Matkajärjestelyitä...

Tässäpä pari syytä pieneen hiljaiselooni: Lentolippujen ja reitin tutkimista, hintojen ynnäämistä, eri kaupunkien ja maiden lämpötilojen tsekkaamista, kämpän vuokralaisen löytämistä, pakkauslistan suunnittelua, oikean matkalaukun etsimistä, rokotteiden pohtimista, lekurissa käyntiä, pankkiasioiden hoitamista... Lista tuntuu loputtomalta. Mutta jostain on aloitettava. Kiitos blogimaailman, moni asia on onneksi paljon helpompaa. Esimerkiksi jo olemassa olleeseen pakkauslistaani tuli mahtava täydennys Vailla Pysyvää osoitetta -blogista, jolta voi ladata google driven kautta vaikkapa koko pakkaamisen muistilistan itselleen. Check! 
Samassa blogista minua muistuteltiin tuosta useammassa muussakin matkablogissa esillä olleesta Point it! -kirjasta. Aluksi ajattelin että koko kirja on varmaan ihan huuhaata, mutta kun huomasin että sen voi muutamalla hassulla eurolla ladata puhelimeen, niin minähän latasin. Ja siellä se nyt on, hah!Osa tämän Point it:n kuvista on kieltämättä kyllä aika karuja, mutta ajanee asiansa jos yhteistä kieltä kanssa käymisessä ei vaan millään löydy. Tulevan maailmanympärimatkan meille uusina kohteina näillä näkymin tulee olemaan Filippiinit, Vietnam ja Kambodza. Siellä voi vaikka tuosta "kuvakirjasta" ollakin apuja esimerkiksi ravintolassa. Matka jatkuu tuolta tutumpaan Thaimaahan sekä varmastikin Malesiaan ja sieltä sitten uusiin tuttavuuksiin Ausseihin sekä Uuteen-Seelantiin.
Sen jälkeen on vielä arvonnassa (monestikin eri syystä) Fiji, Cookinsaaret vai Bora Bora. Jälkimmäinen on ollut unelmissa piiiiitkään. Mutta olen ymmärtänyt että siellä majoitus on aika tyyristä. Tai siis tosi tyyristä, joten se saattaa jäädä yhä unelmaksi. Mutta luulempa että kumpaan tahansa noista pienemmistä saarista päädytään, ollaan varmasti aika tyytyväisiä. Toisesta katsoin jo vapaaehtoisia farmiduunejakin. Eli semmoistakin ollaan mietitty.Tämä talvisista harrastuksista kertova Point it -sivu sopinee sitten niihin tilanteisiin kun saadaan kertoa Suomesta. Näitä lajeja tulen tuskin itse reissullani kokemaan, paitsi että kuvassahan pälyilee myös snorkeli- ja sukelluskamat. Niille toivottavasti tulee käyttöä, kuten jo aikaisemmassa postauksessani hehkutin.

Mutta ajatelkaa, neljä viikkoa enää reissuun ja sitten se suuri seikkailu alkaa! Ihan järjetöntä, ottaen huomioon miten paljon kaikkea tekemistä ja järjesteltävää vielä olisi. Alkaen nyt vaikka ihan ensimmäisen kohteemme, New Yorkin asunnon etsimisestä. Se on edelleen työn alla. Mutta en osaa näistä kaikista asioista edes murehtia, asioilla kun on tapana keikahtaa paikoilleen aina jotenkin. Sitä paitsi huomenna mun pari ystävää kaappaa mut mukaansa pikareissulle Tallinnaan. Vuorossa olisi mun läksiäiset! Ekat sellaiset, kun toisetkin on tulossa. Ajatelkaa. Näin tähäm on tultu, että tyypit kohta lähtee!
Mutta sitä ennen annan siveltimien vielä heilua, nimittäin aamulla on vielä yksi meikkikeikka ennen sirkushuveja. Ehkäpä tässä kohtaa onkin hyvä sanoa nati nati ja toivotella huisia viikkaria kaikille!

PS. Ja tietysti kaiken maailman huomiot kokeneilta maailmanmatkaajilta otetaan mieluusti vastaan :)Eng //Planning the trip Around-the-world keeps me busy

8 kommenttia

 1. Voi vitsit! Tuo on niin ihanaa aikaa, kun kaikki on vielä edessäpäin :) Mulla tuosta on jo jokunen vuosi aikaa. Ei mulla oikeastaan muuta kuin antakaa Australialle paljon aikaa. Ja jos eläimet on yhtään teidän juttu, niin Kangaroo Island on huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä viikkoa enää, iiiiks! :))) Ja kuten varmaan tiedät niin järjesteltävää riittää ;) Australialle yritetään ottaa aikaa noin kuukauden verran ja pelkään että silloinkin se jää vain pinta raapaisuksi. Mutta toivottavasti siinä ajassa saa edes sen verran tuntumaa maasta, että tietää haluaako joskus sinne reissata takaisin vaiko ei. Kiitos kommentista Elina! Ja pakkauslistasta! ;)

   Poista
 2. Teillä on mahtava reissu tulossa! Odotan kovasti kuvia Australiasta ja Uudesta-Seelannista! :) Tsemppiä matkajärjestelyihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi! Kyllä välistä ihan mahanpohjasta ottaa kun miettii mihin kaikkialle reissumme viekään ;) Ja lupaan, kuvia on tulossa noista maista :)

   Poista
 3. Mä en ehkä KESTÄ kun ootte lähdössä! Niin huikeeta! :)

  Ja voi Australia! Just yhtenä päivänä kattelin mun reissukuvia ja kauhee polte olisi takaisin. En malta odottaa sun reissujuttuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiiik, en määkään meinaa kestää... :) Tänään olen muun muassa kuullut hyviä uutisia Nycin asunnosta ja saanut postia Los Angelesin ystäviltä ja tulevista matkasuunnitelmista... Ei pieni ihminen kestä mitä kaikkea huikeaa voi ollakaan edessä.. voi autuus <3 Ja Australia, sitä odotetaan kyllä. SInun kuvat vakuutti minut myös siitä. Kiva että odottelet reissujuttuja...enää vajaa neljä viikkoa ;)

   Poista
 4. Ihana kun on iso seikkailu tulossa! Itsellä ei ole mitään ihmeempiä suunnitelmia joten innolla odotetaan matkajuttuja täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Annika! No onhan tää ihan huikeen jänskä fiilis kun kaikki on vielä edessä! :) Jännitys on varmaan ihan huipussaan sitten Helsinki-Vantaalla parin viikon päästä....jaiks! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!