Kesän ekat purjehdusfiilistelyt + video

Shortsit, hentoinen tuulenvire hiuksissa ja merenpinnalta heijastelevat auringonsäteet, toukokuussa! Jokin tässä yhtälössä ei mätsää, tai niinhän sitä luulisi. Mutta uskottava se on, kun on itse saanut kokea normaalisti keskikesän helteet nyt jo toukokuussa. Kelit ovat hellineet kaikkia auringonpalvojia sekä tietysti myös veneilijöitä. En olisi ikinä uskonut, viime kesän kylmän kesäkuun jälkeen että tälläistä nannaa voisi kokea Suomessa ja tosiaankin ennen kesän alkua. Purjehduskausi on siis korkattu ja vesillä ollaan oltu jo useampaan otteeseen.
Tässäpä siis lajista kiinnostuneille makupaloja meidän kesän ensimmäisestä purjehduksesta Suomenlinnan vierasvenesatamaan. Ei lainkaan hullumpi paikka käydä vaikka keskellä viikkoa illallisella. Ruokakin oli Valimossa erinomaista.










    

Olisko liian optimistista toivoa, että tälläiset kelit jatkuisivat läpi kesän, aina syyskuun lopulle saakka. Viime syksyhän oli aivan fantastinen ja kaiholla muistelen kaikkia niitä lämpimiä loppukesän iltoja Pihlajasaaren tai Vasikkasaaren vierasvenesatamassa, jolloin sai nauttia näistä ihanista merellisistä maisemista - shortseissa. Uskallan toivoa ja olettaa, että vastaavaa on luvassa tänäkin kesänä ja paljon. Alku on ainakin ollut enemmän kuin lupaava.






Kelit lupailee hyvää, eikö olekin mahtavaa! Mutta miten on, kuuluuko veneily teidän kesään?


Eng // First sailing trip to Suomenlinna, Helsinki, this summer.

52 kommenttia

  1. Aargh mikä hillitön venekuume taas iski :-) Minä niin tahdon omani! Toivotaan parasta ja ihania, aurinkoisia, pitkälle syksyyn jatkuvia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos :) Näin juuri toivotaan! Ja minä toivon, että veneonni lykästää sinua myös :)

      Poista
  2. Mä en ole koskaan purjehtinut, vaikka lähipiirissä olisi parikin purjevenettä. Joskus olen heittänyt että "olisipa kiva kokeilla", mutta ne on sitten jääneet. Toisaalta merellä purjehtiminen jännittää. Sisävesillä kokeilisin mielellään ensin, kun aaltoja ei ole nimeksikään. :-p Ihanalta kyllä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, tai no, ainoastaan tietysti jos vähänkään kiinnostaa :) Ei ne hurjia noi aallot täällä meidän merilläkään ole. Ei hätää.

      Poista
  3. Toivotaan, että Suomen kesä olisi lämmin ihan vaikka sinne syyskuulle asti!

    Purjehtiminen on niin kauan hauskaa, kun minun ei tarvitse tehdä muuta kuin katsella maisemia. Olen sen verran merisairas, että en pysty toimimaan veneessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin toivotaan! :)
      Voihan pöh, merisairaus on ikävää...

      Poista
  4. On liian optismistista! Terveisin eilen ilamn takkia töihin lähtenyt... Virhe, virhe. Purjehtiminen on varmasti ihanaa. Haluaisin oppia joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihh... onneksi välillä on ollut tosi kuumakin :) Kannattaa opetella ja kutsua vaan itsensä tuttujen veneelle :)

      Poista
  5. Nyt on ollut kyllä ihania kelejä, tekee mieli vaan olla ulkona ja nauttia auringosta :) Vesi ei ole mun lempparielementti, mutta purjehdusta en ole toisaalta koskaan kunnolla kokeillut. Ehkä pitäisi siis antaa mahdollisuus sillekin, näillä keleillä se tuskin voi kovin kamalaakaan olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania kelejä on ollut ja toivottavasti vielä jatkuukin :)
      Ja juu ei, ei se kamalaa ole lainkaan, hihhh :)

      Poista
  6. Näytät kyllä niin onnelliselta! :) Ihanaa. Mun kesäjutut vesillä jää oikeastaan siihen kun katselen porukoiden mökin laiturilla isän ajelua pitkin Kyrösjärveä vesiskootterilla - minä en sitä saa ajaa, eikä kukaan muukaan :D Haluaisin kyllä joskus koittaa tällaista paattikyytiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanasti sanottu. Ja mitämitä, vesiskootterilla ajelu on huippu hauskaa puuhaa. Toivottavasti pääset kokeilemaan :)

      Poista
  7. Oi kuinka ihanan kesäinen postaus! Tästä tuli hyvä mieli :) Purjehtiminen on kyllä ihan parasta hyvällä säällä ja hyvällä porukalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Ja niin samaa mieltä, ihan parasta!

