Matka 2016 vinkit ja tärkeimmät nostot


Ootteko valmiina? Joko mennään? Tammikuun 22. - 24. vietettävät Matkamessut ovat aivan kulman takana. Kokosin avuksenne kuuden kohdan messutärppikoosteen ja mielenkiintoisimmat nostot messuviikonlopulle. Ohjelmaa on runsaasti ja monipuolisesti, joten kurkkaathan messujen virallisen ohjelman täältä. Toivottavasti tästä tekemästäni koosteesta on kuitenkin apuja teille, jotka seikkailette ohjelmaviidakossa. Messuille kannattaa ottaa muuten varaslähtö jo tulevana tiistaina alkavan Tempaudu toiseen maailmaan -sivuston avulla, (tästä lisää kohdassa 2). Tärkeimpänä tärppinä nostaisin kuitenkin esille matkabloggaajakollegoiden alulle paneman Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyysmyyjäiset, joihin kannan myös itse korteni kekoon tuomalla myyntiin reissutavaraa. Lukekaa lisää tästä projektista heti tästä alta, (kohdasta 1).


Kuva parin vuoden takaa Matkamessuilta. Kuvassa matkabloggaaja/Amerikka-sisko Ulla
 


     

1. Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyysmyyjäiset,
Rantapallo Meeting Point

LAUANTAI 23.1. klo 13:00-16:00 (varalla myös sunnuntai klo 12:00-14:00)
 

Kuva: Rimma Photography

Matkailu on iloinen asia. Usein sitä pitää liiankin itsestäänselvyytenä, kuinka onnekkaita saamme ollakaan kun olemme sattuneet syntymään juuri tänne, minne nyt olemme. Se että lähes jokaisella suomalaisella on mahdollista, niin halutessaan, reissata ja kokea maailmaa, ei ole itsestäänselvyys kaikkialla. Maailmalla asioihin onneksi tulee perspektiiviä ja kiitollisuus nousee. On aika antaa takaisin, totesivat paljon maailmaa nähneet, arvon matkabloggaajakollegat Pingviinimatkojen Milla, seuranaan Archie Gone Lebanon Inka ja RIMMA + LAURA-blogin Rimma ja Laura ja pistivät pystyyn Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyysmyyjäiset. Tapahtuma näkee päivänvalon tulevilla Matkamessuilla, joka on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Toisena pääyhteistyökumppanina toimii, itseenikin kovasti vaikuttanut, Autolla Nepaliin -projekti. Myynnissä tulee olemaan matkabloggareiden lahjoittamia reissuvermeitä matkaoppaista rinkkoihin, sekä myös ihan uusia tuotteita yhteistyökumppaneilta. Kaikki tapahtumasta saadut tuotot ohjataan lyhentämättöminä Autolla Nepaliin -projektin mukaisesti Nepalin kastittomien hyväksi.
  

Mukana suomalaisista matkabloggaajista on jo:

(Edit) Lisäys: Tervetuloa siis ostoksille lauantaina kello 13 eteenpäin. Myös minut tapaa sieltä myyntitiskin takaa. Tässä vielä linkki facebookin tapahtumasivulle, jottei tilaisuus vain pääse unohtumaan.

 
2. Tempaudu toiseen maailmaan
-sivustolla kannattaa käydä osallistumassa kisaan, johon rekisteröitymällä saat oman boarding passin. Kampanjan ensimmäinen check-in tapahtuu nimittäin jo tulevana tiistaina 12.1 Kampin kauppakeskuksessa (klo 12:00 - 17:30). Palkintojenjako on kello 18, jota et halua missata. Palkinnot ovat nimittäin huikeita! Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi viikonloppureissu Tukholmaan, Välimeren risteily Royal Caribbeanilla tai viikon lomareissu New Yorkiin? Mutta ei hätää. Mikäli et pääse tiistaina Kamppiin, niin lisää boarding passin 'check in' mahdollisuuksia on vielä itse Matkamessuilla koko viikonlopun ajan. Tsekkaa lisää osoitteesta tempaudu.fi

  

 

 

3. Mondo-lava
PERJANTAI 22.1

 • 15:30 Traveltrends of 2016 and how you can afford to travel more often / Mattias Varen, Travel Economist, professional traveler, FOREX Bank
 • 17:30 Tempaudu toiseen maailmaan! Palkintojen jako 

