Hotellivinkki Hollywoodin: Orange Drive Hostel


Meidän tarinamme tämän majapaikan suhteen on alkanut jo yli kymmenen vuotta sitten, kun ensimmäisen kerran saavuimme Los Angelesiin vuonna 2004. Mistään mitään tietämättä, täysin arpomalla valkkasimme tämän oudolta ja hämyiseltä näyttävän kartanon majapaikaksemme. Vähänpä silloin tiedettiin kaupungin menosta ja mitä missäkin tapahtuu – toista se on onneksi nyt, varmaan kymmenen kaupungissa vietetyn vierailun jälkeen. Mutta yksi näemmä on ja pysyy ja se on Hollywoodin parhailla pelipaikoilla oleva Orange Drive Hostel.Jos ihmettelette että miksi nimessä on hostel, niin oikeastaan ihmettelen sitä itsekin, sillä en luonnostaan hakeudu hostelleihin. Ne eivät vaan ole mun juttu. Siitäpä syystä tämä hotelli/hostelli jäikin meillä unholaan yli kymmeneksi vuodeksi, eikä tässä lukuisten kaupungissa käytyjen käyntien aikana olla eksytty tänne kertaakaan yöksi (vaikka ohi ollaan menty lähes joka kerta ja toissa syksynä asuttiinkin lähes viereisellä kadulla), kunnes nyt sitten tämän vuoden lokakuussa palasimme lähtökuoppiin. Tarvitsimme majoituksen Hollywoodista pariksi yöksi ja hintojen noustessa lähes pilviin höllättiin vähän hakukriteereitä. Silloin löytyi Orange Drive Hostel, josta varasimme siis oman priva-huoneen.


Saapuminen takaisin tähän kartanoon, jonka muistimme olevan iäkkäämmän rouvan pitämä majatalo, oli vähintäänkin nostalginen. Mietimme kuumeisesti, että vieläköhän rouva elää ja omistaa talon vai onko omistus siirtynyt toisaalle. Kysymystemme tulva olikin siis melkoinen check-inin yhteydessä. Ja mikä hauskinta, löysimme heti yhteisen sävelen paikkaa pyörittävän naisen kanssa joka tiesi kertoa, että talon omistaja elää edelleen. Rautarouva on tällä hetkellä 99 vuotias ja asuu edelleen talossa. Talonmies, joka oli silloin reilut kymmenenkin vuotta sitten siellä, hoitaa rouvan kauppa-asioita edelleenkin. Meillä riittikin paljon juteltavaa ja respan nainen halusikin antaa meille paluumme kunniaksi parkkipaikan veloituksetta. Amerikoissa kyllä osataan!


Huone ja majoitus 
Ironisinta oli se, että huoneen avaimen saatuamme meidät johdatettiin talon toiseen kerrokseen, rappusten yläpäässä olevan huoneen eteen. Joka sattui olemaan tismalleen sama huone kuin meidän edellisellä vierailullammekin. Mikä sattuma, että hotellin kaikista kymmenistä huoneista saimme saman huoneen. Reilussa kymmenessä vuodessa oli tapahtunut pientä muutosta. Talo itsessään on sama, ja tietyt vanhat elementit kuten suihku ja valokatkaisimet ja ikkunat ovat edelleen vanhoja, mutta muutoin paikkaa oltiin uudistettu ja uusimpana siellä asennettiin juuri ilmastointilaitteita. Aikoinaan kutsuin majataloa Norman Bates-motelliks, kun jotenkin se oli vaan niin outoa, että yhden kuuluisimman kadun (Hollywood Boulevard) ja rakennuksen (Grauman’s Chinese theatre) takana voi olla satojen neliöiden kokoinen kartano, jonka omistaa 99 -vuotias rouva. Todellinen best kept secret in Hollywood, kuten he itse sanovat.
Kun antaa anteeksi talovanhukselle pari asiaa, niin mielestäni majoitus on oikein kelpo. Hostelli fiiliksen tunsin ainoastaan aamiaisella, joka kuuluu hintaan, mutta sisältää vain itse tehtyjä vohveleita tai pannukakkuja. Upgradesin itselleni hostelli-statusta lähemmäksi hotellitasa seuraavana aamuna, kun marssin aamupalatilaan mansikkarasiani kanssa. Ja oi että, vohvelit tuoreilla mansikoilla maistuivat heti paljon paremmilta ja nautimmekin aamupalan majatalon patiolla.
Sijainti, sijainti ja sijainti