      Poista
  8. Oih, ihanaa! Kirjoittelin itsekin juuri meidän kesän ekasta (ja ehkä ainoasta?) purjehduksesta. Eihän meillä mitään purjevenettä ole, joten käytiin Luvialla Kaljaasi Ihanan kyydissä. Mun piti myös aloittaa videostaran ura siltä reissulta, mutta kun kävin matskuja läpi, totesin, että se siirtynee hamaan tulevaisuuteen! :D Ihana tunnelma tässä videossa kuitenkin. Toukokuu oli ihan ennenkuulumaton, melontakausikin korkattiin jo toukokuun alussa. Voi kun oisi koko kesä tällainen kuin tässä sun videolla! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tajua, miten vastailen näihin vasta nyt. Mielessäni olen näihin jo vastaillut... Pahoitteluni siitä. Mutta niin, toivotaan että vielä syyskuussa jatkuisi upeat kelit!
      Ja muistan nähneenikin sun purjehduksesta kuvia. Aika jees!

      Poista
  9. Onhan se optimistista ... ja kesät ovat erilaisia. Purjehdusvuosina, kun veneellä kuitenkin, ainakin meillä, oli tapana pitää tarkkaa lokikirjaa, niin syksyisin tapailin vähän laskea, että montako mailia ja montako yöpymistä veneelle kertyi ja kovasti olivat kesät erilaisia, vaikka lomaa olikin periaatteessa saman verran. Jos kesä oli kurja, niin matkat jäivät lyhyemmäksi ja osa viikonlopuista jäi väliin ja sitten vastaavasti, jos kesä oli upea, niin veneellä vietettiin paljon enemmän aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiäkkö, meillä on ollut aikeissa hommata tuollainen lokikirja ja se on kyllä nyt pakko saada aikaiseksi hommattua, jotta pääsee vähän muistelemaan purjehduksia. Hyvä idea kerrassaan!

      Poista
  10. Aloin just miettiä, että oonko koskaan ollut purjehtimassa. Vesillä kyllä olen erilaisten veneiden kyydissä ollut ties kuinka monta kertaa, mutten kyllä muista, onko yksikään ollut purjevene... Sen verran mahtavalta kuulostaa, että pitäisi joskus saada tämä puute korjattua. Ja toukokuu oli kyllä aivan mahtavan kesäinen :)

    VastaaPoista
  11. Veneily on kuulunut kesiimme. Sellainen on vieläkin mutta aika pieni meriolosuhteisiin. Nyt aika ajoin pohdimme uuden ostamista. Mutta moottoripyörä ja matkailu etusijalla. Ihanat kelit olivat, toivottavasti tulevat uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensiksi etusijan asiat, ehdottomasti! :) ja matkailu se on meillekin se :)

      Poista
  12. Kunpa kuuluisikin, olishan se ihan mahtavaa! Hieno tapa nauttia kesästä. Ehkä jonain päivänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit; hieno tapa nauttia kesästä todellakin! :)

      Poista
  13. Täällä ilmottautuu kanssa yksi joka ei ole koskaan purjehtinut! Suomenlinna <3 Olisipa ihana päästä kurkistamaan noita rakkaita paikkoja mereltä päin, keksin heti ainakin 10 kohdetta missä haluaisin käydä ;) Onko Suomessa jo noin kesäistä? Meillä vaan sataa... Mukavia purjehduskelejä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenlinna on kyllä <3 Toukokuu oli jo aivan kesää Suomessa ja sama toivottavasti jatkunee syyskuulle saakka tai mahdollisimman pitkään :)

      Poista
  14. Siis voi että näitä kelejä, joita on ollut <3! Toukokuu oli ihanan aurinkoinen. Ihan noin hienolla paatilla me emme veneile, mutta kyllä veneily, saarilla piknikointi ja telttailu kuuluvat joka kesään <3. Toistaiseksi vasta yksi venereissu takana, mutta onneksi lisää tulee jahka ollaan lomalla samaan aikaan ystävien kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saarille pikniköinti ja telttailu kuulosta ihanalle! Mukavia veneilyhetkiä :)

      Poista
  15. En ole itse veneily ihminen mutta näytti kyllä niin aurinkoiselta ja ihanalta tuo reissu. Kiva tuo video!

