Matkalla: Toronto korkealta käsin


Iloksemme aurinko ilmestyi kylmän viikonlopun jälkeen, ja toinen päivämme Torontossa oli oikein aurinkoinen. Joskin viileä niiltä pilvenpiirtäjien osilta jonne aurinko ei paistanut. Tänään Torontossa oli vuorossa tutustua maamerkkiin CN-toweriin. Lisäksi ihailtiin Toronton Flatiron buildingia, ja istuttiin pitkään kahviloissa ja puistoissa.
CN-torniin voi ostaa liput joko ennakkoon netistä, tai jonottaa paikan päällä. Jos ei halua jonottaa lainkaan -tai meidän ei ainakaan tarvinnut- voi ostaa lipun lounaalle CN-toweriin joka sisältää pääsyn myös tornin näköalatasanteelle. Lounas on kiva nauttia 360 astetta pyörivässä ravintolassa, josta näkee samalla koko Toronton. Hiemanhan tuolle kohteelle tulee lisähintaa, mutta oli erittäin vaivatonta kun ei tarvinnut jonotella ja sai vatsan täyteen :)
CN-tornin yksi vetonauloista on selkeästi tuo glass floor, joka näkyykin tuosta ylimmästä kuvasta vähän oikealla. Eli osa tornin lattiaa on lasia, jonka päällä voit kävellä. Ihan super iiiikkk! Ja aika mahdoton paikka minulle. En ymmärrä miten toiset pystyi huoletta heilumaan ja hyppimään tuon lasin päällä...hrrrrrr, kun tekee pahaa ;) Minusta ikuistettiin kuva, josssa ihan pienesti olen lasin päällä, mutta mun ilme siinä kuvassa, hehhhh...

Toronto on kaikin puolin hyvin siisti, siis puhdas kaupunki. Hyvää ruokaa ja suuret shoppailumahdollisuudet. Mainitsinko jo Eaton Centren? Toronton edustalla on ihana picnic-saari jonne pääsee CN-tornin läheltä botskilla, ja siellä on myös oma hiekkaranta. Tällä reissulla ei sinne ennätetty, mutta muistan sen hyvin viime kerralta. Ja kävellen pääsee kaikkialle. Tai me emme käyttäneet julkisia tai takseja lainkaan. Verkosto maan alla sekä kadut maan päällä ovat aika lailla selkeät ja aina voi vähän seikkailla :)

Toronto-päivien jälkeen suuntasimme kohti viinitiloja (joita on Niagaran putouksien lähettyvillä hyvinkin paljon) ja itse putouksia. Lisää niistä seuraavassa postauksessa.


Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!