Hotellivinkki Hollywoodin: Orange Drive Hostel


Meidän tarina tämän majapaikan suhteen on alkanut jo yli kymmenen vuotta sitten, kun ensimmäisen kerran saavuimme Los Angelesiin vuonna 2004. Mistään mitään tietämättä, täysin arpomalla valkkasimme tämän oudolta ja hieman hämyiseltä näyttävän kartanon majapaikaksemme. Vähänpä silloin tiedettiin kaupungin menosta ja mitä missäkin tapahtuu – toista se on nyt, kun kaupungissa on tullut vierailtua sen kymmenen kertaa. Mutta yksi näemmä on ja pysyy kaikkina näinä kertoina ja se on Hollywoodin parhailla pelipaikoilla oleva Orange Drive Hostel.Jos ihmettelette, että miksi nimessä on hostel, niin oikeastaan ihmettelen sitä itsekin, sillä en luonnostaan hakeudu etsimään ja yöpymään hostelleissa. Siitäpä syystä tämä hostelli jäikin meillä unholaan yli kymmeneksi vuodeksi, eikä tässä lukuisten kaupungissa käytyjen käyntien aikana olla ennätetty tänne kertaakaan yöksi (vaikka ohi ollaan ajettu lähes jokainen kerta ja maailman ympäri matkan syksynä asuttiinkin hetken aikaa lähes viereisellä kadulla), kunnes nyt sitten vuoden 2016 lokakuussa palasimme Orange Drivelle. 
Tarvitsimme majoituksen Hollywoodista pariksi yöksi ja hintojen noustessa lähes pilviin höllättiin vähän hakukriteereitä. Silloin löytyi vanha tuttu Orange Drive Hostel, josta varasimme oman privahuoneen.


Saapuminen takaisin tähän kartanoon, jonka muistimme olevan iäkkäämmän rouvan pitämä majatalo, oli vähintäänkin nostalginen. Mietimme kuumeisesti, että vieläköhän rouva elää ja omistaa talon vai onko omistus siirtynyt toisaalle. Kysymystemme tulva olikin siis melkoinen check-inin yhteydessä ja mikä hauskinta, löysimme heti yhteisen sävelen paikkaa pyörittävän naisen kanssa joka tiesi kertoa, että talon omistaja elää edelleen. Rautarouva on tällä hetkellä 99 -vuotias ja asuu edelleen talossa. 
Talonmies, joka oli silloin reilut kymmenenkin vuotta sitten siellä, hoitaa rouvan kauppa-asioita edelleenkin. Meillä riittikin paljon juteltavaa ja respan nainen halusikin antaa meille paluumme kunniaksi parkkipaikan veloituksetta. Amerikoissa kyllä osataan asiakaspalvelu!


Huone ja majoitus


Ironisinta oli se, että huoneen avaimen saatuamme meidät johdatettiin talon toiseen kerrokseen, rappusten yläpäässä olevan huoneen eteen. Tämä huone sattui olemaan tismalleen sama, kuin meidän edellisellä vierailullammekin reilut kymmenen vuotta sitten. Mikä sattuma, että hotellin kaikista kymmenistä huoneista saimme saman huoneen.

Reilussa kymmenessä vuodessa oli tapahtunut pieniä muutoksia. Talo itsessään on sama, ja tietyt vanhat elementit, kuten suihku ja valokatkaisimet ja ikkunat ovat edelleen vanhoja, mutta muutoin paikkaa oltiin uudistettu ja uusimpana siellä asennettiin juuri ilmastointilaitteita. 

Aikoinaan kutsuin majataloa Norman Bates-motelliksi, kun jotenkin se oli vaan niin erikoista, että yhden kuuluisimman kadun (Hollywood Boulevard) ja rakennuksen (Grauman’s Chinese Theatre) takana voi olla satojen neliöiden kokoinen kartano, jonka omistaa 99 -vuotias rouva. Todellinen best kept secret in Hollywood, kuten he itse sanovat.

