Ai minnekö me mennään maailmanympärimatkalla?

Viimeinkin pystyn kertomaan enemmän meidän tulevan maailmanympärimatkamme reitistä. Tai voin oikeastaan kertoa vain sen, mitä itsekin tiedämme. Sillä lainkaan kaikkia lentoja emme ole edes ostaneet vielä. Mutta tässä raapaisua reitistä sellaisella isolla kädellä.

Täytyy muuten lisätä vielä, että ollaan jaettu reissu ikäänkuin kahteen osaan, koska tullaan joulukuussa piipahtamaan viikoksi suomeen. Joten rehellisyyden nimissä ajattelen tästä ns. "ensimmäisestä osuudesta" että lähden pitkälle lomalle Jenkkeihin! Syksyksi Amerikkaan, ja siinä samalla Kanadaan.

Elikäs reittimme menee näin: Helsinki - New York - Toronto - Vancouver - Los Angeles - Las Vegas - Los Angeles // New York - HelsinkiMeillä on muuten nyt majoituskin, ihan oma kämppä New Yorkissa! Jee! Ja tarkemmin sanottuna Brooklynista, jee! Kolmen viikon Nycissä olo aikanamme saatamme liikkua lähialueilla ihan ex-tempore. Esimerkiksi Assateaguen villihevoset (Virginia / Maryland ) kiinnostaisi kovasti. 
Nycin jälkeen hyppäämme bussiin ja matkaamme Kanadan puolelle, lähelle Torontoa. Haluan ehdottomasti mennä kaikki siirtymä osuudet, jos vain mahdollista, niin aina maateitse. Tämä helmi matka tulleen kestämään sellaiset plus 10 tuntia. Mutta hei, bussissa pitäisi olla wifi. Perillä Kanadassa meitä odottaa oma veli. Aika jees! Ollaan nimittäin nähty viimeksi melkein puolitoista vuotta sitten. Hengaillaan siellä viikosta pariin, ja sitten siirrytään Kanadan toiselle rannikolle, eli Vancouveriin. Mun mies on saanut jostain päähänsä että meidän pitää kiivetä Whistler-vuorelle siellä. Ugh! No ei auta muu kuin yrittää kiivetä, hehhh. Eipä sillä, olen jo pitkään halunnut käydä Vancouverissa, josta odotukset ovat itse asiassa aika korkealla. Vinkkejä otetaan mieluusti vastaan!
Tämän jälkeen lennetään varmaankin suoraan Los Angelesiin. Sinne mun henkiseen kotiin, ehkä maailman mageimpaan paikkaan. Siellä meitä odottaa vaikka mikä ja ketkä! Paikalliset ystävät, uudet tuttavat, suomesta sinne lentävät ystävät, retki Santa Barbaraan, Halloween-juhlat, Thanksgiving, Big Bear, mun synttärit, Vegas ja Vegasin festarit, surffibeachit, aurinko, palmut. Kuka tietää vaikka päästäisiin Meksikossakin käymään - se olis aika jees. No mutta, siis paljon kaikkea, koska Californialla ja LA:lla on tarjottavanaan niin paljon kaikkea!
LA:sta meillä on paluulento joulukuun alkupuolella Nycin kautta Helsinkiin. Joku pliis saa tulla meidät sitten flipflopeissaan hakemaan kentältä. Check!

