Los Angeles vinkit urheilu- ja kulttuurielämyksiin – mitä kaikkea kannattaa nähdä ja kokea

Los Angeles on valtavan laaja miljoonakaupunki Kaliforniassa. Vinkkejä ensikertalaiselle ja suosituimmat kohteet Los Angelesiin löydät tästä postauksesta. Tyypillinen Los Angelesin matkaaja vierailee todennäköisesti kaupungin suosituimilla alueilla Hollywoodissa, Santa Monicassa ja Venice Beachillä. Los Angeles tarjoaa kuitenkin kuuluisien alueiden lisäksi myös paljon muutakin koettavaa urheilun- ja kulttuurin saralta, joita ei kannata jättää välistä kaupungissa lomaillessaan!

Hollywood Bowlin sisäänkäyntikin on jo näyttävä. Olen nähnyt siellä itse asiassa kahdesti Florence and the Machinen.
Los Angeles Kingsin NHL-ottelun tunnelmaa.

Vinkit urheilu- ja kulttuurielämyksiin – mitä kaikkea kannattaa nähdä ja kokea Los Angelesissa?

Los Angelesista ei tekeminen ja kokeminen lopu aivan heti kesken. Kaupunki tarjoilee ympäri vuoden kulttuurinjanoisille erilaisia konserttielämyksiä Hollywood Bowlin tunnelmallisista ulkoilmakonserteista aina klassiseen Walt Disney Concert Hall:iin ja kaikkia keikkaelämyksiä siltä väliltä Sunset Stripin legandaarisista yökerhoista Hollywood Forever hautausmaalla pidettäviin konsertteihin. Los Angeles on myös tunnettu monista tunnetuista urheiluseuroistaan ja penkkiurheilijalle kaupunki tarjoaakin elämyksiä jääkiekosta, koripallosta aina baseballiin. 

Vinkkejä Los Angelesin urheiluelämyksiin:

 • NHL-jääkiekkoa tai NBA-koripalloa Downtownissa Crypto.com -areenalla, joka tunnetaan paremmin entisellä nimellään Staples Center
 • NFL -amerikkalaista jalkapalloa pelataan uudella SoFi Stadium:lla, joka on avattu syyskuussa 2020 (LA:ssa on nyt kaksi NFL-joukkuetta LA RAMS & LA Chargers – oli nimittäin pitkään aika, jolloin LA:ssa ei ollut yhtään joukkuetta). 56. SuperBowl-finaali pelattiin SoFi Stadiumilla 13.helmikuuta 2022.
 • MLS (socceria) eli eurooppalaisittain jalkapalloa voi nähdä paikan päällä LAFC:n kotistadionilla Banc of California Stadiumilla sekä LA Galaxyn kotikentällä (Dignity Health Sports Parkissa, entiseltä nimeltään StubHub Center).
  (Olen ollut molempien joukkueiden peleissä useamman kerran ja tunnelma katsomossa on aina ollut mahtava. Parhaiten mielessä on LA Galaxyn pelit, kun suomalainen Mika Väyrynen pelasi joukkueessa, sekä ruotsalaisen Zlatanin ensimmäinen peli LA Galaxyn paidassa – peli oli myös ensimmäinen paikalliskohtaaminen LAFC:n ja LA Galaxyn kesken. Zlatanhan laukaisi useamman maalin Galaxyn voittaessa – ja voitte uskoa, että tunnelma oli katossa!)
 • Los Angelesista löytyy tietysti myös oma Baseball-joukkue, LA Dodgers.
  (Tämäkin urheiluelämys on ollut hauska kokea paikan päällä, vaikken baseballista niin ymmärräkään).


Hollywood Boulevardille tyypillinen punainen matto ensi-iltoja ja gaala-iltoja varten.

Hollywood Bowlin katsomosta näkee myös Hollywood-kyltille (oikea yläkulma).


Vinkkejä Los Angelesin kulttuuri- ja taide-elämyksiin:

 • Los Angelesin Hollywood tarjoaa tietysti elokuvamaailman ensi-illat ensimmäisenä. Lue tästä vinkit Hollywood-tähtien bongailuun ja ensi-iltoihin.
 • Musiikkikonsertteja pidetään mm. Hollywood Bowlilla, Walt Disney Concert Hallilla, klubeilla ja eri urheiluareenoilla.
  Kerran olimme keikalla myös hautausmaalla, Hollywood Forever -nimisellä hautausmaalla, jossa tosiaan järjestetään konsertteja, elokuvanäytöksiä ja muita kulttuuritapahtumia. Kokemus oli vähintäänkin hämmentävä, mutta kaunis ja tunnelmallinen. Tuolla hautausmaalla nukkuu muuten ikiunta mm. legendaarinen Ramones kitaristi Johnny Ramone.
  Myös Hollywood Bowlin keikkakokemukset on jääneet vahvasti mieleen. Ulkoilma katsomo on todella kaunis ja Hollywoodin kukkuloiden lomasta siintää myös Hollywood-kyltti.
 • Museoista uusin on Academy Museum of Motion Pictures – elokuvataiteen ja tiedeakatemian rakentama museo, joka on omistettu elokuvateollisuuden historialle, tieteelle ja kulttuurivaikutuksille. Museon piti alun perin avautua jo vuonna 2020, mutta avautui lopulta pandemiasta johtuen syyskuussa 2021.
 • Kaupunki tarjoaa myös paljon vaihtoehtoja eri museoille, yksi on mm. Malibussa sijaitseva Getty Villa. Villassa on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyvänä kokoelmana mm. antiikin Kreikan taidetta ja esineitä. Museon toinen paikka, Getty Center sijaitsee LA:ssa.
 • LACMA -taidemuseo on hyvin suosittu, etenkin sen ulkopuolella olevista Urban Light -valoistaan. Urgan Light on Chris Burdenin vuonna 2008 valmistunut taideteos ja koostuu 202:sta kappaleesta kauniita katulamppuja 1920-luvulta, joita on kerätty Los Angelesin alueelta.
  Lacma on myös hyvin suosittu kuvauspaikka ja voit katsoa lisää kuvia omasta vierailustani LACMAssa tästä.
 • Lisäksi kaupungissa on lukuisia taide- ja valokuvanäyttelyitä ympäri vuoden, jotka kannattaa googlata oman lomansa ajankohdalle.