Kun antaa anteeksi talovanhukselle pari asiaa, niin mielestäni majoitus on oikein kelpo. Hostelli-fiiliksen tunsin ainoastaan aamiaisella, joka kuuluu hintaan, mutta sisältää vain vohveleita ja pannukakkuja sekä kahvia, teetä ja tuoremehua. Upgradesin itselleni hieman aamiaista, kun vein omat mansikat mukanani. Ja oi että, vohvelit tuoreilla mansikoilla maistuivat hyviltä ja nautimmekin aamupalan ulkona majatalon patiolla.

Sijainti, sijainti ja sijainti


Sen lisäksi, että saimme majoituksen kohtalaiseen hintaan versus alueen muut hotellit, on Orange Drive Hostelin parhaita puolia sen sijainti. Täällä majoittuessasi et tarvitse edes välttämättä autoa, sillä useat nähtävyydet kuten Walk of Fame, Kiinalainen teatteri, Oscar-teatteri ja koko Hollywood Boulevard ovat aivan nurkan takana. 
Läheltä löytyy myös Runyon Canyon, jos haluat lähteä kätevästi aamulenkille. Metroasema on aivan lähellä Hollywood Boulevardilla sekä kaikki julkkiskierrokset lähtevät samalta kadulta, Hollywood Boulevardilta. Myös Griffith Parkiin ja Hollywood-kylttiä katsomaan pääsee Hollywoodista julkisilla suht nopeasti. Sen sijaan jos haluat rannalle, vaikkapa Santa Monicaan, matka julkisilla saattaa viedä helposti 1,5 tuntia.

Onkohan kuvassa talon 99-vuotias omistaja?

Oltiin sen verran tyytyväisiä paluustamme tähän samaan paikkaan, että varmasti ensikerrallakin yövytään täällä, jos haluamme viettää aikaa Hollywoodin suunnalla. Yleensä reissun aikana on kiva viettää Hollywoodissa muutamia päiviä, jotta pääsee Runyon Canyonille ja vähän fiilistelemään muutenkin perus Hollywood-meininkiä. Lisäksi alueella on useita hyviä ravintoloita sekä tietysti Melrose Avenue ja Beverly Centerin alue. 

Jos et siis etsi viiden tähden hotellia ja hostel nimi nimessä ei pelota, niin tässä lämmin suositus majoitukselle. Muistat vaan valita privahuoneen, nimittäin hostel tarjoaa myös perinteisiä dorm-huoneitakin.

Onko kenties Orange Drive hostel kenellekään muulle tuttu paikka ja yöpyisitkö sinä tälläisessa hostellissa?

Hinta: 2 vrk, 199 euroa.
Hostellin sivuille pääset tästä.
 Eng // Hotel review: Orange Drive Hostel

2 kommenttia

  1. Me yövyttiin Orange Hostellissa tänä kesänä pari yötä, ja vaikka kyseessä oli monin tavoin oikein kelvollinen hostelli (erinomainen sijainti, edullinen parkkipaikka, kiva sisäpiha), niin en usko että yöpyisin tuolla uudelleen. Musta hostellissa oli jollain tavalla outo tunnelma. Se sisäpihalla asuva talonmies (?) oli vähän ahdistava, kun tuntui seuraavan kaikkia tekemisiä ja ilmestyi paikalle sillä sekunnilla kun kävelin pihalla. Meidän huone oli myös aika ankea, ja ilmastoinnin puute teki nukkumisen hankalaksi kesäkuun helteillä. Nää on kuitenkin aika pieniä puutteita, ja erinomainen sijainti + kohtuullinen hinta tekee tästä ihan varteenotettavan vaihtoehdon budjettimatkailijalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, sulla oli siis vähän samanlainen Norman Bates-fiilis kun mullakin silloin ekalla kerralla...? :) Outo on tavallaan ihan oikea sana kuvaamaan tätä paikkaa. Nyt lokakuussa sinne muuten asennettiin juuri ilmastointilaitteita joka huoneeseen. Tuohon aikaan sille ei kyllä ole käyttöä, kun illat on jo viileitä. Kiitos kommentista, oli kiva kuulla että joku muukin on majaillut tuolla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!