Sponsored Video: Kuuletko Kalifornian road trip kutsun?

Minä kuulen sen. Ja tunnen sen. Ja tunnen kuinka pitkät Kalifornian skinny-palmut huojuvat tuulessa. Se tuuli pyöräyttää myös hiukseni sekaisin. Jos autossani olisi kattoikkuna, työntäisin pääni siitä ulos. Nostaisin kädet ilmaan ja huutaisin iloista. Kalifornia on tehty road tripeille, eikä ole salaisuus, että kaipaan takaisin sinne, aurinkoon ja sen kuumille moottoriteille.




Maistuisiko road trip?

Kalifornian rannikko on upea ja sitä myötäilevä Pacific Coast Highway, eli Highway-1 tai kuten paikalliset sanovat PCH, on ehdottomasti suositusten arvoinen tienpätkä roadtripattavaksi. Kyseessä on todellinen näköalareitti ja houkuttelevia pysähdyspaikkoja löytyy joka mutkassa. Mikään nopein tie tämä ei ole, jos esimerkiksi tekee matkaa Los Angelesista San Franciscoon, mutta ehdottomasti joka mutkan ja ratin kääntämisen arvoinen. Matkalla kannattaa pysähtyä vaikkapa Malibussa, jatkaa matkaa Santa Barbaraan, Morro Bayhin ja Montereyhin. Big Suria tai Santa Cruzia unohtamatta. Road trip on hyvä huipentaa vaikkapa Napa Valleyn viinitiloille. Omasta kokemuksesta voin myös vinkata, että yksi päivä ei riitä Napa Valleyssa kiertämiseen vaan suosittelen raivaamaan reissukalenterista tilaa ainakin pariksi päivää, jos haluaa todella kokea Napa Valleyn rennon ilmapiirin.







Pacific Coast Highwayn huikeita maisemia.


PCH varrella on useita levikkeitä, joille pysähtyä kuvaamaan ja nauttimaan maisemista.
















Maisema Big Surin ravintolan terassilta nähtynä.

Viininmaistelua Napa Valleyssa.



Vinkkejä road tripille Kaliforniaan



  • Kaliforniassa ajaminen on todella helppoa, kuten muutenkin ajaminen Amerikoissa. Jos vuokraat auton Kaliforniasta, lisäkuljettajista ei tule lisäkuluja.
  • Oikealle saa kääntyä punaisilla, ellei sitä ole erikseen kielletty 
  • Nokia Here+ on meidän suosikki gps-laitteeksi. Ollaan kierretty sillä maapallon eri kolkissa ja aina ollaan sen avulla löydetty perille. Muista vaan ladata kartat etukäteen puhelimeen.
  • Bensa on edullista Jenkeissä, mutta muistan kuinka sen hinta pompsahti esimerkiksi juuri surffihenkisessä pienessä Big Sur-kylän huoltoasemalla Kaliforniassa, joten ennakkoon tankkaamisella isoimmissa kaupungeissa saatat säästää burgerirahat.
  • Bensaa ostaessasi luottokortilla automaatista, masiina kysyy yleensä sinulta zip-koodia. Syötä siihen Suomen postinumerosi, niin homma pelittää taas.
  • Vuokraa auto netin kautta jo Suomesta. Olen kokenut että näin saa parhaimman hinnan vuokraukselle.
  • Valokuvaan auton aina vuokraamossa ennen ajon aloitusta, just in case, jos jotain nyt sattuisi perästä kuulumaan.
  • Katso tarkasti pysäköintisäännöt ja parkkiruutujen viivat. Meille on rapsahtanut parikin sakkoa, kun rengas on ollut hieman parkkiruudun viivan päällä tai olemme erehdyksissä katsoneet kellonajan AM ja PM väärin. Lisäksi kadunvarsille pysäköidessä huomioi katukivetyksen väri. Punaiselle kohdalle on pysäköiminen ehdottomasti kielletty.


Näihin maagisen kauniisiin tunnelmiin päästiin tyttöporukalla kun road tripattiin Castaic Lakelle viime syksynä.






