Matkamessut ja Travel Bloggers Give Back tulevat jälleen! Voita liput messuille!Matkailijan ja matkoista haaveilevan vuoden paras tapahtuma, eli Matkamessut tulevat jälleen! Itselleni messut ovat vuosien saatossa tarjonneet inspiraatioita ja lupaa unelmoida maailman eri kolkista, mutta viime vuosina matkamessut ovat tulleet myös entistä tärkeämmäksi tapahtumaksi näin bloggaajana ja sisällöntuottajana. Toimin myös tänäkin vuonna messujen virallisena Matka 2017-bloggaajana ja ilokseni saan ilmoittaa muistakin hauskoista projekteista, joissa olen mukana. Oletteko valmiina?Travel Bloggers Give Back

Viime vuonna messuilla nähtiin ensi kertaa matkabloggaajien järjestämä Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyystempaus, jossa myytiin kirpputorilla matkailuaiheisia tavaroita. Tämän tempauksen avulla kerättiin lähes 2000 euroa, jonka turvin saatiin varmistettua Nepalin kastittomille lapsille kymmenes koulu yhteistyössä Autolla Nepaliin kanssa.

Tänä vuonna haluamme tehdä jälleen hyvää, tosin hieman eri muodossa. Tälläkin kertaa mukana järjestämässä ovat koko idean äiti Pingviinimatkojen Milla ja Archie gone Lebanon Inka sekä myös seuraavat matkabloggaajakolleegaat lisäkseni: Vaihda vapaalle -blogin Elina, Maarit Helena ja Tarinoiden taival -blogin Heini. Onkin ollut hienoa päästä suunnittelutiimiin ja olla alusta asti mukana tämän vuoden tempauksessa tehdä hyvää ja antaa takaisin maailmalle.

Tervetuloa valokuvanäyttelyyn!

Messukävijöillä on tänä vuonna mahdollisuus päästä matkalle maailman ympäri ja ihailemaan bloggaajien ottamia kuvia maailman eri kolkista valokuvanäyttelyssämme, josta ostettujen kuvien tuotot ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Viime vuotiseen tapaan, halusimme jatkaa työtä lasten koulutuksenhyväksi ja tämän vuoden tuotot ohjataan Plan Suomen kautta Kaakkois-Aasiassa sijaitsevan Laosin Bokeo-läänissä elävien lasten koulutukseen.

Tee hyvää ja osta valokuva seinällesi

Valokuvanäyttelystä voit ostaa kuvan itsellesi kolmessa eri koossa: 10x15 cm, A4 tai A3. Lisäksi näyttelyssä esillä olevat valmiit taulut (koossa 50 x 75 cm) myydään näyttelyn päätteeksi. Kuvien tuottamisen näyttelyyn mahdollistaa yhteistyökumppanimme Epson. Lisäksi jokainen ostettu kuva toimii matkalahjakortin arpalippuna, jonka tarjoaa matkatoimisto Matkapörssi. Valokuvia on jopa 50, joista varmasti löydät mieluisan kotiisi - ja samalla teet hyvää.

Lue lisää avustuskohteesta ja TBGB hyväntekeväisyystempauksesta täältä. Laitathan myös somekanavamme seurantaan: TBGB Facebook, Twitter ja Instagram.
Tässä Nepalin lapset uuden koulunsa edustalla keväällä 2016. Kuvasta kiitos Juho Leppänen – Autolla Nepaliin
Blogipaviljonki

Viime vuonna Matkamessuilla näki myös päivänvalon ensikertaa Blogipaviljonki, jonka organisoinnista kiitos tänäkin vuonna kuuluu tehokkaille matkabloggaajakolleegoille Miljalle ja Fangirl Questin Tiialle ja Satulle. Blogipaviljongissa tapaat ison joukon Suomen parhaimpia matkakirjoittajia. Blogipaviljongin edustajat ovat paikalla kertomassa omasta sisällöstään ja tapaamassa lukijoitaan, mutta promoavat myös ahkerasti koko suomen matkablogiskeneä.  Kannattaa tulla siis morjestamaan suosikki bloggaajaasi!