    VastaaPoista
  16. Viime kesä oli kyllä ihan onneton, myös täällä Tanskassa. Tai ainakin elokuuhun asti, sitten onneksi kesä vihdoin alkoi. Mutta ihanaa, että tänä vuonna kesä alkoi aikaisin, mutta toivoa sopii, että tätä jatkuu koko kesän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivoa sopii tosiaan että jatkuu... Ja miten kaikki sanoo viime kesästä että oli onneton..? Mulla aina unohtuu kurjat kelit ja muistoihin jää vain aurinkoiset päivät :)

      Poista
  17. Miten olis joku bloggaajamatka teidän paatilla? ;)
    Haaveilen veneretkistä, mutta tuun auttamattoman pahoinvointiseksi pienillä aluksilla. Kanootteilu saattaisi sopia mulle paremmin. Snäpissä oon niin kateellisena kattellu teidän veneilyä. Olis niin ihana harrastaa tuollaista enemmän, mutta ei viitsi sitä varten käyttää merisairauslääkkeitä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhh, vai bloggaajamatka ;))) Mä pelkäsin aluksi että tulenkohan meripahoinvoivaksi meidän veneellä, mutta onneksi en. Pari kertaa on tullut heikompi olo, mutta katse horisonttiin tai pieni lepo auttaa aina omalta osaltani. Koskaan en ole käyttänyt noita lääkkeitä. Auttaako ne?

      Poista
  18. No, ei kauan tämä ilo jatkunut, tulee niin mieleen Lidlin mainos "kuin viimeistä kesäpäivää". Suomenlinnaan purjehtimisesta minulla on aika surullinen muisto, koska exäni tuhkat siroteltiin Matalaharan ja Vallisaaren väliselle alueelle neljä vuotta sitten, mistä facebookkin halusi minua ilmoittaa. Silloin merellä oli sumua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ymmärrän kyllä, että sinulla on erilaiset muistot tuosta kohteesta... Kunnioitan muistoa.

      Poista
  19. Näyttää hienolta! Voisin hypätä veneen kyytiin, mutta ihan vain oleilemaan ja maisemaia katselemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin, siis oleilu on aivan ihanaa merillä :)

      Poista
  20. Ex-miehelä oli moottorivene ja isällä purjevene. Eli merellä on tullut oltua joskus kyllästymiseen asti. Nykyisin en enää vuosiin ole veneillyt, ja ei oikeastaan kovaa kuumetta ole vesille. Mutta kyllähän tuo aah, niin kauniilta aina näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllästymistä ei ole onneksi vielä täällä havaittu ja toivottavasti ei ihan lähivuosina tulekaan ;) Mutta ymmärrän kyllä, että sellainen voi tulla lajiin kuin lajiin.

      Poista
  21. Purjehtiminen on kokematta, epäilen tulevani huonovointiseksi. Viime kesänä jo melkein pääsin/jouduin purjehtimaan, mutta tuli pupu pöksyyn. Vähän kateellinen olen teille, joille se on tuttua ja turvallista puuhaa, koska merestä kyllä nauttisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin vielä ihan opetellaan. Talvella käytiin teoriakursseja ja nyt käytäntöä. Eihän sitä muuten opi :) Minäkin pelkäsin tulevani huonovointiseksi, mutta eipä täällä niin suuria aaltoja ole ollut, että tulisin. Onneksi. Kokeile ihmeessä jos mahdollisuus tulee eteen ja pidät vain katseen horisontissa. Auttaa ainakin itselläni.

      Poista
  22. Hanneli/duunireissaaja6/11/2016

    Meillä on mökki merenrannalla, ja on ollut kesiä ettei meillä ole ollut mitään venettä vesillä. Kuulemma vähän sama kuin tällaiselle himosaunojalle kertoo, että käyttää saunaa lähinnä varastona. Mulla on sellaisiakin tuttuja, en tajua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhh, no juurikin näin. Minä varmaan olisin myös se, joka käyttäisi saunaa varastona. Hihh :)

      Poista
  23. Mä oonkin seurannut Snapchatissa sun veneilysnappeja, hyvalta nayttaa! Lontoossa ei sen kummemmin veneillä, mutta Helsingissä haluaisin kyllä kokeilla purjehdusta. Meillä on niin upea saaristokin ihan vieressä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin edustan saaristot on kyllä upeita ja koko Itämeren. Kiva että oot seuraillut Snapissa. Lisää tulossa taas viikonloppuna :)

      Poista
  24. Hani, susta on tullut ihana veneilijälady <3 <3 Mä en ole koskaan purhehtinut, kutsuja saa laittaa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veneilijälady :) Näin tässä kuule on päässyt käymään ja en valita. Oon nauttinut täysillä! :) Meidän veneelle pitää itse itsensä kutsua, ihan rohkeesti vaan! :)

      Poista
  25. Katselin facesta sun kuvia ja fiilistä ja oikein mukavaa näytti olevan :-)

    VastaaPoista
  26. Toukokuussa tosiaan koettiin hiukan liiankin hyviä ja lämpimiä kelejä...nyt sitten onkin ollut ihan päinvastoin, hyisen kylmää! Mutta aivan mahtava sää ja ihanat maisemat tällä teidän purjehdusreissulla! Itse en kauheasti veneilytyyppiä ole, mutta ei sillä ettenkö varmasti viihtyisi ja nauttisi satunaisilla retkillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan helteille ja kesällä jatkoa vielä näin elo-syyskuussakin, eikö! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!