One World Observatory, New York – maailman huikeimman kaupungin katolla

Päätettiin viimeistellä meidän huikea maailmanympärimatkamme asiaan kuuluvasti, huipulla. Nimittäin toiseksi viimeisenä päivänämme New Yorkissa otettiin suunnaksi Manhattanin eteläkärki ja siellä toukokuun lopulla yleisölle avautunut One World Trade Centerin huipulla oleva One World Observatory. Itselleni ja varmasti monelle muullekin torni on paremmin tullut tutuksi Freedom Tower nimellään. 
Kaikkiaan 541 metriin kohoava rakennus on kuulemma ollut vuodesta 2013 saakka läntisen pallonpuoliskon korkein rakennus ja täten koko maapallon neljänneksi korkein rakennus. Yleisölle avoin observatorio sijaitsee aivan ylimmissä kerroksissa, 100–102.
Meidän vierailun aikaan torni oli ollut avoinna yleisölle vain reilun viikon ajan. Turvatarkastukset olivat mittavat ja jonotusta helpottamaan oli aulatilan seinille asennettu paljon screenejä viihdyttävine faktoineen. Screenit tiesivät kertoa muun muassa, että kuluneen viikon aikana euroopasta vierailijoita oli ollut reilut 3500 henkeä. Eli aika ensimmäisten joukossa näin Eurooppalaisina, saati Suomalaisina varmaan pääsimme tornia ja sieltä avautuvia maisemia ihailemaan.

Mutta minkäslainen itse observatorio sitten olikaan? Täytyy heti alkuun todeta, että uuden karhea rakennus oli kyllä oikein näyttävä ja toimiva. Aluksi tosin vähän epäiltiin sisäänkäynnin jonotuksen toimivuutta, sillä mehän saavuimme opasteiden saattelemana sisäkautta observatorioon lipun osoittamaa kellonaikaa puolta tuntia aikaisemmin. Virkailija totesi tähän, että meidän pitäisi oikeasti odottaa ulkopuolella kadulla kiemurtelevassa jonossa, mutta hän päästi meidät lopulta sitten oikealla kellon lyömällä tuolta alhaaltakin sisään. Kun lähtiessämme poistuimme pääovien kautta ulos, tajusimme miten hurjan pitkä jono olikaan. Vinkki vitosena siis muille tornissa kävijöille, että liian aikaisin (lipussa olevaa kellonaikaa) ei kannata tulla jonottamaan. Ja jos ulkojonotus ei kiinnosta, niin sisään pääsee myös maanalaista tunnelia pitkin, aivan pokkana.

Itse hupi alkaa oikeastaan jo hissistä, sillä matkalla korkeuksiin sinut sinne vie ”Sky Pod” -niminen hissi, jonka seinillä esitettävästä multimedia-esityksestä voi ihailla New Yorkin historiaa. Show on oikeasti todella näyttävä ja alle kuudessakymmenessä sekunnissa oletkin jo 102:ssa kerroksessa. Kätevää.