Blogipaviljongin on avoinna koko messujen ajan ja löydät osaston messuilta Tasty Travel -makumatkojen alueelta ja netistä täältä sekä viimeisimmät uutiset facebookista.


 

Messutärpit

Travel Bloggers Give Back -valokuvanäyttely
Näyttely on avoinna koko messujen ajan. Osta oma kuvasi ja auta samalla Laosin lapsia - lauantaina ja sunnuntaina klo 10-18. Minut ja muut matkabloggaajat valokuvineen tavoitat valokuvanäyttelytilasta osastolta 7m138

Blogipaviljonki
Tapaa suosikki matkabloggaajasi ja tule inspiroitumaan uusista! Blogipaviljonki on avoinna koko messujen ajan ja osastolla päivystää aina useampi matkabloggaaja. Minua voi tulla moikkaamaan sinne perjantaina klo 15:00 - 20:00.

Kyllä sinne kannattaa lähteä – Maailmanympärimatkan ABC

Maailmanympärimatkalle miehen ja 4-vuotiaan tyttären kanssa. Pelkät menoliput Nepaliin taskussa, hotelli varattuna ensimmäiselle kahdelle yölle. Edessä oli elämän suurin seikkailu, koko maailma oli avoinna. Mitä sitten kävikään?
Gia Forsman-Härkönen, bloggaaja, matkakuume.net

Mondo-lava
lauantai 21.1.2017 klo
16:30 – 17:00


Pikavuoro Maailman Ympäri – Täysin uusi tapa matkustaa Linja-automatkailu viedään uusiin svääreihin. / Pikavuoro Kippari Jani Lainea
Mondo-lava
s
unnuntai 22.1.2017 klo 16:30 – 17:00

Metsästä voimaa – Puhtaus. Luonto. Turvallisuus. Miten metsä hoitaa juuri sinua? Kuinka voimme yhdistää luontoretken hektiseen arkeen? / Saimi Hoyer, hotellin johtaja, Hotelli Punkaharju
Suomilava sunnuntai 22.1.2017  klo 12:30 – 13:00

  


Voita liput Matkamessuille!


Osallistu arvontaan ja voit voittaa liput kahdelle tammikuun Matkamessuille. Osallistuminenkin on helppoa, kirjoita vain kommenttikenttään minne sinä haaveilet tai aiot matkustaa tänä vuonna? Aikaa osallistua on torstaihin 12.1.2017 saakka. Arvon voittajan perjantaina 13. päivä ja ilmoitan voittajasta täällä blogissani, sekä facebook-sivuillani. (Mikäli en tavoita voittajaa viikonlopun aikana, arvon liput uudestaan ja ilmoitan tästä maanantaihin 16.1 mennessä). Onnea arvontaan!

Nähdäänhän Matkamessuilla?

28 kommenttia

 1. Tälle vuodelle on alustavasti ollut suunnitteilla reissu Portugaliin. New York taas on jatkuvasti haavelistalla :)

  annesavol (at) gmail.com

  VastaaPoista
 2. Haaveena on ollut jo pitkään kesämatka Alpeille. Kenties tänä vuonna reissu onnistuu :) osinje at hotmail piste com

  VastaaPoista
 3. Karibian risteily. Ja täällä kotomaassa Lappi. leeviboy at hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Thaimaa on koko perheen haaveissa =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1/08/2017

  Malediivit ja Sri Lanka tulossa huhtikuussa
  heidi.vekuri@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 6. Italian matkaa odotellaan.

