Kalifornian ruosteiset kukkulat

Palaan pitkästä aikaa mukaan Instagram Travel Thursdayn pariin, jonka teemana tällä kertaa on ylhäällä, korkealla. Tästä tulee minulle mieleen ensiksi kaikki ne korkeat vuoret ja kukkulat, joita olen ympäri maailman kivunnut. Mieleeni tulee myös kaikki ne ihanat kattobaarit ja näköalatasanteet maailman eri pilvenpiirtäjissä. Mutta, minäpä kirjoitan siitä kaikkein rakkaimman paikan vuorista ja kukkuloista ja ne löytyvät Kaliforniasta.

   

Ehdoton suosikkini kiivetä korkealle katsomaan Los Angelesin kaupunkia on Runyon Canyon Hollywoodissa. Kirkkaana päivänä sieltä näkee selkeästi jopa merelle saakka. Päivä ei voisikaan alkaa paremmin, kuin hyvällä treenillä näissä maisemissa. Runyon Canyon on toimiva ajatus myös auringonlaskun aikaan ja löytyypä sieltä myös rakkauslukkoja.


 

Kuuluisin kukkuloista lienet se, millä Hollywood-kyltti sijaitsee. Kyltin taakse on nykyisin opastettu reitti, jolle pääsee haikkaamalla Griffith Parkista tai ajamalla North Beachwood Driven loppuun saakka ja jättämällä auton sinne parkkiin, josta kipuaa Hollywood-kukkulan laelle noin tunnissa. Kyltin takaa on huikeat näkymät ympäri kaupungin, jota riittää silmän kantamattomiin.

   


Jos kuitenkin etsit todellista haikkaushaastetta, niin Santiago Peak Orange Countyn puolella on sinulle! Varaa mukaan riittävästi nestettä ja energiapatukoita, positiivista asennetta, loistava ja kannustava seura sekä koko päivä aikaa. Tämä on raskain kukkula, minkä olen koskaan kivunnut, mutta myöskin se palkitsevin. Huipulla on lupa tuulettaa ja fiilistellä saavutustaan! (eikä tässä kohtaa juhlimista kannata ajatella sitä tuntien kestävää paluuta takaisin alas maanpinnalle, sillä sehän pilaisi hetkellisen ilon).
   

Kaliforniasta eivät vuoret loput ja lisää niitä löytyy mm. Big Bearin rauhasta. Sieltä löytyy useita kymmeniä haikkausreittejä huikeilla maisemilla. Raikkaan ja puhtaan ilman todella tuntee kaupungista saapumisen jälkeen. Viimeksi Big Bearilla ollessamme kokeilimme

Sugarloaf Mountain trail -vaellusta.

   

No okei, seuraava lokaatio ei varsinaisesti ole korkealla. Ollaan nimittäin erämaan keskellä. Mutta eivätkö nämä Joshua Treen järkälemäiset kalliot ole kuitenkin aika kunnioitusta herättävät? Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja noista kallioista on erittäin helppo lumoutua
   

Mikäli Kalifornian ja Hollywoodin kukkuloita kiinnostaa katsella tuolilta istuen, kannattaa hypätä hepan selkään Hollywoodin Sunset Ranch-tilalta ja nauttia kyydistä. Reitin varrella kierretään Griffith Park-puiston eri polkuja. Samalla voit ihailla Hollywood-kylttiä sekä toiselle puolelle avautuu Los Angelesin Downtownia aina merelle saakka.
  

Kalifornian ruosteisista kukkuloista ja muista Ultra Bran biiseistä tuleekin tuoreimpana muistona mieleen eeppinen toissa syksy, jolloin Cali-siskojen kanssa road trippailtiin Pohjois-Los Angelesin Castaic Lakelle Foo Fightersin keikalle. Oih, mikä ihana päivä! Ja oih, mikä ihana muisto! Ja missä huikeissa Kalifornian kukkulamaisemissa... Kaikille näille kukkuloille on muuten yhteistä tuo tennarien pohjiin muistoksi jäävä ruosteenkeltainen pöllyävä hiekka. Varsinkin tuon kyseisen festaripäivän jälkeen se suorastaan kuului asiaan.
___
Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka tarkoitus on levittää matkatietoutta ja matkailun ilosanomaa. Järjestäjinä toimivat matkablogit TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.


Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:


 Eng //
Instagram Travel Thursday

8 kommenttia

 1. Oi, nuo Kalifornian maisemat ovat kyllä mahtavia! Olipa hyvä vinkki tuo Hollywood-kyltin taakse vievä reitti. Viime kesänä bongailimme kylttiä taas edestä päin, mutta navigaattorin kanssa oli pientä ongelmaa ja päädyimme umpikujaan keskellä kapeita asuinkatuja. Olin jo vähän suunnittelemassa blogiin juttua Hollywood-kyltistä. Otankin sitä varten selvää myös tuosta reitistä kyltin taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Aron! Ihanaa kuulla, että sieltä löytyi Kalifornia-fani :)
   Mulla on myös tulossa tarkka postaus videon kuinka Hollywood-kyltin taakse voi haikata, mutta lyhykäisyydessään ohje olikin jo tässä postauksessa. Kyltin lähettyvillä olevat tiet ovatkin varsinaista serpentiinitietä talojen lomissa :)

   Poista
 2. Oi mitä maisemia! Varsinkin Santiago peakista ja Big bearista tuli heti sellainen olo, että tuonne voisin minäkin lähteä patikoimaan vaikka heti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi! Upeita paikkoja :)

   Poista
 3. Tuli kieltämättä pienoinen Kalifornia-kuume tätä postausta lukiessa ja ihania kesäisiä kuvia katsellessa. Noihin maisemiin olisi aika huippua päästä haikkailemaan - ja Hollywood-kyltille totta kai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollywood-kyltin haikki on kyllä aika eeppinen. Hiki siinäkin hommassa tosin tulee ja vähän töitäkin joutuu tekemään. Onneksi huipulla aina palkitaan ;) Mulla on aivan valtava Kalifornia-kuume päällä :)

   Poista
 4. Me ollaan seikkailtu vain itäisessä P-Ameriikassa, mutta kyllä Kaliforniakin kiinnostaa. Tämä nostatti inspiraatiota edelleen! Hienoja, tunnelmallisia kuvia ja tarinoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itärannikko on myös ihana, mutta itselleni ei ole Kalifornian voittanutta. On se vaan niin monipuolinen ja rakas paikka. Kiitos kommentistasi Kati :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!