Eikä lysti lopu lainkaan tähän, eikä jonotus. Seuraavaksi marssitaan nimittäin vielä kaikki yhdessä koossa See Forever Theateriin. Ensiksi ajattelin tästä, että miksi ihmeessä tämä on pakollinen osuus, mutta nähtyäni ja koettuani tämän New Yorkin sykkeestä kertovan kolmiulotteisen videopresiksen, ymmärsin täysin. Oli nimittäin niin huikea kokemus tämä pari minuuttinen show, että suorastaan ihan herkistyin lopussa. Olin varmaan sopivissa tiloissa muutoinkin kaikesta, kuten reissun lopusta jne, että todella vaikutuin. En haluaisi oikeastaan enempää spoilata muilta tätä huikeinta kokemusta hetkeen, joten sanonpa vaan vinkkinä, että jos olette aikeissa suunnata tuonne torniin, niin älkää kurkkiko Youtubesta tai muualta enempää tuosta teatterin esityksestä. Minusta se oli niin paras yllätys, että oli hyvä että se tuli sellaisena, yllätyksenä.Korkealta näkee kauas ja paljon, sehän on selvää. Tornin kirkkaista ikkunoista näkyi niin Vapaudenpatsas, kuin ohi lipuvat rahtilaivat sekä purjeveneet. Näkyipä sieltä huikeasti myös yllättävän pieneltä näyttävät Brooklyn Brigde, Manhattan Bridge sekä Williamsburg sillatkin. Kaikki samalla silmäyksellä. Aika huikeeta!
Ylhäältä näkee myös, että alueen rakennustyömaa on edelleen vielä kesken. Sieltä näkee myös tornin juureen rakennetut muistomerkit kahden vuonna 2001 syyskuun 11. päivä tuhoutuneiden tornien tilalle. Tummat, vettä sisäänsä imevät altaat ovat, kuten Pingviinimatkat-blogin Milla ja Juhana tässä jutussaan mainitsevatkin osuvasti, niin ahdistavia. (pst, katsokaa heidän päräyttävät kuvat syksyisestä Manhattanin eteläkärjestä linkistä!). Altaiden vieressä tulee todellakin ahdistava olo.
Altaiden reunalle on kaiverrettu jokaisen tornissa menehtyneen henkilön nimi ja tuonakin päivänä ainakin yhden henkilön nimen kohdalta löytyi altaan reunalta muistoruusu.
Saatuamme tiedon toukokuussa observatorion avautumisesta, odottelin säätietojen päivitystä aivan viime hetkille saakka, ennen lipun ostoa (liput torniin maksavat netistä 32 usd). Ja koska sää Nycissä näytti hieman sateiselta ja koleiselta meidän alkupäivien ajaksi, uskalsinkin ostaa liput vasta toiseksi viimeiselle päivällemme lauantaille, jolloin ennusteiden mukaan olisi aurinkoista. Ja niin olikin. Kuulimme tornissa, että esimerkiksi edellisenä päivänä Manhattania ei nähnyt juuri lainkaan. Eli sää kannattaa myös huomioida lippua varatessa.Miltäpä teidän silmään näkymä New Yorkin katolta vaikuttaa ja onko kenties uusi avattu observatorio kohdelistallasi mikäli tie veisi isoon omenaan? Itse uskon että palaan tuonne korkeuksiin myös seuraavalla kerralla, vaikkapa sopivasti auringonlaskun aikaan.

New York on jotain niin mahtavaa ja henkeäsalpaavaa, että näihin tunnelmiin ja maisemiin vilkuteltiin jäähyväiset meidän kaikkien aikojen seikkailullemme, ennen kotiinpaluuta. Jutut maailmalta eivät kuitenkaan jää tähän, vaan voitte uskoa että materiaalia ja kuvia muistikortti kaupalla. Jahka tässä paluusta aletaan toipumaan ja elämä normalisoitumaan, niin lupaan että blogikin alkaa päivittymään rivakammin. Nyt kuitenkin näistä New York tunnelmista moro moro!


Eng // One World Observatory in New York was pretty nice way to finish our around the world trip.

50 kommenttia

 1. Voihan New York ja Freedom Tower! Onhan nuo maisemat aivan huikaisevat, joten kai ne on katsastettava seuraavalla kerralla.Eipä voisi olla parempaa tapaa päättää matka maailman ympäri :) Ihana kun olette takaisin Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla, suosittelen niin tuonne observatorioon menoa! :) Se antaa kuitenkin erilaisen perspektiivin sijaintinsa puolesta kuin vaikkapa Empire State Building.

   Poista
 2. Onpa huikean upeita kuvia! Seuraavalla Nykin reissulla täytyy ehdottomasti käydä ihastelemassa maisemia tuolta käsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Marianne! Suosittelen lämpimästi, sillä on tosiaan hieman eri kuin aikaisemmat olemassa olevat näköalatasanteet, jotka tosin ovat toimivia nekin :)

   Poista
 3. Hienon näköinen paikka, varmasti tuonne mennään kunhan joskus sinne Nykkiin saakka päästään! Hyvä vinkki siis, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, mää uskon kyllä että teidän tie vie vielä Nykkiin! ;) On se kyllä huikea paikka!<3

   Poista
 4. Hienoja näkymiä. Koetetaan päästä torniin seuraavalla New Yorkin matkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Liput torniin oli helppo varata netistä (eikä niitä muuten tarvinnut tulostaa, vaan riitti sähköisesti että näyttää puhelimesta).

