Smorgasburg saapui Los Angelesin Downtowniin

Monille Smorgasburg-ruokafestarit saattaa olla tuttu käsite itärannikolta New Yorkista. Syksyllä 2014, kun asuimme kuukauden Nycissä, kävimme siellä viikonloppuisin, jolloin ne pidettiin Brooklynin puolella Williamsburgissa. Olinkin aika innossani, kun kuulin että tuo hipstereiden ja ruokafuusioiden edelläkävijätapahtuma on saapunut tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös länsirannikolle. Valitsimme päiväksi tosin varmaan kaikkein pahimman, nimittäin 100 Fahrenheitin lämpötilan ja sunnuntain, jolloin Venice Beachin suosituin katu, Abbot Kinney, juhli festivaalihumussa food truckeineen. Päätimme kuitenkin uhmata onneamme ja lähdimme porukalla Los Angelesin Downtownin kuumuuteen etsimään oikeaa osoitetta.


Smorgasburgin tutut kyltit löytyivät kohtalaisen helposti navin avulla. Meidät ohjattiin auton kanssa suureen parkkihalliin, josta kävelimme tehdasrakennusten lävitse itse aukiolle, jossa Smorgasburg pidettiin. Perille päästyämme tunnelma oli hyvin rauhallinen ja tukahduttavan kuuma sää lamaannutti jollain tavalla tunnelman. Täällä ei todellakaan ollut merkkiäkään itärannikon huumasta, jossa ihmiset jonottavat tuntitolkulla vaikkapa nyt burgerin perään, kuten Smorgasburgin pop-up -tapahtumassa New Yorkin Central Parkissa. Ehkä hyväkin näin, sillä meillä oli nälkä ja jano. Nestatankkauksesta itselläni piti huolen vesimelonimehu, jota olisi mieluusti juonut litrakaupalla. Mutta suurin hitti on nyt ehdottomasti Kombucha-juomat, joita saa kymmeniltä eri brandeilta ja jopa hanoista ruokakaupoista. Nestehukka oli siis selätetty, mutta ruokatarjonnan osalta markkinat olivat kyllä aika suppeat. Varsinkin kun annosten hinnat pyörivät 8-15 taalan ympärillä, haluaisi jotain erityistä. No, siinä helteessä täytyi toimia aika nopeasti sillä downtowniin saakka ei merituuli puhalla, ja tuolla oli oikeasti pökerryttävän kuuma. Pyörrytti jo ajatus siitä, että täällä jotkut viettivät päivän pizzauunin edessä. Minä päädyin tilaamaan grillatun juustosandwichin, joka vei kyllä nälän, muttei ollut mitään speciaalia. Mieheni ja ystäväni tilasivat vietnamilais-ranskalais fuusio Banh Oui -sandwichin, joka oli kuulemma erinomaista.


En tiedä sitten, veikö helle nostetta tältä tilaisuudelta, mutta ainakaan se ei tällä kertaa ollut samalla tasolla kuin New Yorkissa kokemani Smorgasburgit. LA:sta löytyy kymmenittäin loistavia Food Truckeja, joten en usko että se laadusta on kiinni, vaan jostain syystä tapahtuma ei ole vielä kaikkien huulilla. Rakas Smorgasburg, se jokin jäi siis puuttumaan, mutta enköhän anna sinulle vielä uuden mahdollisuuden joku päivä. Downtonissa ollessa kannattaa muuten myös piipahtaa Grand Central Marketilla, joka on avoinna joka päivä.

Onko sinulle Smorgasburg tuttu?


Eng // Smorgasburg in Downtown Los Angeles.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!