Reissun "toinen osuus" alkaa sitten joulukuussa Hong Kongista, josta on tarkoitus jatkaa joko suoraan tai Macau-mutkan kautta Filippiineille Joulun ja uuden vuoden viettoon. Ja taitaa käydä vielä niin onnekkaasti että saadaan ystäviä seuraksi kumpanakin juhlana. Josta ollaan kyllä erittäin iloisia! *** Osaksi muuten hoputin itseäni viimein julkaisemaan reissusuunnitelmamme, koska niin moni sitä kysyi läksiäisissämme ja arvatkaa miksi? Siksi että he voivat suunnitella mahdollisia omia reissujaan ja tulla talvella meitä Aasiaan moikkaamaan. Siis wau, ihan mahtavaa! *** Sitten jos jatkan reittisuunnitelmaa, niin nopeasti kerrottuna Filppareilta siirrytään Vietnamiin, Kambodzaan ja Thaimaahan. Oi joi, Thaimaata ja Koh Lipeä jo kovasti odotan. 
Thaimaan rantarentoilun jälkeen siirrytään todennäköisesti Malesiaan ja bongataan jostain lennot Ausseihin. Indonesia jätetään suosiolla välistä. Olimme siellä toissa talvena, ja jostain syystä se Balin taika ei vain tarttunut minuun. Australiassa pyrimme olemaan kuukauden verran, mutta sitä ennen varmaan pyörähdetään Uudessa-Seelannissa, jotta siellä ei ennättäisi tulla vielä kauhean kylmä. Toivottavasti on fiksu veto tehdä niin? 
Gold Coast ja Brisbane lienevät meidän viimeiset kohteet Australiassa, ennen siirtymistä Fijille (tai Cookinsaarille). Ollaan arvottu näiden kahden saaren välillä, pääsemättä mihinkään päätökseen. Uskon kuitenkin, että kummatkin ovat yhtä hyviä valintoja ja että pieleen ei voi mennä. Mitä sanot sinä?
Tämän jälken on tarkoitus mennä viimein Hawaijille! Sanon viimein, koska sinne jos jonnekin, olen halunnut todella pitkään! Se taitaakin olla melkein viimeisiä paikkoja jossa ennätän vielä opettelemaan surfaamista, ellen sitä ennen ole onnistunut siinä.
Hawaijin flipflopien jälkeen alkaneekin jo kevät sarastamaan myös Suomessakin, ja suurella todennäköisyydellä lennämme Hawaijilta Los Angelesin ja Nycin kautta takaisin kotiin joskus touko-kesäkuun tietämillä. Siispä suoraan Suomen suveen. Ei hullumpaa! Näin paperilla ainakaan.

Helsinki - Hong Kong - Filippiinit - Vietnam - Kambodza - Thaimaa - Malesia - Australia - Uusi-Seelanti - Australia - Fiji - Hawaiji - USA - Helsinki

(ja tiedän, osassa pystyin luettelemaan vasta maan, koska reitit ja kaupungit ovat vielä hakusessa).
Siinä se nyt tosiaan on, meidän seuraavat yhdeksän x-kuukautta. Matka maailmanympäri tulee oikeastaan tarkemmin ajateltuna olemaan matka maailmanympäri 1,5 kertaa. Hirmusestihan tälläkin suunnitelmalla jää näkemättä tätä kaunista palloa, mutta juuri sitä ei haluta että meillä olisi kiire reissullamme, kun siitä työelämän kiireestä on juuri vaivoin ja vaikein päätöksin päästy eroon.

Heitänkin pallon nyt sinne teille, arvon lukijat. Kaiken maailman vinkit ja ehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita! Mutta tulen niitä kysymään varmasti kyllä pitkin matkaa täällä blogissani, koska tiedän että aina joku on käynyt siellä seuraavassa kohteessa ja on nastaa kuulla vinkkejä ja suosituksia suoraan lukijalta itseltään.

Mieli on yllättävän levollinen tässä vaiheessa, koska tiedän että syksy tulee menemään tutuissa maisemissa ja ystävien parissa. Se varsinainen rinkkareissu alkaakin sitten vasta Hong Kongista joulukuussa, voi että! Saako jo kiljua riemusta!? :)


Eng // This is how our "Around the world" plan looks like.

21 kommenttia

 1. Saa todellakin kiljua riemusta, jeeee!!! Niin ihana suunnitelma! Ja nyt mä ymmärrän sen että lähtisitte mahdollisesti pelkillä käsimatkatavaroilla, kun tuutte välissä Suomeen.

  Osaatko muuten sanoa mihin kohti se teidän aikoma NZ-vierailu osuu? Mä sanoisin kyllä että on tosi fiksu ajatus mennä ensin sinne ja sit vasta Ausseihin, jos tosiaan meinaatte niillä flip flopeilla (eli australialaisittain thongseilla ja uusi-seelantilaisittain jandalseilla ;)) pärjätä.

  Cookinsaarilla käyneinä ehkä ite menisin Fijille (siellä tosin en oo käynyt), mutta näin jälkeen päin omaa reissua ajatellen olisi se Fijin saarihyppely ehkä ollut mielenkiintoisempi kuin kaksi viikkoa Rarolla. Tietty jos teillä on pätäkkää lentää Rarotongalta Aitutakillekin (missä tapauksessa kannattaa olla todella_ajoissa lentojen varaamisen kanssa, me ei oltu ja ne kallistu niin ettei vaan pystyny), niin sitten Cookinsaaret on varmasti upea kohde. Mä vaan jotenkin uskon, että Fijiltä löytyis vielä Raroa upeampia snorklaus- ja sukelluspaikkoja ja sitä chilliä riippumattomeininkiä!