Sen lisäksi että saimme majoituksen kohtalaiseen hintaan versus alueen muut hotellit, on Orange Drive Hostelin parhaita puolia sen sijainti. Täällä majoittuessasi et tarvitse edes välttämättä autoa, sillä useat nähtävyydet kuten Walk of Fame, Kiinalainen teatteri, Oscar-teatteri ja koko Hollywood Boulevard ovat aivan nurkan takana. Läheltä löytyy myös Runyon canyon, jos haluat lähteä kätevästi aamulenkille, se onnistuu. Metroasema on aivan lähellä Hollywood Boulevardilla sekä kaikki julkkiskierrokset lähtevät samalta kadulta, Hollywood Boulevardilta. Myös Griffith Parkiin ja Hollywood-kylttiä katsomaan pääsee täältä julkisilla Hollywoodista suht nopeasti. Sen sijaan jos haluat rannalle, vaikkapa Santa Monicaan, matka julkisilla saattaa viedä helposti 1,5 tuntia.

Onkohan kuvassa talon 99-vuotias omistaja?

Oltiin sen verran tyytyväisiä paluuseen tähän samaan paikkaan, että varmasti ensikerrallakin yövytään täällä, jos haluamme viettää aikaa Hollywoodin suunnalla. Yleensä reissun aikana on kiva viettää siellä muutamia päiviä, jotta pääsee Runyon Canyonille ja vähän fiilistelemään muutenkin perus Hollywood-meininkiä. Lisäksi alueella on useita hyviä ravintoloita sekä tietysti Melrose Avenue ja Beverly Center. Jos et siis etsi viiden tähden hotellia, mutta en aivan hostellin dormihuonettakaan, niin tässä lämmin suositus majoitukselle. Muistat vaan valita privahuoneen, nimittäin dormejakin täältä löytyy. Onko kenties Orange Drive hostel kenellekään muulle tuttu paikka ja yöpyisitkö sinä tälläisessa hostellissa?

Hinta: 2 vrk, 199 euroa.
Hostellin sivuille pääset tästä.
 Eng // Hotel review: Orange Drive Hostel

2 kommenttia

  1. Me yövyttiin Orange Hostellissa tänä kesänä pari yötä, ja vaikka kyseessä oli monin tavoin oikein kelvollinen hostelli (erinomainen sijainti, edullinen parkkipaikka, kiva sisäpiha), niin en usko että yöpyisin tuolla uudelleen. Musta hostellissa oli jollain tavalla outo tunnelma. Se sisäpihalla asuva talonmies (?) oli vähän ahdistava, kun tuntui seuraavan kaikkia tekemisiä ja ilmestyi paikalle sillä sekunnilla kun kävelin pihalla. Meidän huone oli myös aika ankea, ja ilmastoinnin puute teki nukkumisen hankalaksi kesäkuun helteillä. Nää on kuitenkin aika pieniä puutteita, ja erinomainen sijainti + kohtuullinen hinta tekee tästä ihan varteenotettavan vaihtoehdon budjettimatkailijalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, sulla oli siis vähän samanlainen Norman Bates-fiilis kun mullakin silloin ekalla kerralla...? :) Outo on tavallaan ihan oikea sana kuvaamaan tätä paikkaa. Nyt lokakuussa sinne muuten asennettiin juuri ilmastointilaitteita joka huoneeseen. Tuohon aikaan sille ei kyllä ole käyttöä, kun illat on jo viileitä. Kiitos kommentista, oli kiva kuulla että joku muukin on majaillut tuolla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!