Thaimaan saarihyppely osa1: Kaiken kattava Koh Lanta ja mangoshaket

Kun lähdimme tälle reppureissulle Thaimaahan, ei meillä ollut varattuna kuin reissun neljälle ensimmäiselle yölle majoitus, Koh Lantalta. Jatkon majoituspaikat ajattelimme varata paikan päältä. Hotellimme, jonne saavuimme Krabin kentältä minivanilla, sijaitsi Klong Dao-rannalla, joka on yksi Lantan suurimpia ja suosituimpia, Long Beachin rinnalla. Porukkaa yleensä on siis kuin pipoa paikalla, tosin meidän hotellin edusta oli yllättävän rauhallinen. Koh Lantan yksi lempparirannoistani on rauhallisempi ja pienempi Relax Bayn ranta. Saaren rannat ovat nousuveden aikaan hyvin uitavissa, mutta laskuveden aikaan rantaviiva katoaa kauas ja isot kivenmurikat tulevat esille. Uimiset pitikin ryhmittää keskipäivään, jolloin uimaan mentäessä ei tarvinnut kahlata puoleen mereen saakka päästäkseen pulahtamaan. Siihen apuun tuli kylläkin tämä pinkki paholainen, joksi uimapatjan ristin. Tällä kelpasi lillua vähän matalemmassakin vedessä. Oi kyllä! Ainut mikä sai minut pois vedestä oli lounastauko ja jumalaiset mangoshaket.




 



Saaren vilkkain kylä on Saladan, joka sijaitsee aivan Koh Lantan pohjoispäässä. Sinne saapuu myös suurin osa muilta saarilta tulevista lautoista. Tällä kohtalaisen suurella saarella on helppo liikkua tuktukilla, jotka yleensä maksavat noin 50-100 BHT per henkilö. Jos et tinkaa, tai neuvottele hintaa etukäteen, voi yllätys olla suuri. Tai no, en itse ainakaan lähtisi kyytiin ilman että olisin hionut hinnan mieluisaksi. Saarelta voi myös vuokrata skootterin ja ajella sillä, tosin omalla vastuulla. Kolaritilastot ovat aika korkeita.  



   


Koh Lantalla ruoka on pääsääntöisesti hyvää (ja edullista verrattuna pienempiin saariin). Meidän suosikkipaikkoja saarella ovat:

  • Castaway Resortin ravintola, jossa olemme käyneet jo vuosia putkeen emmekä ole koskaan saaneet siellä huonoa ruokaa. Reissun paras Panang Curry syötiin täällä. Paljon myös kasvisvaihtoehtoja.
  • Fat Monkey on ratkaisu jos sinulle iskee tautinen hampurilaishimo. Purilaiset ovat jättimäisiä ja lemon shake pirteää. Enimmäkseen länkkäriruokaa, mutta ravintolasta löytyy myös thai-menu. Kasvisburgeri on tosi maukas. Hintataso hieman korkeampi.
  • Relax Bay Resortin ravintola on Belgialaisen pitämä ravintola, jossa ruoka on hyvää ja jälkkäriksi löytyy vohveleita, yllättävää.
  • German Bakerysta saat länsimaalaisen aamiaisen ja lounaan, oikealla juustolla. Toimii, ainakin jos olet ollut pidempään jo reissussa ja juustohammasta kolottaa.
  • Näiden lisäksi saat melkein mistä tahansa ravintolasta maukasta thairuokaa edullisesti ja makoisia mangoshakeja.

 






Koh Lantasta on moneksi. Suuren saaren etuna on ehdottomasti tarjonta. Saarelta löytyy lähes kaikki palvelut. Ja toisaalta saari on niin iso, että sen toisinaan unohtaa olevan edes saari. Mantereelle yhdistävää siltaa on rakennettu vuosia ja se näytti edelleenkin olevan kesken. Saa nähdä miten meno muuttuu sillan valmistumisen myötä. Ainakin se lyhentää lautan odottelua sataman päässä.
Uskon palaavani aina vaan uudestaan ja uudestaan Lantalle, vaikka se ei paratiisisaarta minulle edustakaan. Mutta eläminen ja oleminen on siellä helppoa ja lähin lentokenttä sijaitsee kohtalaisen lähellä. Lanta on sellainen 8+, mun mielestä.

Oletko itse käynyt Koh Lantalla ja mitä mieltä olet saaresta (ja mangoshakesta) ja mitkä ovat sinun suosikkisi siellä? ;)


Majoitus: Ocean View Resort, 4 yötä yht.135 eur
Kartan ja reitin löydät edellisestä postauksesta.



Eng //  Our first stop in our backpacking trip in Thailand was Koh Lanta.
  

10 kommenttia

  1. Lanta on edelleen käymättömien listalla ja en tiedä miksi sinne asti ei pääse. Siellä olisi vaikka mitä, co-workingia, eläinten pelastusta ja tietty kaikki muut ihanat Thaimaa jutut. Ehkä ensi kerralla... Tuo saaren koko on mulle ihan mysteeri, jotenkin tuntuu että saaret eivät voi olla isoja. Mutta onhan Phuketkin saari, että että...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Tämä tuli tosiaan aikamoisena yllärinä, ettet ole käynyt Lantalla. No mutta ennättäähän sitä :) Monipuolinen ja iso saarihan se on, kuten tosiaan Phuketkin.