  VastaaPoista
 7. Haaveena joskus matkustaa Kiinaan

  VastaaPoista
 8. Matkahaaveita olisi vaikka muille jakaa, mutta varmoja suunnitelmia keväälle ovat Amsterdam ja junamatka Italiassa. Syksylle ei ole vielä suunnitelmia, haaveena olisi päästä pakoon pimeyttä jonnekin karibian auringon alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. **** En tavoittanut ensimmäistä voittajaa, joten arvoin messuliput uudestaan perjantaina. Arpaonni suosi Sofiaa! Onneksi olkoon! Lähetäthän minulle meiliä osoitteeseen sanna(at)studiosmag.fi

   Poista
  2. Hei Sanna! Minulla on jo liput messuille, arvo vielä eteenpäin :)

   Poista
  3. Kiitos ilmoituksesta, Sofia! Ihania messuja :)

   Poista
 9. Haaveena olisi matkustaa New Yorkiin.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi1/09/2017

  Olen miettinyt suunnata Afrikkaan seuraavaksi ja ehkä Gambiaan. minxi88 at gmail piste com

  VastaaPoista
 11. Seuraavaksi haluaisin lähteä Jenkkeihin, Länsirannikolle! :)

  VastaaPoista
 12. Aion matkustaa Berliiniin, Osloon ja Barbadokselle. Haaveena Kuuba :)
  suklaalevy(at)luukku.com

  VastaaPoista
 13. Unelmareissujen bucketlist on loputtoman pitkä, mutta haaveissa siintää etenkin uusi matka Kanadaan sukuloimaan ja kansallispuistoissa seikkailemaan :) lhisom(at)utu.fi

  VastaaPoista
 14. Anonyymi1/10/2017

  Ensi vuodelle olis Berliini ja Venäjä, haaveena pitempi reissu Aasiassa.

  tiipadaa a hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Islantiin olisi tarkoitus matkustaa!
  k_mari85@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Aion matkustaa Kanarialle.
  kaijal@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Anonyymi1/10/2017

  Lappi, Norja, Lofootit, saaristo, Praha...haaveita on monia! hiutale@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Anonyymi1/11/2017

  Tänä talvena tiedossa pidennetty viikonloppureissu Gdanskiin ensimmäistä kertaa lapsuudenystävien kanssa, ja itseasiassa matka starttaa jo huomenna, lisäksi maaliskuulle varattu viikon Lapinloma. :)
  Syksyllä olisi mahtavaa päästä 5-8 viikon lomalle Aasiaan, joten sille reissulle olisi mukava saada vinkkejä matkamessuilta. :)
  jaana-88-@jippii.fi

  VastaaPoista
 19. Anonyymi1/11/2017

  Vielä ei ole tarkkaa matkakohdetta, jos messuilta sais hyvän tarjouksen.
  kirsikka22@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon! Arpaonni suosi sinua ja voitit matkamessuliput (2kpl). Lähetin sinulle juuri meiliä asiasta :)

   Poista
 20. Anonyymi1/11/2017

  Tämän vuoden matkahaaveena lähteä Kreetalle.Matkamessuilla en ole koskaan käynyt niin että uusi elämys olisi sekin.
  Ulla K
  ulla.kolomainen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 21. Anonyymi1/12/2017

  Ikuuisuushaaveena olisi päästä Japaniin kirsikankukkien kukkiessa. Matkamessuilta löytyy taatusti jokaiselle jotakin. Mielelläni siis suuntaisin messuille tutustumaan hyvään tarjontaan, jos vaikka realistisempi ja pienemmän budjetin lomakohde löytyisi hieman lähempää :)
  -Marjuska-
  laaksonritari@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Haluaisin matkustaa tänä vuonna paratiisiin Malediiveille :)

  jila.vesterinen@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Anonyymi1/12/2017

  Islannin jylhiin maisemiin olisi tarkoituksena päästä. Islannista löytyykin paljon nähtävää ja koettavaa: geysirit, issikkavaellukset ja iki-ihana Reykjavík! Messuilta tavoittelisin hyviä tarjouksia ja hyvää tunnelmaa!
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 24. Kiitos kaikille osallistuneille! Voittaja on nyt arvottu ja hänelle on ilmoitettu voitosta.

  Ihania reissuja teille tulossa - nauttikaa! Ja teille ketkä haaveilette unelmakohteestanne, jatkataa unelmointia, sillä uskon että joku päivä ne unelmat vielä toteutuu! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!