Testissä: luonnonkosmetiikka shampoo ja hoitoaine

Tilasin viime vuoden puolella kirjan nimeltä "Marjoja ja maskaraa". Olen kahlannut kirjaa lävitse sieltä täältä jo useamman kerran ja yritän siivilöidä kirjasta asioita, joita voin asteittain ottaa käyttöön omassa arjessani. Alkusysäyksen tälle kaikelle lisätutkimukselle sain parin vuoden takaisesta keskustelusta ystäviemme kanssa aiheesta "kemikaalit". En ryhdy nyt, enkä haluakaan itse sen enempää aiheesta tulkata. Olen nimittäin aivan varma, että jokainen joka kokee asian itselleen tarpeelliseksi löytää asian omalla tapaa. Niin minäkin tein. Aloitin pienistä asioista, valinnoista.

Olen myös pian tekemässä samanlaista koostetta joita monessa blogissa onkin jo ollut esillä aiheesta "päivittäiset kosmetiikkatuotteeni". Se on mielenkiintoinen aihe, ja siinä varmasti huomaa ja havahtuu erilailla käyttämiinsä tuotteisiin ja niiden määrään. Vähän kyllä pelottaa tehdä sitä, hihh :)
No mutta, päädyin oikeastaan googlaamalla ja suositusten pohjalta shampoossa ja hoitoaineessa kokeilemaan Sante -merkkis tuotteita. Sante-luonnonkosmetiikkatuotteilla on kansainvälinen NaTrue ja saksalainen BDIH luonnonkosmetiikkasertifiointi.

Kokemuksena luonnonkosmetiikka shampoo ei juurikaan ole eronnut ns. normaalista shampoosta. Toki ensimmäiset käyttökerrat, ja ensimmäiset viikot tuntuivat oudolle käyttää, koska shampoo ei juurikaan vaahtoudu. Ja kirjan toimittajaa lainatakseni, juuri tuo vaahdonmuodostajakemikaali (edit: sodium laureth sulfate) on se joka on yleisesti käytetty halpa kemikaali, joka on kaloille ja maaperään sekä luontoon imeytyessään myrkyllinen.
Alussa lisäksi jouduin pesemään useammin hiuksia kuin normaalisti. Mutta näin vajaan kahden kuukauden käyttökokemuksen jälkeen siihen vaahtoamattomuutenkin on tottunut ja hiukset ilmeisesti myös, koska nyt 2-3 päivän pesuväli on palautunut normaaliksi. Ostan ehdottomasti jatkossa vastaavia tuotteita, ellen jopa ihan samaa tuotetta.

Sante Henna Volume shampoo
Sisältää miedon yhdistelmän hunajaa, vehnänalkiouutetta, olutta ja hennauutetta. Shampoo tukevoittaa hiuksen rakennetta ja tuo eloa ja elastisuutta hiuksiin. Ei värjää. (teksti www.ekolo.fi)

Sante Brilliant Care hoitoaine
Yksi Santen suosikkituotteista! Selvittää takut ja kosteuttaa kuivan hiuksen ihanteellisesti jättäen hiuksiin kauniin kiillon. B5-vitamiini ja glyseriini palauttavat hiuksen elastisuuden, maapähkinäöljy ravitsee, koivunlehtiuute hoitaa, takiaisjuuriuute antaa kiiltoa, maitohappo tasapainottaa pH:ta. (teksti www.ekolo.fi)

Mitä ajatuksia tälläinen vaihtoehto sinussa herättää? Käytätkö jo kenties luonnonkosmetiikkaa, ja jos kyllä, niin missä määrin?

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!