      Poista
  2. Anonyymi10/25/2016

    Hei voisitko kertoa enemmän tosta hotellista? Oliko kivalla paikalla ja hyvä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, hotellin nimi oli siis Ocean View Resort (näkyy tuossa postauksen lopussa). Ihan kelpo hotelli, muttei mikään ihmeellinen. Voisin toki mennä uudestaankin.
      Lanta on täynnä lähes vieri viereen rakennettuja hotelleja mistä valita. Sen sijaan kaikkialla ei ole uimakelpoista rantaa vaikka hotelli merenrannalla olisikin. Kaikkialle on helppo mennä tuk tukilla, joten sinänsä sijainnilla ei ole väliä. Katsoisin hotellin valinnassa, että ainakin muutama kiva ruokaravintola olisi lähellä, jos joka päivä ei jaksa liikkua kauemmas.

      Poista
  3. Anonyymi1/01/2017

    Hei! Olemme menossa Koh Lantalle kk päästä lapsiperheenä. Laskeudumme Krabin lentokentälle iltapäivällä, millä suosittelen menoa Krabin kentältä Koh Lantalle ja mitä siitä suurin piirtein kannattaa siis maksaa? Ja kauanko matka kestää? Sekä onko järkevää etukäteen varata jotain kuljetusta vai etsiä se vasta kun on tavaroiden kanssa päässyt koneesta ulos? Onko kyytejä siis mahdollosta saada jo siitä lentokentältä? Kiitos jos ehdot vastata 😊
    Upeita kuvia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Me ollaan otettu kyyditys vasta Krabin lentokentällä. Siellä on useita kojuja, mistä ostaa kuljetus ja eritasoisia kuljetusvälineitä. Hinnatkin ovat järkeviä ja valmiiksi kilpailutettuja ja about samoja kaikilla. En nyt muista kuinka monta sataa ne maksoikaan, mutta ei mitään suuria summia.
      Me mentiin viimeksi vanilla, jossa oli about kymmenen henkeä. Tuolla on tapana ahtaa auto täyteen ja matkalaukut siihen päälle, joten varsinaisesti jalkatilaa tai väljää kyydissä ei ole. Paitsi jos ottaa privakuljetuksen, joka voi olla ihan hyvä lapsien kanssa. Matka-aika on aina vähän mysteeri. Vessassa kannattaa käydä aina kun mahdollista, sillä matka saattaa venyä tunneissakin. Meillä tuo muistaakseni kesti kolmisen tuntia. Kerran pysähdyttiin vessaan.
      Lisäksi vinkkiä, että juomaa ja pientä suolaista kannattaa ottaa mukaan. Ainakin minulle ne on olleet pelastus huonosti ilmastoidussa ja kuumassa autossa.
      Mutta tosiaan, kentältä saa kuljetuksia, joten en huolehtisi ennakkoon tilaamisesta. Ja kuljetus on aina perille, eli kysyyvät Lantan hotellin nimeä ja kaikki viedään hotellille perille saakka.
      Oikein ihanaa loman odotusta ja itse lomaa :)

      Poista
    2. Anonyymi1/02/2017

      Kiitos ja kiitos kovasti vastauksesta! :) Nyt on huoli pois tuosta matkan osuudesta.

      Poista
  4. Anonyymi1/18/2017

    Moikka, olisi kiva kuulla mikä sun lempipaikka Thaimaassa on ollut! Tämä suunnittelu on ollut tosi haastavaa kun on niin monta paikkaa minne voisi mennä. Hakusissa olisi kauniit 'valkohiekka/turkoosivesirannat'. Saisi olla rauhallinen, mutta samalla mahdollisuus tehdä muutakin kuin löhötä rannalla. Lennämme Bangkokiin, ja sieltä sitten lentäen johonkin kohteeseen, riippuu minne mennään. Viimeisin idea ollut Koh Lanta, olisi kiva kuulla sun kokemuksia ja jos voit suositella meille sitä 'idylliä' mitä haetaan :)

    kiitos!

    t.Victoria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, oma suosikkini Thaimaassa on ehdottomasti Koh Lipe joka sijaitsee etelässä, lähes Malesian rajalla. Bangkokista pääsee lentämällä lähelle manteretta, josta täytyy mennä laivalla itse Koh Lipelle.
      Koh Lanta on sen sijaan hyvin suuri saari, eikä siis tunnu juurikaan saarelta. Siellä on paljon palveluita, mikä on hyvä, mutta rannat eivät ole niin paratiisin omaiset kuin pienemmillä saarilla. Lantalta kannattaa tehdä päiväretkiä lähisaarille ja snorklausretkille. Tykkään myös Phi Phistä, mutta se on aika bilesaaren maineessa. Siellä rauhallisin ja paras ranta on mielestäni Long beach.
      Mukavaa tulevaa reissua! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!