Vesijetti hurvittelua Dubrovnikissa #IG Travel Thursday

Yksi loman hauskimmista päivistä oli kyllä ehdottomasti vesijettipäivä, kun huristelimme Dubrovnikin edustalla pitkin saaria menemään melkein koko päivän.
Olimme vuokranneet vesijetit jo aikaisemmin netin kautta ja meitä tultiin hakemaan autolla vanhankaupungin muurien luota aamulla puoli kymmenen aikaan. Kello kymmeneltä oltiinkin sitten jo vesijettien päällä, ohjeet saaneena ja innokkaana kurvailemaan kohti seikkailuja.
Aluksi tuntui, että kahdeksan tunnin vuokra-aika on aivan liikaa ja että puolikin päivää olisi riittänyt. Mutta kummasti siinä vaan päivä hurahti vesileikeissä hurvitellessa, ja kun ei ollut lainkaan kylmä ja olo huoleton, niin päivä oli ihan paras!


Vesijetti hurvittelua Dubrovnikissa

Vesijettien mukana tuli alueen kartta, jonka perusteella ajeltiin eri saarien edustalle sekä myös ihan rantaan saakka perille. Lopudin saarella oleva Sandy beach oli tuulahdus chilliä pientä saaren poukamaa, jossa helposti olisi voinut eksyä kuvittelemaan olevansa vaikka Espanjassa tai yhtä hyvin Thaimaan pienillä saarilla. Vesijeteille oli omat ankkurinsa, ja meillä eväät repussa joten oli hauskaa istahtaa rannalle picnicille.

Lopudin saaren toinen puoli, Lopud Bay oli puolestaan jo vireämpi kylänen jonka rantaa myötäili kävelykatu useine ravintoloineen. Täällä pistimme taas jetit parkkiin ja painelimme pizzoille, jotka maistuivat erittäin hyville päivän merillä olon jälkeen.
Yllättävää oli muuten se, että merivesi oli todella kylmää, muuta siihenkin tottui kun oli parit pärskeet saanut päällensä. Vaikka lopulta itse ajettaessa, vesijeteistä ei roiskunut yllätyksekseni lainkaan vettä päälle, vaikka olisi mennyt miten lujaa.

Takaisin päristellessämme tajusimme että meillähän on aikaa vielä ajella katsomaan Dubrovnikin vanhaakaupunkia myös mereltä päin. Joten oli aika huikeaa ajella muurien vierestä vesijetillä vanhan kaupungin satamaan ja nähdä kaupunki myös mereltä käsin.

Kaiken kaikkiaan siis huippu päivä merellä! Ja arvatkaas kuinka olen kaivannut jo takaisin jetin päälle ja merelle huristelmaan, paljon!
Koko päivän Jet Ski-vuokraus maksoi kahdelta hengeltä noin 100 euroa + bensat käytön mukaan (meille kustannus bensoista oli noin 60 euroa).


********************************* Instagram Travel Thursday *********************************


"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."


Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses
Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasevenseas nimellä.

14 kommenttia

 1. Wau! Siistiä! Huisit maisemat. Varmasti upea päivä vesijetillä :)

  VastaaPoista
 2. Vautsi, ihan mielettömiä kuvia! Ja näyttää/kuulostaa hauskalta päivältä, Dubrovnik oli varmaan upea mereltä päin katsottaessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Noi muurien sisäpuolella olevat vanhat kaupungit on kyllä mielenkiintoisia...muurit kätkevät kyllä sisäänsä niin paljon ihania taloja, ravintoloita ja elämää että sitä ei kyllä meriltä päin uskoisi... Voi vaan kuvitella mitä se on ollut silloin, kun niitä muureja rakennettiin ihan syystä.

   Poista
 3. Ojoj mitä kuvia, menoa ja maisemia! Jes! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menoa ja meininkiä kyllä tähän päivään mahtui! ;) Kiitos Nella kommentistasi.

   Poista
 4. Kaupungit avautuvat ihan erilailla mereltä käsin :) Etenkin jos pääsee katsomaan vanhaa kaupunkia mereltä, voi kuvitella miltä on tuntunut saapua veneellä muurien eteen vuonna miekka ja kirves.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna, no juurikin näin. On ne kyllä niin huikeita rakennelmia että tosiaan ainoastaan voi vaan kuvitella mitä se on silloin ollut. Ja Kroatiassa oli muurien kätkemiä kaupunkeja ja kyliä paljon. Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 5. Komppaan Annaa, mereltä kyllä näkee kaupunkeja uudessa valossa! Teillä näyttää olleen ihana aurinkopäivä, huippua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Sofia, no tämä oli juuri sitä. Huippu aurinkopäivä merellä ;)

   Poista
 6. Varmasti upea päivä! Itse en ole koskaan edes kokeillut vesijetillä menoa mutta ehkäpä tuokin olisi joskus koettava, juuri tuo pienten saarien tutkiminen kiinnostaisi. Ja kiva kun olet ollut IGTT-kamppiksessa mukana, elokuussa jatketaan, eikös!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu! No tämä oli hauska päivä tosiaan! Onneksi sitä osaakin vielä heittäytyä ihan lapsen tasolle ja vaan hullutella ja cruisailla ja tirskua nauraa ;DDD
   Kajakeilla olis myös ollut hauskaa tutkailla rantoja! Se olisi sinulle luontaisempi laji, eikö vain? ;)
   Syksyllä jatketaan ilman muuta IGTT-kamppista. Innolla odotan sitä. Ihanaa kesää sinulle!

   Poista
 7. MIKÄÄN EI OO YHTÄ HAUSKAA KUIN VESIJETTI EI MIKÄÄN <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!