   Poista
 5. Juu, taidatte kyllä olla ensimmäisten suomalaisten joukossa! Mutta mepä olemmekin käyneet ylhäällä nyt jo tuhoutuneissa WTC-torneissa! Tosin itse en oikein voi siitä ottaa kredittiä, kun aviomiehen kummallisen muistin mukaan vinguin koko ajan sinne jonottaessamme, että onko pakko. Mutta jonotimme silti, eikä nyt enää harmita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että Pirkko! Olet siis vieraillut alkuperäisissä WTC-torneissa. Moni ei voi sanoa enää noin! Ne oli kyllä näyttävät ja upeat tornit.

   Poista
 6. Upeat maisemat! Me käytiin toukokuun lopulla katselemassa maisemia Top of The Rockista, vähän eri suunnasta siis. Täytyypä seuraavalla kerralla nousta tuohon torniin niin saa kaupungista taas vähän erilaisen käsityksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta että kaupungista saa aina eri kulman kun katsoo sitä eri mallilta. Me ei ollakaan käyty Top of The Rockissa vielä, vaikka tiedossa se toki on ollutkin. Ehkäpä sinne sitten seuraavalla kerralla ;)

   Poista
 7. Huikea päätös huikealle reissulle. :)

  VastaaPoista
 8. Huikean näköinen rakennus ja vielä sitäkin upeammat maisemat! Minkä tahansa kaupungin näkeminen yläilmoista antaa aina paremman käsityksen paikan koosta ja myös auttaa suunnistamisessa :). Monista sanomistasi jutuista tulee mieleen Tokyo Skytree, joka on yksi suosikkipaikoistani Tokiossa. New York on ollut jo pitkään käytävien paikkojen listan kärkipäässä, joten sinne on mentävä. Nuo surulliset muistomerkitkin olisi varmasti "kiva" käydä katsomassa, vaikka ahdistavia ovatkin.

  Hieno postaus :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jerry! Oi että, Tokio on taas meillä käytävien listalla ja pidämpä mielessä tuon tornin sitten sinne suunnatessa.
   On niin totta, että kaupungista saa paremman käsityksen yläilmoista käsin ja varsinkin tälläinenkin huikea paikka kuin New York, on kerrassaan henkeäsalpaava korkeuksista :)

   Poista
 9. Mun on pakko myöntää etten jaksanu jonottaa Nykissä mihinkään korkeaan rakennelmaan, ja lisäks olin reissussa mun äidin kanssa joka ei myöskään vällää korkeista paikoista ni jätettiin sit vaan menemättä. Oon käyny Pariisissakin monen monta kertaa, mutten ikinä oo käyny Eiffeltornissakaan! Vuoret ja sellaset on sit eri juttu... :)

  Upeita kuvia oot ottanu... ehkä mäkin vielä joskus päädyn tuonne vaikka edellisestä Nykin visiitistä alkaa kohta jo olla 10 vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kea, mäkään en ole muuten käynyt Eiffeltornissa sisällä, koska ne jonot. Niitä riitti jokaiselle päivälle.
   Sen sijaan nykissä menoa esim Empireen helpottaa se, että on aikaisin liikenteessä. Tähän uuteen Observatorioon ostetaan liput tietylle kellonajalle ja se piti ihan hyvin, tosin me olimme puolituntia etuajassa. Siksi jonotimme (tai no odotimme).

