Meikkaajan työpisteellä

Ajattelin kertoa teille hieman meikkaajan päivästä. Joitain saattaa kiinnostaa mitä kaikkea se pitää sisällään. Itse teen meikkaajan työtä päätyöni ohella. Freelancer meikkaajan työ on kovin liikkuvaista ja asiakkaat usein miten aina uusia, joten jokainen keikka on aina vähän erilainen. Ja siitä syystä olenkin tykästynyt tähän alaan. Minua kiehtoo myös työn luovuus ja ennen kaikkea tyytyväinen asiakas. Keikoilla ollessa meikkaajan työpiste rakentuu paikan päällä sinne missä parhaiten tilaa on. Yleensä toki meikeille löytyy aina jokin pöytä tai taso, jos ei, niin sovelletaan.

Meikkaan usein morsiamia ja kaasoja, jolloin heille lähes aina tehdään meikkauksen lisäksi kampaus. Tällöin työskentelen kampaamossa, jossa asiakas siirtyy meikistä kampaukseen, tai toisin päin. Alla olevassa kuvassa viime kesän morsian, jolle minulla oli ilo tehdä häämeikki. On aina ilo päästä pienellä tapaa osalliseksi toisen suureen päivään. Tässä kuvassa kampaus tehtiin meikkauksen jälkeen.

Kuvaaja: Tero Vihavainen. Kampaamo Studio Ysi
Aivan hurjimmassa -siis mahtavimmassa- tapauksessa asiakkaalle tekemä meikki päätyy ihka oikean kirjan kansiin, kuten esimerkiksi tämä kotonani aamutuimaan Alexandra Alexille tehty meikki päätyi Ihanat kuppikakut -kirjaan. 


Oikealla kuva kirjasta Ihanat kuppikakut (Sanna Kiiski, Lee Ehnqvist)

Kiireisinä meikkauspäivinä kun asiakkaita on vaikkapa kolme tai jopa neljä peräkkäin, on meikkarin super apuna tämä siveltimien putsarispray (Sephorasta). Lisäksi ehdottoman hyvä työväline ovat perinteiset kosteuspyyhkeet. Niistä on niin moneksi, ja varsinkin jos vesipistettä ei ole lähellä, kosteuspyyhkeet ovat ehdottomat! Muutkin vastaavat kosteuspyyhkeet, kuten esimerkiksi kynsilakanpoistolaput ovat meikkaaja-stylistin salkussa aika must. Teen näistä tuotteista pian erillisen postauksen.

Meikkipakkini alkaa olemaan liitoksiaan myöten täynnä, meikkejä! Olen tykännyt tästä keinonahkaisesta meikkipakista, mutta tosiaan tarvitsen nykyään keikoille isomman kassin, jotta saan ihan kaiken mukaani. Lisäksi jos teen myös kampauksen asiakkaalle, niin mukaan pakataan vielä hiusmuotoilutuotteita, sekä kihartimet, harjat ja kapat. Tilannehan on vallan toinen jos asiakkaan meikki tehdään ns. "kotistudiollani". Mutta enimmäkseen olen niin sanotusti tien päällä, asiakkaan toivomassa paikassa. :)Meikkaajan työpäivä päättyy oikeastaan siihen, että ensinnäkin asiakas on tyytyväinen meikkiin, mutta myös siihen arkeen että siveltimet, vipat ja meikkipakit putsataan ja siivotaan ja laitetaan kuntoon seuraavaa keikkaa varten. Lisäksi meikkaajan arkeen kuuluu muiden yritysten tavoin laskuja ja kirjanpitoa :) Mutta eniten tykkään itse meikkaamisesta. Voi kun sitä voisi tehdä joka päivä...
Mikäli siellä ruudun toisella puolella nyt heräsi kysymyksiä meikkaajan ammattiin tai meikkeihin ylipäätänsä, niin kysykää ihmeessä. Autan mielelläni ja parhaani mukaan. Ciao kaunokaiset!4 kommenttia

 1. Musta toi sun "uusi ura" on ihan mahtava juttu! Jos joskus tartten meikkiä johonkin niin taatusti soitan sulle :)

  Kuinka usein sulla muuten on meikkikeikkoja noin keskimäärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina <3 Tykkään itsekin tästä "uudesta urasta" ja että olin rohkea perustaakseni sen. Uskon siihen että meistä on moneksi! Siksi tykkään tehdä monia asioita.
   Mutta alku on tietysti aina vaikeaa ja päivätyöstäni en ole luopunut, kuten harva meikkari suomessa voi elää vain meikkaamisella. Eli keikkoja on satunnaisesti kerran pari kuukaudessa näin talvisin, kesää kohden juhlien myötä sitten tahti tiivistyy, mikä on ihanaa! :)

   Poista
 2. Oli huippua löytää blogisi! Itse opiskelen meikkaajaksi, joten aihepiiri kiinnostaa kovasti. Harmillisen vähän olen löytänyt meikkaajan työtä tai opintoja käsitteleviä blogeja. Saa vinkata muitakin hyviä, jos tiedät.

  Liityin ilomielin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea opintoihin! :) Ja kiva että löysit blogini. Tervetuloa lukijaksi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!