 



Tekisikö mieli nostaa jo kädet ilmaan? Road trip -fiilistä nostattamaan, katso ihmeessä tältä videolta miltä monipuolinen Kalifornia näyttää. (Mikäli et näe videota, selaimessasi on todennäköisesti mainoksenesto-ohjelma päällä).
-----





Miksi et siis lentäisi Los Angelesiin ja ottaisi paluulentoa vaikka San Franciscosta ja toteuttaisi road trip unelmaa näissä maisemissa? Olen itse lentänyt useasti Norwegianin lennoilla Kaliforniaan ja lennot ovat sujuneet mainiosti. Lyhyt vaihtoaika Tukholmassa on tuonut Los Angelesin entistä lähemmäksi Helsinkiä ja kokonaislentoaikakaan ei tunnu enää niin pitkältä. Lisäksi kun on kirjautuneena Norwegian Reward -pistejärjestelmään ja kerryttänyt siten lennoista aina CashPoint-pisteitä, niillä voi kätevästi maksaa lentoja tai osan lentolipun hinnasta. Lokakuussa lennetty Los Angelesin lento kerrytti tililleni pisteitä sen verran, että pääsin seuraavalle pistetasolle ja nyt minulle kuuluu jatkossa ilmainen paikkavaraus, joka varsinkin mannerten välisillä lennoilla on erittäin jees.


Mikä on sinun suosikkikohteesi road tripille ja mitä vinkkejä jakaisit toisille?

Eng // Do you dream road trips in California? Check the video and start your journey.

* Yhteistyössä Norwegian Rewardin kanssa.



Seuraa Seven Seas -blogia ja seikkailuita myös seuraavissa kanavissa:

31 kommenttia

  1. Minä olen pyörinyt niin paljon Kaliforniassa, että kohta rupeaa tuntumaan tylsältä. Samalla en kyllä pysty sanomaan, että mene tuota ykköstä tai kuuskutosta, niin pääset auvoon. En voi. 49, 4, 120 ovat kanssa merkittäviä. 49 kulkee halki kultamaiden lännenkaupunkien, jotakuinkin itäisessä Kaliforniassa Sierran Nevadan juurella ja noi muut menevät Sierra Nevadan yli. 120 on tuttu niille, jotka käyvät Yosemiten ankallispuistossa. Mutta siis kannattaa mennä sinne itärajalle asti, Mono Lake kannattaa nähdä ja Bodien aavekaupunki. Siinä onkin sitten jo ajettu tuhansia kilometrejä ristiin rastiin. Eikä se edes siihen pääty, minulla on mielessä vielä paljonkin muita mahdollisia reittejä. Joten ei, en halua edes aloittaa kaikkia niitä, menisi varmaan vuosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljonhan tuolla on todellakin nähtävää ja Kaliforniassa tietysti Yosemite. Mutta koska en itse ole vieläkään käynyt siellä, niin en sitä tässä maininnut, mutta kiva kun nostit sen esille. Tahtoisin kovasti nähdä sen suuruuden joku päivä.

      Poista
  2. Heh, juuri kirjoittelin matkahaaveista listan omaan blogiini, ja tuo Pacific Coast Highway on listallani yhtenä kohtana. Ihan pakko käydä joskus ajamassa, olen haaveillut siitä jo vuosia. :) Myös viinitilat toki kiinnostavat, mutta ennen kaikkea nuo maisemat! Ah, Kalifornia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin heti lukemassa sun matkahaave listauksen. On ollut itselläkin aikeissa tehdä sellainen :) PCH ei ole kyllä turhaan siellä listalla, nimittäin niin magea tuota tietä on ajella. Ollaan nyt ajettu se pari kertaa ja mieluusti ajaisin sen uudelleen ja oikein ajan kanssa, rauhassa eri paikkoihin pysähdellen.
      Ja todellakin, Ah, Kalifornia <3

      Poista
  3. Kuulen kutsun tosiaankin! Ausseissa road trippailun jälkeen Jenkit olisi se seuraava unelmakohde road tripille. Tosin pari kolme vuotta varmaan menee ennen kuin päästään se toteuttamaan. Me kun ei haluta lähteä sinne millekään parin viikon pyrähdykselle, vaan pitemmälle reissulle. Ja Uudessa-Seelannissakin pitäisi jossain vaiheessa käydä heittämässä road trip. Meidän vinkki numero yksi kaikille road trippaajille: Varaa tarpeeksi aikaa, älä kiirehdi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä nosto tuo, että varaa tarpeeksi aikaa. Juurikin näin! Ihania reissusuunnitelmia teillä ja aika lohduttavaa varmasti, että olet kuitenkin "aika lähellä" noita kohteita :) NZ tai Jenkkilän road trip, en osaa edes sanoa kummasta kannattaisi aloittaa, koska molemmat on ehdottomia suosikkejani <3

