on kyllä totta, että niin helposti tulee otettua liikaa tavaraa mukaan. Monet naiset saisivat ottaa susta mallia =D.

  VastaaPoista
 18. Toihan on aivan loistava reppu! Haluan vastaavan. Mulla on 35 litran Ospreyn rinkka, jonka oleen toisinaan ottanut pakkana käsimatkatavaroihin, mutta se on aina sangen kuumottava operaatio. Onneksi nuo lennot eivät ole olleet täysiä. Mukaan sen olen saanut tyylillä "en sano rinkastani mitään missään vaiheessa oma-aloitteisesti".

  VastaaPoista
 19. Tosi hyödyllinen postaus kaikille, jotka tollaisen pakkausoperaation kanssa painii. Toivottavasti saan itsekin joskus pakata rinkkani valmiiksi maailmanympärysmatkalle!

  VastaaPoista
 20. Tosi kiva postaus! Itse matkustan aina rinkalla pidemmät matkat ja reppu (jonka sisällä toinen pienempi kassi) kulkee esim.viikonloppureissut. Helppo kantaa selässä ja helpompi juosta. :D

  VastaaPoista
 21. Heh, ja minä hölmö luulin, että 2,5 viikon reissu Euroopassa pelkällä käsimatkatavaralla olisi ollut jollakin tavalla hyvä suoritus! :) Kiva kun todistit, että olin väärässä. Mielenkiintoinen tuttavuus toi reppu, tarviikin tutustua, joten kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 22. Tosi ihailtava suoritus! Itse olen sellainen hamstraaja etten voisi kuvitella lähteväni käsimatkatavaroilla juuri minnekään! :)

  VastaaPoista
 23. Oon kyllä ihan amatööri pakkauksessa tuohon verrattuna. Aina lähtee tavaraa mukaan ihan luvattoman paljon. Syksyllä edessä parin kuukauden reissu ja pitäis ottaa mukaan työhön liittyviä kirjojakin, niin en ymmärrä, miten saan mahdutettua tavarat sallittuun kilomäärään. Kesähelteet ehtivät reissun aikana muuttua vielä syksyn koleudeksi, niin pitäs olla monenlaista vaatettakin mukana, ja sitten vielä sadevaatteita, kenkiä… Pelkkä reppu oliis mahdottomuus! Kunnioitettava suoritus sinulta!

  VastaaPoista
 24. Tuollainen vakuumipakkauspussi mullakin joskus oli! Ja ihan samoin en jaksanut säätää sen kanssa. Nyt minäkin rullaan vaatteeni ja laitan ne pystysuunnassa pakkauspussukkaan. Siellä ne pysyvät siististi kasassa ja samalla kuitenkin on helppo poimia se vaate, jonka tarvitsee.
  Kynsisakset jäi meiltäkin alussa matkasta, kun ajateltiin, ettei niitä saa mukaan. Jossain vaiheessa ostettiin jostain sellaiset ja unohdettiin heittää pois ennen lentoa. Ja eihän niitä sitten vietykään. Nyt meillä kulkee kynsisakset käsimatkatavaroissa ja vain pari kertaa ne on takavarikoitu – silloin me vaan ostetaan uudet perillä.
  Aiemmin kun mietin käsimatkatavaroilla matkaamista, en tajunnut kuinka ison laukun niinkin saa mukaan. Sinnehän mahtuu vaikka mitä, kun hieman suunnittelee. Mun Osprey Farpoint 40 on 38-litranen ja menee käsimatkatavaran mittoihin, tosin painon puolesta se on helppo pakata liian täyteen. Onneksi käsimatkatavaroita hyvin harvoin punnitaan... Tällä hetkellä rinkalla on painoa noin 10 kiloa. Ja käsilaukussa erikseen läppäri ja muu elektroniikka, siitä tulee vielä useita kiloja lisää, mutta personal itemille ei yleensä ole painorajoitusta :P

  VastaaPoista
 25. Kiva ja hyödyllinen postaus! Itse reissaan pelkillä käsimatkatavaroilla, 50 l Haltin rinkka, jonka pystyy ei täytenä naamioimaan hyvin kyllä käsimatkatavarakokoon ja aina mahtunut koneen käsimatkatavaratilaan. Jos koko perhe matkaa, niin silloin tosin tarvitsee ottaa kyllä matkalaukut mukaan ruumaan. No itse en ole kuukautta pidempiä reissuja tehnyt, mutta tuskin pidemmällekään reissulle en ottaisi enempää kamaa mukaan. Oma pakkaamisen salaisuus on lähinnä se, että mennessä on mukana huomattavasti enemmän vaatteita kuin tullessa - eli jätän kuteita kierrätykseen määränpäässä usein idealla, että kaikki vaatteet mitä mukana voi jättää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!