Minilomalla Tallinnassa #IG Travel Thursday

Kun matkakuume nostaa päätään ja tekee mieli pakata weekenderi, kaivaa passi laatikostosta ja päästä reissufiilikseen. Tarjoaa vajaan sadan kilometrin päässä (Helsingistä katsottuna) oleva Tallinna siihen oivan ratkaisun! Olen aina tykännyt käydä Tallinnassa, ja kertoja kaupungissa on takana varmasti monta kymmentä jo. Sanonkin aina, että se on helpoin ja edukkain etelänmatka mitä voi olla. Vanhan kaupungin upeat talot ja hiljattain vallan in-alueeksi muodustunut Telliskivi ovat lemppari alueitani kaupungissa.
Jo kymmenen vuotta sitten katselimme mieheni kanssa asuntomyynti-ilmoituksia Tallinnassa. Harmi vaan kun ei silloin tajunnut toimia. Nykyisin kun maa kuuluu EU:hun niin hintataso sen kuin vaan jatkaa kasvamistaan, elintason nousun myötä luonnollisesti. Toisinaan olen koulujakin pohtinut kaupungista, mutta ainakaan toistaiseksi emme ole viikonloppua pidempään kaupunkiin jääneet kotia pitämään... Mutta jokin tässä kaupungissa minua kiehtoo ja se jokin saa minut aina palaamaan takaisin.

Yksi syy on kyllä nämä ihanat vanhat rakennukset, jotka ovat jopa 1300-, 1400-luvulta. Voi kauneutta!
Huonoa ei ole myöskään Tallinnan lukuisat, tunnelmalliset ravintolat. Olin sairastellut pari päivää ennen reissua, joten olin vähän puolikuntoisena liikenteessä. Viikonloppu meni siis pitkälti istuessa eri kuppiloissa ja syödessä, kauppojen jäädessä taka-alalle. Ah, mikäs sen makoisampaa. 
Söin mm. vege-tacoja Texas-ravintolassa vanhassa kaupungissa, toisena päivänä suunnattiin Telliskiveen, jossa uutena ravintolana testattiin Bar Bistro Kukeke. Siellä tilasin avokadopastan. Oli ihan nams, vaikka ensiksi sainkin eteeni jonkin lihasorkkapastan, jonka he pahoitellen vaihtoivat oikeaan. Kukeke oli kuitenkin ihan jees uusi tuttavuus. Kuitenkin tämä pieni erhe sai meidät vakuuttuneeksi, että jälkkärin suhteen emme ota riskiä - ja halusin muutenkin F-hooneen, joten suuntasimme vielä myöhään illalla jälkkäreille tien toiselle puolelle F-hooneen (joka on ihan mun lemp-pa-ri, ja josta saa jumalaisia jälkkäreitä!).
Alkuperäinen suunnitelma oli testata uutena ravintolana Kohvik Sesoon, joka on kaiketi nyt se ihan hotein paikka. Ja näinhän se olikin, paikka oli aivan täynnä. Pöytävaraus voisi olla paikallaan, jos sinne halajaa ja ensi kerralla näin ajateltiin tehdäkin. Suosittelen siis teillekin pöytävarausta.
Pieni taustatutkimus muuten kertoi, että Sesoonin taustalla on F-hoonen kokkikaksikko. Ihmekös!

Tallinnan rennossa ilmapiirissä vaan viihtyy. Tuskin maltan odottaa että sinne pääsee taas uudestaan, kesällä viimeistään, jos sinne saakka malttaa odottaa. Ja kivaa on myös se, että sinne ei tarvitse mennä lentäen. Olen aikaisemminkin kirjoitellut Tallinnasta blogissa. Voit lukea sen täältä.

Kuvien kukkaloisto vanhan kaupungin edustalla on aina kiehtonut minua. Tiedättehän sen kadunpätkän vanhan kaupungin porttien edessä, ihana! Nyt viimeinkin päätin ostaa kotiin viemiseksi kukkia, ja onneksi tein niin. Hirmusen hyvä mieli katsella niitä näin kotona. Kevättä ilmassa, ystävät!
Miten sinä ja Tallinna sovitte yhteen?


*********************************
Instagram Travel Thursday 
"Instagram Travel Thursday on viikottainen kokoelma blogipostauksia, ja tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Projekti sai alkunsa Skimbaco Lifestyle – online lehden perustajan Katja Presnalin ideasta."

Suomessa IG Travel Thursday järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses


Minut sen sijaan löytää Instagramista sannasmag nimellä.

*********************************

2 kommenttia

  1. En oikein tiedä miksi en "keksinyt" Tallinnaa silloin kun vielä asuin Helsingissä, tulihan siellä käytyä ehkä kerran, mutta enemmän olen siellä käynyt pikareissuilla nyt, kun asun Norjassa. Minä ja Tallinna siis sovimme yhteen erinomaisesti, kävin siellä viimeksi NBE porukan kanssa Matkamessujen yhteydessä ja sillä reissulla kaupungista löytyi kyllä ihan uusia puolia. Postaukset tosin vielä odottavat kirjoittajaan, nyt täällä mennään niin Uutta-Seelantia fiilistellessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Satu :) no mutta niinhän sitä sanotaan, että parempi myöhään kun ei milloinkaan ;) Kiva että olet löytänyt Tallinnan nyt. Oih, innolla odotan sinun Tallinnan postaustasi, mutta sillä välin kyllä mieluusti ihailen kesäisiä fiiliksiä sieltä pallon toiselta puolelta. NZ ei vielä vuosi sitten kuulunut bucked-listalle, mutta nyt viime aikoina olen nähnyt sieltä niin huikeita kuvia ja tarinoita että sinne(kin) on päästävä! Kiitos siis myös sinun reissutarinoiden :) Have fun! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!