   Poista
 10. Vois korkeenpaikankammosena alkaa huimata, vaikka korkeelta saa kyllä yleensä hyvän käsityksen koko kaupungista. Näistä kuvista tulee muuten Sinkkuelämää-fiilis. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiäkkö, jostain syystä mua ei täällä niin huimannut. Muualla kyllä yleensä. Tää oli vaan niin kaunista!
   Ai Sinkkuelämää-fiilis, hihhh ;D

   Poista
 11. Huikeat maisemat! Mielenkiintoinen kohde, jossa todennäköisesti haluaisin käydä mikäli tie Isoon Omenaan veisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! Toki muitakin korkeita paikkoja kaupungin katseluun löytyy :)

   Poista
 12. Upeat on maisemat, tuonne varmasti täytyisi itsekin päästä Nykissä! Tai oikeastaan mulle kelpaisi ihan mikä vaan korkea rakennus, mistä pääsisi ihastelemaan kaupunkia yläilmoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyc on kyllä upea niin maasta käsin kuin korkeuksistakin <3

   Poista
 13. Anonyymi6/22/2015

  Itse kävin tuolla observatoriossa viikko sitten ja kyllähän se oli kokemisen arvoinen. Tosin porukkaa oli tuolloin niin paljon, että ikkunoille piti jonottaa, jotta pääsi kunnolla katselemaan maisemia. En ymmärrä, miksi puolet ihmisistä istuskelivat ikkunoiden edessä ja pelasivat puhelimillaan, eivätkä edes katselleet maisemia vaan tukkivat ainoastaan muilta vierailta tien. Kävimme observatoriossa illalla ja ainakin silloin ikkunat olivat myös niin likaiset kaikista sormenjäljistä ja muusta, että valokuvaaminen oli vähän haastavaa... Onko tylsää sanoa, että melkein parasta vierailussa oli se alun esitys :D Voisin kyllä silti mennä uudestaankin, jos ihmisiä olisi vähän vähemmän!

  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sari! Ai sinä olet myös vieraillut tuolla :) Meillä oli lippu ostettuna klo 15, eli iltapäiväksi ja muutamien ikkunoiden kohdalla oli silloin sormenjälkiä ja muistankin miettineeni että onpas ikävää. En kyllä ymmärrä miksi ikkunoihin pitäisi sormillaan nojailla ylipäätänsä? Voisiko olla että iltaa kohden ikkunat vaan likaantuu enemmän ja enemmän.
   Harmi kuulla, jos väkeä oli liikaa. Me päästiin aika hyvin jokaiselle ikkunalle kuvaamaan minne haluttiin.
   Ja totta, alun esitys oli kyllä huikea! ;D

   Poista
 14. Hienoja kuvia olet yläilmoista saanut! Usein noissa ikkunallisissa näköalapaikoissa on niin likaiset ikkunat, että kuvat tuppaavat epäonnistumaan. Itse olen New Yorkia katsonut yläilmoista auringonlaskun jälkeen Empire State Buildingista ja oli sekin kyllä huikea kokemus. New York kun nyt on vaan niin <3. Mahtavan päätöksen upealle reissulle saitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Heidi! :)
   Noista likaisista ikkunoista juuri tuohon edelliseen kommenttiin vastasinkin. Tosi tosi harmi, kun jotkut eivät osaa pitää näppejään erossa. Ikkunathan varmaan pestään kerran päivässä, jolloin voisi kuvitella aamun olevan ideaalein aika? ;)
   Auringonlasku Empiresta on ollut varmasti huikea! Tahtoo...! :)

   Poista
 15. Hoo, enpä tiennytkään, että tuo näköalatasanne on jo avattu! Upeat maisemat tosiaan. Onneksi maltoitte odottaa aurinkoiseen päivään. Noin korekalla sadepilvet haittaavat jo paljon.

