Tien päällä #IG Travel Thursday

Pääsiäinen, neljän päivän vapaat. Pitkä viikonloppu! Se on yleensä tarkoittanut meille matkaa Helsinki-Vantaalle ja sitä kautta muualle Eurooppaan tai ratikkamatkaa Länsisatamaan ja sitä kautta Tallinnaan. Tänä vuonna kutsui kuitenkin moottoritie ja Keski-Suomi. 

Viikonloppumme about tästä hetkestä elokuun loppuun alkavat olla aika lailla bookattuina. Joten tämä sloti oli hyvä käyttää sukulointiin (vaikka matkakuumeeni onkin aivan piikissään ja tuntuu että kaikki -siis aivain kaikki- on Pääsiäisenä matkoilla -siis ulkomailla-), täytyy tämäkin reissu nähdä ehdottomasti matkana. Ja sitähän se onkin. Suomi road trippailua! Jeee!
Suomi onkin tuttu ja turvallinen paikka reissata; Aloitin jo ylä-asteikäisenä kavereiden kanssa VR:n tarjoamalla "Kesärenkaalla" kotimaassa reissaillun. Se olikin loisto konsepti; kuukauden ajan sai junailla tiettyjä reittejä pitkin. Bueeeno! Sellaista ei vaan enää taida olla...?
Eli Suomea on menty ristiin rastiin jo tosi nuorena, viime vuosikymmenenä eniten festareiden perässä. Toki nämä reissut jäävät lähes aina Napapiirin eteläpuolelle, mutta sekin etappi on ylitetty muutaman kerran. 

Reitti Helsingistä tänne K-Suomeen on kovin tuttu. Ja parasta se on päästä cruisailemaan tietysti kesäsäässä, auringon upeasti paistaessa. Tien sivut loputtomasti koivujen rannoittamia järviä, siltoja ja kuusipuu metsiä. Maisemat suomessa kesällä ovat kyllä erittäin priimaa! Kolikon kääntöpuoli on tehdä sama matka talven pimeydessä. Aivan järkyttävää ja silmille tosi raskasta. Siispä ehdotan, että keskitytäänkin tähän parhaaseen valoisaan aikaan ja sen kauneuteen. Tässä muutama kuva eiliseltä road tripiltä.Muutama lampi oli vielä jäässä, muutoin kevät oli jo kaikkialla aistittavissa. Joka reissulla väliltä HKI - Keski-Suomi tallentuu jotain kuvia. Maisemat vaan niin toimii. (Pysähtymään ei malta -ja se välillä harmittaa, pitäis vaan-, kuvat otetaan siis aina pelkääjän paikalta)...hehhh. Tässä muutamia kuva lisää tästä kauniista kotimaasta tien päältä. Voi kyllä näillä teillä kelpaa rengasta kuluttaa (ei sillä että hurjasteltas, ei ikuna).
No okei, tämä vika kuva on otettu pysähdyksissä ollessa, iskän pihalta keskikesällä. On se Suomen kesä vaan niin aaah! Ja monen Road Tripin arvoinen. 

Ja bonuskuvana: maisemia Kanadan maantieltä, Niagara on the Laken tienoilta. Voisi yhtä hyvin olla Suomesta, eikö vain?
Tälläinen ajomaisema ja sää on kyllä niin parhautta! 
Sydämemme sykkii siis Road Tripeille, maasta riippumatta, ehdottomasti!


********************************* Instagram Travel Thursday*********************************
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsaSkimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination UnknownKaukokaipuu ja Running with Wild Horses

Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasmag nimellä.

8 kommenttia

 1. Ha ha, tuo viimeinen kuva olisi kyllä aivan hyvin mennyt Suomesta!! :)

  Ja kyllä Suomi vaan on kaunis, hyvää pääsiäistä sinne Keski-Suomeen! Täällä Norjassa pääsiäistä vietetään pitkän kaavan mukaan, torstai oli jo pyhä ja on aivan normaalia ottaa koko viikko vapaaksi. Itse odottelen miestä kotiin tänä iltana, että pääsemme lähtemään kohti vuoria huomenissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihih, totta Satu! Kanada on muutenkin paljon Suomen kaltainen. Tykkään kovasti.
   Ai, en tiennytkään että Norjassa on noinkin pitkät pyhät. Aika kiva :) Oikein ihanaa Pääsiäistä myös sinne vuorille! Kuulostaa upealle! :)

   Poista
 2. Suomen kesä on kyllä reissun arvoinen aina. Ja eritoten ne ihanat kesän tuoksut mitkä tuoksuvat pysähdyksillä ja auringonlaskut jne. Ihanaa, ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesä <3 Todellakin! Miksi se vaan on niin kovin kirpaisevan lyhyt... Kiitos kommentistasi Lena! Kesää odotellessa...

   Poista
 3. Huh, aivan ihana tuo viimeinen Suomi-kuva, niin kaunis! Itse niin ootan tulevaa kesää. Toiveena olisi panostaa siihen vapaa-aikaankin eikä vain raataa töissä ja nauttia Suomen ihanasta luonnosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Kat! Kesä on kyllä superisti hienompaa jos ei tartteis raataa töissä silloin ;) sais vaan reissata kesäkaupungista toiseen :D Mukavaa tulevaa kesää! Kyllä se sieltä tulee, onneksi!

   Poista
 4. Oi nää on-the-road -kuvat on ihan mun suosikkeja! Ja onpa sun isällä ihana pihamaisema...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On-the-road! No sehän se sana jota hain tässä jutussa, hahaha ;))) Kiitos Kea! Ja säkin pääset pian postailee sellaisia kuvia, yay!

   Poista

Kiitos kommentistasi!