Matkalla: Niagara-on-the-Lake ja Niagaran putoukset


Minut yllätti kolmisen vuotta sitten tieto siitä, että Kanadassa on suuri viiniteollisuus. Jääviini on Kanadan kuuluisuus, jota tosin en ole Suomesta löytänyt, mutta maistanut useasti ja se sopii hyvin jälkkäriviiniksi tai sekoitettuna kuohuviiniin, nams. Niagaran seutu sopii ilmastollisesti erityisen hyvin jääviinin tekoon, toki muitakin viinejä tehdään Kanadan Ontarion alueella.
Toronton jälkeen karistettiin kaupungin pölyt jaloista (tosin Toronto on niin puhdas että siellä voisi varmaan kävellä paljas jaloin hihhh) ja suunnattiin kohti Niagaran putouksia ja sen lähettyvillä olevaa pientä söpöä Niagara on the Lake kylää, sekä viiniviljelmiä. 
Viinitiloilla voi maistella ja ostella viinejä, sekä monet tarjoavat viiniviljelmille kierroksia. Tällä kertaa mukaan tarttui aivan loistava Southbrookin orgaaninen valkkari sekä jääviinin välimuoto (late harvest), vähemmän sokeria sisältävä jälkkäriviini. 
Kesäisin kaupungin asukasmäärä triplaantuu ja enemmänkin. Ihmisvilinän huomasi kyllä aurinkoisena päivänä. Niagara on the Lakelta on matkaa Niagaran putouksille enää vain noin puolisen tuntia autolla. 

Itse Niagaran putoukset muodustuu sekä Kanadan puolen Horseshoe falls,- että Amerikan puolen American falls -putouksista. Kanadalle menee kyllä 100-0 pisteet sillä putoukset ovat paremmat heidän puolellaaan. Ja itseasiassa paremmat ovat muutkin aktiviteetitkin Kanadan puolella. On Casinoita, hienompia hotelleja ja ravintoloita hurja määrä. Olimme kummallakin puolella yhden yön, ja siksi uskallan kommentoida näin. Kuulema muutaman vuoden takainen pankkikriisi on hiljentänyt Jenkkien puolen... Jenkkien puoli oli valitettavasti vanhanaikaisempi ja siellä ei liiemmin ollut muuta tekemistä kuin ehkäpä käydä Fashion outletissa ;) Suosittelen! On ne outletit kyllä ihan killeri paikkoja. Halpaa, halpaa ja vielä halvempaa. Jos siis Niagaran nurkilla liikutte, ja laukussa on ylimääräistä tilaa, niin kannattaa toki käydä ;)


1 kommentti

  1. Ihanan näköistä! Tuolla pitää joskus päästä käymään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!