  Oon lähdössä parin päivän päästä Yhdysvaltoihin ja reissu päättyy heinäkuun puolessa välissä New Yorkiin. Kerran olen aikaisemmin käynyt ja tuolloin käytiin Empire State Buildingissa. Katotaan, minne tällä kertaa maisemia päädytään ihailemaan. Muistan, että Empire State Buildingissa joutui jonottamaan aika kauankin. Mitenkäs tuolla? Eli sitten kun pääsitte sisälle, niin kauanko kesti, että olitte jo ihailemassa maisemia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika uunituore juttuhan tämä on :) Ihanaa reissua Jenkkilään *kade* :)
   Empireen onkin tosiaan yleensä aina jonoa, ellei mene heti aamusta kun paikka aukeaa. Tosiaan tänne observatorioon ostetaan liput tietylle kellon lyömälle, jonka jälkeen jonotetaan turvatarkastukseen ja sen jälkeen on vielä hetken jonotus hisseille. Olisiko meillä mennyt ylöspääsyyn noin puolisen tuntia sitten kuitenkin. Mutta itse olin ainakin ihan täpinöissäni siellä jonossakin, niin jonotus ei tuntunut pahalle. Hississäkin on viihdettä ja sen jälkeen vielä yksi "pakollinen" esitys joka vetää kyllä hyvin maton alta. jaiks! Mietin vain, että olisiko ne aamun tunnit sitten parhaita aikoja, jolloin väkeä (eikä sormenjälkiä) olisi kerääntynyt vielä niin paljoa paikalle.

   Poista
 16. : D Siis minunhan piti heti mennä katsomaan Youtubesta toi juttu...Aika hauska!

  VastaaPoista
 17. Mitä kuvia! Empire State Buildingistä olen kaupunkia tiiraillut, mutta ei se taida olla mitään tähän verrattuna. Ehkäpä ensi kesänä on minunkin aikani. Katsotaan... Sormenjälkijuttu oli hyvä vinkki tässä jollakulla. Pitänee mennä aamusta. Toisaalta sääennusteita pitää katsoa, ja kun saa varmuuden, on ehkä otettava se aika, joka enää on vapaana. Taas näitä ensimmäisen maailman ongelmia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! :) Kyllä maisemat huikeita on Empirestäkin katsottuna, tämä on vain erilainen ja uusi näkökulma Manhattanin ihanasta skylinesta. Kannattaa siis katsastaa mahdollisesti ensi kesänä (jee!) jos Empire on jo koettu. Me olimme siis kello 15 aikaan tuolla ja osassa ikkunoissa oli vain sormenjälkiä. Huono mäihä varmaan jos kaikki ikkunat on ihan likaisia :/ Ja juu kyllä, nää on näitä ensimmäisen maailman ongelmia ;)

   Poista
 18. Itse rakastan kyllä tuota Manhattanin silhuettia. Tästä "Freedom Towerista" en ole päässyt vielä näkymiä testaamaan, mutta kolmella reissulla olen seurannut sen rakentamisen etenemistä. Aikoinani olen käynyt kyseisellä paikalla vanhassa World Trade Centerissä ihailemassa päivänäkymiä, mutta haluaisin melkein ensisijaisesti nähdä tuolta päin nyt iltanäkymät midtowniin päin. Harmittava kuulla, että lasit on ollut likaisia valokuvausta ajatellen.

  Itse pidän Empire State Buildingin näkymästä enemmän kuin Top of the Rockista, ja Empire State Buildingistä valokuvaaminen on helpompaa ja maisemat paremmat ainakin ilta-aikaan. Empire State Buildingissä olen käynyt neljästi ja sieltä avautuva maisema on kyllä joka kerralla ollut yhtä hieno! Seuraavan kerran suuntaan kyllä vaihtelun vuoksi tuonne uuteen One World Toweriin näkymiä ja rakennusta ihailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Manhattanin silhuetti on vaan <3
   Ai sinä ennätit vierailla vanhassa wtc:ssä. Aika kova! Itsekin seurasin monena kertana tämän uuden tornin rakentamista, joten pakkohan sinne oli päästä ylöskin, nyt kun mahdollisuus tarjoutui. Toki pidän itsekin Empire State Buildingin hengestä ja näkymistä sieltä myös. Tämä uusi torni tuo kuitenkin niihin kivaa vaihtelua.