  Mä ootan jo paljon sun(kin) NYC-vinkkejä, joita keräilen täällä innolla unelmieni New York -kansioon... :)

  Kohta te meette! Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeeee! :))) Kiitos kommentista ja vinkeistä Laura! Tämä Jenkkiosuus mennään normi laukuilla ja Aasiasta eteenpäin todennäköisesti tosiaan käsimatkatavaroilla. Mutta juurikin että tää homma onnistuis flipflopeissa - ei kun siis jandalseilla ;) niin NZ olisi tuossa helmi-maaliskuun vaihteesta eteenpäin, jonka jälkeen thongseilla sitten Aussiin, hihhh... Kiitos komppaamisesta että idea on fiksu! :)
   ELi sinulta tulisi peukku Fijille! Ystäväpariskunta tykkäsi siitä myös. Joten varmaan sitten sinne. Ja hyvät snorkli ja suklupaikat on aina jees :) Hirmusen pitkä matka muuten Hawaijille tuolta Fijiltä.. Pelottaa jo etukäteen lentäminen meren päällä tuollainen matka....jaiks!

   Oi joi, unelmiesi New York-kansioon on tulossa postauksia ja sitä kautta toivottavasti vinkkejä myös ihan pian. NYC on jotain niin yliluonnollisen maagista!

   Kohta mennään, wooop!Wooop! :)

   Poista
 2. No mä ainakin kiljuisin riemusta! Ihanan kuuloinen matka teillä tulossa. Voi kun itselläkin olisi tuollainen vielä edessä, mutta se on jo vuosia takana. Kiirettä ei tosiaan lomalla kannata pitää, joten chillailkaa rauhassa paikallaan niin paljon kuin tuntuu :) Vitsit miten mäkin haluaisin Hawaijille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kippistän sitten Hawaijilla, jahka sinne asti keväällä sitten päästään ;) Kiitos chillaus vinkistä! Tämä on juuri tarkoitus ja näin olen teiltä muilta kokeneilta reissaajilta ymmärtänyt, että ei ota mitään kiire aikataulua :) Toivottavasti pääset joku päivä myös Hawaijille!

   Poista
 3. Mä joudun ehkä lopettamaan nyt sun blogin lukemisen. Kade.

  No eivaan, itsellänikin on pikku irtiotto sillai varovaisesti suunnitelmissa jonnekin reilun vuoden päähän ja ihan mahtava saada vinkkejä KAIKKIALTA! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nina! Whaaaat! :) Irtiotolle isoa peukkua ja tahtois kuulla heti lisää, mutta ymmärrän jos haluut olla vielä hissukseen :D Toivottavasti onnistun sopivasti nostattamaan irtioton fiilistä tulevalla matkallani ja vinkeilläni ;D

   Poista
  2. No ihan varmasti onnistut! :) Joo oon vielä aika hissukseen, niin paljon juttuja mitä pitäis selvitellä ensin ettei tiedä pääseekö sitä edes minnekään :P

   Poista
 4. Mää meinasin myöhästyä aamubussista kun en voinut lopettaa tämän postauksen lukemista. Se tulee olemaan varmasti mun jokapäiväinen ongelma (kolme kertaa päivässä ;D ) jatkossa! Ah maailman ihaninta että tunnetaan ja että sää bloggaat. Jee ihana päästä tälle huikealle matkalle mukaan blogin välityksellä. Ikävä kyllä tulee silti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ulla, ihana! :) Mää en tosin haluis olla vastuussa sun joka päiväisistä myöhästymistä, hihhh.... ja lupaan melkein blogata sen kolme kertaa päivässä ;) eheheheh.... Niin onkin maailman ihaninta että tunnetaan <3 Onneks tutustuttiin ja mullekin tulee ikävä <3

   Poista
 5. VAU!! Mieletön suunnitelma! Mielenkiintoisia paikkoja ja hienoa, että ootte varannut näin hyvin aikaa kun paikkojakin on monta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea! Onhan tää koko reissu tosiaan aika VAU! ;D Ja innolla odotetaan jo seikkailun alkua :)
   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 6. Whoop! Tulee niin magee reissu, että pois alta risut ja männyn kävyt! Toivon vaan niin, että törmäiltäisiin jossakin maapallon nurkissa tuon vuoden aikana, koska lähtisin kyllä mihin vaan noista kohteista vaikka heti! -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhh....pois alta tosiaan risut ja männyn kävyt. Palmuja ja aurinkorantoja horisonttiin joo :) Olispa niin superia että törmättäisiin jossain kolkassa - ja jotenkin en yhtään ihmettelis vaikka niin onnellisesti pääsis käymäänkin ;)