Uusi Academy Museum of Motion Pictures.
Johnny Ramonesin hautapaikka Hollywood Forever -hautausmaalla.
Hollywood Forever -hautausmaalla pidetään konsertteja ja elokuva-iltoja, jolloin siellä on myös baari.

Lacma:n kuuluisat Urban Light -lamput.Tässäpä kourallinen vinkkejä Los Angelesin urheilu- ja kulttuurielämyksiin ja mitä kaikkea kaupungissa kannattaa tehdä, nähdä ja kokea. Lue tästä aiempi postaukseni; vinkit ensikertalaiselle Los Angelesiin, jossa jaan vinkkejä kaupungin eri alueista ja mitä niissä kannattaa kokea. 
 
Vastaus siihen, miksi itse palaan aina uudelleen tähän samaan kaupunkiin on, että Los Angelesissa on mielestäni kaikkea: siellä on upeat rannat, joissa surffailla ja viettää rantaelämää. Vuoristot, joissa voi haikkailla. Kalifornian ilmasto suosii lähes ympäri vuoden. Los Angelesissa voi kokea paljon kulttuuri- ja urheiluelämyksiä. Kaupungissa on monipuolinen musiikki- ja livekeikkatarjonta ja myös ravintolat ja ruoka on aina uusimpien trendien mukaista. Los Angelesissa jos missä erikoisruokavalioisten ihmisten on helppo asioida. – yksinkertaisesti sanottuna Los Angelesissa on kaikkea – ainakin minulle.

Haluatko lisää vinkkejä Los Angelesiin? Missä majoittua tai mitä kannattaa nähdä? Katso kootut vinkit viikon mittaiselle lomalle Los Angelesiin ilmaisesta Los Angeles -matkaoppaasta ja lataa se itsellesi tästä.


Tykkäsitkö postauksesta? Jätä kommentti alle ja seuraa Seven Seas -blogia myös muissa kanavissa:

8 kommenttia

 1. Los Angeles toden totta on todella monipuolinen kaupunki ja sieltä on myös verrattain lyhyt matka useampaan kansallispuistoonkin. Itse en ole Los Angelesissa tai muualllakaan Yhdysvalloissa käynyt yhdessäkään urheilutapahtumassa, mutta kiinnostaisi kyllä kovasti. Pitää seuraavalla reisssulla käydä joku peli katsomassa.

  VastaaPoista
 2. Tiedän kyllä keneltä kyselen ja mistä tulen katsomaan vinkkejä kun ensimmäinen kertani Los Angelesissa koittaa. Jos se olisi yhtään lähempänä, olisin varmasti jo käynyt. Ja varmasti kyllä käyn joskus, kunhan sopiva hetki koittaa. :)

  VastaaPoista
 3. Hauska fiilistellä vanhoja tuttuja paikkoja. Asuin Anaheimissa 90-luvun alussa, mutten ole saanut aikaiseksi palata vielä kertaakaan!

  VastaaPoista
 4. Urheilusta vähemmän innostuvana monetkaan näistä eivät ole tuttuja. Kulttuuripuolelta sentään Getty Centerissä on tullut käytyä - ja olihan se, todellakin näkemisen ja kokemisen arvoinen!
  https://meriharakka.net/2015/02/26/getty-center/

  VastaaPoista
 5. Hautausmaakonsertti - no ei ihan mikä hautausmaa, hienosti tilaa ja nurmikkoa, ei ihan tarvinnut hautakumpujen päällä jorata😉

  VastaaPoista
 6. Hyviä vinkkejä! Jonkinlainen hautausmaakierros on ollut minulla mielessä monesti kun ollaan oltu Losin alueella mutta aina on jotenkin niin paljon muuta. Ja tapahtumiahan siellä riittää vaikka muille jakaa! Varsinkin nyt kun taas kaikki on auki koronan jälkeen.

  VastaaPoista
 7. Los Angeles oli meillä vahvana vaihtoehtona kun mietittiin kesän reissua. Päädyttiin kuitenkin toiseen vaihtoehtoon. Viime Losin reissulla tuli nuo "must-see" nähtävyydet kierrettyä, joten seuraavalla kerralla olisi vuorossa jotain ihan muuta. NHL-matsi olisi joskus huippua nähdä Jenkeissä, jo ihan tunnelman vuoksi.

  VastaaPoista
 8. Olipa erikoinen tuo hautausmaakonsertti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!