Keskikesän juhlaa!

On ehkä hieman epäreilua valittaa kehnoista Juhannuskeleistä, jos on nauttinut maailmalla viimeiset yhdeksän kuukautta pääsääntöisesti paremmista keleistä kuin Suomessa parhaana kesäpäivänäkään. On myös ehkä vähän epäreilua toivoa juuri nyt, kun itse on täällä, hyviä kelejä, kun tietää että kanssasiskot ja koko kansa on jälleen elänyt (ja selvinnyt) yhdestä pitkästä ja pimeästä talvesta, mutta eikö kesän nyt pitäisi kuitenkin olla parhaimmillaan? Huomaan olevani siis malttamaton, mutten toivonmukaan kiittämätön.
Ensimmäisen paluuviikon jaksoin todella hyvin, eikä matalat lämpötilat juuri haitanneet Suomeen paluutamme. Nyt kuitenkin toisella viikolla jo huomasin, kuinka tärkeää näemmä omalle hyvinvoinnille on myös sääolosuhteet. Aurinko on minun polttoaineeni ja vaikka sanotaankin että sää on pukeutumiskysymys, niin väitän kuitenkin että aika moni kiva asia jää tekemättä, jos sää ei anna sille myötä.

Onnistuin näemmä reissumme aikana aika hyvin romantisoimaan Suomen kesän. Rakensin sen maailman parhaaksi. Siksi minä sen nimittäin muistin. Tämän viikkoinen reissumme vanhempiemme luokse Savoon tarjosikin Suomen kesän parhaita maisemia, auton ikkunasta. Ulkonahan oli todellisuudessa todella kylmä, suorastaan jäätävä. Jopa niin jäätävä, että todistinpa raekuuronkin viikolla.Tämä kuva ei kuitenkaan ole lavastus, vaan se on otettu eilen Savosta, iphonella, eikä vaatinut minkäänlaista käsittelyä. Oli itsessään täydellinen juuri tuollaisena. Tämä on se Suomen suvi, jonne maailmalta tiesin palaavani. Kun eilen sadepisarat löivät kaupunkiasunnon räystäisiin, mietin että mitähän järkeä oli ajaa tästä maisemasta pois. Ei oikeastaan ollutkaan... Nythän vain odotellaan täällä Helsingissä keskenämme sellaisia kelejä, että uloskin pääsisi käymään. Ja koska suurimmalla osalla ystävistä oli tietenkin jo juhannussuunnitelmat hyvissä ajoin tehtynä, niin täällä me järjestellään ja tutustumaan omaan kotiimme, joka tuntuu vielä vähän vieraalle. Yksi parhaista jutuista on ollut kuitenkin asettaa reilun yhdeksän kuukauden reissuamisen jälkeen hammasharja jälleen omaan mukiinsa, eikä siihen ainaiseen muovikoteloon ja takaisin rinkkaansa. Pienistä asioista alkaa taas rakentumaan tämä ns. arki täällä kotona. Tuota kuvan maiseman realisointia pysyvämmälle tasolle odotellessa. Tiedän kuitenkin, että se on totta. Olenhan sen omin silmin nähnyt, viimeksi eilen.

Mukavaa juhannusta kaikille teille, missä ikinä sitä sitten vietättekään! Toivotaan että auringonsäteet löytävät tiensä myös tänne pohjolan yöttömään yöhön.


Eng // Happy Finnish midsummer festival to everyone.

4 kommenttia

 1. Tervetuloa Suomeen takaisin. Aurinkoa ja lämpöä minäkin kaipaan.. juurikin sitä aurinkoenergiaa. Toivotaan, että sitä olisi pian luvassa. Hyvää ja rentouttavaa juhannusta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi! Heti aina helpottaa kun vähän aurinko pilkahtelee ja niinhän se on nyt onneksi pilkahdellutkin, jeee! Toivotaan että se kesä alkaisi sitten vaikka heinäkuusta ;)

   Poista
 2. Tervetuloa ei niin lämpimään Suomeen. Harvemmin tulee juteltua säästä, mutta kummasti on tullut viime aikoina asiaa sivuttua, kun on niin poikkeuksellisen kököt säät. Josko se tästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! No kieltämättä aika yllätys oli kuulla, ettei yhtään hellepäivää ole ollut vielä koko kesänä. No, kaikki paineet nyt sitten heinä- ja elokuulle ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!