Maailman tuulia Helsingistä käsin #IG travel Thursday

Tämä ensimmäinen kuva on todellisuus. Yksi suomalainen talvipäivä, jossain tien päällä Keski-Suomessa. Viime sunnuntai iltapäivänä ajelimme kohti Helsinkiä ja kohti uutta viikkoa upean auringonlaskun saattelemana. Auringon näkeminen nyt on vain aina pelkkää plussaa, kun se on tähän aikaan vuotta niin kovin vieras asia täällä. Mutta vaikka meillä ei aurinkoa riitä ihan joka päivälle, niin aika monta muuta asiaa riittää. Esimerkiksi se, kuinka monta maata voi jollain tasolla kokea, ihan vaikkapa yhden viikon aikana ja ihan täältä kotoa käsin. Täytynee varmaan vähän avata mitä ajan asialla takaa...


No_lähdetään siitä että pääsin Keski-Suomesta heti seuraavana päivänä Amerikkaan! Kyllä, kävin maanantaina Amerikoissa, pikamatkalla! Otin nimittäin osaa USA:n Suurlähetystössä pidettyyn Ystävänpäivä-tilaisuuteen, jossa mm. leivottiin (ja tietty syötiin!) cupcakeseja! Ja kun lähetystöstä on kyse, se tarkoittaa että se sijaitsee sen maan maaperällä. Eli matka Amerikkaan, check!
Ja kun saavuin kotiin, meillä odotti sukulainen Ruotsista, joka oli tuonut ylläri tuliaisina minulle aivan ihanan cupcakes leivontasetin! Kontaktit Ruotsiin, check!
Sen_lisäksi että töissä on tällä viikolla vilissyt pohjoismaalaisia enemmänkin, kävin tänään oikeastaan Thaimaassa. Nimittäin Thai-hieronnassa, thaimaalaisessa paikassa, jossa jo ovelta minut otti vastaan hymyssä suin iloinen nainen tervehtien "Sawatdii kha". Hieronta oli ihan parhautta, ja sai todella minut pikamatkalle Thaimaahan. Vain mereltä tuleva tuulenvire puuttui hiuksistani, kun makasin hierontapedillä. Paikassa oli nimittäin melkein yhtä lämmintäkin kuin oikeassa Thaimaassa. Aurinkoloma siis check!Tämä seuraava kuva on sen sijaan Croatian matkaesitteestä, joita ahmin menneiltä Matkamessuilta. Tiemme vie nimittäin sinne kesäkuussa, jeee! Ja matkasuunnitelmat ovat parhaillaan kovassa käynnissä. Matkaseuraksi saamme ystäväpariskunnan Los Angelesista. Sama pariskunta joka vuosi sitten meni naimisiin ja keiden häissä tosiaan olimme Kaliforniassa. Ollaan skypetelty ja meilailtu ahkerasti matkasuunnitelmista. Ja by the way, Skype on maailman paras juttu ja on ihanaa päästä sen kautta edes hetkeksi virtuaalisesti Kaliforniaan (sinne mun sydänpaikkaan). LA-Helsinki-Croatia, check!
Ai niin, skypetin muuten muutama päivä sitten Kanadaankin veljelleni, eli sekin maa olisi näiltä osin kontaktoitu. Siispä Canada, check!

 

Huomenna sen sijaan menen Ystävänpäivän kunniaksi isolla jengillä syömään yhteen lemppari nepskuun alias Nepalilaiseen ravintolaan!

Joten loppu viimein, (säilyiköhän punainen lanka?) kun näitä ulkomaan päivittäisiä kontakteja ja "pikamatkoja" eri kulttuurien ääreen alkaa niputtamaan yhteen, niin aika monikulttuurisen kirjon ympärillä sitä saakin olla ja elää, mikäli vain haluaa. Tälläinen vuorovaikutus auttaa ainakin minua tähän ainaiseen matkakuumeeseen kummasti! Sitä paitsi, ihan kuin kevättä olisi jo vähän ilmassa, jonka kunniaksi täytyy ehdottomasti mennä ostamaan uusia kukkia. Neilikoita, tulppaaneja vai jopa ruusuja...sen näyttää huominen. Nepalilainen ja kevään kukat, soon check!
 
Kaikki kuvat Instagram tililtäni sannasmag.*********************************
Instagram Travel Thursday 
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses


Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasmag nimellä.

*********************************

8 kommenttia

 1. Tässä on mun mielestä aivan loistava esimerkki siitä, että elämän ei tarvitse olla hampaat irvessä raatamista ja vasta reissun päällä kaikki on niin ihanaa ja hienoa. Paljon mahtavia asioita löytyy kodin läheltä ja mainitsitkin monia tapoja joilla olla muihin kulttuureihin yhteydessä Suomesta käsin. Hienoa! :)
  Hyvää ystävänpäivää ja Nepalilaista (kuola valuu)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kat, ja kiitos ihanasta kommentistasi! :) Se on niin totta, että paljon asioita löytyy ihan nurkan takaa, kunhan niille vain avaa silmänsä.
   Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle! Ja toden totta, nepalilainen on niin yksi mun suosikeista, nams! :)

   Poista
 2. Ihana postaus, mää niin kans hoksaan välillä noita juttuja, että miten ihanan kansainvälistä elämä voi arjessakin olla. Kiitos vaan globalisaation. Mutta aina säännöllisesti pitää kyllä päästä oikeesti sinne maailmalle, niin sitte saa voimistettua sitä kykyä tuntea eksoottisia juttuja täällä kotipuolessakin. Tiedän että tajuut ;) Ihanaa ystävänpäivää Sanna-ystäväni! On ollut niin luksusta löytää sut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips ihanainen! No toden totta välillä on päästävä oikeasti tien päälle ja reissuun!;) Mutta sillä välin noi kaikki kotikaupungin tarjoamat jutut on enemmän kuin bueno.
   Ihanaa Ystävänpäivää myös sinulle Ulla! Oon kiitollinen että polkumme kohtasivat, tarkoituksella olen varma <3

   Poista
 3. Juuri näin, reissata voi hyvin kotoa käsinkin ja nauttia niistä pienistä jutuista mitä on ympärillä ja helposti saavutetavissa. Ihana postaus!! Vaikka täytyy sanoa me juuri nyt nautimmekin täysillä auringosta täällä kaukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, aurinko! Nauttikaa meidän muidenkin puolesta :) Ja me puolestaan täällä kotosalla keskitymme kotikaupungin ja Suomen antimiin. Kiitos Satu kommentistasi - ja huikeaa loman jatkoa! Aivan ihania kuvia NZ:stä!

   Poista
 4. Tuo kuppikakku vei nyt mun kaiken huomion, sillä söin just ja jälkiruokaa tekisi mieli.. (; Pakko mennä katsomaan, löytyykö kaapista edes pientä suklaan palaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Nella! Kuppikakku oli kyllä aivan törky hyvää (en ollut ennen maistanut Red Velvet Cupcakesia). Saatiin reseptikin matkaan, joten noita täytyy kokeilla itsekin.
   Mä niin toivon että löysit suklaata - mulla on aina pakko olla hätävara jemmassa herkkuja ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!