Siveltimet pesullaSiveltimet ovat meikkaajan tärkein työväline. Itselläni siveltimet ovat kauttaaltaan Duroyn, muutamaa Macin sivellintä lukuun ottamatta. Siveltimillä on todella eroja, ja myös luomiväreissä on eroja sillä millä siveltimellä saa parhaimman tuloksen. Ostin kesällä Whole Foodsista (lemppari kaupastani) EcoToolsin siveltimen (siveltimet tehdään kierrätysmateriaaleista ja bambusta), ja se ei valitettavasti ole ihan niin vakuuttanut kuin olisin toivonut. Mineraaliluomiväriä sillä saa kohtalaisen hyvin siveltyä, mutta itselleni kyllä nuo Duroyn siveltimet ovat olleet todella hyviä.

Ja jotta työvälineet säilyisivät hyvänä, niitä tulee huoltaa. Pesen jokaisen asiakasmeikin jälkeen siveltimet Marseille-saippualla, ja laitan ne kuivumaan talouspaperin päälle lappeeltaan. Yleensä jätän ne yöksi kuivumaan, jolloin ne ovat aamulla kuivat ja puhtaat. Puuterivipoille teen samoin.
Omassa henkilökohtaisessa käytössä olevat siveltimet pesen noin kerran kuussa. Marseille -saippua on hyvä ja edullinen hankinta, ja se kestää about ikuisesti. Sitä saa Tarjoustalosta Stockaan saakka. Ja säilytän sitä erikseen muista saippuoista, koska se on pyhitetty vain siveltimien pesuun :)
Kuvissa näkyy oikeastaan vain puolet siveltimistäni. On jännä, miten sivellinvyöni herättää aina kysymyksiä niiden paljoudesta, mutta jokaiselle siveltimelle löytyy kyllä ihan oma käyttötarkoituksensa. Ja saman ihmetyksen minäkin koin aloittaessani meikkaajakoulutustani. Tuntui että eihän näitä kaikkia voi millään tarvita. Voi niitä. =)

Tuleeko sinulla mieleen jotain kysymyksiä siveltimistä? Milloin viimeksi pesit omat siveltimesi?

2 kommenttia

 1. Ei oo kuule montaa päivää kun pesin! Mutta sitä edellisestä kerrasta ei puhuta :P

  Mä olen kans joskus aikanaan miettinyt että mihin sitä ihminen kovin montaa sivellintä tarvitsee. Mutta. Sen jälkeen kun hankin Coastal Scentsin sivellinsetin niin olenpahan löytänyt käyttöä käytännössä kaikille! Etenkin jos tekee iltameikkiä tai muuta vastaavaa "työläämpää" meikkiä niin aika moneen tulee siinä prosessissa tartuttua. Kaiken maailman korostusväreille ja eri luomiväreille ja rajauksille ja häivytyksille on omansa.

  Perus työmeikkiin en tarvitse kuin pari, poskipunalle ja kulmakarvoille omat ja satunnaisesti pari-kolme eri sivellintä luomivärille, jos sellaista satun sinä päivänä käyttämään. (Eli onhan siinäkin :D)

  Yksi sivellin minua muuten siinä setissä mietityttää, eli sellainen iso viuhkamainen skunkkisivellin. Mitä ihmettä sillä voi tehdä?? :D

  VastaaPoista
 2. Hello Nina, ihan mahtavaa että sivellin asiat on kunnossa :D se on niin totta, että iltameikkiin menee kyllä useampi sivellin kuin vaikkapa arkimeikkiin. Jokaista sävyä on hyvä työstää omalla puhtaalla siveltimellä parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.
  hmmm...Mä luulen että se isompi viuhkamainen sivellin on tarkoitettu poskipunalle? Voisiko? ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!