LAUANTAI 23.1

 • 12.30 Upea Islanti. Mondon Islanti-oppaan tekijän Satu Rämön suositukset matkalle.
 • 13.00 Näin Mondon jutut syntyvät. Toimituspäällikkö Pekka Hiltunen kertoo juttumatkoistaan Botswanaan ja Lontooseen.
 • 14.00 Thaimaa: täydellisen saaren metsästys. Mondon Thaimaa-asiantuntija Antti Helin paljastaa suosikkinsa.
 • 16:30 Tempaudu toiseen maailmaan! Palkintojen jako

SUNNUNTAI 24.1

 • 11.30 Mondon Thaimaa-asiantuntija Antti Helin antaa parhaat vinkit Thaimaahan.
 • 14.00 New York, New York! Mondon opaskirjailija Alli Haapasalo kertoo, mitä kaupungissa kannattaa kokea.


  4. Sonera Inspiration Stage
  PERJANTAI
  22.1
   

  • 14:00 Matkailun sähköisten viestintäkanavien asiakaskokemukset tulevaisuudessa?
  • 15:00 Maailma yllättää matkailijan? Ulkoministeriö tuo lavalle Madventuresin Rikun ja Tunnan sekä muita kiinnostavia suomalaisia virtuaalisesti suoraan kohteesta. Juontajana toimittaja, kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

   

   

  5. Rantapallo Meeting Point
  LAUANTAI 23.1

  • 11:00 Suomalaisten matkablogien yleisöprofiili - kenelle bloggaaja kirjoittaa? Keitä ovat suomalaisten matkablogien lukijat ja mitä he blogeista etsivät? Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn avaa analytiikkaa blogien taustalla.

  • 11:30 How to be a professional travel blogger, and how to work with one? Janicke Hansen, Travel Blogger, PTBA Board Member
  • 12:00 Kurkistus kameralaukkuun / Marinella Ruusunen, bloggaaja, Canon Oy

   

   

  6. Royal Caribbean -lava
  PERJANTAI 22.1

  • 14:00 Karibian- ja Välimeren-risteilyt / Tony Pokkinen, toimitusjohtaja , We Love Cruises Oy.
  • 15:30 Mexico: Live It To Believe It 

  LAUANTAI 23.1

  • 13:00 Risteillen Karibian kahdeksalla saarella. Adalmina’s Secret -bloggaaja Anna-Katri.
  • 14:30 Mexico: Live It To Believe It
  • 15:00 Alaskan-risteilyt. Risteilyasiantuntija Petri Sirén - Risteilykeskus.fi. Puheenvuoron tarjoaa Royal Caribbean


   

  Toivottavasti nähdään siis tulevilla Matkamessuilla! Tulethan rohkeasti nykäisemään hihasta ja juttelemaan. Minut löytää noiden yllämainittujen messutärppien lisäksi paljolti varmaan Rantapallo Meeting Pointin lähettyviltä, jossa myös Travel Bloggers Give Back -myyjäiset pidetään.

   

  (Edit) Lisäys: Minut voi tavata ja tulla jututtamaan matkabloggaajan ominaisuudessa parissakin eri tilaisuudessa: perjantaina Rantapallon Meeting Pointissa klo 12-13 välisenä aikana sekä ihan huikeassa jutussa, eli matkabloggaajien ihka omassa Blogipaviljongissa (osastolla 7e30). Tätä ParisRion tarjoamaa Blogipaviljonkia emännöi koko viikonlopun Milja Köpsi sekä Fangirl -blogin kirjoittajat sekä lukuisat muut osastolla vierailevat bloggarit. Minut siellä tavoittaa perjantaina klo 15:30 - 19:00. Tuu ihmeessä moikkaamaan ja keskustelemaan vaikkapa matkasta maailman ympäri tai juttelemaan käsimatkatavaroilla reissaamisen helppoudesta. Täältä näet muuten muut Blogipaviljongin vierailijat, kurkkaa ihmeessä!

   

  Ps. Muistathan osallistua messulippujen arvontaan blogissani tai facebookissa. Aikaa osallistua on vielä 14.1 saakka. (edit) Kilpailu on vanhentunut.

  Pps. Miltäpä muuten hieman viilattu ja uudistettu blogin ulkoasu näyttää? Olisi kiva kuulla mielipiteitänne esimerkiksi fonteista ja sen koosta. Onko miellyttävä? Muutenkin kaikenlainen palaute on enemmän kuin tervetullutta!  Eng // MATKA 2016 (22.- 24. January) is the largest travel industry event in Northern Europe. Here is my 6 tips for MATKA 2016!

    

  Ei kommentteja

  Kiitos kommentistasi!