      Poista
  4. Hyvät käytännön vinkit roadtrippailuun! Itse en ihan vielä kuule tuota kutsua, koska jostain syystä Jenkkilä ei vaan ole herättänyt mussa sellaisia reissuhaluja kuin vaikka Aasia, mutta sun kuvista välittyy kyllä niin houkutteleva tunnelma, että pitäiskö alkaa katselemaan halpoja lentoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aasia on myös erittäin jees, mutta siellä reissaaminen on hieman erilaista kuin olla itse ratin takana Jenkeissä. Tykkään molemmista tavoista. Jos joskus Jenkkilään innostut reissaamaan, niin avoimin mielin. Mä toivoisin ja uskoisin että saattaisit tykätäkin, koska maa on niin valtavan monipuolinen.

      Poista
  5. Kyllä kuulen Kalifornian kutsun! Road trip ei vielä houkuta, kun pieni matkaajamme on vielä niin pieni, ettei viihdy kovin autossa, mutta saisi Kaliforniasta kyllä muutenkin aika paljon irti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla! Monipuolisesta Kaliforniasta saa kyllä kaiken ikäiset jotain irti :)

      Poista
  6. Hyvään aikaan tuli tämä postaus, tuonne suunnalle olisi tarkoitus lähteä helmikuussa ja suunnittelut meneillään just.. Alunperin oli tarkoitus pyöriä ne 8 päivää San Fransiscon seudulla, mutta Losissa pelataan sillon erään matkaseurueen jäsenen suosikki NBA-joukkueen peli, joten meidän reissu muuttuikin road tripiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, peukku road tripille! Ei kuulosta lainkaan huonolle ;) Varatkaa vaan hyvin aikaa, ettei esim tärkeä peli mene ohi suun. LA:ssa kun ruuhkat saattaa syödä parista kolmeen tuntiin helposti, vaikka alunperin ajoaika olisi ollut vajaan tunnin verran. Ihanaa reissua!

      Poista
  7. Paljon varmaan tuollakin reitillä olisi nähtävää. Ihan kuitenkaan ensimmäisellä minun listalla ei ole. Kauniita maisemia kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon löytyy nähtävää, mutta niin toki löytyy maailmalta muualtakin, joten ymmärrän toki priorisoinnin :)

      Poista
  8. Oi että, ihania maisemia!! MÄ niin haluan lähteä tuonne roadtripille. Oikeastaan minne tahansa Jenkkeihin olisi kyllä tällä hetkellä nyt hyvä. :D Hyviä vinkkejä jaoit autoiluun liittyen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes! Musiikkia korvilleni tämä tälläinen kommenti <3 Toivottavasti pääset pian roadtrippailemaan :)

      Poista
  9. Ai että kuulenko :). Se huutaa pitkin päivää, kiusaa mua unissa jne. No joo mut mä siis rakastan road trippejä ja toi PCH ois aika kiva. Tosin siellä lähellä pitäisi olla joku tien pätkä, joka on vähintään yhtä kiva ajettava eikä siellä ole juurikaan liikennettä. Yritin löytää linkkiä mut en tietenkään sitä just nyt löytänyt.

    Toi PCH kuuluu periaatteessa myös osana yhteen isompaan unelmaan, nimittäin Pan American Highway.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, piti ihan googlata että mistä tuo Pan American Highway kulkeekaan. Kuulostaa huikeelle unelmalle! Tuota pätkää ei ihan parissa viikossa sitten ajettaiskaan. Minkä aikaa tuolle olisi hyvä varata aikaa, oletko suunnitellut?
      Mukavia roadtrip suunnitelmia ja toivottavasti pian pääset toteuttamaan unelmasi!

      Poista
  10. Kiinnostaisi todellakin! Varsinkin juuri PCH on ollut vuosikausia mielessä. Lapset on vielä pieniä, joten siihen toteuttamiseen menee vielä aikaa. Mutta vuosi kerrallaan toteutetaan unelmia ja haaveita.

