Matkamessut matkabloggaajan silmin

Vuoden inspiroivimmat messut, Matkamessut, on nyt taputeltu ja paketoitu. Mitä tarttui mukaan? Ja miltä messut näyttivät matkabloggaajan silmin? Siitä lisää seuraavassa.Pohjois-Euroopan suurin matkatapahtuma, Matka 2016, keräsi jälleen suuren joukon matkailunälkäistä kansaa saman katon alle. Oma messuhulina alkoi jo keskiviikkona, kun otin NBE Half Boardilaisena osaa matkabloggaajille tarkoitettuihin mielenkiintoisiin luentoihin. Esimerkiksi videontuotantoon sain paljon inspiraatiota ja tavoitteita alan ammattilaisilta. Torstain ammattilaispäivä alkoi sekin jo aamutuimaan ja jatkui mielenkiintoisen ja monipuolisen messuohjelman saattelemana aina yömyöhään saakka, matkabloggaajien omissa iltajuhlissa Radisson Blu Plaza hotellissa. Tämän kaiken ohella kiersin myös kaikkina päivänä messustandeja lävitse ja kylläpä Malesian osaston rytmit ja Royal Caribbeanin lavan tunnelma, nostatti aikalailla lomakuumetta. Thaimaan osastolla tehtiin kauniita esillepanoja ja koristeita hedelmistä ja vihanneksista, ja voi että ne ovat vaan niin upeita ja yksityiskohdiltaan viimeisteltyjä. Jännitin myös #Tempaudu-kilpailun tuloksia aina päivän päätteeksi.   
Verkostoitumisen ohella ennätin edustaa blogiani yrityksille ja yhteistyökumppaneille muiden matkabloggaajien kanssa Rantapallon Stagella sekä vähän pidemmän kaavan kautta myös ParisRion tarjoamassa Blogipaviljongissa, jonka pistivät pystyyn pika-aikataululla Milja Köpsi sekä Fangirl Questin bloggarit. Kaikkiaan Blogipaviljongissa oli edustettuna 14 eri blogia, joten varmasti jokaiselle kävijälle sieltä löytyi tuttuja bloggaajia tai ainakin uusia matkablogeja seurattavaksi. Listauksen kaikista esillä olleista blogeista esittelyineen löydät muuten täältä. Edustamisen ohella, parasta oli tietysti tavata kaikkia tuttuja matkabloggaajakollegoita ja teitä ihania lukijoita, jotka tulitte juttelemaan. Kiitos. Palautteenne tuntui niin pakahduttavan hyvälle.
 

Lauantain kohokohtana, karavaanari-kierroksen jälkeen (jep, luitte ihan oikein. Uuden-Seelannin campervan kokeilun jälkeen olen ihan vakuuttunut, että aluevaltaus ei jäänyt siihen. Itseasiassa pieni karavaanari on kytenyt mielessämme jo pidempään, joten tourille oli pakko päästä), mutta sen jälkeen siis koitti messujen ehkäpä kovin tempaus, nimittäin Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyyskirppis. Sain mahdollisuuden kantaa korteni kekoon tiskin toisella puolella, auttaen rahastuksessa, ja siten nähden miten upeasti homma sujui ja miten huikeasti kauppa kävi. Käy lukemassa idean äidin, Pingviinimatkojen Millan blogista kirppiksen ja rahojenkeruun lopputulos.


 
Autolla Nepaliin -elokuvan tekijä ja toteuttaja Juho oli myös paikalla ja tottakai kovia kokeneen Möhköfantin kanssa piti päästä yhteiskuvaan. Kaikki elokuvan nähneet tietävät kyllä mistä puhun. Auton kyljessä oleva teksti, We Dream, on mahtava. Messukeskuksessa epäilemättä toteutettiin taas unelmia tämän viikonlopun aikana. Miten sinulle kävi, pääsitkö askeleen lähemmäksi unelmaa? Ja mitä messut sinulle tarjosivat?

Kurkkaa tästä vielä tekemäni videokooste Matka2016-messuilta.
Ps. Näissä kuvissa vilahtaa muuten vihje maasta, jonne olen lähdössä jo hyvinkin pian. Itse asiassa jo huomenna!. Arvaatteko minne suuntaan?

Kiitos Matkamessuille jälleen bloggaajapassista.


Eng // Summary of Matka2016, Nordic Travel Fair.

 

12 kommenttia

 1. Ei vitsi mikä tunnelmavideo, mahtava! Ja olipa ihana nähdä taas pitkästä aikaa. <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailen ihan hirmusella viiveellä, mutta niin olikin ihana nähdä <3 Ja huippu teidän Travel Bloggers Give Back -kamppis!

   Poista
 2. Ihana video! Ja kiitos vielä superisti vinkeistä paviljongilla. Rentouttavaa lomaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Oli nastaa nähdä ja mukavia reissuja sinullekin! ;)

   Poista
 3. Oli tosi kiva nähdä messuilla, Sanna! Ihanan videon oot tehnyt. (-:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä vastailen näihin ihan laittoman myöhään, mutta niin olikin kivaa nähdä messuilla! Miten seuraavia Matkamessuja joutuu taas odottamaan niin kauan...

   Poista
 4. Anonyymi1/26/2016

  Mielenkiintoista nähdä mitä matkabloggaaja näkee matkamessuilla: varsinaisissa kuvissa ei yhtään kotimaata, videossa taisi olla jokseenkin tasan 2 sekuntia 62 sekunnista. Kiitos tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska huomio! Toki fiilistelin kotimaatakin siellä ja Suomen saaristoa, joka vilahtaakin videolla. Enemmän kyllä taisin tosiaan painottaa hieman eksoottisimpiin kohteisiin ja Blogipaviljonkiin sekä ystävien Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyyskirppikseen.

   Poista
 5. Vaikuttaisi siltä, että teillä on ollut ihan mahtavaa siellä messuilla! Vähän harmittaa, ettei itse päässyt mukaan hulinoihin. :)

  Heitin sulle haasteen vastattavaksi, kun kotiudut sieltä reissusta: http://globecalledhome.fi/2016/01/tarinani-matkailijana/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, kiitos superisti haasteesta! Koppi on otettu ja postaus on lähtökuopissaan :)
   Ja kyllä, koko messuviikko oli hauskaa hulinaa :D Ehkäpä ensi kerralla pääset paikalle...

   Poista
 6. Hei! En ainakaan löytäny että oletko ollut reilaamassa euroopassa? Kaverin kanssa ollut ajatustasolla reili, ja kaveri lähtee keskieurooppaan (muistaakseni) vaihtoon, ja jos sillon myös lähtisi konkun sortin reilille. Kysymys on Tortuga repusta. Luuletko että Tortuga olisi riittävä reilille? Olithan sillä kuitenkin RTW reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sara! En ole varsinaisesti reilannut Euroopassa, mutta toki käyttänyt junia siirtymiin eri maiden välillä ja välillä taas sitten lentänyt. Esimerkiksi junamatka Barcelonasta Nizzaan on jäänyt upeiden maisemien ansiosta mieleen. Olen nyt niin tottunut reissaamaan Tortugan kokoisella laukulla, että suosittelen sen helppoutta kaikille. Varsinkin lämpimässä ilmastossa reissatessa, kesävaatteet paljoa tilaa vie.

   Poista

Kiitos kommentistasi!