   Poista
 19. Vau mitkä maisemat! Ihan älytöntä, ei oo suomalaiselle pikkukaupungin tytölle kuten minulle nuo maisemat niin itsestäänselviä :) Mä haluaisin käydä NYC:ssä, se on hyvin tehokkaasti jäänyt reissukohteiden ulkopuolelle. Lontoosta sinne lentäminenkään ei ole mitenkään älyttömän kallista. IHana lopetus teidän huikealle reissulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, pikkukaupungin tytölle kaikki on suurta ja ihmeellistä! :) Mutta silti ja varmaan siitä syystäkin juuri, New York on ihan minun paikka! Lontoosta sinne ei tosiaan ihmeen kauan edes lentelisi ;)

   Poista
 20. Vau, vau, VAU! Varmasti aivan mahtava loppuhuipennus teidän reissulle :) Aivan mahtavia kuvia, mäkin haluan tuonne! Hieman alkoi kiinnostaa käydä kurkkimassa YouTubesta se show.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän oli hienoa päättää reissumme (vaikken toki olisi halunnut sen edes vielä päättyvän). New York on kyllä itsessään niin VAU, että ei mitään rajaa! Peukutan Nycin matkaa ja jos aiot sinne lähiaikoina, niin malta youtuben kanssa, koska kokemus on niin huikea sitten yllärinä! :)

   Poista
 21. Ohhoh! Onpa maisemat. Kovin erilaiselta näytti tuolta alhaalta katsottuna, sillä me kitupiikit päätimme vain ihailla tornia kadulta käsin. Toisaalta sääkin oli kovin pivinen. Seuraavalla New Yorkin reissulla (tykästyin kaupunkiin melkoisesti) saattaisi vaikka poiketakin tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat kyllä palveli ja korkealla oltiin! :) En minäkään jokaisella Nycin reissulla maksa että pääsen korkeuksiin, mutta tämä sopi jotenkin loppuhuipennukseksi meidän reissulle ja oikeastaan olen ihan odottanut tuon tornin avautumista. New Yorkiin on helppo tykästyä, joten seuraavalla kerralla sitten ;)

   Poista
 22. Hulppeat maisemat! Minulta on jotenkin mennyt kokonaan ohi, että kyseinen pytinki on saatu valmiiksi. Muistijälkiä on lähinnä siltä ajalta kun vielä kinasteltiin, että millainen rakennus sopisi korvaamaan kaksoistornit, vai pitäisikö koko tontti jättää rakentamatta ja muistomerkiksi uhreille. Tornin avautuminen (ja ylipäätään sen rakentaminen) on siis lipunut huomaamatta ohi uutistutkani, mutta käymisen arvoiselta paikalta todellakin vaikuttaa :)

  - Miika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tornin nimikin vaihtui matkalla, eli säätöähän sen suhteen oli. Kaksoistornien tilalla on tosiaan nuo muistomerkit ja tämä torni kohoaa niiden vieressä. Vaikuttavan näköinen kokonaisuus. Satuttiin juuri passelisti avajaisviikon jälkeiselle viikolle kaupunkiin, niin pakkohan sitä oli torniin päästä :)

   Poista
 23. Huikeat näköalat! Tulee mieleen Dubain Burj Khalifa, jossa kävin tammikuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hjui, se vasta varmasti huikea onkin! Kyllä korkealta (yllättäen!) näkee kaupungin niin upeasti ja erilailla! :)

   Poista
 24. Huhhuh korkeanpaikankammoista alkoi huippaamaan pelkkä kuvien katselu :D. Tästä sairaasta kammostani huolimatta tahtoisin tuonne ylös. Haaveissani on tämä kaupunki ensi keväänä. Jos haaveeni toteutuu niin kenties uskallan liput tuonne ostaa. Auringonlasku voisi toimia 8).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, peukutan haaveiden toteutumiselle! NY on mahtava kaupunki! :) Ja juu, tuonne tai Empireen on suositukseni jos haluat kokea kaupungin korkealta :)

   Poista
 25. Tässä on muutakin kuin pelkkiä skyline-otoksia! Kuvat alaspäin antavat todellista perspektiiviä kuinka korkealla sitä ollaankaan. Vau, kävisin tuolla! Ja kaikilla muillakin näköalatasanteilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, korkealla oltiin :) Itsekin tykkään kyllä käydä tälläisillä näköalatasanteilla, ainakin kerran. Joka kerta ei raski maksaa lipuista, mutta kerran suosittelen ainakin tätä kokemusta(kin). :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!