    VastaaPoista
  11. Olen ton pätkän pikaisesti viilettänyt nuoruudessa, mutta haluaisin sen mennä ajan kanssa uudelleen. Varaa aikaa, on paras vinkki tolle pätkälle.

    P.S. Mahtavan reissun teitte mimmiporukalla :-)

    VastaaPoista
  12. Juu, tämä pätkä kuuluu sille kerran elämässä koettavien listalle. Just nyt ei ole sille sopiva hetki, mutta joskus se vielä koittaa.

    VastaaPoista
  13. JOOOO! Mä nostin jo kädet ilmaan! Todella houkutteleva postaus tästä aiheesta!! :) Tein itekkin tän sponssi video homman ja aiheena oli Anna lahjaksi muisto :) Tää oli hyvä! :)

    VastaaPoista
  14. Tassut pystyssä täälläkin :) Kommentoin juuri Jennin blogiin, että PCH:lle haaveilen joskus pääseväni. Kiitos myös hyvistä autonvuokrausvinkeistä!

    VastaaPoista
  15. Mä niin haluaisin nähdä kaikki nää kuvien maisemat omin silmin. Jotenkin kaikki muut kohteet on aina menneet edelle, nyyh. Miksi? Haluan ottaa tällaisia ihania palmukuvia ja kurkkia kattoikkunasta ja tuntea Kalifornian. <3

    VastaaPoista
  16. Varmasti hieno autoilupätkä! Mutta luulen, että Kaliforniassa mua houkuttaisi enemmän vuoristoisemmat kohdat, eli päätyisin varmaankin niihin kuuluisiin kansallispuistoihin! :D

    VastaaPoista
  17. Kyllä! Olen mennyt Losista San Franciscoon, mutta ei menty tuota rantatietä pitkin vaan tylsästi bussilla suorinta reittiä. Vaikka mielenkiintoinen sekin reitti oli ruosteisine kukkuloineen ja valtavine maatiloineen. Toissakesän Coast to Coast sai aikaan ihan hullun kuumeen road trippailla enemmänkin Yhdysvalloissa. Siellä sitä nähtävää riittää!

    VastaaPoista
  18. Here on ihan huippu! Me löydettiin se kesällä ihan sattumalta, kun kaikista San Franciscon keskustan elektroniikkaliikkeistä oli myyty navigaattorit loppuun ja piti keksiä jotain muuta navigointiin. Here toimii ihan yhtä hyvin kuin "oikeat" navigaattorit eikä maksa mitään, käytetään sitä varmasti myös ensi kesän roadtripillä :) Kaliforniasta haaveilu auttaa myös kestämään tän talven pimeyden Suomessa..

    VastaaPoista
  19. Mekin ajettiin Highway 1 kun palattiin Zion-Grand Canyon roadtripiltä. Se Kalifornian 'kasvihuone' ennen Morro Bay:tä on myös mainio alue. Mantelipuita ym. silmänkantamattomiin ja silloin tietty kukkivat :-) Here:llä mekin suunnistellaan. Sen vuoksi pidetään vanhat Lumiat vielä tallessa.

    VastaaPoista
  20. Napa Valleyn kierros kiinnostaisi kyllä ihan ehdottomasti!

    VastaaPoista
  21. Kaliforniassa olimme suhteellisen äskettäin, mutta olisihan tuo suunta aika paljon lähemmäs yhtä bucket list -kohdettamme, nimittäin Hawaijia! Ja kyllähän aina San Franciscossa voisi päivän pari viettää! Los Angeles ei ole meitä parilla käyntikerralla sillä lailla innostanut, mutta onhan se kiva, että tuolla suunnalla on mistä valita!

    VastaaPoista
  22. No voi juku! Huomasin, että mun kommentti ei ole ilmestynyt tänne. Mobiililla kommentoini näköjään jotenkin pätkii. Pistän siis uutta tulema. o.O Mä todellakin kuulen kutsun. Oon haveillut road tripistä tuolla pitkään, jotta pääsis maksimoimaan näkemisen. Kiinnostus Jenkkejä kohtaan on muutenkin valtava. Haluisin vaan nähdä niin paljon paikallisia ihmisiä ja kuunnella niiden juttuja. Oon ihan rakastunut Jenkkeihin nimittäin hahmoina. Maailman viihdyttävimpiä ihmisiä! Loistava fiilis välittyy tästä <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!