Suosikkikohteeni - merellinen Helsinki

Maapallolla on muutamia suosikkikohteita ylitse muiden. Niitä sellaisia paikkoja, jonne aina sydän kaipaa ja missä on hyvä olla. Yksi niistä on kaukana Kaliforniassa, mutta onneksi toinen suosikkipaikoistani löytyy hyvin läheltä. Se on meri. Voitte vain uskoa, miten malttamattomana olenkaan odottanut jäiden sulamista ja kevään ensimerkkejä, jotta pääsisi jälleen takaisin merelle. Merellinen Helsinki on niin kaunis, että tuntuu että voisin asua merellä ja veneillä koko kesän. Rakastan sitä tunnetta, kun satamat vaihtuvat, on vapaus mennä ja tulla. Voi yhtä hyvin päättääkin jäädä laituriin kiinni toiseksi yöksi, riippumattoon keinumaan, auringonlaskua ihailemaan. Niin kauan kuin veneen jääkaapissa riittää murkinaa, voi seikkailu Itämerellä jatkua. On ollut ihanaa löytää uusi harrastus ja hullaantua siitä täysin. Rakastuin myös Helsinkiin uudestaan, kun pääsin ihailemaan sen monipuolisuutta mereltä käsin.
   
Viime kesästäkin kuuli usein sanottavan, miten kehno se oli. En voinut samaistua siihen lainkaan, sillä näissä maisemissa kun sitä todisti, ei voinut olla samaa mieltä. En tiedä missä kuplassa purjehdimme, mutta meille sattui hyvät tuulet, sopivasti aurinkoa ja sinitaivasta.


Veneemme sai viime kesänä myös uuden lisävarusteen, suppilaudan. Ne täydensivät toisiaan täydellisesti. En nimittäin ihan heti keksi parempaa kesäpäivää, kuin lillua jonkun ihanan saaren venesatamassa nauttien päivästä ystävien kesken ja välillä pulahtaen uimaan tai suppailemaan. Itämeren saaristo on niin kaunista, ettei paremmasta väliä. Rohkeasti täällä jo odottelen vähintäänkin yhtä päräyttävää kesää kuin muutamat aiemmat ovat jo olleet.  
Tuleva kesä on vasta meidän kolmas purjehduskesämme, joten uusia saaria ja venesatamia riittää tutkittavaksi vielä pitkäksi aikaa. Hyvä näin. Yritämme joka kesä tutustua useampaan uuteen saareen, joista toistaiseksi suosikeiksi ovat nousseet Helsingin Pihlajasaari sekä Espoon Iso Vasikkasaari. Tulevana kesänä otetaan askel kohti isompaa ja tuntematontakin, nimittäin aiotaan purjehtia Tallinnaan. Mieheni suoritti talvella Viestintäviraston radiolupatutkinnon, jota ilman ei olla aiemmin haluttu lähteä kauemmas seilaamaan. Nyt kun veneeseen tulee tarvittavat laitteet, on turvallisempi mieli lähteä avomerelle.

Täällä lasketaan siis päiviä veneenlaskuun ja näihin maisemiin ja tunnelmiin. Toivomme sen tapahtuvan tulevina viikkoina. Tuossa vappuna venettä laittaessa taisimme muuten päättää veneen virallisen nimenkin, mutta enpäs paljasta sitä vielä, koska virallisia nimenantojuhliakaan ei olla vielä pidetty. Lupasin myös innokkaana suunnitella veneen nimitarran ja se onkin todo-listalla tässä seuraavana vuorossa. Haistan ilmassa selkeästi veneilykauden avajaisia! Ja sehän sopii!

Kuka muu odottaa kesäkelejä ja on yhtä hurmioitunut merelliseen Helsinkiin?

___

Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka tarkoitus on levittää matkatietoutta ja matkailun ilosanomaa. Järjestäjinä toimivat matkablogit TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:


 Eng //
Instagram Travel Thursday

11 kommenttia

 1. Merellinen ja kesäinen Helsinki - tule jo! <3 Tää postaus sai kyllä entistä enemmän odottamaan sitä kesää, joka kovaa vauhtia näyttää tulevan pienten räntäsade-vastoinkäymisten jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kommentti <3 Ja jooh, jahka noi räntäsade-vastoinkäymiset on ohi, niin sitten se alkaa - Ihana ihana Suomen kesä! :)

   Poista
 2. Ahh, miten ihanasti kuvailit veneilyn ihanuutta! Ihan alkoi itsekin tehdä mieli tutustua lajiin :) Olisihan täällä Köpiksessäkin merta ympärillä, mitä seilata, mutta vielä en ole vesille päässyt. Ihanaa veneilykauden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Malttamattomana täällä odotellaan veneilykauden alkua jo :) Suosittelen toki tutustumaan lajiin, jos vain suinkin mahdollista.

   Poista
 3. Oon justiinsa lähdössä melomaan Helsingin Vuosaareen ekaa kertaa pitkän (talvi)tauon jälkeen, cant' wait! Meri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalle ja mitä instasta näin kuvan, niin kaiketi olikin aika täydellistä? :) Kesä ja meri <3

   Poista
 4. Onnistuitpa yllättämään! Niin odotin LA-postausta tai Kaliforniaa. Mutta tämä niin henkii tunnelmaa. On helppo aistia, että merellä olet onnellinen. Sen niin näkee näistä kuvistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, Kalifornia olisi ollut kyllä toinen suosikeistani. Hyvin tiedetty ;) Nyt kuitenkin kun odottaa malttamattamona veneen laskua ja merille pääsyä, niin tää on nyt sydämellä <3 Ihanaa kesää sinulle, Annika! :)

   Poista
 5. Meri-Helsinki! Olen sisä-Suomen tyttöjä ja on ollut yllättävän pitkä matka rakastua mereen. Meri on ihan toisenlainen elementti kuin kotoisat järvet. Nyt asutaan meren rannalla ja vaikka tuulisuus välillä ottaakin päähän, niin on se meren lähisyys ihanaa! Eli ymmärrän hyvin kesäisen meri-Helsingin hehkutusta, onhan nuo saaret nyt aivan ihania! Pihlajasaari on meidänkin yksi suosikeista. <3

  Tsemppiä Tallinnan-purjehdukseen. Se kuulostaa Seikkailulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kati! Mä olen Savosta kotoisin ja järvet on hyvinkin tuttuja. Meressä on silti niin paljon enemmän mystistä ja jotain suurempaa... Ainakin siis minun mielestä :) Ihana kuulla, että meri on lumonnut myös sinut. Ja Pihlis on ihana! Käytiin juuri sunnuntaina ekaa kertaa tälle vuodelle ja siellä se oli ennallaan, yhtä ihanana <3

   Ja kiitos tsempeistä! Tallinnan-purjehduksesta tulee seikkailu!

   Poista
 6. Omat vähäiset kokemukset purjehduksesta Helsingin saaristossa on sellaiset, että ne kuitenkin muistaa lopun elämäänsä. Onhan kauniilla ilmalla ymmärrettävää, että olet suosikkikohteesi löytänyt merellisen Helsingin.

  Mulla on muuten teidän kehujen ja hehkutusten jälkeen tarkoitus kokeilla suppailua tänä vuonna, katotaas miten äijän laudalla käy :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!