Häät Los Angelesissa!

Haa! Sainko huomionne? Ajattelinkin että kyseinen otsikointi saattaa aiheuttaa mielenkiintoa... :) Homma menee lyhykäisyydessään niin että minut (meidät) on kutsuttu kesäkuussa ystäviemme hääjuhliin Los Angelesiin. jeeee!!! Näitä häitä on kyllä odotettu, ja olen ihan into pinkeenä. Mutta, nyt tulee se mutta. Pukukoodi hääjuhliin onkin tuottanut minulle pientä päänvaivaa... Päinvastoin sitä mitä olin haaveillut upeista juhlamekoista ja mageista korkkareista (pakko ostaa jotkut uudet) niin pukukoodi meneekin sen maan mukaan josta olet kotoisin, eli kansallispuku. Kyyyllä. Kyseessä on rennot hauskat hääjuhlat ystävien kesken. Vihkiminen tapahtuu edellisenä päivänä perheen kesken. Oon niin happy näistä juhlista, tai siis siitä että he menevät naimisiin...
No mutta, pelkkä googlaaminen hakusanalla "kansallispuku" ei varsinaisesti tuota tuloksia pariisin catwalkeilta, voi apua! ...Oi maamme Suomi jne...kaikella rakkaudella kiitos, mutta ei kiitos. Mistä nyt edes saisin kansallispuvun tähän hätään?! Ja mitä miehelle päälle?


Olen tätä asuprobleemaa jo kuukausia ääneen pohtinut, miettinyt Eloveena-lookia ja räätälin tekemää mekkoa taannoiselta Thaimaan matkalta ja niin pois päin ja nyt lähdin purkamaan tätä "ongelmaa" siten että aloin miettiä mitkä asiat tai brändit ovat suomalaisia ja ulkomailla tunnettuja. Marimekko tietysti, ja nehän avasivat vasta ensimmäisen oman myymälänsä Beverly Hillsiin, että sinänsä sen puitteissa ainakin yrityksen historia olisi kunnossa ja tarinaa taustalla riittäisi Jackie Kennedystä Hillary Clintoniin. Tunnetuin kuosihan taitaa kuitenkin Marimekolla ulkomaalaisin silmin ajateltuna olla Unikko, punaisena. Klassinen ja perinteinen, mutta punainen... Liian perinteinen sitten minun makuuni? Sitä tässä mietin... Ja mistäänhän ei taida saada tuollaista Unikko mekkoa, vaan se pitäisi teettää. alla on muutamia suosikkimekkoja Marimekolta, mutta esim tuota keskimmäistä Ikoni mekkoa ei myydä enää missään, vai tietääkö joku? Voih voih... :)
Visionäärit siellä ruudun toisella puolella, kertokaapas ideoita tähän onnelliseen vaatepulmaan - what to dress?

Kuva marimekko.fi sekä http://www.4m.com.au


Kuva marimekko.fi sekä iltasanomien kuva Essi Pöystistä "kansallispuvussaan"Marimekon omat mekkosuosikkini (vasemmalta) Miu-mekko, Ikoni dress ja värikäs Vieras dress

 
Kuvassa Marimekon lippulaivamyymälä Beverly Hillsissä. Kuva iltasanomat.fi


Ja hei, muistathan osallistua blogi arvontaan!

4 kommenttia

 1. Siis apua. :D Kuinka tiukka se pukukoodi mahtaa olla? Että saisko sitä vähän soveltaa, jos laittaisit esim. Unikkoa tai jotain muuta Marimekkoa (tai vastaavaa) jotenkin häivähdyksenä asuun? Esim. hameeksi ja sitten yläosa joku ihan perus?

  Entäs Ivana Helsinki? Eikös sekin ala olla jossain määrin tunnettu maailmalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkis Nina, kiiiiiitos kommentista :) Huojentaa että tähän ongelmaan reagoidaan ;) hihhh... Pukukoodi ei välttämättä ole kauhean tiukka, mutta hirveen vaikea mielestäni, kun en haluaisi näyttää halloween-asuiselta juhlavieraalta vaan oikeasti pukeutua kunnolla ja kunnioittaa hääjuhlaa. Kiitos vinkistä! Häivähdys Marimekkoa voisi olla hyvä. Luulen että häälahjaan sujahtaa sitten jotain samaa ajatusta kuin asuni edustaa. Ja Ivana Helsingin jotenkin ihan unohdin, höh. Yksi lemppareistani! Tätä täytyy nyt jatkomiettiä lisää :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen haaste sinulla edessä :) Tuo Marimekon Unikkokuosi on kyllä takuuvarma valinta, jos haluat tätä suomalaisuutta korostaa. Onhan se kuosina kyllä aika hallitseva.. ;)
  Minullekin tuli mieleen, että voisit pukeutua johonkin tunnetun suomalaisen suunnittelijan asuun ja sitä kautta tuoda tätä kansallispuku ajatusta ilmoille. Tai sitten niin, että on tosiaan häivähdys tuota Unikkoa jossain asusteessa tai häälahjassa. Tsemppiä suunnitteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mervi,
   no sepä se! Unikko kuosina pelkästään on ehkä makuuni liian hallitseva. Voisi miettiä sitä tosiaan vain tehosteena. Mieleeni tuli myös pyrkiä jonkin opiskelevan artesaanin pakeille, josko joku haluaisi vaikka näyttötyökseen tehdä "suomi-mekon" :) En tiedä onko sellainen mahdollista. Vaikka itseltänikin löytyy vaatesuunnittelijan haaveita - ja sinulta tutkintokin (vai miten meidän lapsuuden haaveiden kanssa kävi?) niin voi olla että tämän asun joudun ulkoistamaan, ellei valmista löydy johonkin suht järkevään hintaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!