Weekend in Copenhagen

No niin, viikon verran kestää näemmä toipua kolmen päivän Kööpenhaminan reissusta! No ei sentään. Reissu ei suinkaan ollut edes rankka, päin vastoin, hyvinkin iisi. Paitsi se yksi aikainen herätys, kulunut viikko ja menolento oli hyvin kaamea. Ne varmaan söivätkin vähäiset energiani, mutta ei siitä oikeastaan sen enempää. Mennäänpä Köpikseen!

Köpis on kaupunkina hurjan pieni. Taskukokoinen. Siellä on paljon pyöräilijöitä (mikä oli ihanaa!). Helppo liikkua. Aika hintava. Kylmä. Paitsi viimeisenä päivänä kun satoi ja paistoi. Hyvää ruokaa. Kauniita vanhoja rakennuksia. Koko kaupungin ydin tuntui olevan Tivoli, joka onkin ihan pelipaikoilla, keskustassa.
Meidän hotelli oli mielestäni oikein hyvällä paikalla. Vain hetken kävelymatkan päässä rautatie-asemalta. Käveltiin tuona viikonloppuna paljon, ja vain muutaman kerran bussiteltiin ja metrolla käytiin vain Christianissa. Koska pakkohan se oli nähdä. Se olikin aika mielenkiintoinen paikka, ristiriitainen, niin kuin moni muukin on sanonut. Jokainen saa olla paikasta omaa mieltänsä. Itsehän kävin siellä suuresti uteliaisuuttani, mikä ei varmasti paikallisia ilahduta. Mielenkiintoinen paikka, joskin ehkä parhaat päivänsä jo nähnyt...
Mutta Nyhavn oli aivan ihana paikka! Todella kaunis satamaranta. Illalla kauniisti valaistu, ja päivällä ihanan värikäs. Voin vain kuvitella kesäisin minkälainen kuhina täällä terasseilla käy. Upea!

Varsinaisesti matkan tarkoitus ei alunperinkään ollut kierrellä nähtävyyksiä, mutta ajateltiin että josko me nyt se "kuuluisin" käytäisiin katsomassa, eli pieni merenneitopatsas. Olen taiteenystävä, tykkään museoista, kulttuurista etc etc...mutta voi taivas sentään. Miten ihmeessä Kööpenhamina on onnistunut brändäämaan tämän minikokoisen patsaan itselleen näin merkittäväksi vetonaulaksi!? Ihan loistavaa meinaan! Oltiin ehkä vähän epäkohteliaitakin patsasta kohtaan, mutta otettiin kuvat aika nopsaan ja jatkettiin matkaa. Edes laukussa ollutta miniskumppaa (synttäreitteni kunniaksi) ei täällä avattu - paitsi jos olisi ollut kesä, niin ympäristön upeat puistoalueet olisi varmasti saaneet jäämään pidemmäksikin aikaa.

Kuninkaanlinna ja Tivolia Halloween loistossaan

Tivoli oli mun synttäripäivän kohokohta (siis sen lisäksi että heräsin aamulla ystävieni yllätykseen skumpasta ja namuista tyynyn vierellä). Tivolin sisäänpääsy oli jotain kymmenen euron luokkaa, ja oikeastaan aika siellä meni itse aluetta ihmetellessä ja italialaisessa syödessä (oli muuten todella hyvä ravintola. Ei ollenkaan sellainen huvipuisto-ravintola-pettymys-mitä-ne-yleensä-on). Ainoa laite jonne olisin halunnut mennä oli huollossa ja sitten aika alkoikin loppua kesken ja oli aika suunnata lentokentälle. Mutta ysäväni kävivät tivolin Halloween-henkisessä Scary Hotel-kummitustalossa ja se oli kuulema toooodella scary. Joten olen ihan iloinen etten mennyt sinne (vaan jäin nautiskelemaan jälkkäriäni italialaiseen). Olisin nähnyt kuulemma painajaisia siitä. Eli ilmeisen toimiva huvitus, iiiiik!
Onko sinulle Köpis tuttu? Näin Halloweenin aikaan Tivoli näytti kyllä todella upealta!

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!