   Poista
 7. Tässä vaiheessa riemusta kiljuminen on kyllä jo enemmän kuin sallittua, on nimittäin sen verran huikean kuuloiset reissusuunnitelmat! Vautsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihhhh...no kyllä täällä jo aika hilpeinä ollaan :) Kiitos vaan - huikeelta ne minustakin kuulostaa ja välistä sitä ihan miettii että tapahtuuko tämä kaikki siis oikeasti minulle..? ;)

   Poista
 8. Apuaa, kuulostaa niin hienolta!!! :) Nyt kun itse joutuu unohtamaan matkailun 5 kuukaudeksi työharjoittelun vuoksi niin teidän reissua kyllä tulee fiilisteltyä niiiiin paljon omalta kotisohvalta! Voi samalla muistella omia seikkailujaan viime vuodelta x)

  En tiedä onko ihan turhaa tietoa, mutta me oltiin Vietnamissa joulukuussa ja pohjoisen kylmyys yllätti ihan täysin. jotenkin oletti tällaisena loistavana kartanlukijana, että siellä olisi samat lämpötilat kuin Thaikuissa, mutta Hanoissa oli tuohon aikaan ihmisillä toppatakit päällä eikä voinut kuvitellakkaan esim. uivansa Halong Bayssa. Myös Sapa jäi näkemättä siksi, ettei ollut sesonkiaika. En tiedä sitten, että lämpeneekö siellä jo vuoden alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kat! Oih, kiva kuulla että reissumme tuo iloa sinne kotisohvalle ja sopivasti virittelee matkakuumetta ;)
   Ja kaikki tiedot on tärkeitä - koska en osannut kuvitellakaan etteikö Vietnamissa tarkenisi. Huippu tärkeä tieto ja juuri googlailin säätietoja, niin todentotta...alkoi hampaat kolista kylmyydestä. Aaapua, mitä me nyt tehdään.... :) Kiitos siis vinkistä! ja tsemppiä työharjoitteluun!

   Poista
 9. Jeps - Kanadasta löytyy myös Chudleigh's omppupiirakkaa, lettuja, omatekemään jäätelöä ja tietty Karjalan piirakoita - niin sen Veljen lisäksi.

  Ei muuta kuin turvallista lomailua ja ollaanpas kuulolla =). /Tomi K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaaa, loistavaa! Pekka ainakin hyppii tasajalkaa tuosta omppupiirakasta ;D Omatekemä jätski ja karjalanpiirakat ja tietty ne letutkin toimii aina! Kuulostaa siis erittäin jees - täältä tullaan ;) Nähdään pian!

   Poista
 10. En yhtään taas tajunnut kun luin Nyki postaustasi, että olette maailmanympärimatkalla! Onneksi oli tämä suosituimmat postaukset niin pääsi vähän kärryille. Ihan mahtavat suunnitelmat teillä, Torontosta olen kateellinen koska minun piti tehdä sinne reissu Islannista parhaan ystäväni luo mutta lennot ovat auttamattomasti liian kalliit. Mutta siis, bussissa on wifi? Olen kuullut että joissain lentokoneissa on mutta että ihan busseissakin. Lappiin tulee vissiin tietoja tällaisista uusista jutuista vähän jälkijunassa näin sanoakseni ja multa on menny ihan ohi tännekin tullessa :D
  Joka tapauksessa ihan huisia matkaa! Oli pakko ruveta seuraamaan facebookin kauttakin :) Odottelen erityisesti NZ-osiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhihh...joo, vuosi aikaa ja koko maailma edessä ;D
   Toronton osuutemme lähestyy :) ja voi harmi että sulla ei onnistanut lentojen suhteen. Olen katsonut monesti vain Helsingistä lentoja Islandairilla Torontoon, ja ne on olleet suht järkevissä hinnoissa...
   wifi löytyi jopa bussista outlet-kylään täällä Nycissä. Saas nähdä toimiiko se tuolla matkalla Torontoon saakka... hihhh... kerron kyllä miten kävi ;)
   Kiitos reissutoivotuksista! Kiva että liityit mukaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!