Los Angeles Downtown & Grand Central Marketin herkut

Los Angelesin "keskusta", vaikkei tässä suuressa kaupungissa periaatteessa voi nimetä yhtä keskustaa vaan keskittymiä on useampia, niin yleisesti ottaen keskustana voitanee puhua downtownia. Lyhykäisyydessään paikka tunnetaan DTLA. Downtown on nähnyt ja kokenut useita eri vaiheita historian saatossa ja täytyypä sanoa että on muuttunut huimasti jo siinä reilussa kymmenessä vuodessa, jonka ajan olen itse kaupungissa käynyt. 

Nykyisin dtla on paikoitellen varsinainen hipster-keskittymä (jotain asiasta kertonee se, että kesällä sinne avattiin Whole Foods), mutta sekaan mahtuu edelleen paljon etnisiä vaikutteita ja suuri latinokeskittymä, sekä kodittomaia ostoskärräyineen ja paljon tyhjiä hylätyiltä näyttäviä rakennuksia. Tosin, nykyisin näistäkin rakennuksista ollaan entisöimässä miljoonakämppiä. Dtla on paikoitellen tosi hip-ja-in ja paikoitellen kyllä itse vieläkin katson ympärilleni, kun en ole ihan varma missä on parasta olla ja missä ei. Voi olla että tähän ei olisi enää tarvetta, mutta kun on nähnyt paikan hieman huonommassa jamassa, niin se mielikuva ei ihan hevillä lähde pois.

Grand Central Market


Jo satavuotta yhtäjaksoisesti pyörinyt Grand Central Market on varmastikin kokenut vuosien saatossa yhtä jos toista. Nykyisin sinne kerääntyvät ihmiset viikonloppuisin tuoreen, pääsääntöisesti luomuruuan perässä jopa jonoiksi asti. Esimerkiksi sen niminen toimija kuin Eggslut (jep, luit oikein), kerää niin pitkän kiemurtelevan jonon hallin ulkopuolelle, että emme ole koskaan malttaneet jäädä jonoon. Useinmiten kun paikalle sattuu saapumaan jo hieman nälkäisenä. Jälkkäri jätskeille olen kyllä useasti jonottanut, mutta usein miten valinta on tullut tehtyä jonon mukaan.


Grand Central Market on suosituksen arvoinen käyntikohde, jos satut olemaan nälkäisenä dtla:ssa. Ainakin viikonloppuisin parkkipaikan metsästys on tosin haasteellista tänne halliin, mutta aina sellainen on löytynyt. Täällä kulttuurit kohtaavat ja Grand Central Marketin ulkosalle on rakennettu pieniä istuinaluita, joissa voi nauttia ruokansa.

Amerikassa kohtalaisen paljon käyneenä on muuten ollut ilahduttavaa nähdä ruokakulttuurin muutos. Vaikka sieltä kaikkialta edelleenkin saa niitä burgereita ja pitsoja, niin ihmisten kiinnostus vaihtoehtoisia, puhtaampia ja ympäristön kannalta ekologisempia ruokamuotoja kohtaan on muuttunut valtavasti. Toki muutos on vahviten näkyvissä suurkaupungeissa, kuten New Yorkissa tai Los Angelesissa ja tiedän, että paljon mahtuu vielä siihen välille. Mutta en epäile yhtään, etteikö pikku hiljaa kansalaiset muuallakin ala vaatimaan puhtaampaa ja ei-geenimanipuloitua ruokaa ihan yleisestikin. Samanlainen muutoshan on periaatteessa nähtävillä lähes kaikkialla maailmassa.

Kuulin hiljattain, että uutena tulokkaana Los Angelesin vilkkaaseen ruokatarjontaan on rantautunut meidän New Yorkissa testaamamme Smorgasburg-tapahtuma! Sille iso jee! Ja odotankin jo ihan innolla, että päästään sinne tulevana viikonloppuna! Siitä ja herkuista lisää myöhemmin.

Oletko sinä kenties käynyt täällä tai mitä suosikkipaikkoja sinulta löytyy LA:sta? Santa Monicassa on myös Food Truck-tapahtuma kerran viikossa.Eng // Grand Central Market in Los Angeles Downtown.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!